HTC Desire HD vs iPhone 4

poruka: 21
|
čitano: 11.460
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Znam da postoji vec nekoliko tema o ovim mobitelima ali bi htio jos par savjeta.

Trenutacno posjedujem iPhone 3GS i imam priliku uzeti jedan od ova dva mobitela, i sad sam u dilemi.

Volim apple, svida mi se nacin na koji rade (jednostavnost, brzina) ali svida mi se i HTC. Iskreno iOS mi ide na jetra vec polako, htio bi promjenu. Ali brine me, s iPhoneom znam sto dobivam (stabilnost, podrsku) a s HTC-om bas i ne.

Pa zato molim vas par savjeta, koji je bolji i po cemu?{#}

16 iPhone 4
27 HTC Desire HD
Sooner or later, though, you always have to wake up.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: HTC Desire HD vs iPhone 4

Ja bih uzeo iPhone iako je i HTC dobar. Možda pošto si imao već iPhone 3GS onda za promjenu HTC. Meni je veličina iPhone ekrana sasvim dovoljna i nije mi baš Desire HD što se tiče toga u plusu jer je dosta veći, a kolko znam rezolucija je ostala ista u odnosu na obični Desire. Sa iPhone-om 4 ne možeš faliti!

Are you sick in your head? xD
16 godina

Ako ti je dosta iOS-a onda idi na desireHD, android će ti definitivno doći kao osvježenje. Međutim samo probaj prije se dočepati HD-a i držati ga u ruci jer je dosta veći od iphona(i četvorke i 3GS-a) pa da vidiš dali ti tolika veličina odgovara. Jer 4,3'' naspram 3,5'' je razlika dan i noć. Uglavnom HD model jako dobro radi, software za njega je dobar, procesor je jači nego u iphone četvorci. Najbolje probaj nekoga naći tko ga ima pa se malo poigraj tako ćeš najbolje dobiti dojam o uređaju i androidu.

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ja bi uzeo Iphone 4 jer je vrhunski uređaj i jako dobro radi.Desire HD sam imao u ruci i stvarno je malo velik, galaxy tako tako al HD ili HD2 je za mene previše.

I Iphone ima bolji ekran i touch

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Sad mi ostaje Andriod VS iOS.

Sto se tice hardwarea, nije problem imati malo veci mob. Volim gledati filmove, i sad na iPhoneu cesto pogledam neki film (pod satom često {#}) a i na putu dobro dođe.

Koje su prednosti iOS-a a koje Androida kod usporedbe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zuja kaže...

Sad mi ostaje Andriod VS iOS.

Sto se tice hardwarea, nije problem imati malo veci mob. Volim gledati filmove, i sad na iPhoneu cesto pogledam neki film (pod satom često {#}) a i na putu dobro dođe.

Koje su prednosti iOS-a a koje Androida kod usporedbe?

Prijatelju, glasam jako za HTC DHD, OS Andriod Froyo 2.2.1, iz jednostavnog razloga što ga i sam imam.

Podrazumijeva se da imam malo veću ručicu, ali i da mi se DHD sviđa iz preko nekoliko razloga, recimo cool hladno alu kućište, home screen, HTC Sense sučelje koje puno lakše i ljepše mijenjam na android platformi, ...

BTW, ja sam ex user Iphone 3GS-a, i smatram kako sam relevantna osoba koj ti može sugerirati odabir.

E sada dolazim do prednosti OS-ova.

Konkretno nekoliko,

1 na android platformi i ekranu 4,3 Ok rezolucije imaš full HR tipkovnicu u portrait modu, što podrazumijeva u potpunosti vidljivo na displayu i čćđšž slova, ako se ne varam kod IOS-a nije tako (bilo u 3GS-u) riješeno, drukčije upravo zbog 3,5 ekrana, ali niti na Retina displayu to nije čini mi se moguće (ako postoji, moja isprika)!

2 android OS je po meni puno otvoreniji za razvoj, makar mi u RH ne možemo još kupovati aplikacije, samo imaš one mukte, ali i te su vrlo kvalitetne i količinom pomalo stižu one iz Appstore-a,

3 otvaranje aplikacija na internetu je brže i kliznije na DHD-u, a o Flash podršci, ako ti što znači, na IOS-u je nema.

4 nije toliko do OS-a, ali HTC DHD ima biksenon blic, jaču kameru 5/8 MP, izmjena baterije, SD kartice easy peasy, možda manje trajanje baterije (ali ako napuniš oko 400x2 dana=800, što znači over 2 godine uporabe, dokupiš drugu i to je to, bez servisiranja), rezolucija ekrana je u redu, popravlja DHD2 u dolasku za oko 10% u svim smjerovima, bluetooth ti služi za ono što je predviđen, ...

5 ukupno gledajući HTC DHD je u startu povoljniji i jeftiniji od Iphone-a 4, dok imam informacije neprovjerene od mene kako ljudi po oglasnicima nude zamjenu 1/1 Iphone4 za HTC DHD (ovo je komentar mojeg prijatelja kjoji je nakon mene kupio HTC DHD i odustao od kupnje Iphon-ea, a niži je od 1,7 m. i ima manju ručicu od mene.

Nisam Iphone hater ali smatram kako sam više prpfitirao kupnjom HTC DHD-a i to je to, i jako sam s njim zadovoljan kako god pogledaš i uzmeš!!

P.S. na kraju, novci su tvoji i ti odaberi ono u čemu ćeš više ti uživat kupnjom njega, pa bilko kojeg!! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Volim apple, svida mi se nacin na koji rade (jednostavnost, brzina) ali svida mi se i HTC. Iskreno iOS mi ide na jetra vec polako, htio bi promjenu. 

Koji god da uzmes neces pogrijesiti.

ako kazes da ti iOS ide na jetru, onda pokusaj sa androidom pa vidi da li je za tebe, ako ti se svidi odlicno ako ne uvijek ga mozes prodati.

16 godina
neaktivan

Evo nakon svih reviewi i sam sam za DHD.

Ali imam samo pitanje, mozda netko zna kad ce u Hrvatskoj bit dostupan HTC Incredible S? Imam osjecaj da je on "taman" za mene. 4.0" ekran, jaca baterija i isti DHD.

Ako nece uskoro doci, kupit cu si DHD {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Ali imam samo pitanje, mozda netko zna kad ce u Hrvatskoj bit dostupan HTC Incredible S? 

To se izgleda jos ne zna.

ovdje je bilo slicno pitanje.

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/novi-mobitel/91110.aspx

16 godina
neaktivan

Desire HD je zakon,surfanje internetom i gledanje filmova na njemu je milina.Nebudes pozalio,htc-ov sense je zakon nebi ga mjenjao za nista drugo.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

iPhone4

Bla bla,prilagodljivost androida,uglavnom to nista ne trebas.

iOS je em jednostavan em ga mozes nagomilat sa bezbroj aplikacija i u svakom pogledu je potpuniji uredaj.

Desire HD taknes,mastan je ko sam vrag,dok je iPhone premazan premaznom protiv masnoce (Oleophobic coating) te ga samim time trebas manje brisat po majci i po svem :).Da ne kazem koliko je kompaktniji u ruci,koliko ekran ima bolje boje,te sami kapacitet.

Iako je DHD jaci po HW-u,iPhone je daleko brzi,sve naprosto leti na njemu.

Imao sam oba mobitela,i vratio sam se na iPhone4 32gb,cisto iz razloga posto je definitivno intrigantiniji po pitanju aplikacija i vise user frendly,da ne govorim koliko kapaciteta imam,posto mi je muzika bitna.

Iskreno,radije bih isao na HD2 nego Desire HD,HD2 mi je nekako,muskiji mobitel,i puno mi je bolji od DHDa,u ne-HW smislu.

Moj PC  
2 4 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ios ima svojih mana(o tome se prica vec 100 godina tak da nepotrebno opet ponavljati) i ak se mozes pomiriti s tim,onda je za tebe iphone 4, ako zelis svemogucu pilu od mobitela onda uzmi DHD jer android je zakon.Ne brini oko kapaciteta jer u njega mozes stavit karticu od 32 gb,i uskoro mu dolazi update na android 2.3 i bit ce onda jos veca zvjer...Imas za DHD anti-fingerprint screen protektore.I kaj se aplikacija tice na iphonu,90% njih ti se placa tak da bi ga morao jailbrejkati bezveze dok na androidu jako puno njih je besplatno + imas applanet s kojim mozes skidat aplikacije koje se placaju i kaj je najbolje od svega,netrebas jailbrejkat DHD.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 22:54 (kach).

2 2 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ne vidim po cemu je android tolko bolji.

32Gb kartica dode vani preko 600kn.

Tako da...

I da,sve su aplikacije besplatne,i na svakoj imas prokleti ADD,i stalno neki oglasi,i moras ga rootat da bi bio add free.

Tako da,pricas gluposti.

JB iphonea treba 5min,i imas sve moguce aplikacije koje ti srce pozeli,a cak i kad rootas DHD,opet nemas nis pametno.

Moj PC  
3 1 hvala 1
16 godina
neaktivan

Decki imam ja iPhone vec 2 godine, znam iOs iz nutra pa do van {#}

Odluka je pala, DHD se uzima. Malo za promjenu, pa da vidimo: HTC+Android=to cemo tek vidjet{#}

Hvala svima na pomoci {#}

Moj PC  
8 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Da ima BRAVO gumb,stisnuo bi i njega;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nakon kad istrazis DHD ,napisi onda kak ti se cini android naprema iosu,koje su mu mane i prednosti i tak to sve;)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BMK kaže...

Ne vidim po cemu je android tolko bolji.

32Gb kartica dode vani preko 600kn.

Tako da...

I da,sve su aplikacije besplatne,i na svakoj imas prokleti ADD,i stalno neki oglasi,i moras ga rootat da bi bio add free.

Tako da,pricas gluposti.

JB iphonea treba 5min,i imas sve moguce aplikacije koje ti srce pozeli,a cak i kad rootas DHD,opet nemas nis pametno.

Android UNROOTANI ima sve ko i tvoj iphone jaibrejkani lol.

14 godina
kach kaže...

Nakon kad istrazis DHD ,napisi onda kak ti se cini android naprema iosu,koje su mu mane i prednosti i tak to sve;)

HTC DHD imam od 02. 02. 2011. Froyo 2.2.1 i do danas otkrivam nove i nove prostore i korisne mogućnosti, pogotovu personaliziranja oćeš home screena, maske, widgeta, 7 ekrana na kojima imam recimo veliki kalendar odmah, vijesti iz novina na koje sam pretplaćen (on line izdanja), mogućnosti kroz widgete uključivanje WiFi signala, Bluetooth-a, GPS signala, sinkronizaciju, svjetlinu ekrana, broj poslanih SMS poruka, internet promet, mailovi, pa podešavanje snage tonova, i još kilometar drugih opcija u trenutku.

Jedan od boljih detalja je kada postaviš opciju sata jedan touch po satu i dobivaš drugu opciju koju aktiviraš baš touch-om. Mogao bih do jutra ovako, ali ima vremena, neka pišu malo i drugi.

A koliko Iphone useri mogu s ikonama na retina zaslonu, pri tome mislim na "ODMAH" imati aplikaciju, koliko se ja sjećam, NULA!!

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan

Isto sam i ja to govorio.

7 screenova,ovo ono,potpuno nepotrebno.

Ne zelim nis otkrivat,zelim da sve radi kak spada odmah.

Imao sam DHD,i sve moguce Romove i sve sto se isprobati dalo,i opet nije ni blizu iPhoneu.

Moje misljenje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da si ga imao nebi onda izjavio da rootanjem desirea nedobis nis posebno,jer NErootani telefon ima sve normalne opcije ko iphone ali jailbrejkani.Tak da ga je onda nepotrebno rootat ak se ne mislis igrati i stavljat neki room gore.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 23:22 (kach).

4 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
kach kaže...

HTC DHD imam od 02. 02. 2011. Froyo 2.2.1 i do danas otkrivam nove i nove prostore i korisne mogućnosti, pogotovu personaliziranja oćeš home screena, maske, widgeta, 7 ekrana na kojima imam recimo veliki kalendar odmah, vijesti iz novina na koje sam pretplaćen (on line izdanja), mogućnosti kroz widgete uključivanje WiFi signala, Bluetooth-a, GPS signala, sinkronizaciju, svjetlinu ekrana, broj poslanih SMS poruka, internet promet, mailovi, pa podešavanje snage tonova, i još kilometar drugih opcija u trenutku.

Jedan od boljih detalja je kada postaviš opciju sata jedan touch po satu i dobivaš drugu opciju koju aktiviraš baš touch-om. Mogao bih do jutra ovako, ali ima vremena, neka pišu malo i drugi.

A koliko Iphone useri mogu s ikonama na retina zaslonu, pri tome mislim na "ODMAH" imati aplikaciju, koliko se ja sjećam, NULA!!

Je da, kad imas svih 7 screenova u uporabi baterija rikne za 7sati, mom bratu je tako!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice