Šta mislite o ovom napajanju ?

poruka: 29
|
čitano: 3.877
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Planiram uzet ovo napajanje, šta mislite o njegovim karakteristikama ?

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7710018

AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD4670, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse, Philips 190CW Widescreen 1440 X 900 !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Šta mislite o ovom napajanju ?
Groza kaže...

Planiram uzet ovo napajanje, šta mislite o njegovim karakteristikama ?

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7710018

lose.. radje uzmi čufteka 450 W..
Intel E5200 2.5 @3.0 stock vcore & cooler PowerColor HD4830 670/995 stock cooler GA-Ep43-Ds3L 4gb SuperTalent 800MHz Pioneer 216-DBK Hitachi 320 GB 16 mb MX518 Razer Goliathus Corsair VX450W
18 godina
neaktivan

Šta je loše, pojasni malo ?

AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD4670, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse, Philips 190CW Widescreen 1440 X 900 !
18 godina
neaktivan
Groza kaže...

ako je za kofnu u potpisu a ne misliš nadograđivat je ok
Bolje ispasti budala nego iz aviona | C'est la vie
17 godina
neaktivan
Konfa:Intel Celeron 2.4Ghz@3.02Ghz/ATI Radeon 9550 128MB/NO-name napajanje 400W/MBO:Asrock P4V88+/HDD:80GB/1.5 GB ram/
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ma nije stvar u Wattima, nego mi se i po karakteristikama čini dobro a Fortronom stvarno nisam oduševljen i ne znam zašto ga svi hvale a ovaj Gigabyte ima i dobru cijenu !

18 godina
neaktivan
 ja se slažem ali ne vidim razlog zašto da daje 200 kn više za napajanje kad mu konfu iz potpisa vrti obicno napajanje od 400W (no-name) pa cak i od 350

jedino ovaj fortron bi mu bio dobar
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 19:48 (leo_819).
17 godina
neaktivan
leo_819 kaže...
 ja se slažem ali ne vidim razlog zašto da daje 200 kn više za napajanje kad mu konfu iz potpisa vrti obicno napajanje od 400W (no-name) pa cak i od 350

jedino ovaj fortron bi mu bio dobar
 Pa ne znam bas.Na napajanjima se nikad ne treba stedit.I ovaj fortron od 400w je dovoljan za njega,no ako misli nadogradivat konfu onda neka barem uzme ovaj ćuftek od 450w ili 550w po zelji.
Konfa:Intel Celeron 2.4Ghz@3.02Ghz/ATI Radeon 9550 128MB/NO-name napajanje 400W/MBO:Asrock P4V88+/HDD:80GB/1.5 GB ram/
17 godina

Pa iste su snage po 12v railovima,kod napajanja ti je pravilo koliko para toliko glazbe.Mora Daxinho mene ispravljat na strani jezik.Ma drag mi je i gotovo.

vidimo se,ako ja prije ne vidin tebe
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 20:16 (dery).
17 godina
dery kaže...

Pa iste su snage po 12v railovima,kod napajanja ti je pravilo koliko para toliko muzike .

Intel E5200 2.5 @3.0 stock vcore & cooler PowerColor HD4830 670/995 stock cooler GA-Ep43-Ds3L 4gb SuperTalent 800MHz Pioneer 216-DBK Hitachi 320 GB 16 mb MX518 Razer Goliathus Corsair VX450W
18 godina
neaktivan
DAXINHO146 kaže...
dery kaže...

Pa iste su snage po 12v railovima,kod napajanja ti je pravilo koliko para toliko muzike .

@ DAXINHO146 ja gluplji post u životu nisam vidio

p.s. uzmi Fortrona
17 godina

Volin ga mukte,radi tih postova.Trudi se i nije loš po znanju obzirom koliko ima godina!

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 20:23 (dery).
18 godina
Groza kaže...

He, a kaj ce ti klinac pojasnit... ;) To napajanje je sasvim dobro, zapravo uopce nije lose. Kako su ti decki rekli ako zelis nesto jace uzmi chiefteca, ali tvoju konfu ce drzat i slabije napajanje. Primjerice susjed mi ima konfu sa x2 5200 AMD-om, HD3870... i vec mu 1,5 godina radi bez greske sa codegenovim 400 wattnim PSU-om
CPU AMD Phenom II X4 940 BE BOX cooled with Thermaltake Big Typoon 14Pro, 4.2GHz, ASUS M3A32-MVP Deluxe Crossfire, Sapphire VGA ATI HD4870 X2, Corsair DDR2-800 TW2X4G6400C5PRO 4GB, Western Digital 640 GB, Tagan BZ 800W, Antec Twelve Hundred
17 godina
neaktivan

DAXININHO146 lupa gluposti......cuoo je za napajanja(chieftec,fortron,......) i mosli da su ostala napajanja sva jadna....ako se ne razumijes namoj da lupas... i ja se ne razumijem toliko u napajanja ali znam sta valja za koju konfu

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 21:03 (dogman).
17 godina
neaktivan

Po mom mišljenju za te novce je odličan PSU, kada pogledam specifikaciju. Inače najeftinije napajanje sa aktivnim PFCom (mada nije ne znam koliko bitno). Gigabyte ne proizvodi sam napajanja, već ona iz serije "Odin" kupuje od Fortrona i ljepi svoje naljepnice. Za napajanje Superb 460W pročitaj si http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=150193 U navedenom linku imaš i linkove na druge stranice o otom napajanju, za detaljniji pregled. Ispada da je taj Gigabyte Superb 460 ustvari FSP(Fortron Source), od koga napajanja uzima i Antec ("Basic Power" serija,modeli BP350 i BP 500.).
Tako da ljudi ne pišite gluposti tipa.. "Rađe si kupi fortrona 400, kvalitetniji je.." (Najčešće to kažu oni kojima specifikacije ne govore ništa, već samo ime, jer su tako čuli). Da dodam, na stranicama (xbitlabs) ga izjednačavaju sa spomenutim Fortronom Bluestorm i Chiftecom 400W.

ps. To je ono što oni pišu, ali treba još malo proguglat. Ako saznam još nešto u vezi spomenutog napajanja ti napišem.

0 0 hvala 0
17 godina

Ma nemojte protiv daxinja on razbija monotoniju.

17 godina
protjeran

Pa da... Mislim da je i dobro mislio Dax! Heh, pa Tagan, Seasonic, Antec cu Napajanja. Drugo su Fortron, Corsair ili Chieftec. I drugo su Gigabyte,... Drugo su i noname napajanja!

Q6600 , EX38-DS4, OCZ DDR2 4GB 1000MHz, HD4870 1G stoncin3@windowslive.com
17 godina
stoncin3 kaže...

Pa da... Mislim da je i dobro mislio Dax! Heh, pa Tagan, Seasonic, Antec cu Napajanja. Drugo su Fortron, Corsair ili Chieftec. I drugo su Gigabyte,... Drugo su i noname napajanja!

pa da.. nisam ni vidio koju lik konfu ima.. Taj điđabajt je lošiji od cufteka na istoj snazi
17 godina
neaktivan

Pa naravno da je losiji ,ali nije sigurno za bacit....

18 godina
neaktivan

za korist da mi tu lupamo kad neznamo ni u koju konfu misli stavit napajanje... mogao si bar napisat "konfa u potpisu" ili tako nešto

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U linksu imaš Corsair-a od 450W ili neko napajanje poznatije marke(Chieftec,Fortron,OCZ...).

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Šapa kaže...

Po mom mišljenju za te novce je odličan PSU, kada pogledam specifikaciju. Inače najeftinije napajanje sa aktivnim PFCom (mada nije ne znam koliko bitno). Gigabyte ne proizvodi sam napajanja, već ona iz serije "Odin" kupuje od Fortrona i ljepi svoje naljepnice. Za napajanje Superb 460W pročitaj si http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=150193 U navedenom linku imaš i linkove na druge stranice o otom napajanju, za detaljniji pregled. Ispada da je taj Gigabyte Superb 460 ustvari FSP(Fortron Source), od koga napajanja uzima i Antec ("Basic Power" serija,modeli BP350 i BP 500.).
Tako da ljudi ne pišite gluposti tipa.. "Rađe si kupi fortrona 400, kvalitetniji je.." (Najčešće to kažu oni kojima specifikacije ne govore ništa, već samo ime, jer su tako čuli). Da dodam, na stranicama (xbitlabs) ga izjednačavaju sa spomenutim Fortronom Bluestorm i Chiftecom 400W.

ps. To je ono što oni pišu, ali treba još malo proguglat. Ako saznam još nešto u vezi spomenutog napajanja ti napišem.

To je točno ono na šta sam ja mislija, da netko baš pogleda specifikacije napajanja a ne marku, btw riječ je o konfi iz potpisa ali koja bi tribala bit nadograđena boljim procom i možda još ponešto !
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 22:18 (Groza).
17 godina
neaktivan

Da ima boljih, puno puno boljih. Ali govorimo o 300kn napajanju i računalu sa X2 4000+ proc i 4670 kartom. Samo pripazi u svezi nadogradnje.. da ne bi kupio 4870 ili tako nešto i ubo na to napajanje.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ljudi, pa ima li itko ovdje ikakve veze sa napajanjima? Jer ovo što pišete su trabunjanja na kub.

Doticno napajanje je rebrandirani FSP FSP400-60GLN- dakle Fortron. Riječ je o green seriji, dakle iskoristivost i iznad 80% i aktivni PFC sklop.

Za 300KN se ne može kupiti bolje napajanje i točka.

E6700 @Big Typhoon, Asrock 680i SLI, 8800GTX SLI, Silverstone Strider, CM Stacker 831SE, 3x Barracuda, MX3200 + MX revolution + MX518, Lenovo 220X.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Gilbert kaže...

Ljudi, pa ima li itko ovdje ikakve veze sa napajanjima? Jer ovo što pišete su trabunjanja na kub.

Doticno napajanje je rebrandirani FSP FSP400-60GLN- dakle Fortron. Riječ je o green seriji, dakle iskoristivost i iznad 80% i aktivni PFC sklop.

Za 300KN se ne može kupiti bolje napajanje i točka.

Ovo me uvjerilo da ga uzmem jer sam i sam doša do istog zaključka švrljajući po netu !
18 godina
Batista kaže...
Groza kaže...

He, a kaj ce ti klinac pojasnit... ;) To napajanje je sasvim dobro, zapravo uopce nije lose. Kako su ti decki rekli ako zelis nesto jace uzmi chiefteca, ali tvoju konfu ce drzat i slabije napajanje. Primjerice susjed mi ima konfu sa x2 5200 AMD-om, HD3870... i vec mu 1,5 godina radi bez greske sa codegenovim 400 wattnim PSU-om

ma daj molim te ne pricaj gluposti
znaci napajanje "radi bez greske" jer mu se komp nije ugasia, ma zamisli

codegen od 400 W sigurno ne može nahranit HD 3870 pred punim opterećenjem (osobno sam vidio da ne može ni slabije), a to znaci gubitak performansi u igrama
17 godina
protjeran

ne treba tako usko razmišljati, uzmi napajanje od 650-750 w i miran si oooooooooooooooooooooohohooooooooooooo

onda te boli briga dali češ samo nadogradit postojeći komp ili uzeti sve nanovo, činjenica je da su nove grafulje ogromni potrošaći, tako da si s ovim miran na zbilja duže staze (jedino ako nećeš pravid quad sli ili crossfire x)

ja sam si ubo corsaira 650 w i čekam danas sutra nove komponente da nahrani, ostaje mi uz njega kućište, dvd, i hard, samo promjenim matičnu, proc i ram i miran sam, sve ostalo imam spremno za novu konfiguraciju

18 godina
ivoleko kaže...
Batista kaže...
Groza kaže...

ma daj molim te ne pricaj gluposti
znaci napajanje "radi bez greske" jer mu se komp nije ugasia, ma zamisli

codegen od 400 W sigurno ne može nahranit HD 3870 pred punim opterećenjem (osobno sam vidio da ne može ni slabije), a to znaci gubitak performansi u igrama
 Zasto bih ja tebe trebao uvjeravat ? Kazem da je tako, a ti ako ne zelis vjerovat ne moras. Jednostavno je oslobodio rail na kojem je grafa, preostali rail je za hard i dvd-rw, tako funkcionira bez greske. Sprobao sam to s njim tak da me ne mozes uvjeravat u suprotno, mene koji sam osobno sprobao.
CPU AMD Phenom II X4 940 BE BOX cooled with Thermaltake Big Typoon 14Pro, 4.2GHz, ASUS M3A32-MVP Deluxe Crossfire, Sapphire VGA ATI HD4870 X2, Corsair DDR2-800 TW2X4G6400C5PRO 4GB, Western Digital 640 GB, Tagan BZ 800W, Antec Twelve Hundred
18 godina

nemoze me nitko uvjerit, jer sam i ja isprobao na HD 2600 XT (koja niti ne treba dodatno napajanje) i vidio kako se gubi na performansama, (u odnosu na prethodno Corsair napajanje koje je crklo)

a nakon pola sata igranja, napanje se toliko ugrijalo da si ručak moga skuhat na njemu (doduse bilo je ljeto, ali svejedno...)

da ne govorim o padu napona...

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 19:06 (ivoleko).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice