POMOĆĆĆ..
vako kad gasim comp. na start-turn off-shut down--ugase se windowsi al kućiste i dalje radi...zuji,,
sad ga moram iz izda istekavat...
helpppp
POMOĆĆĆ..
vako kad gasim comp. na start-turn off-shut down--ugase se windowsi al kućiste i dalje radi...zuji,,
sad ga moram iz izda istekavat...
helpppp
Kad ugasiš računalo, jel se na monitoru možda prikazuje nešto kao "It's safe to turn off the computer now."?
Tako je i meni bilo. Nisam uspio rješit taj problem sve dok nisam ponovo instala windowse
nije nista...sve se uredno ugasi...al mi dreci kuciste ..cuje se nekad isto kad printer printa,,,ma katastrofa..a instaliro sam nove windowse al opet isto
Otvori kućište i vidi jel sve radi ili se samo ventilator na napajanju vrti?
sve radi!!!
Probaj malo bios resetirat, ili load defaults napravi. To se meni dogadjalo na nekoliko kompjutera koji su mi bili na servisu, a razlozi su bili slijedeći:
1. Nekompatibilnost power postavki u BIOSU sa ostalim komponentama ( one postavke za sleep i slicno, u BIOSU )
2. Kvar na napajanju
3. Windowsi ( reinstalacija je riješila problem )
i 2 slučaja koja su bila samo po jednom svaki ako se dobro sjećam, dakle extra rijetko: neispravan RAM / neispravna MB
Znam da je puno razloga, ali stvarno ti ne mogu preciznije odrediti sto bi bilo.
EDIT: aj prvo probaj napajanje zamijenit, kad kažeš da već jesi reinstalo winse
ma nema rjesenja..ne znam koji mu je vrag,,,a sad drugo pitanje...nakon 20 min. sam mi ode u standby..imam tv karticu i kad gledam nesto uvik nakon 20 min moram taknut mis da nastavim gledat...
ima li tu pomoći???
Naravno, odi u Control Panel i u Power i promijeni postavke za odlazak u stand by. Stavi na vise, na 2-3 sata, 5, koliko ti treba.
ovako,vidi kabal na front panelu,moguce je da ti se om odvojio,ALI pazi na front panelu imas vise kablova,imas za shutdown,restart,itd.ti pogledaj taj za shutdown.Jos vidi svoje postavke,jesu li sve namjestene kako treba