Zalman z9 plus temps

poruka: 18
|
čitano: 4.051
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
suspendiran
Zalman z9 plus temps

ubo sam danas zalman kuciste z9 plus,.. temperature su mi apsolutno iste kao na proslom kucistu za 100 kn,.. opce mi nije jasno kak, vanjska temperatura je 29 stupnjeva, meni sonda od zalmana kaze da je u kucistu 32 stupnjeva,.. molim vlasnike doticnog kucista da mi jave kolko im sonda javlja,.. hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zalman z9 plus temps
Cryogenic kaže...

ubo sam danas zalman kuciste z9 plus,.. temperature su mi apsolutno iste kao na proslom kucistu za 100 kn,.. opce mi nije jasno kak, vanjska temperatura je 29 stupnjeva, meni sonda od zalmana kaze da je u kucistu 32 stupnjeva,.. molim vlasnike doticnog kucista da mi jave kolko im sonda javlja,.. hvala

Tebi je 32°C unutar kucista puno? Ti si ocekivao polarne temperature?

clock2much
15 godina
neaktivan
Zalman z9 plus temps

29 C sobna temperatura i 32 C temperatura unutar kućišta zvuči i više nego dobro.

Dobra prozračnost.

Nedavno sam nabavljao kućište i prostudirao Zalmana kao potencijalnu kupnju,

jako dobro kućište s tim da me brinula buka od tih 2x malih ventova pa sam ipak preskočio.

Of topic:

koji vam je vrag s tim 'clock2much' forama koje ste iskopirali od Celeta?

Ste nekakav klan ili...?

It puts the lotion on its skin or else it gets the hose again.
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Tako je i meni slično bilo. Prešao sa kućišta sa jednim ventom na ovo sa 4 ( 2 x 12cm + 2 x 14cm ) i iste temperature!! Vrlo zanimljiva stvar s obzirom da sam za ovo iskeširao preko 500 kn samo da malo bolje hladi FX-a {#}.

14 godina
suspendiran
Zalman z9 plus temps

ali na koju mrtvu foru to moze bit tak nije mi jasno,.. otvorim stranicu od kucista, stavim ruku nutra, nema sanse da je 32 stupnja nutra,.. stime da sad sveukupno imam 7 x 120mm, zalman/scythe ventilatora i jedan no name 80mm,.. plus scythe katana 3 na procu, i jos 4 venta na potenciometru na full load, ma idi bre, jebo skupa kučišta,  a prije u starom kucistu samo jedan zalman 120mm na ispuhu i iste temperature,.. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 21:45 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...

ali na koju mrtvu foru to moze bit tak nije mi jasno,.. otvorim stranicu od kucista, stavim ruku nema sanse da je 32 stupnja nutra,.. stime da sad sveukupno imam 7 x 120mm, zalman/scythe ventilatora i jedan no name 80mm,.. plus scythe katana 3 na procu, a prije u starom kucistu samo jedan zalman 120mm na ispuhu i iste temperature,.. {#}

Pa 32°C je vrhunska temperatura za unutrasnjost kucista ako je sobna 29°. Ne znam o cemu se brines.

clock2much
15 godina
neaktivan
Cryogenic kaže...

ali na koju mrtvu foru to moze bit tak nije mi jasno,.. otvorim stranicu od kucista, stavim ruku nutra, nema sanse da je 32 stupnja nutra,.. stime da sad sveukupno imam 7 x 120mm, zalman/scythe ventilatora i jedan no name 80mm,.. plus scythe katana 3 na procu, i jos 4 venta na potenciometru na full load, ma idi bre, jebo skupa kučišta,  a prije u starom kucistu samo jedan zalman 120mm na ispuhu i iste temperature,.. {#}

U loadu sigurno nisu iste, stavi da ih vise ispuhuje nego upuhuje zrak.. Pa zakljuci kako je najbolje.

14 godina
Cryogenic kaže...

Nemoj se frustrirati sad na ljeto pa svima su temperature u nebesima, nema kućišta i ventilatora koji sad dobro hlade.

Pričekaj malo kad padnu temperature onda tek ventilatori dolaze na svoje i vidjet ćeš razliku.

15 godina
Zalman z9 plus temps

U mom Hafu je 30 - 31°C , a imam 3 x 230mm i 1 x 120mm ventove , pa se nista ne sekiram , a temp. u sobi mi je sigurno oko 30°C !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

U mom Hafu je 30 - 31°C , a imam 3 x 230mm i 1 x 120mm ventove , pa se nista ne sekiram , a temp. u sobi mi je sigurno oko 30°C !

Eto slično i kod mene cpu 32 mbo 34 u istom kućištu a sparina je da je...

14 godina
suspendiran
Zalman z9 plus temps

ok, thx svima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa kakvi su vam to moronski komentari !!! Uopće nije bitno što je u kućištu 32C a vani 29C, odnosno činjenica da je vruće !!. Poanta je da sad čovjek ima dobro ventilirano kućište, i da kaže da nema bolje temperature ! Ista stvar je kod mene, i to je glupo jel sam bacio novce onda. Doduše, ja sam malo razmišljao i otkrio u kojem grmu leži zec kod mene. Prva stvar je što mi je u starom kućištu napajanje bilo na vrhu, te je kućište većih dimenzija pa ima znatno veći volumen zraka i to očito pomaže kod činjenice da nisam imao usisnih ventova ( imamo sam bočne otvore napred i u područiju grafe gdje je ulazio svježi zrak ). Napajanje mi ima 14cm vent i nalazi se točno iznad CPU-a. Radi se o tome da je u tom slučaju napajanje izvlačilo topli zrak ( kao što mi to sad radi sporiji isto tako 14cm vent ) van kroz svoj sustav ventilacije, uz 12cm vent koji je bio ispuh ( standardno stražnji vent ). Znači ispada da sam imao isto kao sada u dijelu za ispuh 12 cm + 14cm ventove. Druga stvar je to što ovi moji Fractal ventovi se ne vrte puno ni kad opalim na najjače, pa unatoč tome što imam 4 venta, dobijem iste rezultate kao prije. Premalo imaju okretaja i statičkog tlaka, pa ne "guraju" puno zraka. Poprilici sam siguran da bih vidio napredak od par stupnjeva, da stavim dva jača venta na ispuh odostraga i na kućištu gore ( iznad CPU-a ). Beneficije novog kućišta ( osim estetike i drugih detalja unutar samog kućišta ) sa 4 venta i modernim načinom montiranja napajanja su da se napajanje ne grije kao prije ( vuče hladan zrak izvan kućišta ), i da imam izvrstan zvučni profil uz dobre temperature i dalje. To vrijedi za moj slučaj ( to je moja najbolja pretpostavka za dobivene rezultate kod moje usporedbe jel to jedino ima smisla ) i neću tvrditi da je to tako generalno, ali sam priličo siguran da je slično u najmanju ruku za one koji su imali napajanja sa velikim ventovima i starim načinom montoranja ( iznad CPU-a ) pa su prešli na moderna kućišta.

13 godina
Mislim da ne pretjerujem kada kazem da tu je*e lud zbunjenoga... Kako nema veze sto je u sobi 30 stupnjeva?! Pa taj vruci zrak ventilatori upuhuju u kuciste i kako ce onda ohladiti komponente sa vrucim zrakom, pa nije to klima uredaj da hladi zrak... Ti ili imas kvocijent inteligencije sobne temperature ili trolas na najjace
14 godina

Gle kolega ( mada ti dajem kompliment koji nezaslužuješ ), kad se komp nagazi tako da CPU i grafa idu punim gasom, temperature idu preko te sobne ( iako je ona 30C ). Nebi trebalo biti tako da imaš slične temperature ako imaš hrpu ventova da IZBACE topli zrak van, ili kad imaš kućište s jednim ventom. Ventovi koji upuhuju zrak imaju funkciju više da stvore strujanje zraka kroz kućište skupa sa ispuh ventovima, a ne toliko da "hlade". Ako nemaš ventova, onda se topli zrak gomila i zadržava u kućištu, a svrha je dobre ventilacije da se zrak NE zadržava u kućištu. Ti si očito nekakvo balavo i polupismeno derište, i bolje se nemoj upuštati u razgovore o intiligenciji, ili bilo čemu što uključuje razmišljanje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 23:22 (itomic009).
14 godina
suspendiran
Zalman z9 plus temps

evo slike lijeve bocne stranice, ima mesh,.. mozda tu ulazi vruc zrak , scime bi mogao to najlakse prekrit iznutra a da kolko tolko izgleda ok? mislio sam na neki jako "gusti" filter, nesto kao fan filter samo da je materijal puno gušći,..

i dodao sam jos sliku gdje je opisano na kojem principu sam slozio ventove,. stim da imam  jos jedan vent koji puse zrak nutra na bocnoj stranici

Mesh na bocnoj Mesh na bocnoj
eo ovak sam slozio + jos jedan vent na bocnoj stranici eo ovak sam slozio + jos jedan vent na bocnoj stranici
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 0:00 (XXX-Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mislim da nemamo kaj pricati o tvojoj inteligenciji jer bi to bila isprazna tema. No dobro, slazem se da zrak treba sto vise cirkulirati kako bi se u krajnosti kuciste i bolje hladilo, no ako mislis da nema veze to sto je sobna temperatura 30 stupnjeva ili 5 stupnjeva, onda nemamo o cemu dalje pricati. Oprosti, ali to se kosi sa nekim opcepoznatim fizickim i kemijskim zakonima (tijelo sa vecom temperaturom (u nasem slucaju kuciste) ce prenijeti toplinu na tijelo sa manjom temperaturom (u nasem slucaju prostorija u kojoj se nalazi kuciste) dok se te dvije temperature ne izjednace. Ne zelim se svadati i ne bih htio ispasti bezobrazan, ali nadam se da si bio u skoli kad se to ucilo (naravno bi to trebala biti gimnazija)
14 godina

Pa naravno da ambijentalna temperatura ima utjecaj, ali to ovdje nije meritum stvari. Ja ovdje pričam o usporedbi dva kućišta pod istim ambijentalnim temperaturama. Nije bitno na koliko stupnjeva drže CPU ili ostatak, nego je moja poanta, a i to je spomenuo kolega ta da sad kad ima bolje ventilirano kućište je očekivao nekakav pad temperature a NEMA ga. I to nemislim na pad idle temperatura ili same temperature u kućištu, nego pad temeprature grafe, ploče i CPU-a pod loadom ! Ja sam testirao kad je bilo kod mene 25C, pa je bilo isto. Malo si očito pobrkao uopće ono što ja naglašavam, ali nema veze. Išao sam u gimnaziju usput rečeno, i znam nešto o termodinamici {#}.

14 godina
suspendiran
Zalman z9 plus temps

rijesen problem, grafa se zagrijavala, prasina ociscena,sad su temperature kako treba,..

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice