evo da malo iskomentiram Hisense U7Q Pro nakon dva tjedna druženja s njom.
Pitajte ako vas nešto posebno zanima.
Hajde ako ti se da probaj local dimming staviti na low pa vidjeti jesu li black bars u filmovima skroz crni.
Hajde ako ti se da probaj local dimming staviti na low pa vidjeti jesu li black bars u filmovima skroz crni.
Glow na titlovima postoji, nije kao na OLEDu, ali tu je i to je nešto što i meni smeta, ali se lako riješi postavljanjem transparencije na titlove na određeni postotak i onda je gotovo savršeno.
Još jedan detalj, Netflix UI je valjda u 1080p tako da recimo titlovi na 4k TVu nisu kristalno čisti, isto tako kad se premotava sadržaj oni okviri (thumbnailsi) prikazuju sliku u nižoj rezoluciji i bez dolby visiona pa to zna izgledati malo čudno, ali koliko sam shvatio to je do Netflix aplikacije. Recimo youtube nema tih problema. Nije to ništa strašno, ali eto, cjepidlačim.
probam, pa javim.
Pozdrav svima. Trebao bi neki smart TV dijagonale 22" ili možda max. 24". Imate kakvu preporuku...!?
Ekipa,
TCL C7K bi trebao biti zamjena za C765(Q9B)?
Nisam par mjeseci pratio TV-e a vidim da je ovaj nov u TCL miniLED ponudi...
Uglavnom, prijatelj me pitao što uzeti ispod 1000eur, do 50inča i dal da čeka BlackFriday ponude...
Ja bih osobno išao na TCL MiniLED ili LG C4/C5 od 48inča ako bude koja dobra akcija...
Što vi kažete?
Ha mislim nebo i zemlja razlike u cijeni i TV-ima, nek precizira iznos ili barem čemu naginje.
Manje novaca ili kompletniji TV?
Svakako će sve preko 400-500e biti puno bolje od onog što trenutačno ima (ako ima regularis TV jel).
Ha mislim nebo i zemlja razlike u cijeni i TV-ima, nek precizira iznos ili barem čemu naginje.
Manje novaca ili kompletniji TV?
Svakako će sve preko 400-500e biti puno bolje od onog što trenutačno ima (ako ima regularis TV jel).
Ma nisu usporedivi svakako al računam, njemu bi TCL bio odličan, mislim i je odličan i za 500tinjak možda ići na njega, jedino ako bude neki LG OLED na akciji za 700-800eur...
E da, zaboravio sam, spomenuo je da mu sunce dosta udara u tv al kolko sam skužio, u praksi je sada to li-la iako je na papiru MiniLED dosta svjetliji, znam da se tu komentiralo da su noviji OLED-i ok po tom pitanju(netko je probao i MiniLED i OLED u istim uvjetima i nisu bile tolike razlike koliko bi bilo za očekivati po specifikacijama na papiru), al naravno da će MiniLED biti svjetliji na kraju...
Onda si sve sam rekao, neki miniled poput C7K ili eventualno Hisense U7Q Pro ako ne želi android i hoće još nižu cijenu.
A OLED ako uleti za 700-800 po meni se isplati jer je očita razlika.
Btw. On spominje Samsung Qled radi jake svjetlosti što mu tuče pa da bi možda išao na Samsung...
Pretpostavljam da misli na Samsungove mat ekrane...
A koliko vidim i C7K ima neku foliju koja smanjuje refleksiju, sad kakav je usporedbi sa Samsung mat modelima, nez...
Jel netko tu ima C7K?
pod lokal dimming misliš vjerojatno na lokalno zamračenje? a black bars dio iznad i ispod videa? u tom slučaju situacija je gotovo identična bez obzira na nivo lokalnog zamračenja, možda koji posto tamnije ili svjetlije. ovisno o videu, ako je scena izrazito svijetla onda je dojam da su i te trake nijansu svjetlije pa to nije 100% crna, nego možda 95% crna, ali to se vidi ako baš kod takvih scena buljiš u te trake i pitanje je je li to optička varka pod utjecajem svjetline ostatka slike, trebao bi izmjeriti kalibratorom pa bi točno znao. što je scena tamnija to su i trake bliže 100% crnoj.
recimo ovako, uopće ne utječe na gledanje i kod tamnije scene te trake se "spoje" sa ostatkom slike.
može preporuka za 50 inca televizor, uglavnom će se koristiti za gledanje utakmica, peglanje fife, netflix, youtube, streamovi tekmi i filmova, razmisljao sam o:
https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/Televizori-i-oprema/Televizori/Hisense-50%22-QLED-TV-50E7Q-PRO%2C-4K-UHD%2C-VIDAA-Smart-TV%2C-144Hz-Game-Mode-PRO%2C-Hi-Concerto/p/EK000711834
https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/Televizori-i-oprema/Televizori/Xiaomi-50%22-QLED-TV-A-Pro-50-2026%2C-4K-UHD%2C-Google-Smart-TV%2C-Apple-AirPlay-%26-Google-Cast/p/EK000720583
https://www.centar-tehnike.hr/tv-lg-50ua73003la-proizvod-49802/
lg je tu uglavnom jer je frend imo neki pa se sjecam da je onaj magic remote bio prejak, ali kolko cujem sad se to ionako sve preko aplikacije mrda
Btw. On spominje Samsung Qled radi jake svjetlosti što mu tuče pa da bi možda išao na Samsung...
Pretpostavljam da misli na Samsungove mat ekrane...
A koliko vidim i C7K ima neku foliju koja smanjuje refleksiju, sad kakav je usporedbi sa Samsung mat modelima, nez...
Jel netko tu ima C7K?
Čisto usput info da je 55" LG B5 810e trenutačno u Elipsu.
Nije bitno kakav stane, vec sto ti je ugodnije gledati s konkretne udaljenosti. Odes negdje u neki centar gdje su televizori izlozeni i vidis kolika odaljenost na koju dijagonalu tebi odgovara. Da ne bi bilo kao da sjednes u prvi red kina .
Inace nisu ni svi oled isti, tako da nekima vise, a nekima manje smeta svjetliji prostor.
Gledam novi TV u ovom budgetu cca 700 eura nasao sam ova dva pa sad pitanje koji je bolji i ima li sta bolje u tom cjenovnom rangu, hvala.
Hisense U7Q Pro bi trebao biti poprilično bolji.
Kome bude trebala nova telka, ici ce ovaj model Philipsa za 50e sudeci prema eKupi
Pogledaj proizvod na eKupi:
https://www.ekupi.hr/p/EK000771037
Kome bude trebala nova telka, ici ce ovaj model Philipsa za 50e sudeci prema eKupi
Pogledaj proizvod na eKupi:
https://www.ekupi.hr/p/EK000771037
Proizvod je nedostupan.
Nekome si ga pokazao i otišao je kao alva odn. kao svi Philipsi koji su zbog kvalitete jako cijenjeni.
Ne nego će u ponoć biti dostupan i ko prvi, njegovo
Imam taj soundbar i nema tog soundbara koji ima čišći govor.
Imao sam na LG C4 2.1 i uz previše bassa ima previše bassa u govoru i nikako ga se ne može podesiti da bude čist glas.
Inače je taj efekt zvan Dolby Atmos velika prevara.
To da treba dolaziti "s više strana zvuk" je bajka.
Dobit ćeš odličan 5.1 zvuk uz malo poboljšanje prostornosti.
Tako je i kod skupljih Dolby Atmos sistema.
Bass mu baš nije najbolji jer se ne mogu podesiti frekvencije da bude tuplji, čišći i odjednom zna zatutnjati i porušiti dunje s ormara.
No, navikneš se dobro ga s vremenom podesiš i za te novce nema bolje.
Možeš kupiti najskuplji 2.1 sustav i bez dva zvučnika satelita ne možeš dobiti nikakav zvuk prostornosti.
Bok,
Kupio sam TCL 75C6K i za sad sam prezadovoljan. Okačio sam ga na zid i jedino mi je problem što ne mogu do USB utora. Kupio bi neki produžni kabel za usb da ga mogu jednostavnije spajati i sad me zanima kakav kabel i usb stick moram imati da mogu sa usb-a gledat 4K filmove sa Dolby Atmosom, DTS-HD...
Da li takvi kablovi prenose te formate ili usb ipak mora biti direktno spojen u TV?
kabel mora biti usb 3 ili jaci standard da moze prenijeti kolicinu podatakai gledaš neke kvalitetne kablove, po mogućnosti ako postoje benchevi propusnosti
šta se stickova tiće morat ćeš uzeti skuplje i bolje stickove koji mogu učitati bandwith jednog takvog filma, a opet želiš i dobru brzinu zapisa.
tako da kad ti se spontano javi zelja da bi nešto gledao, ne čekaš 30-60 minuta da ti film prebaci na stick nego da to odradi za 2-3-5 minuta.
stickovi koje i sam koristim:
Sandisk Extreme 32gb usb flash - kupljen 2013, jos uvijek radi, proslo ne znam koliko tb kroz njega.. write speed 110,read speed 200
SanDisk USB Extreme PRO 128 GB USB 3.1 - kupljen 2021, radi odlicno.. 350mb write speed, 450mb read speed
SanDisk Extreme Go USB Drive 64gb - kupljen 2022, nešto sporiji no radi dobro. 80mb write speed, 120mb read speed
Samsung Bar Plus USB stick, 128GB, titan grey - friško uzeo, fino radi, nešto sporiji write speed,odlična kvaliteta izrade, vrlo jeftin (amazon,17 eura) - read speed 420mb, write speed 80mb
Moj favorit je ovaj drugi po redu koji sam napisao, jer se ponaša kao SSD. Imam 2 komada, oba odlično rade već 4 godine.
Hvala svima koji ste mi odgovorili na moj upit, probat ću za početak sa usb stickom. Samo još jedna sitnica me muči, kakav produžni kabel za usb stick da kupim (muški-ženski), jer velim, teško dođem rukom do usb utora s obzirom da je tv na zidu. Ti kablovi isto prenose 4K film sa DTS HD, Dolby True HD...?
Zasto ja u ovom trenutku vidim 13h da je ostalo, kao starta sutra u 14:00h?
Zbilja je ta cijena. Ali u 14h pala stranica. Osvježavao sam više puta i proradila nakon par minuta i piše prodano 5/5. Smiješnu su :D
Zbilja je ta cijena. Ali u 14h pala stranica. Osvježavao sam više puta i proradila nakon par minuta i piše prodano 5/5. Smiješnu su :D
Ma kurcina, nakon 20 sekundi mi nije dalo dodati u kosaricu, prokleti botovi :')
Yup, nisam ni ja uspio, a podesio bar 4 skripte. Pitanje je jesu li ti televizori uopce i postojali haha...
Ono kad nađeš slučajno zlatni rudnik i objaviš na forumu lokaciju, i netko umjesto tebe podigne svo zlato i zaradi a ti mogao kupit par tih televizora po 50 eura, i prodat ih za cca 350, teški fejl. Al bitno je da se šerala informacija, to je najbitnije, podsjetilo me na ovaj klip.
Ajd bar netko ima mozga na forumu i uspio je profitirat.
Black Friday groznica za 4 televizora 🤠
Ako tko trazi OLED 77, trenutno je LG C5 za 1.759,20 €