Tišina u sobi ???

poruka: 7
|
čitano: 1.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Tišina u sobi ???

Dali postoji razlika u glasnoci (tj u prigušivanju zvuka) među kućištima???

pitam jer sam složio konfu curi od svojih starih komponenti... upalio komp i osta pafff.... komp se nista ne cuje.. kupio neko noname kućište u vemila za 200 kn s napajanjem.. (jedina razlika je dakle u kućištu) a prije je hučalo ko blesavo... užasno me nerviralo, ko da ima 16 ventilatora u sebi.

ako postoji neko kućište koje je tiše od drugih molim da napišete...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tišina u sobi ???

Razlike od kućišta do kućišta su velike, a ista je stvar i s napajanjima, pa i s ostalim komponentama.

Bio je tu negdje jedan stiki na tu temu, ali ga sad ne mogu napamet nać.

A evo ti i jedan link. 

Edit; evo stiki.

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 13:37 (ksoric).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tišina u sobi ???

Naravno da ovisi buka o kućištu. Ima mnogo "tiših" kućišta, samo gledaj da ako uzimaš s ventilatorima da promjer im bude što veći (u pravilu što veći promjer, to su tiši). I gledaj da ima mrežice (iako oni štite najviše od prašine - pomažu i kod zvučne izolacije). ALI najveći utjecaj ti definitivno imaju komponente.

P.S. jesi li razmišljao da je napajanje ti bučno? Meni se CPU i GPU cooler jako slabo čuju - dok vent od napajanja vrzi ko blesav

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tišina u sobi ???

neznam možda je do napajanja.... imam chieftech 450w

iako san do sad mislija da je najbučnija komponenta grafička powercolor 4850

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Tišina u sobi ???

Ja sam cuo da je ovo jedno od najtisih kucista asus P182 

MBO Gigabyte ep43 - s3l, CPU Intel core2quad 2,33GHz 4MB, RAM 2x2GB OCZ gold, HDD Hitachi 500GB, VGA GeForce 9800GE 512mb, DVD±RW LG (obicni), Kućište Thermalthake SopranoRS window, Napajanje 550W, Tipkovnica Logitech G11, Miš Logitech MX518, Monitor Samosung T200 20''
17 godina
neaktivan
RE: Tišina u sobi ???
sinco kaže...

neznam možda je do napajanja.... imam chieftech 450w

iako san do sad mislija da je najbučnija komponenta grafička powercolor 4850

E meni je chieftec 550W, i meni je dosta glasan (makar je to subjektivan dojam, nekome može biti tih)
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
Tišina u sobi ???

ja imam ovo svoje i nemos ga cut nikako jedino ako bas malo vise se usredotočiš  tvornički comp....

Napojnica je ulaganje u buducnost
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice