Napajanje vruce?jeli nor

poruka: 27
|
čitano: 5.242
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Napajanje vruce?

jeli normalno da zrak iza pc koje napajanje ispusta(napajanje nema zadnji vent)topao zrak i bude vruce na dodiir

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Napajanje vruce?
Phoenix44 kaže...

jeli normalno da zrak iza pc koje napajanje ispusta(napajanje nema zadnji vent)topao zrak i bude vruce na dodiir

naravno da nije normalno! i jos gore sto nema nikakv vent! mijenjaj to pod hitno ak nezelis ostati bez ostalih komponenata u racunalu!LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina
neaktivan
Napajanje vruce?jeli nor

Ima sigurno ventilator unutra 120mm,jer je to seasonic m12.520gm 520w nadam se da ti je tocan opis pod Moj PC.

Nebitno
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Napajanje vruce?jeli nor

Trebao bi staviti barem jedan ventilator sa stražnje strane kućišta!

To ti na kraju krajeva preporučam i iz svog nedavnog iskustva.

Ventilator sa stražnje strane sam prebacio naprijed - i - nisam postigao ništa, točnije, jesam, kontraefekt!

Dakle, kao što i pravilo kaže, obvezno imati jedan ventilator sa stražnje strane!

Svi ostali po volji (ili potrebi)!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
Napajanje vruce?jeli nor

Ako neces da trosis pare na ventilaciju kucista, jednostavno otvori kuciste i uzivaj :P

90% gamera tako radi i niko se ne zali, najbolji nacin hladjenja =]

A da, ne bi trebalo da bude puno toplo napajanje, ako nastavi tako bice R.I.P.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 10 hvala 0
15 godina
neaktivan
Napajanje vruce?jeli nor

Ako nema ventilator sa stražnje strane kućišta, zrak koji napajanje ispuhuje će biti puno toplije jer će napajanje povući i zrak koji se diže od grafičke i koji izlazi iz hladnjaka procesora!

Naravno, u slučaju da napajanje nije na dnu kućišta!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
protjeran
Napajanje vruce?jeli nor

ok stavit cu jedan straznji vent,ali jeli napajanje dovoljno jako za moju konfu,zab sam reci napajanje bude vruce tek poslije igranja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Napajanje vruce?jeli nor
Phoenix44 kaže...

ok stavit cu jedan straznji vent,ali jeli napajanje dovoljno jako za moju konfu,zab sam reci napajanje bude vruce tek poslije igranja 

ja nekuzim tvoj post gore napises da ti napajanje nema zadnji vent!?? nemas u napajanju ventilator ili u kucistu od racunala??daj budi precizniji!! i napajanje nesmije niti u kojem slucaju biti vruce ili ispustati vreli zrak znaci da mu je opterecenje pre veliko! ocigledno ti nesto nevalja s napajanjem jer je to napajanje overkill za tvoju konfu!

niti ja nisam vjerovao dok mi kolege s bug foruma nisu objasnili, no evo moj primjer moje staro chicony 480w je tjeralo ovu konfu pod moj pc u full loadu i naravno riknuo mi je prvo hard disk(elektronika naravno jer je to u kompu najosijetljiviji dio zbog pada napona u napajanju na koje hard disk nema tolerancije i rikava instantno jer se u mom slucaju napajanje mucilo u loadu tj grijalo se pod opterecenjem)..LP i nikakav vent ti nece pomoci!  ps. i ovo mi je sve potvrdio frend iz servisa tj koji ima firmu za spasavanje podataka! jedan od najcescih kvarova na diskovima su bas zbog napajanja...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 10:51 (Stjepanj).
12 godina
protjeran
Napajanje vruce?jeli nor

ne imam jedan 120mm vent od napajanja ali ima i napajanja koja imaju 2 venta

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Phoenix44 kaže...

Ako ima svoj vent koji radi sve je ok. To mu je i svrha.

Ako te frka stavi još jedan zadnji vent.

13 godina
protjeran
Phoenix44 kaže...

napajanje ti NEVALJA jer ispusta vreli zrak to napajanje treba biti ledeno hladno s tvojom konfom!

13 godina
Stjepanj kaže...

napajanje ti NEVALJA jer ispusta vreli zrak to napajanje treba biti ledeno hladno s tvojom konfom!

{#}

Tread softly because you tread on my dreams.
15 godina
neaktivan
Napajanje vruce?jeli nor

Koji je tebi?

Sve je normalno. Ocisti prasinu i dobro.

Meni je filter bio skroz pun i grijalo se zbog nedostatka zraka.

I stavi straga jos jedan isPusni vent i tjeraj!

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Napajanje vruce?jeli nor

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/napajanja-vasu-konfiguraciju-po/51397.aspx?page=322

evo ak meni ne vjerujes a vidim ima ih podosta, pitaj ovdje ima ih stvarno koji imaju pozamasno znanje o napajanjima!{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Napajanje vruce?jeli nor

Ljeto je, a za napajanje je inače normalno da se grije pod opterećenjem, ono što je bitno je koliko je efikasno pod višim temperaturama. Ništa od ovoga što je napisao ne mora značiti da mu napajanje ne valja, pogotovo zato što je to napajanje inače među najboljima u klasi. Nije dao dovoljno informacija (čak ni temperaturu, osim svog osobnog dojma da je vruće) pa je besmisleno tvrditi da mu napajanje ne valja.

Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
protjeran

temp proca su mi 50-56,grafa 53

14 godina
neaktivan
Phoenix44 kaže...

To je dok igras igrice ili u IDLE ?

Nebitno
14 godina
Napajanje vruce?jeli nor

Pa meni se po ovim vručinama uredno napajanje zagrije,naravno kad igram BF3 i kad je pod opterečenjem,u idle je hladan!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Phoenix44 kaže...

Sve je to ok.

13 godina
protjeran
ElektričnaOvca kaže...

Ljeto je, a za napajanje je inače normalno da se grije pod opterećenjem, ono što je bitno je koliko je efikasno pod višim temperaturama. Ništa od ovoga što je napisao ne mora značiti da mu napajanje ne valja, pogotovo zato što je to napajanje inače među najboljima u klasi. Nije dao dovoljno informacija (čak ni temperaturu, osim svog osobnog dojma da je vruće) pa je besmisleno tvrditi da mu napajanje ne valja.

jedno je toplo a drugo je kad kaze citiram:  "topao zrak i vrelo na dodir" zamisli kakva je temp onda komponenti(elemenata) na pcb od napajanja! i od kud ti to da je normalno da je napajanje u njegovom slucaju pod nikakvim opterecenjem (s obzirom na konfu) toplo i vrelo na dodir a ima hebacko napajanje! ajde molim te objasni????

pa moj xfx550 bi se rastalio od mojih komponentama iste sekunde zbog opterecenja po tvome, stovise kad je sve klokano do daske tj sve i jedna komponenta pod moj pc moje napajanje je led ledeno!!{#}

odoh iz teme dao sam ti link pa pitaj tamo ja samo prenosim svoje znanje i informacije stecene ovdje na bug-u od zaista experata...LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 12:19 (Stjepanj).
12 godina
protjeran

u igrama

13 godina
Stjepanj kaže...

jedno je toplo a drugo je kad kaze citiram:  "topao zrak i vrelo na dodir" zamisli kakva je temp onda komponenti(elemenata) na pcb od napajanja! i od kud ti to da je normalno da je napajanje u njegovom slucaju pod nikakvim opterecenjem (s obzirom na konfu) toplo i vrelo na dodir a ima hebacko napajanje! ajde molim te objasni????

pa moj xfx550 bi se rastalio od mojih komponentama iste sekunde zbog opterecenja po tvome, stovise kad je sve klokano do daske tj sve i jedna komponenta pod moj pc moje napajanje je led ledeno!!{#}

odoh iz teme dao sam ti link pa pitaj tamo ja samo prenosim svoje znanje i informacije stecene ovdje na bug-u od zaista experata...LP

Pa prvo, ne može biti samo od sebe hladnije od prostorije u kojoj se nalazi, a ljeto je. Nadalje, ljudima ''vrelo na dodir'' može biti sve iznad 40-45 stupnjeva, što i nije baš neka ludnica od temperature. Treće, ako je kućište bez ispušnog ventilatora (što je ovdje slučaj), ugrijani zrak neometano ide gore (gdje mu je, pretpostavljam, napajanje) i usisava ga napajanje te izlazi kroz vanjski otvor od napajanja. To ne mora značiti da se napajanje jako znoji zbog komponenti koje ne zvuče nešto gladne, već zbog bazične termodinamike gdje u napajanje dolazi većina zraka kojeg su ugrijale ostale komponente. Prenosiš gluposti tvrdeći decidirano da mu napajanje ''nevalja'', ti to ne možeš znati i po svemu navedenom se to ni ne čini kao najvjerojatnija opcija. Dosadan si s pozivanjem na eksperte. Idi onda, pa-pa.

13 godina
Napajanje vruce?jeli nor

E ozbiljno ne trollujte Stjepanja ima covjek pravo. Napajanje mora biti hladno, ne pametujte bezveze.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Napajanje vruce?jeli nor

napajanje mi je na dodir prilicno toplije od graficke...

...jel mi se zbog toga svako malo gasi komp kad igram D3...???

...kad sam na netu nema problema...

napajnje je Corsair TX 750W , a kuciste Antec 1200

...napajanje mi je okrenuto tak da je vent od napajanje prema dolje...(mozd to ima veze...iako do sad u par godina nije bilo nikakvih problema ni sa temp ni sa gasenjem...)

napajanje i temp u Speed Fan napajanje i temp u Speed Fan
Temp u CPUID Temp u CPUID
HDT RULES , STAY HEAVY !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Napajanje vruce?jeli nor

Pa očisti napajanje od prašine...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

šampion...al opet ,nije ti neka loša ideja...

17 godina
neaktivan
Napajanje vruce?jeli nor

rastavio , očistio , sastavio ... osjeti se pod rukom da je malo hladnije ... grije heh , al opet ... nije tolko vrelo...

... bilo je svakojakija čuda unutra kod ventilatora (mucica nekakvih) {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice