Prije nekoliko dana, trebao sam dva lcd tv-a od 82 cm.
Nisam "njubara" i kao većina forumaša,znam osnove lcd tehnologije i princip rada.
Kupim roditeljima LG 32LH3000 FullHD.
Kod mene na testiranju je bio tjedan dana. Tv je doslovno odličan za 3400kn.
1.)
prijem sd digitalnog signala, čista desetka...i sada nakom mjesec dana sam oduševljen i nisam susreo model sa tako dobrom dvbt slikom.
Boje su zasićenije,ali oku iznimno ugodne....nema teorije da se pojavi zrnatost sa pixelima i "rasipanje" slike.
2.)
Brza matrica od 5 ms i nema teorije da se igdje primjeti ghosting premda radi na 50 hz.
3.)
crna boja, ocjena 7 od 10. I...mogli su malo poraditi na kutu gledanja.
E sad...zšto buncam na topicu za sony braviu sa pričom o LG televizoru?
Zato što nakon sedam dana slijedi ludilo,kada ja sebe odlučih počastit sa 32 inča fullhd.
Kao prvo...nemam što otkrivati toplu vodu i vagati,jeli sharp ili philips bolji od samsunga ili lg-a.
Nepotrebno zamaranje...ljudi...tv treba upaliti i pogledati i donjeti odluku o kupnji.
sony i samsung zajednička tvornica panela....lg i philips zajednička tvornica panela. sve je to ko citroen c1, peugeot 107 i toyota aigo...ispadaju iz iste tvornice.
Odo ja kupit sony KDL-32EX402. fullhd, 8ms, šuma konekcija, softwer bogat do bola u izborniku. pljunem 4200kn.
Gledam tv doma 5 dana i jednostavno nisam zadovoljan. (pored njega je bio onaj LG takodjer upaljen...lg rula do jaja)
digitalni signal zrnat,al ajde...podnošljivo...ali naspram lg-a ni do koljena mu.
i gledam ja gledam....kao pravi pacijent isprobam sve,od zaglavljenih ili mrtvih pixela do ostalih ludosti.
izvrtim par filmova preko wdtv-a u full hd-u.
tv ima duhove, ghosting ili kako li to već ne zovu. najviše je izraženo dok je svijetla pozadina i prelaze preko nje crne konture.
uredno iza toga u valovima se pojavljuju sjene. kao da pixelima treba cijela vječnost iz crne da se upale u bilo koju boju.
tlak skočio, kapi znoja na čelu...luuuud. opet gledam LG i isprobavam isto,tome nema ni traga.
neznam što raditi...forumi prazni, nigdje ni glasa o novoj 2010 seriji. pržim jedan dvd sa testom koji sam napravio dv kamerom.
igra svjetla i crnih predmeta u pokretu. došlo mi da plačem...jer to je konstantno nazočno,bio to film ili ovaj dvd za test.
slika jedino valja ako je statični kadar...tipa emisija otvoreno i slično.
uzimam dvd i odlazim u ovlaštenu trgovinu sony.
susretljivi trgovac me sasluša i pristaje na moj zahtjev da njihov blueray player seljakamo po trgovini od modela do modela i isprobavamo moj testni dvd.
vidi čovjek da se kontam u taj sport i da ga bubam informacijama. spojimo mi na najjeftiniji model od 3k i gle čuda...duhova ko u priči.
spojimo na model isti koji sam ja kupio...opet duhovi. trgovac također vidno iznenađen.
pičimo dalje na jedan model sa fensi staklom od 5 k...opet duhovi.
e sad...sva ta tri modela nema bravia engine 3,nego dvicu. i sve rade na 50hz i nemaju funkciju motionflow.
ja onako zelen i sa tlakom 250..velim dečku...ajmo na onog monstruma (mislim da je ekran 137cm...mislim)..piše da nema što nema uz 200hz.
spojimo...kad ono slika savršena. NEMA duhova. odmah pičimo na ostale modele od 100hz i bravia enginom 3...nigdje nema te pojave.
gledamo se i čudimo.
ja skrušeno kažem...čuj ja onaj shit donosim od doma nazad i hoću tv bez duhova,a to je neki sa 100hz i bravia enginom 3.
kaže trgovac...nema problema,samo nam je bitno da je ambalaža uredna. kupac ako nije zadovoljan može zamjeniti tv.
i tako dodam ja još 1000 kn te kupim KLD-32EX500
1.)
slika drama...nagledao sam se modela,ali apsolutno nijedan lcd nema crnu boju kao sony (sa bravia enginom3)
nije da kakim,ali ta crna je plazmina crna. boje prirodne i istinske.
2.)
drugi plus...menu i softwer...ljudi...tu nema što nema za štelovanje. EPG teletexta je perverzan do bola, savršeno detaljan.ima čak ulaz za mrežni kabel i wifi za spajanje na ruter, spaja se automatikom na youtube i na net.
2.)
dakle to je upakirano u 1000 kuna više..motionflow, 100hz rad, mreža, brušeni aluminij kućišta.
Da ne davim više. SONY vrhunska slika, posebno na 720p i 1080p, te spajanje kompa...ALI SAMO MODELI SA 100 ILI 200HZ ili vam ga preko 5k kuna.
Odoh sad guštat ispred tv-a. Još jedno poznato pravilo...kolko para tolko muzike.