Sony Bravia 2010 dojmovi i savjeti

poruka: 36
|
čitano: 26.360
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Prije nekoliko dana, trebao sam dva lcd tv-a od 82 cm.

Nisam "njubara" i kao većina forumaša,znam osnove lcd tehnologije i princip rada.

Kupim roditeljima LG 32LH3000 FullHD.

Kod mene na testiranju je bio tjedan dana. Tv je doslovno odličan za 3400kn.

1.)

prijem sd digitalnog signala, čista desetka...i sada nakom mjesec dana sam oduševljen i nisam susreo model sa tako dobrom dvbt slikom.

Boje su zasićenije,ali oku iznimno ugodne....nema teorije da se pojavi zrnatost sa pixelima i "rasipanje" slike.

2.)

Brza matrica od 5 ms i nema teorije da se igdje primjeti ghosting premda radi na 50 hz.

3.)

crna boja, ocjena 7 od 10. I...mogli su malo poraditi na kutu gledanja.

E sad...zšto buncam na topicu za sony braviu sa pričom o LG televizoru?

Zato što nakon sedam dana slijedi ludilo,kada ja sebe odlučih počastit sa 32 inča fullhd.

Kao prvo...nemam što otkrivati toplu vodu i vagati,jeli sharp ili philips bolji od samsunga ili lg-a.

Nepotrebno zamaranje...ljudi...tv treba upaliti i pogledati i donjeti odluku o kupnji.

sony i samsung zajednička tvornica panela....lg i philips zajednička tvornica panela.   sve je to ko citroen c1, peugeot 107 i toyota aigo...ispadaju iz iste tvornice.

Odo ja kupit sony KDL-32EX402.  fullhd, 8ms, šuma konekcija, softwer bogat do bola u izborniku.  pljunem 4200kn.

Gledam tv doma 5 dana i jednostavno nisam zadovoljan. (pored njega je bio onaj LG takodjer upaljen...lg rula do jaja)

digitalni signal zrnat,al ajde...podnošljivo...ali naspram lg-a ni do koljena mu.

i gledam ja gledam....kao pravi pacijent isprobam sve,od zaglavljenih ili mrtvih pixela do ostalih ludosti.

izvrtim par filmova preko wdtv-a u full hd-u.

tv ima duhove, ghosting ili kako li to već ne zovu.  najviše je izraženo dok je svijetla pozadina i prelaze preko nje crne konture.

uredno iza toga u valovima se pojavljuju sjene.  kao da pixelima treba cijela vječnost iz crne da se upale u bilo koju boju.

tlak skočio, kapi znoja na čelu...luuuud.  opet gledam LG i isprobavam isto,tome nema ni traga.

neznam što raditi...forumi prazni, nigdje ni glasa o novoj 2010 seriji. pržim jedan dvd sa testom koji sam napravio dv kamerom.

igra svjetla i crnih predmeta u pokretu.   došlo mi da plačem...jer to je konstantno nazočno,bio to film ili ovaj dvd za test.

slika jedino valja ako je statični kadar...tipa emisija otvoreno i slično.

uzimam dvd i odlazim u ovlaštenu trgovinu sony.

susretljivi trgovac me sasluša i pristaje na moj zahtjev da njihov blueray player seljakamo po trgovini od modela do modela i isprobavamo moj testni dvd.

vidi čovjek da se kontam u taj sport i da ga bubam informacijama.  spojimo mi na najjeftiniji model od 3k i gle čuda...duhova ko u priči.

spojimo na model isti koji sam ja kupio...opet duhovi.  trgovac također vidno iznenađen.

pičimo dalje na jedan model sa fensi staklom od 5 k...opet duhovi.

e sad...sva ta tri modela nema bravia engine 3,nego dvicu. i sve rade na 50hz i nemaju funkciju motionflow.

ja onako zelen i sa tlakom 250..velim dečku...ajmo na onog monstruma (mislim da je ekran 137cm...mislim)..piše da nema što nema uz 200hz.

spojimo...kad ono slika savršena. NEMA duhova. odmah pičimo na ostale modele od 100hz i bravia enginom 3...nigdje nema te pojave.

gledamo se i čudimo.

ja skrušeno kažem...čuj ja onaj shit donosim od doma nazad i hoću tv bez duhova,a to je neki sa 100hz i bravia enginom 3.

kaže trgovac...nema problema,samo nam je bitno da je ambalaža uredna. kupac ako nije zadovoljan može zamjeniti tv.

i tako dodam ja još 1000 kn te kupim KLD-32EX500

1.)

slika drama...nagledao sam se modela,ali apsolutno nijedan lcd nema crnu boju kao sony (sa bravia enginom3)

nije da kakim,ali ta crna je plazmina crna.  boje prirodne i istinske.

2.)

drugi plus...menu i softwer...ljudi...tu nema što nema za štelovanje.  EPG teletexta je perverzan do bola, savršeno detaljan.ima čak ulaz za mrežni kabel i wifi za spajanje na ruter, spaja se automatikom na youtube i na net.

2.)

dakle to je upakirano u 1000 kuna više..motionflow, 100hz rad, mreža, brušeni aluminij kućišta.

Da ne davim više.  SONY vrhunska slika, posebno na 720p i 1080p, te spajanje kompa...ALI SAMO MODELI SA 100 ILI 200HZ ili vam ga preko 5k kuna.

Odoh sad guštat ispred tv-a. Još jedno poznato pravilo...kolko para tolko muzike.

nema potpisa
Moj PC  
2 0 hvala 11
17 godina

Hvala što si podijelio iskustvo s nama... Baš ovih dana/tjedana planiram u šoping 32" LCD-a i primarno sam gledao Sony-je. Također, bio sam (tj. još sam uvijek) malo skeptičan prema LG-u, iako stvarno imaju vrlo dobre omjere cijena i karakteristika. No sada pomalo mijenjam mišljenje, svakako ću razmotriti i LG.

Kažeš, Sony i Samsung dijele tvornicu panela? Imaš li možda kakvog iskustva sa performansama Samsunga u istom cjenovnom razredu? Prije par dana sam naletio na njihov LE-32B530, FullHD, za malo iznad 3000 kuna. Slika je (barem u trgovini) izgledala fantastično, s puno boljim prikazom crne od sličnih modela na istoj polici...

Bio bih vrlo zahvalan da još netko podijeli ovako detaljno iskustvo, vezano za Samsunge, ali i Toshibe, ili neki jeftiniji Sharp eventualno... Anyone?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sony KDL40EX402 recenzija! Važno je znati da u 32'' i 37'' ide tajvanski AUO panel dok je vodi Samsung. U testu se inače vidi kako se do te crne od 0,04cd/m^2 došlo trikovima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.5.2010 19:51 (Bara).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Žao mi je,ali nisam bio u kontaktu sa samsungom na sebi svojstven način. Dakle da ga "seciram " svojim osjetilom vida.

Eventualno kod poznanika bi pogledao uz dnevno svjetlo i kavicu...dakle ništa.

Da...dijele megatvornicu sa panelima.  Prije godinu i pol također lg i philips su sagradili megatvornicu za svoje potrebe.

Ovaj link ex300 i ex400 navodi na te baksuze od 50hz i bravia enginom 2...to odpada iz izbora.

Definitivno engine 3 i 100hz. Nenormalna razlika u kvaliteti prikaza.

Dečki moji...evo mog savjeta proizišlog iz mog iskustva.

1.   Izbjeći kupnju u nekom shoping centru,gdje tv stoji pored tikvica i graha.

za sony poći u santa domenicu ovlaštenog distributera.  Ako nisi zadovoljan sa nečim na tv-u, ljubazno ti zamjene uređaj.

Kod mene se radilo da sam nadodao 1k kuna i kupio skuplji.  Inzizstiraju samo da se uredno vrati u ambalaži.

2.  LG također kupiti u Ecos-u.  Prva ruka i uvoznik. Dakle što dalje od tikvica i svinjetine.

3. Pokušati se upoznati sa dečkima u prodaji i doći kada nema gužve.  Ja sam nakon vraćanja svog tv-a isprobao točno sedam modela u trgovini preko dvd-a kojeg sam ponio sa sobom. (dvd medija, koristio njihov blueray)

Pronašao mane na 4 komada od 50 hz i zaključio sa trgovcem da je taj ghosting "normalna" stvar za sony u početnim modelima.  Zatim smo spojili 3 tv-a od 5 , 7, 11 tisuća kuna i ustanovili da je sve ok ili ti ga savršeno do bola na modelima sa bravia enginom 3, motionflow funkcijom i 100 i 200 hz.

Glede crne boje...neznam koji su trikovi kod sony-a,ali evo dani prolaze i ja sam frapiran crnilom crne. btw nagledao sam se panasonic plazmi.

Ako ćeš pretežno koristiti ovaj hrvatski dvb sd signal kao svi mi...nekim čudom lg tuneri u njima se nevjerojatno dobro snalaze.  na lh3000 slika je doslovno dvd ...gledajući,rekao bi da je bitrate 7000k...eto kakva je slika.  Nema teorije da "zazrnati".  100 tjunera 100 ćudi izgleda.

Od kada je pošla u povjest katodna cijev,prestao sam biti zagriženi fan,kao nekada kod philipsa.  Moj zaključak je da se današnji lcd mora dobro pogledati i pregledati, nebitan je proizvođač.  Kad vidiš sliku koja paše tvojim očima kupuj...samo to je teško izvesti u trgovini.

Eto lg-a sam kupovao na slijepo,jer je išao starcima,kad ono slika fenomenalna kada sam je doma gledao 7 dana.

Zamoli dečke u trgovini da uzmu daljinski..i resetiraju postavke slike na tvorničke..tada se gasi "mode shop" i namjestite "home"...inače slika na nijednom tv-u u trgovini ne valja sa shop modom.

edit: na onom testu spominju mod cinema...nepotrebno..klasični standard daje bez modova perfektnu crnu...makar na mom modelu koji ipak nema dodira sa testiranim iz linka .

citat iz recenzije:

Kod objekata u pokretnu zamućenja su primjetna, što zbog izostanka 100 Hz procesiranja slike, što zbog same prirode isprepletenog formata u kojem se emitira digitalna televizija.

nema potpisa
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 0:14 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 3
17 godina
protjeran

Ja imam 32ex500 i tv ima ok prikaz crne za jedan lcd tv pogotovo ako se gleda u osvijetljenoj prostoriji. Međutim kada se svijetlo u prostoriji ugasi tada se vidi da stari crt 72cm još nije za baciti. U prikazu crne boje i u živahnosti ostalih boja ovaj lcd nema nikakve šanse u usporedbi sa uščuvanim crt-om. Žalosna istina za sve zaljubljenike u novi hardver

Za plasme neznam jer nikad to nisam imao doma

0 0 hvala 0
15 godina

nažalost, imam isto iskustvo. kupio sam sony 32w4000 (mpeg4, fullhd, 50 hz) 2008 godine. i ne bi ništa primjetio da starcima nakon godinu dana nije crkao stari crt televizor.. odem u metro i na akciji im uzmeme nekakvi jeftini (hd ready mpeg4 50 hz) lg za 3000 kuna (i još dobim nekakvo samsung kućno kino gratis-> taman za spavaću sobu).. spojim lg doma i imam što za vidjeti: na televizijskim sd kanalima slika 30 % bolja nego na mojem usranom soniju od 6600 kunaViče

neki dan odem u metro po špeceraj i vidim lg lf2510 (fullhd, mpeg4, 50 hz) na akciji: samo 2800 kuna. bez razmišljanja sam ga stavio u košaricu i odnio doma. odmah sam otpojio sony iz dnevnog boravka i stavio ga u spavaću sobu, gde ga sada gledam sa 4 metra razdaljine i u mraku. tako je slika podnošljivija.. a lg mi stoji u dnevnom boravku, spojen na: sony kućno kino, sony videorecorder, i ps3. ne pašu mi više daljinski, i ne mogu više sa daljincem od kućnog kina ili videa npr ugasiti televizor ili smanjiti ton.. ali nema veze, imam bolju sliku. jes' da je plastika na telki k'o za kineske igračke, jes' da je daljinski naspram sonijevog ko da su ga djeca crtala- i da ne sluša baš najbolje, jest da imam trunčicu lošiju sliku na onom jednom jadnom mpeg4 kanalu i na plejci..   ali na sd kanalima, koje najviše i gledam- slika je neusporedivo bolja!!!

i još jedna stvar: sada mogu mijenjati podstranice na teletekstu. znate ono- 13/24, 14/24, 15/24...Namigiva

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Trik za crnu je jednostavan, pojaćavanje i smanjivanje intenziteta pozadinskog osvjetljenja, ovo dovodi do toga da nikada u biti nemaš onaj izmjereni kontrast od 3000:1 nego je u biti dosta manji. Inače nije toliko bitna crna koliko detačji u sjenama, a tu su današnje plazme dosta bolje od LCD-ova.

Cnu kao i SOny ima naravno i Samsung jel su im paneli isti samo što Samsung ima jednu (veliku) prednost, Motion Judder Canceler.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 11:42 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

autoru ovog treksta:

jeli bi mogao negdje uploadati taj svoj testni dvd?

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Sony Bravia 2010 dojmovi i savjeti
nailer kaže...

autoru ovog treksta:

jeli bi mogao negdje uploadati taj svoj testni dvd?

ne ne...nisam dovoljno naglasio.

nije ovo neki origigi dvd za testiranje.

kada sam uvidio mane vraćenog tv-a (razmazivanje i tragovi crnih rubova preko bijele ili bilo koje svijetle pozadine illi odjavna slova na špicama,crna koja putuju po ekranu...te tragovi koje ostavljaju,kao komet na nebu )

onda sam sam napravio pomoću dv kamere kretnje i igre crne pokretne boje na svijetlim podlogama.

10 minuta sadržaja u kojem se konstantno vidi pojava ghostinga.

to mi je trebalo da u što kraćem roku uvjerim trgovca u problem.

naravno dečki su ostali iznenađeni  i u čudu.

to mi je izvrsno poslužilo svrsi...nisam mogao doći u centar i gledati tamo upaljeni rtl te čekati ghosting na nekim kadrovima.

vi sa kamerma...snimaj svijetlo plavo nebo ili bijeli a4 papir na suncu, preko toga prelazi sa nekim crnim predmetom ispred objektiva.

na taj način saznaj ima li ghostinga ili nema....putujućih crnih valova za crnim predmetom.

nema potpisa
16 godina
protjeran
torrente kaže...

Žao mi je,ali nisam bio u kontaktu sa samsungom na sebi svojstven način. Dakle da ga "seciram " svojim osjetilom vida.

Eventualno kod poznanika bi pogledao uz dnevno svjetlo i kavicu...dakle ništa.

Da...dijele megatvornicu sa panelima.  Prije godinu i pol također lg i philips su sagradili megatvornicu za svoje potrebe.

pa kako to da Filips ima 100x bolju sliku sa "picel plus" od LGja a imaj uisti panel???

Ovaj link ex300 i ex400 navodi na te baksuze od 50hz i bravia enginom 2...to odpada iz izbora.

Definitivno engine 3 i 100hz. Nenormalna razlika u kvaliteti prikaza.

da nigdje ne piše koji se "bravija motor" ti bi mogo prepoznat???!!!

Dečki moji...evo mog savjeta proizišlog iz mog iskustva.

1.   Izbjeći kupnju u nekom shoping centru,gdje tv stoji pored tikvica i graha.

za sony poći u santa domenicu ovlaštenog distributera.  Ako nisi zadovoljan sa nečim na tv-u, ljubazno ti zamjene uređaj.

Kod mene se radilo da sam nadodao 1k kuna i kupio skuplji.  Inzizstiraju samo da se uredno vrati u ambalaži.

isto bi napravili i u trg. centru!

2.  LG također kupiti u Ecos-u.  Prva ruka i uvoznik. Dakle što dalje od tikvica i svinjetine.

ako je uvoznik Ecos, a distribuira i preko Konzuma ili getroa - kakva je razlika??? jes u tvornici znaju gdje će se prodavati pa će bolje modele dati uvozniku a lošije u trg. centre??

3. Pokušati se upoznati sa dečkima u prodaji i doći kada nema gužve.  Ja sam nakon vraćanja svog tv-a isprobao točno sedam modela u trgovini preko dvd-a kojeg sam ponio sa sobom. (dvd medija, koristio njihov blueray)

Pronašao mane na 4 komada od 50 hz i zaključio sa trgovcem da je taj ghosting "normalna" stvar za sony u početnim modelima.  Zatim smo spojili 3 tv-a od 5 , 7, 11 tisuća kuna i ustanovili da je sve ok ili ti ga savršeno do bola na modelima sa bravia enginom 3, motionflow funkcijom i 100 i 200 hz.

tip očito nije imao posla pa je trošio vrijeme sa tobom...

Glede crne boje...neznam koji su trikovi kod sony-a,ali evo dani prolaze i ja sam frapiran crnilom crne. btw nagledao sam se panasonic plazmi.

neko fali sony na sva usta....

ako je opće poznato da plazma ima bnolju crnu, ne kužim kak neki LCD i to Sony more imati isti??!!

ko da kažeš kak ti benzinac troši manje od dizela u istoj klasi motora!!!

Ako ćeš pretežno koristiti ovaj hrvatski dvb sd signal kao svi mi...nekim čudom lg tuneri u njima se nevjerojatno dobro snalaze.  na lh3000 slika je doslovno dvd ...gledajući,rekao bi da je bitrate 7000k...eto kakva je slika.  Nema teorije da "zazrnati".  100 tjunera 100 ćudi izgleda.

Od kada je pošla u povjest katodna cijev,prestao sam biti zagriženi fan,kao nekada kod philipsa.  Moj zaključak je da se današnji lcd mora dobro pogledati i pregledati, nebitan je proizvođač.  Kad vidiš sliku koja paše tvojim očima kupuj...samo to je teško izvesti u trgovini.

Eto lg-a sam kupovao na slijepo,jer je išao starcima,kad ono slika fenomenalna kada sam je doma gledao 7 dana.

Zamoli dečke u trgovini da uzmu daljinski..i resetiraju postavke slike na tvorničke..tada se gasi "mode shop" i namjestite "home"...inače slika na nijednom tv-u u trgovini ne valja sa shop modom.

edit: na onom testu spominju mod cinema...nepotrebno..klasični standard daje bez modova perfektnu crnu...makar na mom modelu koji ipak nema dodira sa testiranim iz linka .

citat iz recenzije:

Kod objekata u pokretnu zamućenja su primjetna, što zbog izostanka 100 Hz procesiranja slike, što zbog same prirode isprepletenog formata u kojem se emitira digitalna televizija.

eto - boldao sam svoj komentar.

s obzirom da su sve LCD/plazme napravljeni da primaju DVB T signal i to u HD rezi (ili bar 720P) nebitno je testirati ga analogiji ili 576 i

To je samo da se umiri savjest... mazanje očiju...

PS: test DVD (mpeg2 ili mpeg4) je test, napravljan da bi se što bolje vidjele odlike ili mane nekog TVa - to što si ti nasnimio nije nikakav test. Ne znam kome to možeš podvaliti? nekom priučenom trgovcu koji se sa takvim Tvima sustero na radnom mjestu - otvorio kutiju, postavio ga i memorirao kanale automatskim pretraživanjem jer se ne snalazi u meniju da bi ručno pronašao kanale na kojima programi rade.

ako je tebi slika na LGju seriji 3 odlična - što bi tek rekao da "testiraš" neku skuplju seriju...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 18:30 (cassini).
17 godina

tako je.

eto ja sam sva tri tv-a izmrcvario na svačemu. posebno na matroškama 1080p preko wdtv media playera.

bitno mi je da ljudima na finišu kažem.

100Hz ili ništa.

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cassini kaže...

s obzirom da su sve LCD/plazme napravljeni da primaju DVB T signal i to u HD rezi (ili bar 720P) nebitno je testirati ga analogiji ili 576 i

To je samo da se umiri savjest... mazanje očiju...

???

Kakov je ovo zaključak? Di mi to imamop 1080i ili 720p signal za primiti, ako se ne vram još je 576i tako da je to testiranje jako bitno.

16 godina
protjeran

..a 600Hz??? jel to vijedi?

17 godina

tako je...bitno je 576i izananalizirati,jer smo osuđeni na njega.

evo ja 70% vremena vrtim 720p i 1080p sa playera,pa manje pridajem važnosti onom jadnom lošem dvdb signalu.

a što možemo...tako nam je kako nam je.

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cassini kaže...

600Hz plazmama daje svih 1080 linija pri pokretima, 100Hz LCd-ovima 600 linija, znači da 600Hz vrijedi!

17 godina
cassini kaže...

to je limit uzorkovanja ljudskog oka i nećeš vidjet razliku između 200 i 600.

viera marketing kod panasonica to provlači kao da je od životne važnosti...ali 100hz je savršeno.

piljio sam u modele sa 200hz...i ništa.

pozdrav svima
17 godina

oba posta ja i Bara paralelno postali,stoga nisam uspio vidjeti sve na vrijeme.

pozz Bara! Smijeh

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

to je limit uzorkovanja ljudskog oka i nećeš vidjet razliku između 200 i 600.

viera marketing kod panasonica to provlači kao da je od životne važnosti...ali 100hz je savršeno.

piljio sam u modele sa 200hz...i ništa.

Nijedno ni drugo nije marketing jel nema veze sa osvježavanjem slike nego sa rezlucijom pokreta, bez tih điđa LCD ima 300 linija, a plazma 900(opet bolje i od LCD-ova sa điđama).

16 godina
protjeran
Bara kaže...
cassini kaže...

600Hz plazmama daje svih 1080 linija pri pokretima, 100Hz LCd-ovima 600 linija, znači da 600Hz vrijedi!

pa znam da vrijedi....

kad se naveliko počnu lifrati blu-rey DVDi i filmovi vidjećemo ko će "gledat" a ko gledat!!

baš me zanima kak će oni  koji imaju HD ready od 32"??

reći će da imaju istu sliku ko full HD od 42" Smijeh

17 godina
neaktivan
cassini kaže...

pa znam da vrijedi....

kad se naveliko počnu lifrati blu-rey DVDi i filmovi vidjećemo ko će "gledat" a ko gledat!!

baš me zanima kak će oni  koji imaju HD ready od 32"??

reći će da imaju istu sliku ko full HD od 42" Smijeh

Šta ima loše u HDreadyu na 32''? Ionako da bi u potpunosti uživao u 1080p moraš imati 50'' na 2,5m tako da ni većina korisnika 42'' neće uživat kako spada.

17 godina

samo im temeljito pojasni razliku.

ja sam vraćao u trgovinu fullhd sa 50hz i nadoplatio 100hz.

mogu mislit koja je katastrofa 720p ekranima.

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

sinoć sam mamio uzdahe ukućanima sa ovim dokumentarcem.

bitrate 8000k na 1080p.

radi na 32 inča i 2.5 metra udaljenosti savršeno.

pozdrav svima
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 18:50 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
torrente kaže...

samo im temeljito pojasni razliku.

ja sam vraćao u trgovinu fullhd sa 50hz i nadoplatio 100hz.

mogu mislit koja je katastrofa 720p ekranima.

ti si srećom primjetio razliku - što meni vrijedi kad ja  to kupcu napomenem a on odmahne glavom i kaže da je to samo reklama i da će uzet ovaj jeftiniji TV (koji je jeftiniji za cca 300 kn)...i poslije kupovine ode sa japom u obližnji kafić i zapiju tu razliku...

17 godina

čuj, to je njihov problem, neka zapiju razliku.

nakon zapijanja i ne vide ghosting i razmazivanje crnila na bijeloj podlozi.

pozdrav svima
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel vama ljdi jasno da kada pustite FullHD materijal na 32'' bio on HDready ili FullHD i sve gledate sa 2,5m nećete vidjeti razliku? Naravno ako su oba 100Hz.

I još nešto, bolje 100Hz HD ready nego 50Hz FullHD, za iste novce naravno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 18:56 (Bara).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

ja neznam jeli onda ovdje treba tutorijal što znači uzorkovanje ekrana sa 50 ili 100hz.

koliko treba (nekada katodnoj cijevi) da ispuca elektrona od prve do posljednje linije na ekranu u jednoj sekundi.

50 ispisivanja u sekundi ili na 100hz 100 ispisivanja.

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

a vidi im se na diskusiji ispod članka da je tu masu toga zapetljano ili krivo pojašnjeno.

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

a vidi im se na diskusiji ispod članka da je tu masu toga zapetljano ili krivo pojašnjeno.

Ništa nije krivo pojašnjeno nego ima masu ljudi koja voli pametovat, eto šta je u pitanju, a uostalom ako oni znaju bolje što ne napišu. Da je malo zapetljano, je al tako ti je to.

17 godina

za mene je 100hz

ispis slike 100 puta u sekundi, od prvog pixela u prvoj liniji do zadnjeg pixela u zadnjoj liniji.

taj pokretni ispis rezolucijski ili kako već, meni je nepoznanica.

vidim da nešto logaritamski umnožavaju i dupliranjem izvlače neke prednosti.

ipak lcd je nešto drugo od katodne cijevi i nisam upoznat,a kroz ovj članak nešto nazirem.

ne kažem da ove nove tehnologije to drugčije tumače i primjenjuju na rad panela. pročitao sam i 80% toga mi je tamo jasno.

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice