Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 3.018
|
čitano: 1.120.601
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za izbor RAM memorije

To nitko nemoze znati !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Vodič za izbor RAM memorije
Haf932 kaže...

To nitko nemoze znati !

Ali pitam dali je netko nesta slicno bio kupovao?

Strm
14 godina
Strm kaže...

Kupujem memoriju:  Corsair 4GB, 1X4GB modul, DDR3, 1333MHZ, 240 DIMM, Unbuffered, CMV4GX3M1A1333C9.Jedan je prijatelj imao slicnu pa mu je nakon cca 1mj izgorilo-dali če i meni??

Da i...?

Bila je pod garancijom, valjda je bio pametan pa reklamirao, u svakom slučaju zato i služi garancija.

17 godina
neaktivan
Strm kaže...

Kupujem memoriju: Corsair 4GB, 1X4GB modul, DDR3, 1333MHZ, 240 DIMM, Unbuffered, CMV4GX3M1A1333C9.Jedan je prijatelj imao slicnu pa mu je nakon cca 1mj izgorilo-dali če i meni??

HoČe 100% nemoj kupovat jesi lud !?!?!?

HOTCHIX.INFO - NIJE SIGURNO ZA POSAO
14 godina

pozz ljudi.Ima li kakvih naznaka da ce pasti opet cijene memorija ili nista jos?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možemo samo sanjati o tome, po ovome se sve čini da idu prema gore.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
15 godina
Doca15 kaže...

pozz ljudi.Ima li kakvih naznaka da ce pasti opet cijene memorija ili nista jos?

Akk namjeravas kupovat , kupuj sada jer je lako moguce da odu jos gore kad su ionako unazad mjesec dana otisle gore !

Music As A Weapon !!
13 godina

može ova memorija na ovu ploču u kombinaciji s ovim procom.

Hoće li to raditi ili moram memoriju na manjoj frekvenciji

0 0 hvala 0
15 godina

Radit ce , no slobodno uzmes neku jeftiniju 1600mhz memoriju ako hoces !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ovako crko mi jedan utor, pa koliko bi mi skodilo ako stavim 3 modula od rama, po meni normalno za sada radi nego jel bi bilo kakvih posljedica???

Come to the dark side.... we have cookies :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nema nikakvih posljedica !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Sad imam jednu pločicu od 1gb rama u kompu,danas ću dobit još 2gb u jednoj pločici.Hoće li mi radit u dual channel-u ili da ih stavim da rade u single channelu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Pozdrav svima imam maticnu msi 870-C45,i na njoj 8 gigabytea DDR3 memorije tipa Apacer 1333,htio bih nadograditi sa jos 8 gigabyte-a a sad tu nastupa problem.Naime Apacer vise nema uvoznika u hrvatsku tako da je ta memorija nedostupna kod nas.Hoce li drugi tip memorije raditi kako valja na mojoj maticnoj odnosno mislim staviti 2X4 gigabytea plocice,i ako hoce koju mi memoriju preporucujete?

Zahvaljujem

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nebi triba bit problem to sta nisu isti proizvodjaci, jedino bi moga nastat problem sta su svi slotovi zauzeti (zna se desit na amd maticnim plocama)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

de mi recite neke rame 16gb za maximus v gene maticnu,i7 3770k,7970...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nitro233 kaže...

Pozdrav svima imam maticnu msi 870-C45,i na njoj 8 gigabytea DDR3 memorije tipa Apacer 1333,htio bih nadograditi sa jos 8 gigabyte-a a sad tu nastupa problem.Naime Apacer vise nema uvoznika u hrvatsku tako da je ta memorija nedostupna kod nas.Hoce li drugi tip memorije raditi kako valja na mojoj maticnoj odnosno mislim staviti 2X4 gigabytea plocice,i ako hoce koju mi memoriju preporucujete?

Zahvaljujem

Nemora ti biti isti proizvođac memorije , bitno da je isti tip ( DDR3 ) , i barem ista frekvencija !

Uzmi na rasprodaji SuperTalent 2x4GB DDR3 , 1333mhz

Music As A Weapon !!
15 godina
Moslavac. kaže...

de mi recite neke rame 16gb za maximus v gene maticnu,i7 3770k,7970...

Uzmi 2 ovakva keksa !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan

Da li je bolje 2x8GB ili 4x4GB?

Procesor Intel i5

0 0 hvala 0
15 godina

Ako ti ploca podrzava , onda bolje 2 x 8GB , eventualno da imas mjesta za nadogradnju kasnije !

Music As A Weapon !!
15 godina

Možda nije tema za ovo, ali evo da vam kažem svoj problem. Kupio sam 2x1gb rama i danas mi došlo. Kad sam ga sada išao montirati, stavio sam ga i išao upalit kompjuter. Međutim ništa mi se nije pojavilo, samo mi piše going to sleep i onda se ugasi ekran.

Već sam imao 1 gb u kompjuteru. I kad sam išao stavit, od ova dva šta sam dobio, jedan po jedan (skupa sa onim starim), kompjuter radi bez problema i trenutno ga koristim tako. I nakon toga sam opet probao staviti oba nova modula i onda mi se pojavi samo slika koja bude na početku startanja kompjutera, znači piše mi ABIT i još dolje mi piše da mogu stisnuti DEL za ući u BIOS, ali kad stisnem to ništa ne reagira.

Znate li kako to popraviti?

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 22:47 (Coder256).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Prije godinu i pol sam kupio RAM memoriju Corsair DDR3 2x2GB 1600MHz, CMX4GX3M2A1600C9 za oko 200 kn.

Sada vidim da košta više od 300 kn.

Vidim i općenito da su cijene RAM memorije dosta visoke.

Kakvo je predviđanje, hoće li se cijene malo smiriti ili će ostat takve duže vrijeme ?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uskoro uzimam novu maticnu i zelim stavit 1x8 gb ddr3 1600 mhz jer kasnije zelim stavit vise ... jel dobro ovo ? naravno ako mi mozete nac jeftinije bio bih jako zahvalan pod uvjetom da mora biti bar 1x8 gb i na 1600 mhz najmanje :) 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Dobro je , jeftinije ni nema u ADM-u ( a i opcenito ) !

Dok ces uzimat novu maticnu , gledaj da ti podrzava plocice od 8GB !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 1:01 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Dobro je , jeftinije ni nema u ADM-u ( a i opcenito ) !

Dok ces uzimat novu maticnu , gledaj da ti podrzava plocice od 8GB !

po ovo m ja mislim da moze duplo vise  ? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina

Da !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

4 x 2GB

2 x 4GB

1 x 8GB

which one :-) ?

s time da imam 2 x 2GB već ugrađeno..

pitanje2:

http://www.protis.hr/products/details/memorija-kingston-ddr3-1600mhz-8gb-hyperx-blu-2x4gb--99927-khx1600c9d3b1k28gx/47531

http://www.protis.hr/products/details/memorija-corsair-ddr3-1600mhz-8gb-2x4gb-xms3--cmx8gx3m2a1600c9/39552

jel postoji neka bitna razlika zašto bi kingston bili lošiji ?

trenutno koristim 2 x 2GB corsair, ali bih onda to prodao i stavio 2x4GB..

hm, http://www.protis.hr/products/details/memorija-kingston-ddr3-1600mhz-8gb-1x8-hyperx-blu--khx1600c10d3b18g/61975

zapravo, najjeftinije bih prošao s ovima, ali onda je 1x8GB, pa se onda opet vračamo na 1. pitanje:

po čemu je 2x4GB bolje od 1x8GB osim po pitanju redundancije ukoliko jedna pločica krepa ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 14:34 (Hrvojeee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako se radi o maticnoj iz tvojeg PC-a - Acrock 870 Extreme3 onda MORAS kupit 2 x 4GB jer ta maticna podrzava max. 16GB , znaci max. 4GB po utoru !

Music As A Weapon !!
14 godina

pozz trenutno imam 4gb corsair vengeance low profile 1600mhz,i sad bi si htio kupiti jos 4gb ali mora biti iz linksa a tamo nemaju takav model.Sad da npr uzmem neki g skill ili neki drugi sa istim latencijama da li bi sve radilo ili moram bas isti kupiti?tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nemoras kupit bas istu memoriju ! Bitno je da uzmes isti tip ( DDR3 ) i eventualno istu frekvenciju !

Music As A Weapon !!
14 godina

Ekipa, imam problema s razumijevanjem nekih podataka...

Skeniranjem laptopa, vidio sam da imam DDR3 PC8500 2x2gb memorije koja radi na 533Mhz. U specifikacijama proizvođača (Acer) navedeno je kako laptop podržava DDR3 memoriju do 1066Mhz.

Ako pogledamo u ovu tablicu, vidimo da je frekvencija PC8500 memorije 533Mhz, ali data rate je 1066 MT/s.

Mene muči slijedeća stvar.

Gledam na stranicama dućana cijene SO-DIMM memorija, i primjećujem kako svi navode da PC8500 memorija radi na taktu od 1066 Mhz.

Je li to greška prodavača pa miješaju frekvencije i data rate ili je to moja greška jer mi te informacije nisu dovoljno jasne?

Ako bi mi netko mogao objasniti, bio bih jako zahvalan. Htio bi kupiti još memorije, a nebi htio kupiti krivu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 9:45 (mjaneci3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice