Stvarna potrošnja kompa

poruka: 6
|
čitano: 4.416
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Stvarna potrošnja kompa

Pozdrav! Naime zanima me da koliko komp uistinu troši struje? Da li je to vrijednost koja je označena na napajanju ili onoliko koliko komponente u kompu troše. Znači ako imam napajanje od 600W da li komp toliko konstantno vuče struje ili npr nekih 300W kolika je potrošnja komponenti u kompu.

Ako red bull daje krila, onda rakija daje WARP

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Stvarna potrošnja kompa

kupiš onaj mjerač snage i pogledaš.

To na napajanju šta piše znači da napajanje može dati toliko snage.

Potrošnja ovisi o komponentama i dali su opterečene ili nisu

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Stvarna potrošnja kompa

Ma uglavnom mene ne zanima točna potrošnja sistema samo ovaj podatak da ne troši konstantno onu vrijednost navedenu na napajanju

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Stvarna potrošnja kompa
Saryne kaže...

Pozdrav! Naime zanima me da koliko komp uistinu troši struje? Da li je to vrijednost koja je označena na napajanju ili onoliko koliko komponente u kompu troše. Znači ako imam napajanje od 600W da li komp toliko konstantno vuče struje ili npr nekih 300W kolika je potrošnja komponenti u kompu.

Troši npr. nekih 300 W kolika je potrošnja komponentih u njemu i to pod opterećenjem kada igraš neku igru ili radiš neki zahtjevniji posao. Dok u mirovanju, kada ne radiš ništa (slušaš muziku i sl.) troši manje od tih 300 W. Ovdje imaš kalkulator pa ti on izračuna koliko bi ti otprilike sve ukupno trošio PC.

''I have seen the promised land, but I may not get there with you.'' - Martin Luther King Jr.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2009 22:05 (Razer_Copperhead).
17 godina
Stvarna potrošnja kompa

ok puno hvala! ja se već uplašio računa za struju...Bogataš

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Stvarna potrošnja kompa

Da ti komp radi cijeli dan i da mu je prosječna potrošnja 250W, platit ćeš ~7kn

Gaming konfiguracije sa ATI 4890 i Core i7 procom ti troše max 380W dok prže Crysis (jako generaliziram.. ali tu je negdje), dok je u idle do 200W.

Naravno, ako ti komp radi po cijele dane tijekom mjesec dana, kuna po kuna pa se to zbroji u popriličnu sumu.. Da ti je komp cijeli mjesec upaljen i u idle, platio bi to 150kn (5kn * 30dana).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice