Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.064.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za izbor RAM memorije

ram je PC3200, a brzinu sam gledao u everestu

have a nice day
15 godina
Vodič za izbor RAM memorije

Nemoj da te buni što pokazuje 200 Mhz jer je i taj 400 MHz jer radi u dual channel modu. Možeš ugraditi i taj novi ali za svaki slučaj prvo ga testiraj kako radi sam pa ako sve bude OK dodaj i taj koji već imaš.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

ako tko zna di naći tablicu računanja frekvencije/a i oznake npr. 

PC6400   ide na   800MHz DDR2

PC8500            1066MHz DDR2
PC10600/10666 -> 1333MHz DDR3
PC12800 -> 1600MHz DDR3

bio bih zahvalan

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
9090 kaže...

PC12800 -> 1600MHz DDR3

bio bih zahvalan

Neznam, ali ovo boldano ti ne stoji...PC8500 može biti i DDR2 i DDR3.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
12 godina
neaktivan

Trenutno u kompu imam 1x 4gb transcend jetram 1600 DDR3 , da li je pametno kupiti još 4gb 1600 DDR3, ali od drugog proizvođača? 

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Hurki_CRO/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
XXX-Man kaže..

Neznam, ali ovo boldano ti ne stoji...PC8500 može biti i DDR2 i DDR3.

to me i buni što može bit, stoga i tražim punu listu ali ju neznam/nemogu nać pa tražim pomoć

11 godina
neaktivan

E ovako,imam ddr3 ram al ne znam koja mu je frekvencija,kad pokusam vidjeti preko programa izbaci mi ovo al pise nesto DRAM.Sad ne kontam koja je razlika izmedju RAM-a i DRAM-a i koliku frekvenciju podrzava moja maticna.Recimo sad kad bi nadogradjivo,znam da je DDR3 al ne znam od koliko MHz da kupim :S

http://pokit.org/get/img/64ccf1b7268f50fcd7b263eedb0e7307.jpg

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1600mhz ti je ta memorija, znači najbolje kupi opet od 1600mhz

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 21:40 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hurki kaže...

Trenutno u kompu imam 1x 4gb transcend jetram 1600 DDR3 , da li je pametno kupiti još 4gb 1600 DDR3, ali od drugog proizvođača? 

Itko? :D

16 godina
moderator
Hurki kaže...
Hurki kaže...

Ma kupi, radit će...

Samo uzmi neku s istim latencijama...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
12 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Hurki kaže...
Hurki kaže...

Ma kupi, radit će...

Samo uzmi neku s istim latencijama...

hmm, a gdje to piše? :(

14 godina
Hurki kaže...
Hurki kaže...

radit će bez problema,ja imam od prije 2x2 gb ddr3 1333 mhz kingmax i prije nekih 3 tjedna sam si kupio Kingston HyperX Blue 1x8gb ddd3 1600mhz i sad mi zajedno rade 1x2 kingmax i 1x8 kingston,znači ukupno 10gb i to na 1600mhz jer sam kingmax podigrao na 1600mhz

https://www.youtube.com/user/TheUntouchables2k14
16 godina
moderator
Hurki kaže...

hmm, a gdje to piše? :(

Na pločici...ili u cpu-z pod SPD...

Ustvari uzmi bilo koji 1600 DDR3, radit će.

12 godina

Jesu li ovo skroz u redu rami za desktop komp? Cijena im je dost jeftinija pa pitam za svaki slučaj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 18:30 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Jesu li ovo skroz u redu rami za desktop komp? Cijena im je dost jeftinija pa pitam za svaki slučaj.

Da, to jest RAM memorija za desktop računar, ali (po meni) ne baš popularnog proizvođača

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
12 godina
Haker_x kaže...
The_Fichek kaže...

Da, to jest RAM memorija za desktop računar, ali (po meni) ne baš popularnog proizvođača

Bez uvrede, ali nisi nista pomogo. Zanima me da li su po nekim normama ilitiga performansama jednake npr. Patriotu ili Kingstonu koji su iduci po cijeni, ili su razlike zanemarive kao sto je zanemariva razlika izmedju dd3 1333 i 1600mhz ??

15 godina

Proizvođač je dobar, samo treba provjeriti tačno da li je memorija kompatibilna sa matičnom pločom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
phoenix2003 kaže...

Proizvođač je dobar, samo treba provjeriti tačno da li je memorija kompatibilna sa matičnom pločom.

Maticna ce biti M5A97 R2.0 EVO ili GA-990XA-UD3 ili M5A97 R2.0

Prvu cekam da covjek nabavi, drugu cu kupit ako ce bit jos dostupna a prva propadne. Trecu cu kupit u ducanu ako mi to preostane.

Oce bit kompatibilno sa svakom od te 3?

15 godina

Na web stranicama proizvođača matičnih ploča kao i na web stranicama proizvođača memorije možeš lako pronaći da li su komponente testirane i da li rade bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
phoenix2003 kaže...

Na web stranicama proizvođača matičnih ploča kao i na web stranicama proizvođača memorije možeš lako pronaći da li su komponente testirane i da li rade bez problema.

Znam da mogu vrtit ddr3 1600mhz te ploce ako na to mislis. Mislio sam da mislis da neke ploce nemogu bas Crucial memorije vrtit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 19:56 (The_Fichek).
15 godina

e se desiti da M5A97 R2.0 EVO ili neki drugi model koji želiš kupiti ne podržava CT102464BA160B - Crucial 8GB DDR3 PC3-12800. Znači prvo moraš izabrati komponente koje su provjerene da bez problema rade u jednom sistemu. http://www.bug.hr/forum/board/slaganje-pc-konfiguracija/75.aspx?sort=act

http://www.crucial.com/store/listparts.aspx?model=M5A97%20R2.0

Ovdje možeš vidjeti da će ova memorija bez problema raditi u ovoj matičnoj ploči koju smo uzeli za primjer.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 21:08 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Pozz kupio sam ram memoriju G.skill F3-12800cl9d-4gbrl kolega kaze da je 2g, a sta znaci na njoj (2g x 2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hasankooo kaže...
Pozz kupio sam ram memoriju G.skill F3-12800cl9d-4gbrl kolega kaze da je 2g, a sta znaci na njoj (2g x 2).

Znači da se fabrički prodaje kao kit, 2x 2GB

12 godina
neaktivan
to je 2 plocice po 2 g samo sto ove dodju u paketu hvala puno malo me je to zbunilo pozz
12 godina
neaktivan
9090 kaže...

PC12800 -> 1600MHz DDR3

bio bih zahvalan

16 godina
moderator
9090 kaže...

PC12800 -> 1600MHz DDR3

bio bih zahvalan

Evo napravio sam ti da ne budeš dosadan :)

Ako nešto nedostaje, recite mi pa dodam...nisam se više nijedne mogao sjetiti, a nije mi se dalo tražiti...

Ovo je sve iz glave :)

12 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Evo napravio sam ti da ne budeš dosadan :)

Ako nešto nedostaje, recite mi pa dodam...nisam se više nijedne mogao sjetiti, a nije mi se dalo tražiti...

Ovo je sve iz glave :)

nije mi vrag dao mira pa sam si sam složio no nije potpuna ko tvoja...tako da služit će ;) samo mi i dalje nije jasno kako na netu nema nigdje službene neke tablice za to

16 godina
moderator

Pa ima na wikipediji, ali za svaku vrstu posebno...ali nema sve što sam ja naveo...

12 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Pa ima na wikipediji, ali za svaku vrstu posebno...ali nema sve što sam ja naveo...

{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice