Nadogradnja memorije sa 4 Gb na 8 Gb

poruka: 19
|
čitano: 3.648
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
nadogradnja

zna li netko iz vlastitog iskustva što se konkretno dobiva sa takvom nadogradnjom,i dali se to upoče isplati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja meme sa 4 Gb na 8Gb

Pa de napisi ostatak konfe, pa da vidimo............

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napomena - treba ti 64-bitni OS.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 17:29 (Random.).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

proc e 8400

gpu gtx 260

napajanje  hyper 530W

bez obzira na OS koje su prednosti i isplativost

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 17:30 (honda_zg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako se ne baviš profesionalnom obradom slika ili videa ili nečeg sličnog što zahtijeva puno radne memorije mislim da ovakva nadogradnja nema smisla. Ja sam jedno vrijeme imao 6GB rama i u 99.999% stvari mi nije bilo razlike u odnosu na 3GB rama, a nije bilo ni puno razlike u odnosu na 2 GB rama, tako da mislim da je 8GB overkill.

EDIT: Prednost je npr. da možeš imati u Photoshopu ogroman broj zapamćenih History State-a i uređivat više ogromnih slika odjednom i tome sl.

Uglavnom 4GB je taman.

There are 10 types of people in the world... those who understand binary and those who don't.
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 17:35 (ZC_Someone).
Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

komp uglavnom služi malom za igre a ja ponekad obradim video,net,znači naglsak je na igrama.

EDIT; znači zaklučak je da bi još 4Gb rama bilo bacanje novaca u vjetar

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 17:39 (honda_zg).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svejedno igre ne mogu toliko iskoristiti.............

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Izvoli link na Tom's Hardware. Tamo testiraju 3 vs. 6. vs. 12 GB RAM-a.

Razlika je doslovno minimalna. Link na zaključak.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima dečki,pomogli ste , riješili me nedoumica i naoružali argumentima za mojeg sina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja meme sa 4 Gb na 8Gb
honda_zg kaže...

komp uglavnom služi malom za igre a ja ponekad obradim video,net,znači naglsak je na igrama.

EDIT; znači zaklučak je da bi još 4Gb rama bilo bacanje novaca u vjetar

bacanje je u vjetar ako je zbog igara i surfanja po netu. 4 giga na 64 bitnom os-u ti je sasvim dovoljno.

ja npr često radim s adobeovim alatima, premiere, photoshop..gdje se veča količina rama zna i može iskoristiti, ali ovdje ti je to neisplativo. bolje si za to lovu kupi još jedan hard disk naprimjer (toga nikad dosta).

15 godina
neaktivan

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_178&products_id=6167

ja bih prešao sa 2x2 gb na 8, kupio bi još jedan paket 2x2. i onda ubacio unutra ovo hladilo za memoriju, samo me zanima dal ovo hladilo hladi cijelu memoriju odnosno područje od 8 gb? znači četiri komada, puta 2gb dal to pokriva cijelu dimenziju memorije ili samo jedan paket 2x2 gb, odnosno dva kanala. i još jedna stvar me zanima radi se o memorijama, dal za amd-ove procesore postoji matična s trokanalnom memorijom. Koliko vidim, uglavnom su matične za amd procesore dual chanel. Hvala unaprijed, za odgovor.

Diablo 3, kad ćeš više?
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 17:27 (Ruža).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da, hladilo pokriva sve memorijske slotove, četiri komada, dakle dovoljan ti je jedan za pc. a za ovo drugo pitanje ti nisam siguran, možda netko drugi da odgovor.

17 godina
Ruža kaže...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_178&products_id=6167

ja bih prešao sa 2x2 gb na 8, kupio bi još jedan paket 2x2. i onda ubacio unutra ovo hladilo za memoriju, samo me zanima dal ovo hladilo hladi cijelu memoriju odnosno područje od 8 gb? znači četiri komada, puta 2gb dal to pokriva cijelu dimenziju memorije ili samo jedan paket 2x2 gb, odnosno dva kanala. i još jedna stvar me zanima radi se o memorijama, dal za amd-ove procesore postoji matična s trokanalnom memorijom. Koliko vidim, uglavnom su matične za amd procesore dual chanel. Hvala unaprijed, za odgovor.

Za razliku od I7, AMD ima dvokanalni memorijski kontroler. Prema tome ne postoje ploče za AMD sa trokanalnom podrškom.

15 godina
neaktivan

Hvala vam, malo po malo budem i ja naučio sastavljat komp.kofiguraciju. Belji se A kako vidim pričate, da mi ni ne treba 8 gb pošto mi komp služi uglavnom za igranje i internet. Hvala još jednom, obadvojici.

Diablo 3, kad ćeš više?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

defitnitivno ti ne treba više od 4 giga rama ako se ne baviš video obradom, obradom fotografija ili slično. 4 giga i 64 bitni sistem i to je sasvim dovoljno. za igre su ti važni procesor i grafička, a velikoj većini igara je dosta 2 giga rama.

inače, imaš dolje tipku "hvala" Belji se

16 godina

Evo i iskustva iz prve ruke... imao sam 8GB rama i jednom prilikom čišćenja izvadim 4GB... doslovno nema nikakve razlike. 4GB je za neko prosječno i malo naprednije korištenje i više nego dovoljno.

Memoriju više nisam ni vraćao nazad nego sam ju nedavno prodao i još na njoj zaradio, jer sam je prodao po većoj cijeni nego sam je kupio.

1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Aj sad nek meni netko stisne hvala, nakon ovog silnog hvaljenja zaslužio sam i ja jedno hvala. Smijeh haha isprika za offtopic.

Diablo 3, kad ćeš više?

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Ruža kaže...

Aj sad nek meni netko stisne hvala, nakon ovog silnog hvaljenja zaslužio sam i ja jedno hvala. Smijeh haha isprika za offtopic.

evo ti od mene hvala za hvala Osmijeh

17 godina

Ja se ne bavim obradom videa niti fotografija i 8GB mi je taman. Win 7 inicijalno pojede 1GB,  Firefox od 50 tabova pojede 1 GB, još nekoliko programčića i 3GB su već popunjena i ostane 1 GB, što nije dovoljno jer se slobodna memorija koristi za cacheing.

Od kad sam na 8GB, isključio sam swap file i windowsi puno ugodnije rade kad se popuni taskbar do kraja Cool, nikad ne gasim,  ide na sleep.

I'm silicon-based life-form
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice