LG G4 - Rasprava

poruka: 2.288
|
čitano: 520.106
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: LG G4 - Rasprava
Mandak kaže...
pješak kaže...
Mandak kaže...

Od kada imaš ovaj uređaj? Ja sam ovaj uređaj kupio prije nekih mjesec i pol i mogu reći da nemam nikakvih problema i da je sve O.K. Kod mnogih se problem s matičnom pločom javlja nakon nekoliko mjeseci ili čak nakon godinu i pol ili više. Već sam gore napisao da je kod mene Dual SIM, a serija je 601.

Uzeo ga krajem 3.mj. 
Kod mene je 1 utor za SIM.
A imam još pola godine garancije. Neka on meni dotad preživi.  Kad sam kupovao sam inzistirao;nov, kad dođe mobitel da bude ne otvaran, dok ja ne dođem. Tako je i bilo. 

Kao što kolega kaže, problem najviše imaju modeli 505. 

Kako još pola godine garancije? Kod mene je garancija na 24 mjeseca.

Npr ja cu imati samo 12 mjeseci jos garanciju bez obzira kaj je nova maticna. Oni inace daju 90 dana garanciju na novi dio ili moja garancija koja jos traje 12 mjeseci ovisno sto je "povoljnije za mene"....

9 godina
neaktivan
Mandak kaže...

Vjerovatno si ti u HR kupio mobitel pa 2 godine imaš garancije po EU standardima tj moraš imat na sve 2god minimalno. 

Ja sam uzeo kod nas u Hercegovini "DigiTrend".
Dali su mi 1 godinu garancije. Ja pitam da mi produže na još jednu godinu i da platim koliko treba,a oni kažu da ne produžuju. 
Tako da imam samo jednu godinu a imao sam još jednu ponudu kod "Jurkom" da uzmem mobitel i da mi produže garanciju.
Ja sam zvao prijatelja koji je radio za njih i kaže da ih izbjegavam ako nije hitno toliko. A i nije bilo hitno, ko zna kakav bi mi mobitel dostavili. Možda baš 505 

17 godina
neaktivan
pješak kaže...
Mandak kaže...

Vjerovatno si ti u HR kupio mobitel pa 2 godine imaš garancije po EU standardima tj moraš imat na sve 2god minimalno. 

Ja sam uzeo kod nas u Hercegovini "DigiTrend".
Dali su mi 1 godinu garancije. Ja pitam da mi produže na još jednu godinu i da platim koliko treba,a oni kažu da ne produžuju. 
Tako da imam samo jednu godinu a imao sam još jednu ponudu kod "Jurkom" da uzmem mobitel i da mi produže garanciju.
Ja sam zvao prijatelja koji je radio za njih i kaže da ih izbjegavam ako nije hitno toliko. A i nije bilo hitno, ko zna kakav bi mi mobitel dostavili. Možda baš 505 

Ja sam isto u BiH. Kupio sam uređaj na rate preko Eroneta. Pitao sam ih putem e-maila i dobio sam odgovor gdje mi je rečeno da je garancija na mobilni aparat 24 mjeseca.

9 godina
neaktivan
Mandak kaže...

Ja sam isto u BiH. Kupio sam uređaj na rate preko Eroneta. Pitao sam ih putem e-maila i dobio sam odgovor gdje mi je rečeno da je garancija na mobilni aparat 24 mjeseca.

Vidiš meni nije ni palo na pamet da kupim kod njih mob. :D Možda sam i trebao, koliko je u gotovini bio? 

17 godina
neaktivan
pješak kaže...
Mandak kaže...

Vidiš meni nije ni palo na pamet da kupim kod njih mob. :D Možda sam i trebao, koliko je u gotovini bio? 

Ne znam. Nisam pitao. Ovdje imaš vezano za rate i tarife.

http://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/mobilna-telefonija/mobilni-telefoni/lg-g4-32gb-ds

http://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/mobilna-telefonija/usluge/mobilni-uredjaji-na-rate/

Potpisao sam ugovor na 24 mjeseca, tarifa 15 KM. Mora se potpisati ugovor na 24 mjeseca ako se želi otplaćivati uređaj na rate. Ima ukupno 12 rata. U prvu ratu se ubraja cjelokupni PDV na uređaj, a kasnije tarifa + rata se otplaćuju još 11 mjeseci. Prva rata je bila oko 160 KM, a sljedećih 11 mjeseci rata je oko 70 KM. Ostalih +12 mjeseci samo se plaća tarifa, u mom slučaju 15 KM + PDV. To je 17.55 KM mjesečno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 22:48 (Mandak).
9 godina
neaktivan
Mandak kaže...

http://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/mobilna-telefonija/mobilni-telefoni/lg-g4-32gb-ds

http://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/mobilna-telefonija/usluge/mobilni-uredjaji-na-rate/

Potpisao sam ugovor na 24 mjeseca, tarifa 15 KM. Mora se potpisati ugovor na 24 mjeseca ako se želi otplaćivati uređaj na rate. Ima ukupno 12 rata. U prvu ratu se ubraja cjelokupni PDV na uređaj, a kasnije tarifa + rata se otplaćuju još 11 mjeseci. Prva rata je bila oko 160 KM, a sljedećih 11 mjeseci rata je oko 70 KM. Ostalih +12 mjeseci samo se plaća tarifa, u mom slučaju 15 KM + PDV. To je 17.55 KM mjesečno.

A to, ti si kod njih na preplati, ma ja uhvatio FULL tarifa i nedam je. 

Zato i vjerovatno i imaš 2godine garancije. Zato što si potpisao na dvije godine.  

17 godina
neaktivan
pješak kaže...
Mandak kaže...

A to, ti si kod njih na preplati, ma ja uhvatio FULL tarifa i nedam je. 

Zato i vjerovatno i imaš 2godine garancije. Zato što si potpisao na dvije godine.  

Ja sam inače kod njih. Njihov signal je jedini koji je stabilan kod mene. Imao sam pretplatu ali ono 0 KM. Plaćao sam samo ono što bih potrošio bez da sam imao tarifu. U Jamstvenom listu postoji Osnovno jamstvo i Produženo jamstvo. Svako po 12 mjeseci, što je, znači, ukupno 24 mjeseca. Osnovno jamstvo obuhvaća uređaj i dodatnu opremu. U ovom slučaju punjač, slušalice i sl. Produženo jamstvo obuhvaća samo uređaj. Znači, uređaj ima jamstvo na 24 mjeseca, a oprema 12 mjeseci.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 13:22 (Mandak).
9 godina
neaktivan

Pa dobro ti si imao potribu uzet kod njih radi signala.
Ako netko misli uzimat preko Eroneta bolje mu je produženu garanciju uzet kao što ti. Npr. Što će ti slušalice ako ti rikne mob nakon godinu i mjesec dana. 

I sorry admine što smo otišli u offtopic. 

Evo da vratim, ma ova baterije ne more jedne svatove izdržat.
Sreća vraćao se kući presvlačit, usput se istuširao i mobitel malo napunio. Nisam možda snimao u UHD oko 5min sve ukupno i par fotki uslikao. 
Do duše, bilo je 80% kad sam izašao iz kuće, a taman mi tih 20% i falilo. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 2:53 (pješak).
12 godina
LG G4 - Rasprava

Imam problem sa ekranom, takozvani burn in. Jel netko zna koliko traje izmjena istoga? Jel mogu traziti novi uredjaj, ili neki slican iste vrijednosti. Citao sam da cesto se mobitel vrati sa novim ekranom koji ima isti problem. One aplikacije za fix burn in rijese problem i to traje pola sata. Poslje se opet pojavi i jalo je vidljivo na sivoj boji.

Senza cuore saremmo solo macchine
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pješak kaže...

Pa dobro ti si imao potribu uzet kod njih radi signala.
Ako netko misli uzimat preko Eroneta bolje mu je produženu garanciju uzet kao što ti. Npr. Što će ti slušalice ako ti rikne mob nakon godinu i mjesec dana. 

I sorry admine što smo otišli u offtopic. 

Evo da vratim, ma ova baterije ne more jedne svatove izdržat.
Sreća vraćao se kući presvlačit, usput se istuširao i mobitel malo napunio. Nisam možda snimao u UHD oko 5min sve ukupno i par fotki uslikao. 
Do duše, bilo je 80% kad sam izašao iz kuće, a taman mi tih 20% i falilo. 

Da. Mob je bitan, a ovo ostalo je sporedno.

14 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...

Imam problem sa ekranom, takozvani burn in. Jel netko zna koliko traje izmjena istoga? Jel mogu traziti novi uredjaj, ili neki slican iste vrijednosti. Citao sam da cesto se mobitel vrati sa novim ekranom koji ima isti problem. One aplikacije za fix burn in rijese problem i to traje pola sata. Poslje se opet pojavi i jalo je vidljivo na sivoj boji.

Ako imaju dio 2-3 radna dana tako meni odg i za maticnu. Samo sto sam cekao da nabave maticnu mj dana skoro. Ali pitao u MESC (servis) imaju li na lageru rekli su da imaju ekrane. Isto sam imao burn in ali nakon promjene maticne nije vise bilo kada su provjeravali. Sada cekam da dodje u moje ruke da vidim kakvo je stanje uopce

10 godina
INKOGNITO3 kaže...
MatijaZG kaže...

Ako imaju dio 2-3 radna dana tako meni odg i za maticnu. Samo sto sam cekao da nabave maticnu mj dana skoro. Ali pitao u MESC (servis) imaju li na lageru rekli su da imaju ekrane. Isto sam imao burn in ali nakon promjene maticne nije vise bilo kada su provjeravali. Sada cekam da dodje u moje ruke da vidim kakvo je stanje uopce

cekaj, jel to moguce da kad je maticna u kvaru onda se pojavljuje taj burn in? nakon promjene maticne ga nema? svasta

fora je sto se meni bilo pojavilo, i onda nestalo.. nemam pojma kako

iako se vidi jos uvijek jako malo, ali samo kad je mob full zagrijan

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 19:19 (digitall).
14 godina
neaktivan
digitall kaže...
INKOGNITO3 kaže...
MatijaZG kaže...

cekaj, jel to moguce da kad je maticna u kvaru onda se pojavljuje taj burn in? nakon promjene maticne ga nema? svasta

fora je sto se meni bilo pojavilo, i onda nestalo.. nemam pojma kako

iako se vidi jos uvijek jako malo, ali samo kad je mob full zagrijan

Pa to cu vidjeti ovaj tjedan kada ga dobijem u ruke. Napomenuo sam par puta u servisu da obavezno pregledaju taj image retention kaj mi se desavao i rekli su da nakon analize (nakon stavljanja nove maticne) da je sve ok. Toplo se nadam da je stvarno nestalo a ne da trebam ponovo slati u servis i cekati jer su mi zivci pri karaju sa zamjenskim mobitelom

13 godina

Kako ti izgleda taj image retention? Primjetio sam da mi se nekad zna dogoditi da mi ostane kao sjena neke ikonice (npr whatsapp) u statusnoj traci..iako je pročitana odnosno uklonjena. Sad nisam išao za tim jel mi je u tom momentu bio ugrijan, al idući put ću pogledati. Napisao sam da mi je nedavno došao sa servisa nakon mjesec dana s novom matičnom 608. Ako je ovo taj problem image retention onda ću tražiti novi uređaj. Ovo više nema smisla, to će biti treći put da je na servisu u niti godinu dana. 

14 godina
neaktivan
Abalo kaže...

Kako ti izgleda taj image retention? Primjetio sam da mi se nekad zna dogoditi da mi ostane kao sjena neke ikonice (npr whatsapp) u statusnoj traci..iako je pročitana odnosno uklonjena. Sad nisam išao za tim jel mi je u tom momentu bio ugrijan, al idući put ću pogledati. Napisao sam da mi je nedavno došao sa servisa nakon mjesec dana s novom matičnom 608. Ako je ovo taj problem image retention onda ću tražiti novi uređaj. Ovo više nema smisla, to će biti treći put da je na servisu u niti godinu dana. 

To ti je ovo : 

12 godina
INKOGNITO3 kaže...

Meni je maticna promjenjena. 607. Sutra cu vidjeti sto ce mi reci u ducanu.

13 godina
Ok. Znači imam taj image retention.
16 godina
LG G4 - Rasprava

Imam mali problem. Kad mi je na ekranu siva pozadina mi se vide neke 2 kao narancaste crte sa obadvije strane od vrha do dna. Prije se malo primjetilo sad sve jače i jače. Jeli to neki defekt ili? Imam li pravo na garanciju ili ne? 

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haha najbolje opisano stanje baterije na G4,i smijesno i zalosno.Gotovo savrsen mobitel za moje potrebe (i za mnoge ostale) su usrali katastrofalnom baterijom.Vise mi je drzala na 2 god starom S4 Mini telefonu.
10 godina
neaktivan

Pa normalno da ti je više držala na starom S4 miniu, kad je imao duplo manju rezoluciju, ekran, slabiji procesor itd. itd.

LG G4 najviše troši baterije na ekran, poslije toga na procesor a tu ne možeš ništa.. imaš za kupiti battery case i eto, problem riješen, nadodao si još ~4 sata korištenja

12 godina
zlajutin kaže...
Haha najbolje opisano stanje baterije na G4,i smijesno i zalosno.Gotovo savrsen mobitel za moje potrebe (i za mnoge ostale) su usrali katastrofalnom baterijom.Vise mi je drzala na 2 god starom S4 Mini telefonu.

Meni je baterija odlicna. 4 emaila koji se azuriraju svakih 15 min, viber, whatsapp, messenger. Pola sata/sat telefonskog razgovora i hrpa surfanja sa Mozillom, Njuskalom itd. Iskljucene sve aplikacije koje mi ne trebaju poput (svo Google smece). Na kraju dana imam po 4/4 i pol sata SOT.

Nadam se da ce mi srediti ekran zato sto mi je mobitel stvarno odlican.

15 godina
neaktivan
Bilo bi normalno da uz sve to nema i duplo manju bateriju ;) i napominjem...star 2 god.Kad je bio nov kao LG nema se sta reci.
15 godina
acarnoje kaže...

Imam mali problem. Kad mi je na ekranu siva pozadina mi se vide neke 2 kao narancaste crte sa obadvije strane od vrha do dna. Prije se malo primjetilo sad sve jače i jače. Jeli to neki defekt ili? Imam li pravo na garanciju ili ne? 

Odljepio ti se ekran od pregrijavanja...nosi ga u servis

9 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Nakon vise od mjesec dana na popravku maticne, koju na kraju nisu zamjenili jer ih valjda nemaju, odobren mi je zahtjev za novi mobitel. Meni to odgovaralo super i racunam da ce ponudit mobitel slican G4, tipa G5 ili V10 kad ono ni blizu. Kao ponudu sam dobio 3 mobitela, Samsung galaxy a5(2016), Huawei honor 7 ili HTC 728g.. Ili ako zelim nesto drugo moram nadoplatit, za V10 traze 1100kn sto mi je apsurdno..tele 2 je trgovina. Sto mogu ucinit ako ne zelim prihvatit te uredaje koje mi nude, jel oni moraju pronac neko rjesenje koje odgovara i meni i njima ili njih to ne zanima.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HitmanG4 kaže...

Nakon vise od mjesec dana na popravku maticne, koju na kraju nisu zamjenili jer ih valjda nemaju, odobren mi je zahtjev za novi mobitel. Meni to odgovaralo super i racunam da ce ponudit mobitel slican G4, tipa G5 ili V10 kad ono ni blizu. Kao ponudu sam dobio 3 mobitela, Samsung galaxy a5(2016), Huawei honor 7 ili HTC 728g.. Ili ako zelim nesto drugo moram nadoplatit, za V10 traze 1100kn sto mi je apsurdno..tele 2 je trgovina. Sto mogu ucinit ako ne zelim prihvatit te uredaje koje mi nude, jel oni moraju pronac neko rjesenje koje odgovara i meni i njima ili njih to ne zanima.

Tako su i meni ponudili sto je malo glupo... na kraju su mi poslali H818 Dual sim G4

Intel Core™ i7
14 godina
neaktivan
LG G4 - Rasprava

Nakon povratka sa servisa maticna mi promjenjena i nemam nikakav bloatwear od HT-a. Maticna je za madjarsko trziste inace provijerio preko imei-a.
Sto se tice IMAGE RETENTIONA nisu popravili jer mi se u roku 5-10 min ponovo pojavilo makar su rekli da su provjerili i da je sve uredu.
Sada cu vidjeti sto dalje ali prvo pisanje prigovora HT-u i servisu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
INKOGNITO3 kaže...

Nakon povratka sa servisa maticna mi promjenjena i nemam nikakav bloatwear od HT-a. Maticna je za madjarsko trziste inace provijerio preko imei-a.
Sto se tice IMAGE RETENTIONA nisu popravili jer mi se u roku 5-10 min ponovo pojavilo makar su rekli da su provjerili i da je sve uredu.

Koja je sad serija matične?

14 godina
neaktivan
Mandak kaže...
INKOGNITO3 kaže...

608, imas na prijasnjoj stranici sve i kada ne napravljena (print screen sam napravio)

17 godina
neaktivan
INKOGNITO3 kaže...
Mandak kaže...
INKOGNITO3 kaže...

608, imas na prijasnjoj stranici sve i kada ne napravljena (print screen sam napravio)

Ja sam mislio da je tek sad sa servisa. Netko jeste spominjao ovdje seriju 608, ali nisam znao tko. Nadam se da će ova matična trajati i da se neće ponoviti kao s prethodnom matičnom. Ipak će vrijeme pokazati šta i kako. Hvala na odgovru.

14 godina
neaktivan
Mandak kaže...
INKOGNITO3 kaže...
Mandak kaže...
INKOGNITO3 kaže...

Ja sam mislio da je tek sad sa servisa. Netko jeste spominjao ovdje seriju 608, ali nisam znao tko. Nadam se da će ova matična trajati i da se neće ponoviti kao s prethodnom matičnom. Ipak će vrijeme pokazati šta i kako. Hvala na odgovru.

27.8 napravljena , ma ljut sam kaj nisu ekran zamjenili...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice