Problem s napajanjem

poruka: 29
|
čitano: 5.128
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s napajanjem

Dakle ovako...

Opisat ću sve od početka, a neznan da li je to (sve) povezano sa problemom sa napajanjem.

Jedanput kad san čistia kompjuter nisan zavida natrag ventiator nego samo ostavi onako (to mi je onaj ventilator skroz na dnu). I tako ja nevidin nikakvih problema oko toga šta nije zavidan, sklopin kompjuter i pustin sve tako na miru.

Nakon nekoliko vrimena mi je počelo bit strašno bučno, baš nenormalna buka, škripi. To bi rješia tako da bi samo malo pomaknia kompjuter u stranu, malo gore-dole i buka bi se smanjila/nestala.

Danas to samo pomicanjem kompjutera u stranu nije pomoglo, pa san ga otvoria i izvadia ventilator. Buke puno manje, temperature malo više ali ipak normalne.

I onda dok san vadia taj ventilator, naravno isključia san napajanje. I sad, kad ga iden upalit....nešto "puca", čak malo i dimi... ! Iz napajanja baš.

Dakle zna li iko u čemu je problem?

I da, pun je prašine, ali trenutno neman vrimena čistit.

EDIT: napajanje je VX450.

HOĆU NOVI NICK!
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 14:13 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s napajanjem

Puca? Dimi? Mjenjaj to odmah...

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Problem s napajanjem
Mijenjaj to dok ti nije crklo i povuklo lijep broj konponenti sa sobom!
Ko da me briga za potpis...
16 godina
neaktivan
Problem s napajanjem

Hebemu.... !!

Jeli može bit razlog to šta san ga jako rijetko gasia? (jedanput tjedno)

HOĆU NOVI NICK!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Problem s napajanjem

Vrati ventilator nazad,pa ga otvori sa gornje strane(na sredini imas naljepnicu i digni ju i tu ubaci masti).Biti ce necujno.I onda stavi napajanje neka radi.Odakle ti ideja da radis na kompu a maknes vent sa njega(napajanja),pa nesto ga mora hladiti dok je optereceno.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 16:37 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
15 godina
Problem s napajanjem

cekaj... ti si izvadio vent iz napajanja i nisi ga vratio????

mislis li ti da je taj vent samo za ukras tu smjesten i da malo stvara buku kako bi znao da racunalo radi?????

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Vrati ventilator nazad,pa ga otvori sa gornje strane(na sredini imas naljepnicu i digni ju i tu ubaci masti).Biti ce necujno.I onda stavi napajanje neka radi.Odakle ti ideja da radis na kompu a maknes vent sa njega(napajanja),pa nesto ga mora hladiti dok je optereceno.

sisko93 kaže...

cekaj... ti si izvadio vent iz napajanja i nisi ga vratio????

mislis li ti da je taj vent samo za ukras tu smjesten i da malo stvara buku kako bi znao da racunalo radi?????

Ma nije to ventilator sa napajanja.....

Jesan odma na početku reka, da ću objasnit sve, i da neznan baš koliko je to sve povezano.

Meni je napajanje na gornjoj strani kučišta, a ventilator šta san ga izvadia, stoji dole.

A jel može bit zbog previše prašine? I na napajanju je pun k....

HOĆU NOVI NICK!
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 16:43 (dr. zlo).
16 godina
neaktivan
Problem s napajanjem

ako ti se dimi iz napajanja i puca nekaj, vjerojatno tranzistori ili kondenzatori, ja ga više da sam na tvome mjestu, nebi uključivao, barem ne dok je spojeno na druge komponente.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Okej, hvala...

Izgasia san kompjuer, sad san na mobitelu.

Mislia san izvadit napajanje, očistit ga(pun je prašine, uff) pa probat onda.
I to ga nemislin uključit dok su sve komponente uključene u njega, nego zasebno u struju, da nebi eventualno sheba ove druge.
Može tako?
HOĆU NOVI NICK!
16 godina
neaktivan
Problem s napajanjem

Evo izgleda da je problem bia u prašini.
Nisan ga ćistia stvarno dugi i baš se bilo nakupilo. Sad evo jesan i sve je čini mi se u redu.

Btw, kompjuter gasim (samo) jedan put tjedno. Jeli (i) to može bit uzrok ovakom nečemu?

I ako neko može reć nekakav način da ja nekako provjerin jelo to sve u redu? Jer ipak, kako vi kažete, nije za zahebavat se, napajanje bi mi moglo bit "tihi ubojica" xD

HOĆU NOVI NICK!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dr. zlo kaže...

Evo izgleda da je problem bia u prašini.
Nisan ga ćistia stvarno dugi i baš se bilo nakupilo. Sad evo jesan i sve je čini mi se u redu.

Btw, kompjuter gasim (samo) jedan put tjedno. Jeli (i) to može bit uzrok ovakom nečemu?

I ako neko može reć nekakav način da ja nekako provjerin jelo to sve u redu? Jer ipak, kako vi kažete, nije za zahebavat se, napajanje bi mi moglo bit "tihi ubojica" xD

Imas brand name napajanje,Corsaira VX 450.Spoji ga sada bez straha,nece ti povuci nista.Ima ono zastite za takve stvari.Javi kako je proslo.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2011 14:25 (zoharbizo).
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Imas brand name napajanje,Corsaira VX 450.Spoji ga sada bez straha,nece ti povuci nista.Ima ono zastite za takve stvari.Javi kako je proslo.

Pa e, to i kažen, prošlo je, više ne puca.

Samo mi je čudno da je to tek tako prošlo. A onda je valjda bilo zbog prašine.

Hvala još jednom!

HOĆU NOVI NICK!
16 godina
neaktivan
Evoga, sad opet isto! Iša ga maloprije upalit i opet!

Znači ipak ću morat kupit novo? :S Ili ipak vrijedi ono da neće povuć ništa jer ima zaštite za takve stvari??
HOĆU NOVI NICK!
17 godina

Koliko je staro to napajanje?

Corsair VX serija je imala 3 ili 5 godina jamstva (ne sjećam se točno), pa iskoristi to.

Bez obzira na zaštite u napajanju, zamijeni ga, jer iskrenje u najgorem slučaju može izazvati zapaljenje nekog dijela napajanja.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 8:00 (KaeR).
16 godina
neaktivan
Da, iman garanciju.

A mogu koristit ovo dok ga ne zamjenim/popravim? Ne zadugo.
HOĆU NOVI NICK!
17 godina

Ako iskri, bolje ne. Nije sigurno. Ako baš moraš, ne ostavljaj ga uključenog bez nadzora.

KaeR
16 godina
neaktivan
I samo još ovo.

Kažeš da u najgorem slučaju izaziva zapaljenje nekog dijela napajanja? E pa ako izgori reć ću im da je izgorilo i iman garanciju pa će ga svejedno popravit/dat novo, može tako?

I da, neznan jeste shvatili, iskri i puca samo kad ga idem upalit.
HOĆU NOVI NICK!
17 godina

A ako ti zbog toga izgori i kompjuter? Nije baš za igranje... čemu uopće dileme oko toga; kad imaš garanciju, mijenjaj.

Iskri i puca kod paljenja jer su u tom trenutku najveće struje (tzv. prijelazne pojave), a možda ti iskri i sama sklopka za uključenje.

KaeR
14 godina
Problem s napajanjem

Povuci ti nece nista,na kraju krajeva moze samo sebe zapaliti.Ako imas garanciju odnesi ga i reklamiraj,nista te ne kosta pricekati novo za par dana.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Problem s napajanjem

poz .... da ne otvaram novu temu pitao bih ovdje....kad upalim računar zuji i nekako drči napojna to traje nekih 5 minuta (i imam osjećaj da dok to traje ventilator malo izduvava kad stavim ruku) a nakon sto to prestane zujanje i drčanje normalno radi nema zujanja ni drčanja i jače izduvava ventilator ??? to traje nekih dva tri dana...malo prije sam otvorio   kućište i očistio sam napojnu od prašine ..imate li neku ideju  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Problem s napajanjem

Skini vent sa napojne,na njemu sa donje strane imas naljepnicu,makni ju i stavi masti u unutar i onda vrati naljepnicu na to i ventilator u napajanje.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
hare mn kaže...

poz .... da ne otvaram novu temu pitao bih ovdje....kad upalim računar zuji i nekako drči napojna to traje nekih 5 minuta (i imam osjećaj da dok to traje ventilator malo izduvava kad stavim ruku) a nakon sto to prestane zujanje i drčanje normalno radi nema zujanja ni drčanja i jače izduvava ventilator ??? to traje nekih dva tri dana...malo prije sam otvorio   kućište i očistio sam napojnu od prašine ..imate li neku ideju {#}

Podmaži ventilator.

16 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
hare mn kaže...

poz .... da ne otvaram novu temu pitao bih ovdje....kad upalim računar zuji i nekako drči napojna to traje nekih 5 minuta (i imam osjećaj da dok to traje ventilator malo izduvava kad stavim ruku) a nakon sto to prestane zujanje i drčanje normalno radi nema zujanja ni drčanja i jače izduvava ventilator ??? to traje nekih dva tri dana...malo prije sam otvorio   kućište i očistio sam napojnu od prašine ..imate li neku ideju  {#}

Podmaži ventilator.

kako to da uradim,čime?nikad to nisam radio ....

16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Skini vent sa napojne,na njemu sa donje strane imas naljepnicu,makni ju i stavi masti u unutar i onda vrati naljepnicu na to i ventilator u napajanje.

naljepnica na koju misliš  ona je okrenuta prema vani i vidi se zelena   naljepnica

14 godina
Problem s napajanjem

Ne,nego ona koja je sa suprotne strane.Skinit ventilator i vidjeti ces.Tu moras staviti mast,tako ces ga podmazati i onda vratis naljepnicu nazad i vent u napajanje i miran si.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ne,nego ona koja je sa suprotne strane.Skinit ventilator i vidjeti ces.Tu moras staviti mast,tako ces ga podmazati i onda vratis naljepnicu nazad i vent u napajanje i miran si.

a sa čime da podmazem kakva je to mast ili moze ovo jestivo ulje .... nemoj misliti da te zezam ozb sam nikad to nisam radio

14 godina
Problem s napajanjem

Svinjska mast.Nemoze ulje,mora bas biti mast.Dakle mast za podmazivanje.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Svinjska mast.Nemoze ulje,mora bas biti mast.Dakle mast za podmazivanje.

Najbolje bi bilo ulje za mašinu, možda neka baka ima.

14 godina
Problem s napajanjem

Svinjska to rijesava super.Nekida sam prijatelju tako rijesio problem.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice