Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.063.661
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije
Dobar dan! Imam 2x1GB Kingston HyperX DDR2 800MHz i imam pitanje.Dali se isplati nadograditi na to jos 6GB sa DDR2 i 800MHz ili da kupim jednostavno http://www.protis.hr/products/details/memorija-kingston-ddr3-1600mhz-8gb-1x8-hyperx-blu--khx1600c10d3b18g/61975.Ima kakve razlike izmedu DDR2 i DDR3 i frkvencija 800MHz i 1600MHz? EDIT:Dali pase DDR3 i 1600MHz na moju maticnu(pise pod moj pc)
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 17:27 (croatia boss).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Tvoja ploča ne podržava DDR3 memoriju, dakle možeš "samo" nadograditi DDR2 memoriju, koju podržava tvoja matična ploča.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Pozdrav Ekipa

imam ASUS K93S B960, 4GB 1333mhz 1xpločica (po Sisoft sandri), geforce GT 630M 1Gb (sad kupujem iza morije i SSD)

Zanima me sljedeće. U laptopu imam 1333Mhz 1x 4GB neku asusovu memoriju nepoznata je, sad me zanima da li moram (tj da li je to preporuka) uzet opet pločicu nekog proizvođača drugog s obzirom da nema ovog za kupit (kingmax, corsair, ocz...) te da li ona mora bit 4Gb ili mogu recimo uzet i 8GB?

Dakle mora li bit isti proizvođač?

Mora li bit 4x1333 x2 ili mogu recimo 8x1333Mhz + 4Gbx1333mhz?

Hvala vam i napišite mi preporuku?

Carpe Diem

0 0 hvala 0
15 godina

Najbolje bi bilo da ugradiš istu memoriju ali postoje i druge kombinacije. Recimo, u slučaju da ta postojeća memorija nije kompatibilna sa drugom, u prodavnici kupiš novu memoriju 2x4GB a središ da ti tu uračunaju u cijenu. Ako matična ploča podržava kekse od 8GB nema smetnje da je ugradiš ako je kompatibilna sa drugim keksom. Bilo kako bilo najbolje da to središ u prodavnici ili nekom servisu gdje se može testirati memorija koja je kompatibilna sa matičnom pločom i postojećim keksom RAM-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Vodič za izbor RAM memorije
phoenix2003 kaže...

Najbolje bi bilo da ugradiš istu memoriju ali postoje i druge kombinacije. Recimo, u slučaju da ta postojeća memorija nije kompatibilna sa drugom, u prodavnici kupiš novu memoriju 2x4GB a središ da ti tu uračunaju u cijenu. Ako matična ploča podržava kekse od 8GB nema smetnje da je ugradiš ako je kompatibilna sa drugim keksom. Bilo kako bilo najbolje da to središ u prodavnici ili nekom servisu gdje se može testirati memorija koja je kompatibilna sa matičnom pločom i postojećim keksom RAM-a.

Sve jasno. Hvala! {#}

Carpe Diem
11 godina
neaktivan

pozdrav svima

imam pitanje vezano za ram memoriju

imam 4 mjesta za ram u laptopu

dva su iskoristena sa 4gb 1600mhz ddr3

sad me zanima jel mogu u preostala dva ugraditi 2gb isto 1600mhz ?

trazio sam po eng forumima al oni cijelu nauku stvaraju oko toga

HVALA

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2014 13:39 (Alienware M14x).

0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

Molim mišljenje....

ovako trebo bi si nadogradit ram i zanima me ovo 2x1GB Crucial Ballistix DDR2-800 PC6400 RAM za 160 kn ...jel to isplativo ???    ...našao sam i jeftinije ali preko bare samo i nitko od amera ne šalje u CRO, a i da šalju dok daš sva davanja nema nikakve računice

inače naletio sam napokon i na CORSAIR DOMINATOR 8GB (4 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 (PC2 8500) Dual Channel Kit što bi vrlo rado uzeo iako je bar 300 kn preskupa naspram kolko tip traži kolko sam uspoređivao cijene po netu ali oglas nije aktivan

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

0 0 hvala 0
15 godina

Koju maticnu imas ?

Bolje potrazi plocicu od 2GB , vjerojatno ima nesto na njuskalu !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

pa to mi i treba jer taj dvojac već imam u P5Q Deluxe od ASUS-a ...inače to i je sa njuške zato i pitam jel se isplati

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da li za AMD FM2+ je bitno koja je memorija kompatibilna, jer je vrlo teško naći memoriju da piše kompatibilna sa AMd-om. Uzimam procesor A10 Richland i mislim da kažu da je blja brža memorija radi integrirane grafike 2133MHz, da li je to stvarno tako jel imam memoriju na 1600 MHz. A i izbor memorije na 2133 MHZ je mali i dosta je skupa.

0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav !

Ne mogu se odlučiti između : 

Kingston 8GB 1600MHz HyperX Black (KHX16C10B1B/8) DDR3 599.00 kn

Kingston 8GB/1600MHz DDR-3 HyperX 1,35V (Kit! 2kom 4GB) (KHX1600C9D3LK2/8GX) 644,00 kn

Rami su iz Edigitala.

Proc:4770k

Ploča:Asrock extreme6 Z87

Konfa će se ocat.

Otvoren sam za prijedloge u vezi rama do 650 kn.Moze iz nekog drugog shopa pošto ploču ne uzimam u edigitalu.

Puno hvala !

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koje RAM-e mi možete preporučiti (Što jeftinije a što bolje naravno :D komp je star, pa bih ga osposobio samo za osnovne radnje surfanje i tak, nikakve igre) za ovo:

Processor:   
AMD Athlon(tm) II X2 4400e Processor, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~2.7GHz

Motherboard:   

ASRock N68C-S UCC

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Hurki_CRO/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koliko je bitno da je za određenu memoriju navedena matična ploča na korisničkim stranicama kao kompaktibilna? Naručio sam G.Skill Ripjaws X 2133 MHz i kad gledam popis ploča koje su kompaktibilne nema A88X modela, a ploča podržava i brzinu od 2400 MHz pa sam zato i išao na bržu memoriju. Kod istog modela od 1600 MHz ima navedene ploče. Da li sam pogriješio i jel će memorija dobro raditi?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel zna netko odgovor ili da otkažem narudžbu? Da li memorija G.Skill Ripjaws X 2*4 GB 2133 MHz bude dobro radila na Asroc FM2 A88X Extreme 4+, za matičnu piše: Supports Dual Channel DDR3 2133

0 0 hvala 0
14 godina
knezbj kaže...

Jel zna netko odgovor ili da otkažem narudžbu? Da li memorija G.Skill Ripjaws X 2*4 GB 2133 MHz bude dobro radila na Asroc FM2 A88X Extreme 4+, za matičnu piše: Supports Dual Channel DDR3 2133

Radilo bude nemaš brige, samo vjerojatno još piše iza 2133 OC, vjerojatno budeš trebao oc procesor kako bi natjerao memoriju na 2133 MHz.

16 godina
moderator
knezbj kaže...

Koliko je bitno da je za određenu memoriju navedena matična ploča na korisničkim stranicama kao kompaktibilna? Naručio sam G.Skill Ripjaws X 2133 MHz i kad gledam popis ploča koje su kompaktibilne nema A88X modela, a ploča podržava i brzinu od 2400 MHz pa sam zato i išao na bržu memoriju. Kod istog modela od 1600 MHz ima navedene ploče. Da li sam pogriješio i jel će memorija dobro raditi?

Nije bitno, to je samo popis testiranih memorija.

Memorija odgovarajućih specifikacija, a koja nije na listi, će raditi.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina

Samo da vas dopunim da, osim na web stranicama proizvođača matičnih ploča, kompatibilnost memorije možete provjeriti i na web stranicama proizvođača memorija koje su kompletnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

To sam i gledao, na stranici G.Skilla nema navedene matične ploče, dok za istu seriju memorije manje brzine imaju navedene ploče A88 gotovo svih proizvođača. 

15 godina

Ne znam u čemu vidiš problem? Da li si gledao tabelu na ovom linku? http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88X%20Extreme4+/?cat=Memory

Prem ovome što piše ovdje, ova ploča podržava G.Skill 2133 memoriju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ok sad vidim, ali je navedena druga serija CL9Q a ja uzeo CL11D,  latencije  11-11-11-30, valjda sa ovom serijom još nisu testirali kao što ste već objasnili. Koliko kužim inače je bolja veća latencija?

16 godina
moderator
knezbj kaže...

Ok sad vidim, ali je navedena druga serija CL9Q a ja uzeo CL11D,  latencije  11-11-11-30, valjda sa ovom serijom još nisu testirali kao što ste već objasnili. Koliko kužim inače je bolja veća latencija?

Manje latencije - bržiji rad memorije.

Dakle nije.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
12 godina
neaktivan
Hurki kaže...

Koje RAM-e mi možete preporučiti (Što jeftinije a što bolje naravno :D komp je star, pa bih ga osposobio samo za osnovne radnje surfanje i tak, nikakve igre) za ovo:

Processor:   

Motherboard:   

ASRock N68C-S UCC

Može savjet?

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Hurki_CRO/
15 godina
Hurki kaže...
Hurki kaže...

Processor:   

Motherboard:   

ASRock N68C-S UCC

Može savjet?

Sa Kingston-om ne možeš fulati. Znači, Kingston DDR2 800.{#}

16 godina
moderator
Hurki kaže...

Može savjet?

To je otključani Sempron 140 zapravo...

Kakav bi ti točno savjet?

Uzmi najjeftiniju DDR3 1600/1333/1066/800 koju nađeš i to je to.

Ili DDR2  800/667/533.

Ovisno što ti je jeftinije.

Napomena: podržano je max. 8GB

Napomena 2: ne smiješ u isto vrijeme imati i DDR2 i DDR3 memoriiju na ploči

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 22:31 (XXX-Man).
17 godina
neaktivan

Pozz. jedno pitanje. Radi se o matičnoj Asrock n68c-s ucc na kojoj je Phenom II X4 840. Frendu su crkli rami ( DDR2) te bi uzeo nove, razmišljao sam da uzme Kingston Hyper blue ( jedan keks sada, a drugi na ljeto) ali nigdje ne mogu naći da li ta matična podržava ove rame ili ne. U ovoj tablici ih ne mogu naći

ili možda ovi rami? http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=051.210.088#grupna-kupnja

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2014 20:33 (Balvan8).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Balvan8 kaže...

Pozz. jedno pitanje. Radi se o matičnoj Asrock n68c-s ucc na kojoj je Phenom II X4 840. Frendu su crkli rami ( DDR2) te bi uzeo nove, razmišljao sam da uzme Kingston Hyper blue ( jedan keks sada, a drugi na ljeto) ali nigdje ne mogu naći da li ta matična podržava ove rame ili ne. U ovoj tablici ih ne mogu naći

Moj post iznad vrijedi i za tebe, radi se o istoj ploči.

Radit će ta.

17 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Moj post iznad vrijedi i za tebe, radi se o istoj ploči.

Radit će ta.

pretpostavaljam da će onda raditi i ovi Ripjawsi isto?

16 godina
moderator
Balvan8 kaže...

pretpostavaljam da će onda raditi i ovi Ripjawsi isto?

Njih sam osobno isprobao na toj ploči i rade bez problema {#}

13 godina
neaktivan

ako moze mala pomoc, maticna ploca mi je Asus p4s800 a ram 512 Mb s3+

planiram uzeti jos 1 GB rama, kod trenutnog rama brzina je 200 Mhz a kod ovoga stop sam nasao je 400 Mhz pa da vidim da li on moze da radi iako je veca brzina

have a nice day
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kako si mjerio brzinu RAM-a? Ako si siguran da je taj RAM koji želiš ugraditi brži, taj RAM koji već imaš će značajno usporavati računalo jer je FSB tvog procesora 400 MHz. Provjeri sigurno koju PCXXXX oznaku nosi ugrađeni RAM pa napiši da bi sa sigurnošću mogli reći o čemu se radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice