DDR = double data rate ( 533mhz x 2 = 1066mhz ) ! Radii ti na 1066mhz ! To ti je najbolje pogledat s CPU-Z programcicom !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
DDR = double data rate ( 533mhz x 2 = 1066mhz ) ! Radii ti na 1066mhz ! To ti je najbolje pogledat s CPU-Z programcicom !
Upravo s CPU-Z sam i gledao i tamo je pisalo 533. To me i zbunilo najviše. Hvala...
Ako matična ima podršku do maksimalno 1066 MHz, znači li to da će primiti 1333 MHz koja će raditi na 1066 ili je neće uopće primiti?
Ljudi jel ovo dobar ram i jel bi on pasao na AMD ATHLON II X4 750K i matična : ASrock FM2A75 PRO4
Ram : http://www.infokom.com.hr/komponente/memorije/ram-ddr3-4gb-1600mhz-hyperx-blue-kin-detail
Da , pasal bi !
A jel to Dual channal ili
Dual channel bi bilo kada bi takve dvije plocice stavio u odgovarajuce utore ( npr. 1. i 3. utor , 2. i 4. utor ) ! Ova koju si linkao je jedna plocica od 4GB !
Ok. Idem to u petak kupiti .
A jel to Dual channal ili
Šta dual channal? Memorija ti može na toj matićnoj raditi u dual channal.
E to me je zanimalo ja sam malo nezgodno postavio pitanje . Jel možda znate koliko garancije bude na tu memoriju .
Sluzbena stranica kaze : dozivotno !
Super . Idem to da kupim u petak :) Hvala vam na pomoći .
Ako matična ima podršku do maksimalno 1066 MHz, znači li to da će primiti 1333 MHz koja će raditi na 1066 ili je neće uopće primiti?
S tim pitanjem se nisam do sada susreo , pa sam potrazio malo po netu sta pise ! Neki kazu da ce raditi , ali ce spustit frekvu na onu max. koju podrzava ! Neki kazu da nece raditi , to vjerojatno ovisi o maticnoj ! Najsigurnije ti je uzet onu brzinu koju maticna podrzava !
S tim pitanjem se nisam do sada susreo , pa sam potrazio malo po netu sta pise ! Neki kazu da ce raditi , ali ce spustit frekvu na onu max. koju podrzava ! Neki kazu da nece raditi , to vjerojatno ovisi o maticnoj ! Najsigurnije ti je uzet onu brzinu koju maticna podrzava !
Na to sam i sam naišao dok sam tražio malo... Mislio sam da se možda nađe netko tu tko je probao iz prve ruke...
Stvar je u tome da sam naišao na zanimljivu situaciju.
DDR3, 1333MHz 4gb za cijenu od 150 kn
DDR3, 1066MHz 4gb za cijenu od 300 kn
Sad je vjerojatno jasnije zašto me zanima hoće li raditi 
Da , vidim 
Kad bi kupio taj keks od 4gb, pitanje je dal bi radio s još jednim od 2 gb koji imam već u laptopu. Jer trenutno imam 2x2gb koji su došli s laptopom. To je vjerojatno novi problem...
Iz iskustva mogu reći da nikada nisam imao problema s time kod sklapanja konfiguracija...
Na memoriji je navedena max. frekvencija na kojoj može stabilno raditi, a na nižoj radi bez problema...uglavnom...
Za željenu memoriju možeš provjeriti specifikacije na službenoj stranici i tamo su navedene sve podržane frekvencije...ili stavi ovdje koju točno želiš pa ti nađem ako neznaš sam...
Kad bi kupio taj keks od 4gb, pitanje je dal bi radio s još jednim od 2 gb koji imam već u laptopu. Jer trenutno imam 2x2gb koji su došli s laptopom. To je vjerojatno novi problem...
Radio bi ako ti laptop podržava tu količinu memorije
A koji tocno laptop imas , ili jos bolje koju maticnu ?
http://www.alpha-m.hr/index.php?content=proizvodi&id=68414
U pitanju je ova memorija...
Ne znam je li moguće dogovoriti se s ekipom u dućanu da se isproba... Inače su odlični dečki koji tamo rade...
Acer Aspire 5741G
Morala bi radit.
Ne bude problema s duetom tog keksa i postojećeg?
Nebi smjelo biti
Odlično... Mislim da bi mi dodatna 2gb rama dosta značila...
Vjerujem da mi shared memorija grafičke i rama dosta uzima.
Hvala puno
Ne vjerujem da će biti neke razlike...
Toj grafičkoj je sasvim dosta i 512mb koje ima, nema potrebe dodjeljivat joj više od toga, porasta performansi nema
Ne vjerujem da će biti neke razlike...
Toj grafičkoj je sasvim dosta i 512mb koje ima, nema potrebe dodjeljivat joj više od toga, porasta performansi nema
Misliš?
Čini mi se da se poprilično uspori laptop kad se upali Maya i recimo PS uz nju...
Nažalost, moram se zadovoljiti s laptopom još neko vrijeme, jer nemam pare za komp.
Pa za te stvari bi ti još 2gb čak i pomogli...nisam znao da koristiš te programe.
Pa za te stvari bi ti još 2gb čak i pomogli...nisam znao da koristiš te programe.
Faks uglavnom, a i slobodno vrijeme...
A još k tome mi je i Manager uvijek pokrenut 
Btw, jel postoji koji program koji prati potrošnju shared memorije RAM-a i grafičke?
Možda blesavo pitanje, ali na uputama od matične mi piše da ako želim ostvariti 2x dual channel, da mi sva 4 komada rama moraju biti identična.
Da li to znači da zaista moraju biti isti (konkretno imam 2 x 4 gb corsair 1600mhz sa visokima profilom hladnjaka), ili bi funkcioniralo da je drugi par neka druga marka ali da su frekvencije i latencija iste?
Pitam ovo jer sam nabavio Noctuin hladnjak koji mi djelomično pokriva 1. slot, a planirao sam nakon ljeta uzeti još 8 giga rama čisto da popunim kapacitet (doduše kako se cijene kreću možda pričekam s tom odlukom)
Da. Bitno da su specifikacije iste.
Iako, nije ni to uvijek uvjet za dual chanel, ali drži se toga kod odabira.