Problem s RAM-om

poruka: 39
|
čitano: 9.861
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Problem s ramom

imam ploču Asrock K10N78D i kingston hyperx memoriju 4x1gb 800mhz ddr2....kad otvorim CPUz, pod karticom memory mi pise da ram radi na 333Mhz ( PS2-5300, 333Mhz )?? a imam 800Mhz......btw imam proc amd 7850 koji radi na 2.8 a pise da radi na 1.4 i nesto sitno gigaherca

ima li ko kakvo obajsnjenje?

AMD Athlon X2 7850 BE 2.8Ghz / Glacial Tech Igloo 5750 / 4x1GB Kingston HyperX 800Mhz / Powercolor HD 4670 512MB GDDR3 / Win 7 Ultimate x64
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RE: Problem s ramom

stavi u biosu ram na 800mhz

uključen ti je C&Q pa ti se u idleu spušta takt...pokreni neku igru ili nešto pa ćeš vidjet da će takt bit veći

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
17 godina

evo probat cu

AMD Athlon X2 7850 BE 2.8Ghz / Glacial Tech Igloo 5750 / 4x1GB Kingston HyperX 800Mhz / Powercolor HD 4670 512MB GDDR3 / Win 7 Ultimate x64
17 godina

ovako sad sam pogledao u bios

pod Memory Clock imam opcije

213 Mhz   DDR2 426

284 Mhz   DDR2 568

355 Mhz   DDR2 710

426 Mhz   DDR2 852

568 Mhz   DDR2 1136

Pod Memory Controller Mode imam.. Ganged i Unganged ( mozes li to pojasnit? )

Pod Power Down imam...Enabled i Disabled

taj C&Q nisam našao

16 godina
moderator

kakve su to frekvencije :S jesi clockao proc? stavi na 426 pa probaj dal radi...

pa pusti C&Q uključen, što ti smeta?

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
17 godina

da, overkokao sam proc s 2.8 na 3.0 bez mjenjanja voltaže

16 godina
moderator

onda probaj tih 400 i nešto MHz, ako neće radit dobro onda smanji na prvu manju frekvenciju

17 godina

sad sam stavio na 400 i nesto mhz

al ne kuzim zasto mi cpuz kaze da mi proc radi na 1.5ghz....to mi pise i kad spustim na 2.8 i na 3.0

u ramu mi pise..........DRAM Frekvencija 430Mhz, a pod SPD pise Max. Bandwidth PC2-5300, 333Mhz

i jos da napomenem ...ram mi radi u unganged modu

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 21:55 (ibari91).
16 godina
moderator
ibari91 kaže...

al ne kuzim zasto mi cpuz kaze da mi proc radi na 1.5ghz....to mi pise i kad spustim na 2.8 i na 3.0

lijepo sam ti rekao...pokreni neku igru ili nešto što opterečuje cpu pa onda pogledaj cpu-z

17 godina
Problem s ramom

evo pokrenuo sam igru......ali wtf opet 1.5ghz i ram sve isto...taj proc radi prek HT3, sad pao na HT2..OMFG.....kao da su pale sveokupne vrijednosti komponenti......a danas sam reinstalirao windows

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

clear cmos pa onda probaj :D

17 godina

sta to treba posletal u biosu ili ?

16 godina
moderator

imaš jumper na matičnoj, ako nema onda izvadi bateriju, al najprije ištekaj komp iz utičnice...

17 godina
Problem s ramom

na asrockovoj stranici pise da ne podrzava taj model rama......pise kao ime modela pa N/A

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

nema to veze, to samo znači da nisu testirali s tim, a ne da ne podržava...

probaj ono iznad...

15 godina
ibari91 kaže...

na asrockovoj stranici pise da ne podrzava taj model rama......pise kao ime modela pa N/A

ajde ti izvadi bateriju onu sto je na maticnoj pa je vrati nakon 5-10min naravno komp mora biti iskljucen pa onda pogledaj sta pise i pogledaj isto sa programom speccy

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina
protjeran
Problem s ramom

Sorry autoru,na "pristekavanje" na njegovu temu,al bolje da ne otvaram novu.

TOTALNI sam NOOB u svezi teme,ali sumnjam da je i kod mene slican problem.Zato molim vas da mi velite jel kod mene sve ok,jer sumnjam da je i kod mene lose nastimano.

Svi bećari uterali Mari,a ja Ruži,hoče da me tuži!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Godfahter kaže...

Sorry autoru,na "pristekavanje" na njegovu temu,al bolje da ne otvaram novu.

TOTALNI sam NOOB u svezi teme,ali sumnjam da je i kod mene slican problem.Zato molim vas da mi velite jel kod mene sve ok,jer sumnjam da je i kod mene lose nastimano.

koliko vidim sve je ok, samo ti je ova jedna pločica jako spora...pa onda i druge rade na manjoj frekvenciji

17 godina

lol tebi svaki ram radi na drugacijoj frekvenciji.....ma ja neznam sta bi to bilo...jos cu probat bateriju izvadit al sumnjam dal ce to sta promjenit

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 22:25 (ibari91).
14 godina
protjeran
XXX-Man kaže...

koliko vidim sve je ok, samo ti je ova jedna pločica jako spora...pa onda i druge rade na manjoj frekvenciji

Ma evo i ja sam sada pogledao malo bolje slikice i nije mi jasna jedna stvar,ova Apacer 266 i Melco 333 su ISTE Plocice,tj,kupio ih u isto vrijeme od istog proizvodaca,a opet razlicite WTF?

Znam za onu "kolko para toliko muzike" (75KN-svaka),al zar toliko bas da sve hebe?

Da ih šuknem u smece ili postoji nekakva alternativa da to poštelam?

16 godina
moderator
Godfahter kaže...

Ma evo i ja sam sada pogledao malo bolje slikice i nije mi jasna jedna stvar,ova Apacer 266 i Melco 333 su ISTE Plocice,tj,kupio ih u isto vrijeme od istog proizvodaca,a opet razlicite WTF?

Znam za onu "kolko para toliko muzike" (75KN-svaka),al zar toliko bas da sve hebe?

Da ih šuknem u smece ili postoji nekakva alternativa da to poštelam?

nisu iste ni približno...ajd ako ti se da fotkaj naljepnice na njima ili samo prepiši pa da vidimo :D

17 godina
Problem s RAM-om

evo ljudovi...sa Specy-om pokazuje malo bolje brojke

CPU
       AMD Athlon 7850 Black Edition
          Cores    2
          Threads    2
          Name    AMD Athlon 7850 Black Edition
          Code Name    Kuma
          Package    Socket AM2+ (940)
          Technology    65nm
          Specification    AMD Athlon(tm) 7850 Dual-Core Processor
          Family    F
          Extended Family    10
          Model    2
          Extended Model    2
          Stepping    3
          Revision    DR-B3
          Instructions    MMX (+), 3DNow! (+), SSE, SSE2, SSE3, SSE4A, x86-64
          Bus Speed    215.4 MHz
          Rated Bus Speed    1938.4 MHz
          Stock Bus Speed    200 MHz
          Average Temperature    22 °C
             Caches
                L1 Data Cache Size    2 x 64 KBytes
                L1 Instructions Cache Size    2 x 64 KBytes
                L2 Unified Cache Size    2 x 512 KBytes
                L3 Unified Cache Size    2048 KBytes
             Core 0
                Core Speed    3015.6 MHz
                Multiplier    x 14.0
                Bus Speed    215.4 MHz
                Temperature    22 °C
                   Thread 1
                      APIC ID    0
             Core 1
                Core Speed    1507.8 MHz
                Multiplier    x 7.0
                Bus Speed    215.4 MHz
                Temperature    22 °C
                   Thread 1
                      APIC ID    1

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s RAM-om

evo citiram s foruma

DDR2 is calculated by taking the memory speed in MHz, and multiplying it by 2.
So 400MHz x2 = DDR2 800.
DDR2 667 defaults to 333MHz.

to znam da ak ima snpr ddr2 800mhz, uvijek je za stepen nize...znaci 667Mhz.....znaci ono sta pise 333Mhz to se mnozi sa 2 i dobijes brzinu rama

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RE: Problem s RAM-om
ibari91 kaže...

to znam da ak ima snpr ddr2 800mhz, uvijek je za stepen nize...znaci 667Mhz.

o čemu ti??? ako ram i matična podržava 800mhz onda će radit na 800mhz a ne na 667

14 godina
protjeran
XXX-Man kaže...

nisu iste ni približno...ajd ako ti se da fotkaj naljepnice na njima ili samo prepiši pa da vidimo :D

Uff fotkao sam,al mi je mob u banani pa su fotke katastrofa,ali evo sta pise na svakoj:

BUFFALO SELECT D2U667C-18B/BJ

PC2-5300U-SSS                 2Rx8 DDR2 SDRAM

1GB  .667Mhz CL5              Non ECC Unbuffered

-------------------------------------------------------------

P/N :78.01666.9K4

1GB UNB PC2-4300 CL4                  RohS Apacer

533 MHz,APA (apa-1GB 533apa)

KINGMAX          KLDE88F-B8HSS    HHES

DDR2-800

2GB

16 godina
moderator
Problem s RAM-om

kao što sam i mislio, ova apacer ti je najsporija pa sve rade na njenoj brzini...ako imaš love, ja bih kupio još jednu od 2gb 800mhz i pridao ove dvije...

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
XXX-Man kaže...

kao što sam i mislio, ova apacer ti je najsporija pa sve rade na njenoj brzini...ako imaš love, ja bih kupio još jednu od 2gb 800mhz i pridao ove dvije...

Znaci nema tu popravka-Šrot je šrot!

Ma znao sam ja to,cim je ona kostala 75 KN,nema tu kruha.

Ok hvala,morati cu pitati Did mraza za nove rame(u mom slucaju ŽENU)-OMG,vec mi smrdi na totalni fail!{#}

15 godina
Godfahter kaže...
XXX-Man kaže...

Ok hvala,morati cu pitati Did mraza za nove rame(u mom slucaju ŽENU)-OMG,vec mi smrdi na totalni fail!{#}

Kako mi je ovaj post komican {#}

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
moderator
Godfahter kaže...

boldano...tako je!

nemoj nju pitat, bolje da nezna :D

14 godina
protjeran
Problem s RAM-om

HMMM!Problemi-samo problemi!

Danas sam kupio novi keks rama-Kingmax DDR2 2GB 800MHz,znaci isti keks kao sto sam i imao.

Izbacio sam ona dva po gigu i ostavio sada samo dva keksa kingmaxova 2gb 800MHZ-ISTA!

Upalio komp i rekoh,hajd da vidim kako rade preko Cpu Z-a.

Iako sam laik o RAM memoriji,vidjeh da oba keksa rade na 400MHz-a???

Ali odjedanputa PUFF! Komp se restartira iz cista mira i to "grubi" restart,kao kada nestane struje!

Nakon ponovoga restarta,svaki puta mi se zamrzne cim otvorim Cpu Z,ne pomaze ni task manager,tipkovnica...nist,samo pritisak na tipku.

Uspio sam slikati prozor Cpu Z-a,u stanju totalnoga freeza-slika.

Takoder,mi se nikada nije desavalo da mi proc radi na 0%,a RAM memorija ne pada ispod 25% i tako drzi stalno,iako je komp u stanju mirovanja.

To mi se nije desavalo sa "šrot" ramima.

Sada sve radi OK,iako rami rade na (trenutno 29%),sve dok ne otvorim Cpu Z.

U cemu grijesim?

................................Eh da,Software Cpu Z sam skenirao i nema nikakvih gamadi!

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 15:14 (Godfahter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice