- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Od 24.11. mi na trackingu za xiaomi strip sa aliexpressa stoji isto to, sad vidim da je isto singapur, do onda nisam ni obracal paznju i reko idem pogledat sad kad ono pise danas vec izaslo s postarom na dostavu, a jucer zaprimljen u hr..
Nesto su spori s obzirom da je narucen na dan samaca.
Kolko si platio miband?
izgleda da singpost ima problema sa azuriranjem kao sto ste napisali, cesto kad udjem da provjerim tracking ili mi izbaci ono "information received" (kao sto sam i rekao) ili izbaci error da je usluga trenutno nedostupna.
Nista, sjesti i cekati :D
I meni stiglo jučer. A naručeno tjedan dana poslije 11.11. Vjerojatno puno posla s pakiranjem, pa sve poslali u jednom komadu :)

da, samo hoću reći da na paketu koji je bio sa eu skladista imam iste naljepnoce kao i na ovom sto je doso iz kine, osim sto pise UK pise umjesto china..
gift je bas od gearbesta (salju stvari na reviewoe), i oni su na paket stavili sve, i kao dokaz poslali meni invoice, te njihovu narudzbu, a ja sam uz to jos prilozio i komunikaciju sa gearbestom..
ali svejedno sad, paket je stigo, i sve je super
Nema to veze, kao da njih briga sto pise gift. Pise i na autobusu Lasta pa ne leti..
Govorim iz iskustva, dogodilo se jednom prilikom kako je gospođa osvojila dron na nagradnoj igri na fecebooku, te je dron poslan iz Kine od strane GearBesta pa je svejedno platila carinu, iako je imala i dokaz i sve da je osvojeno i da je pravi poklon doslovno..
Valja primijetiti da čak i kad bi bio legitimni poklon u pitanju, granica je 45 eura - ako roba vrijedi više, onda nema veze što je bio gift. A to što se neki uspiju izvući/provući bez plaćanja nije garancija da će se i nekome drugome posrećiti.
niti tih 45€ nije vise slucaj hah.. upravo su mi poslali iznos za carinu 4 adaptera za struju (US u EU) vijena jednog je 2$ na stranici, te ih isto nisam platio.. cijena je tolika da mi se više isplati otić u links kupit..
meni nije iskreno problem to carinjenja pošto mi sve novce vrate iz gearbesta (ugovor je takav) ali iskustva su stravična.. posebno to da 5 minuta od mene mobitel stoji 12 dana na carini i skuplja prašinu..
Nisam te tu skužio - kakve veze sad to što si napisao ima veze s darom (samo privatna osoba ti može poslati dar) i tih 45 eura?
Niti sam te skužio što si želio reći s adapterima za struju. Kakvi adapter - za mobitel? To su ti isto poslali ili si ih sam kupio?
Ne prolaziš ništa gore nego svi mi ostali.
Nisam te tu skužio - kakve veze sad to što si napisao ima veze s darom (samo privatna osoba ti može poslati dar) i tih 45 eura?
Niti sam te skužio što si želio reći s adapterima za struju. Kakvi adapter - za mobitel? To su ti isto poslali ili si ih sam kupio?
Ne prolaziš ništa gore nego svi mi ostali.
svejedno, radi se o ovome
http://www.gearbest.com/samsung-cables-adapters/pp_241362.html?wid=21
uz sve saljem invoice sa cijenama, i da nije gift i dalje je 4*2$ = 8 $ što je manje od 22€ i nebi to trebali carinit.. (na carini su zaracunali porez 80kn, i uz to DHL naplatio 125kn za procesiranje)..
ps. ja samo govorim da ljudi znaju sto ocekivat (isto tako ne znam jesu li se drugi susretali ali su mi znali zaračunat porez i 30% cijene normalne, to je očito zato što dižu cijenu proizvoda po tablicama..)
isto tako ja se ne žalim, meni je bolje nego ostalima ja, samo želim podijeliti iskustva..
uz sve saljem invoice sa cijenama, i da nije gift i dalje je 4*2$ = 8 $ što je manje od 22€ i nebi to trebali carinit.. (na carini su zaracunali porez 80kn, i uz to DHL naplatio 125kn za procesiranje)..
GearBest ti je to poslao baš DHL-om, odnosno njihovom dostavnom službom? Čudno... To je bilo nekad prije? Jesi platio i preuzeo?

Sad kad sam malo bolje razmislio, meni se nekako čini da je taj njegov paket potpao pod ono - da se sve što ide putem dostavne službe automatski carini, pa mu je znači automatski udaren PDV na tih 8 dolara + na procijenjenu cijenu dostave.
Kako god bilo, to su kruške i jabuke - to se ne tiče većine ljudi jer im izvana ne stižu (u velikoj većini slučajeva) paketi putem dostavnih službi, nego nekom od pošti, kod kojih nema niti carinjenja ako je paket vrijedan manje od 22 eura, niti se ikome plaća za posredovanje. Paket se čak može poslati i uslugom tipa DHL Global Mail, te ni tu si DHL ne obračunava posredovanje, jer ga ni ne radi - tu se i dalje carinjenje rješava s poštom/carinom, kao da se radi o bilo kakvom drugom paketu koji je poslan običnom poštom, te ga kupac preuzme u lokalnoj pošti.
GearBest ti je to poslao baš DHL-om, odnosno njihovom dostavnom službom? Čudno... To je bilo nekad prije? Jesi platio i preuzeo?
bas DHL-om, express delivery.. ma stigo mi zadnji paket prije 2 dana.. probat cu nac sliku kako je islo sve...
edit: evo naso sam djelomican dio slike (sliko sam samo to da je proslo carinu, pa sto se od ostalih stvari vidi..)
svi paketi su mi stigli DHL-om, cak i iz UK i to (tu je stiglo unutar 2 radna dana).. moguce da salju DHL-om zato sto je za review pa im je bitnije da cim prije dođe.. (u slikama mail između marketinške djelatnice gdje daje za taj DHL paket sve potrebno za tracking
bas DHL-om, express delivery.. ma stigo mi zadnji paket prije 2 dana.. probat cu nac sliku kako je islo sve...
To je znači nešto što nema veze s normalnom dostavom putem obične pošte. Dižeš paniku za bezveze. Jesi uopće pročitao FAQ?
To je znači nešto što nema veze s normalnom dostavom putem obične pošte. Dižeš paniku za bezveze. Jesi uopće pročitao FAQ?
jesam, iako sad vidim ovo da se dhl-om automatski carini.. ali to opet ne objašnjava cifre (125kn usluga posrednika i 80ak kn porez na nešto što je tamo ukupne vrijednosti 60ak kn..), i ne pokušavam dići paniku xD samo sam reko da koriste svoje cijene, a ne one koje su dane posredniku, odnosno dhl-u..
ps. za to nemam sliku, kako sam prelazio na taj oneplus 3 od gore obriso sam sve sa starog mobitela..
To je očekivana cifra.
To nije ukupna vrijednost paketa. Ukupna vrijednost paketa je vrijednost robe + vrijednost dostave.
To je očekivana cifra.
To nije ukupna vrijednost paketa. Ukupna vrijednost paketa je vrijednost robe + vrijednost dostave.
da ali unutar invoicea nije naveden trosak dostave (u ovom slucaju invoice sluzi kao racun meni posto ja te stvari nisam kupio te sam ovima dostavio potvrdu kako je dostava free) koju su mi poslali od strane gearbesta..
U svakom slucaju ovo je offtopic lagano vec tako da ajmo prestat :P
Ps. (Onda obook 20, cube i7 book 2, oneplus 3, xiaomi laptop, pimax, i par komada vr naocala za mobitele imam) ako nekoga zanima nesto od stvari kako sto mogu podijelit misljenja s vama i savjetovat vas sto se tice neke kupnje.. isto tako uskoro dolazi xiaomi mix (:

Po tom mi se čini da se mora bar jednom u 6mj iskoristit neki bod ili ih automatski gubim, bar sam tak skužil. Ili?
@Lunatic1
gnjaviš nas s nečim što nema veze s svima nama... a reklamu za svoj posao premjesti negdje drugdje.
@Lunatic1
gnjaviš nas s nečim što nema veze s svima nama... a reklamu za svoj posao premjesti negdje drugdje.
Svoju stranicu nisam nigdje zalijepio, a to da nema nikakve veze radi koristenja DHL-a sam saznao jucer.. LP

Stigao mi sa Gearbesta mob, EU skladište bez PDV-a, za nekih 10-tak dana, bez ikakvih žutih naljepnica, HU poštom.
I sa Tinydeala EU isto tak.
Malo previse pozitivnih review-ova na ovoj stranici ako se mene pita...
Malo previse pozitivnih review-ova na ovoj stranici ako se mene pita...
Prouči prethodne stranice ove teme. GearBest ne objavljuje reviewe koji nemaju ocjenu barem 4 zvjezdice, čime u osnovi vara (potencijalne) kupce.
Inače oko Božića i nove godine te kineske nove godine nije pametno naručivati iz Kine ukoliko ste slabih živaca... :D
Razumijem da paketi kasne al mislim da oni njihov sky tracker je neki fake tracker cisto da ljudi ne dizu paniku gdje im je paket. Jer taj njihov tracking broj ni pošta niti carina ne mogu upratiti. Kad se narucuje onim belgium shippingom.
Razumijem da paketi kasne al mislim da oni njihov sky tracker je neki fake tracker cisto da ljudi ne dizu paniku gdje im je paket. Jer taj njihov tracking broj ni pošta niti carina ne mogu upratiti. Kad se narucuje onim belgium shippingom.
Jasno je da se ne može pratiti do kraja kad to nije međunarodni tracking broj. Baš sam pogledao jednu svoju stariju pošiljku koja je išla preko Belgium Posta - zadnji status je "Your shipment has arrived at the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days." Ta je pošiljka znači tracking brojem ispraćena do ulaska u Hrvatsku.
Zadnja dva paketa su mi slali preko nizozemske zemljaske pošte - za njih uopće nemam nikakav status.
svi paketi su mi stigli DHL-om, cak i iz UK i to (tu je stiglo unutar 2 radna dana).. moguce da salju DHL-om zato sto je za review pa im je bitnije da cim prije dođe.. (u slikama mail između marketinške djelatnice gdje daje za taj DHL paket sve potrebno za tracking
Moje zadnje iskustvo s Gearbestom - naručen usisavač od 1000 kn, došao DHL-om iz UK za 3 dana direkt na ruke. U isto vrijeme naručen mob od 500 kn iz EU skladišta (navodno), išao HU poštom, završio na carini i naplaćena sva davanja na njega, cijeli proces cca 3 tjedna.
Inače, taj gore postupak s DHL-om i EORI-jem je karakteristika kada stvari dolaze iz Kine...
EORI treba kad se naručuje roba izvan EU, koja se dostavlja putem dostavne (kurirske) službe (DHL-a ili koje druge).
EORI ne treba kad se roba šalje recimo DHL Global Mailom, jer tada dostavu vrši naša pošta i ona šalje robu na carinjenje ako je potrebno, znači kao da se radi o običnoj poštanskoj pošiljci.
Stvar je što sam kontaktirao carinu da mi pretraže po prezimenu sve pošiljke koje su došle taj dan i dan iza i naravno nisu ništa našli. Kontaktirao sam gearbest i rekli su da je nemoguce pratiti preko belgium posta pošiljku. A uredno su mi dali stranicu gdje pratim i broj pošiljke. Sad tko je tu lud.
"
However, the package was shipped by Flat Rate Shipping which is unregistered mail, no tracking number is available with this order therefore the shipping progress cannot be traced online of overseas. "" a mail prije mi uredno daje tracking broj na kojem piše kako se paket kretao od belgije prema hrvatskoj.