Slaganje memorije u novu konfiguraciju

poruka: 10
|
čitano: 1.797
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Treba mi par savjeta s ovim. Rijec je od DDR2 konfi na Asus M4A78-HTPC ploci

Originalno sam mislio mozda ic na 3GB rama jer sam mislio stavljat 32-bitne win7 gore, medjutim kako vise njuskam tako sam vise na cudu.

Sad ne znam sto bi mi bilo bolje. Malo sam kratak s lovom pa si ne mogu trenutno priustit 2x2 setup nego sam mislio ici na 3GB u kombinaciji 1x2+1x1. Sad vise nisam siguran da li mi je to bolja opcija od 2x1 u dual channelu (da li uopce mogu stavit onu 3GB kombinaciju?) pa eventualno u nekoj buducnosti stavit unutra jos 2x2 i prec na 64-bitne win sa 2x2+2x1 kombinacijom.

Kolika mi je razlika izmedju 2x1 i 1x2+1x1 kombinacija? Memorija bi bila Mushkin Essentials na 800 MHz

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imao sam 32-bitnu sedmicu na 3 GB i na 4 GB, sad imam 64-bitnu sedmicu na 4 GB

isto DDR2 800 MHz i iskreno (iako se ne kužim u to) nisam vidio nikakvu razliku u preformansama, uvijek mi je jednako dobro pokretalo sve

mislim da win 7 ne možeš pokretat na 2 GB rama

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Slaganje memorije u novu konfiguraciju
Sunburn kaže...

Sad vise nisam siguran da li mi je to bolja opcija od 2x1 u dual channelu (da li uopce mogu stavit onu 3GB kombinaciju?) pa eventualno u nekoj buducnosti stavit unutra jos 2x2 i prec na 64-bitne win sa 2x2+2x1 kombinacijom.

Ja imam 3 gige u dual channel asymetric mode, tako piše na početku kad se pali komp {#}.

Choose your excuse: 1. Lag | 2. Reg | 3. Cheats | 4. Bad Server | 5. Bullshit | 6. Mouse | 7. Fps lag | 8. All of The Above
17 godina
Eugen kaže...

Naravno da možeš, ide i na 1 GB, za surfanje sasvim dovoljno.

15 godina
Eugen kaže...

Krivo.

Windows 7 (32-bitni) možeš pokretati na 1GB RAM-a naviše.

Windows 7 (64-bitni) možeš pokretati na 2GB RAM-a naviše.

15 godina
Eugen kaže...

imao sam 32-bitnu sedmicu na 3 GB i na 4 GB, sad imam 64-bitnu sedmicu na 4 GB

isto DDR2 800 MHz i iskreno (iako se ne kužim u to) nisam vidio nikakvu razliku u preformansama, uvijek mi je jednako dobro pokretalo sve

win 7 se moze pokrenit na 1 gb rama i tada se prilagodi i trosi manje resursa...zato je bolji od xp-a...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
neaktivan

Da pitam ovdje da ne otvaram novu temu

Kolika je razlika stavit 4x1 umjesto 2x2? Imam priliku za neku memoriju pa me zanima, ali sam vidio da u specifikacijama ploce pise "Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM3/AM2+ CPU for one DIMM per channel only."

Sad, ja bi mozda mogao nabaviti 4x1 OCZ Reaper 1066, ali da li bi mi onda to radilo u Dual Channel Asymmetric modu jer bi mi ploca downclockala 2 na 800 MHz ili kako? Jer mi je malo bezveze davat lovu ako necu moc iskoristit komponentu do gornje razine potencijala. Znam da ploca nije nesto, ali podrzava tu memoriju na official listi pa me zato zanima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
Eugen kaže...

Krivo.

Windows 7 (32-bitni) možeš pokretati na 1GB RAM-a naviše.

Windows 7 (64-bitni) možeš pokretati na 2GB RAM-a naviše.

takoder krivo jer sam ga ja instal na 512 ddr1 i radio je sasvim normalno, doduse ne bas brzo ali je moguce

17 godina
protjeran
Sunburn kaže...

Da pitam ovdje da ne otvaram novu temu

Kolika je razlika stavit 4x1 umjesto 2x2? Imam priliku za neku memoriju pa me zanima, ali sam vidio da u specifikacijama ploce pise "Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM3/AM2+ CPU for one DIMM per channel only."

Sad, ja bi mozda mogao nabaviti 4x1 OCZ Reaper 1066, ali da li bi mi onda to radilo u Dual Channel Asymmetric modu jer bi mi ploca downclockala 2 na 800 MHz ili kako? Jer mi je malo bezveze davat lovu ako necu moc iskoristit komponentu do gornje razine potencijala. Znam da ploca nije nesto, ali podrzava tu memoriju na official listi pa me zato zanima.

Vidim da nie niko odg ti Sunburn pa eto malo da se javim i ovdje u podforum memorije..XD

Radilo bi ti to u dual chanelu.

Idi na 2x2

poz{#}

you want commitment put on your best suit put your arms around me now were going DOWN!
14 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru ali je vec odavno rijeseno {#}

Isao sam na Reaper jer mi je bilo povoljnije a 4GB mi je sasvim dosta za ovu plocu i sve radi u dual channelu bez greske {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice