Napajanje za HD5770

poruka: 43
|
čitano: 5.821
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Napajanje za HD5770

Samo da pitam da li je napajanje koje pise u rubrici moj PC dovoljno za Sapphire HD5770.............

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Napajanje za HD5770

ha čuj, mnogi će ti sad reči da ms je šrot i da bježiš od toga. I istaina je to djlom nije to kvaliteta corsaira, ali imam doma 2 ms napajanja, i jedno je staro 3god, i jedno 6mj. i oba rade tiho i nečujno i nikad nisam imao problema s njima. tako da bi i to tvoje moglo držati 5770, ali ako imaš viška novaca možeš uzet neko jače

15 godina
neaktivan
Napajanje za HD5770

nije dosta nažalost. trebat će novo...

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Napajanje za HD5770

meni su rekli da bi napajanje od 200W bilo dovoljno zasto ovo ne moze

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sliva22 kaže...

meni su rekli da bi napajanje od 200W bilo dovoljno zasto ovo ne moze

a nije bas tako, vjerojatno mozes staviti HD5770 no nema prostora za overclocking niti dodavanja previse uređaja

15 godina
protjeran
Napajanje za HD5770

pa ja nju nisam ni mislio overlockovat ocel moc onda ili ne ako ne onda dajte neki savjet da kupim novo

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 18:06 (Sliva22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Napajanje za HD5770

ne, neće moći raditi jer takav šrot od 150 kn jednostavno ne može gurati karticu od 1000+ kn. možda će ti se i bootati komp i raditi igre ali samo je pitanje vremena kad će ti riknut i za sobom povuć i tu radeonku. s napajanjima se ne isplati zahebavati. najslabije na što bih išao s tom grafom je Fortron 400 PNF

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sliva22 kaže...

Samo da pitam da li je napajanje koje pise u rubrici moj PC dovoljno za Sapphire HD5770.............

baš imam takvu i stavio sam napajanje corsair 550 W

evo ti link na kojem možeš unijeti tri parametra - procesor, grafu i broj hd-ova, izbacit će ti kao rezultat prikladno napajanje

http://www.corsair.com/

uglavnom uz četverojezgreni phenom i dva hd-a mimnimun za tu grafu ti je 450 W od poznatog proizvođača

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 20:59 (Floki).
15 godina
neaktivan
Napajanje za HD5770

Tebi treba Corsair CX400

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Napajanje za HD5770

Ak meni drži gutača struje 7750BE i HD4850 napajanje od 400W bude i ovo njegovo držalo bez problema MS400W.

Pusti dječje priče o teravatima...dovoljno je i 400 za ovo kaj imaš.

Sve što istinski volimo, postaje dio nas!
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
doxy kaže...

Ak meni drži gutača struje 7750BE i HD4850 napajanje od 400W bude i ovo njegovo držalo bez problema MS400W.

Pusti dječje priče o teravatima...dovoljno je i 400 za ovo kaj imaš.

ne, ponavljam po neznam koji puta da neće držati. nije isto imati MS 400W ili neko brand napajanje od 400W kao što su corsair, seasonic itd. možda će mu i radit par dana, što čisto sumnjam ali samo je pitanje vremena kad će riknut i sa sobom povući još neku komponentu.

bitnije od vataže je koliko ampera napajanje može dostaviti na 12V railovima i to je razlika između brand i no name napajanja, uz još neke detalje

17 godina
protjeran
Napajanje za HD5770

Onda objasni kojim ČUDOM meni radi ... još uzmi u obzir da moja konfiguracija troši 20% struje više od njegove.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Napajanje za HD5770

koje točno napajanje imaš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doxy kaže...

Onda objasni kojim ČUDOM meni radi ... još uzmi u obzir da moja konfiguracija troši 20% struje više od njegove.

Eh ti imas Tagana... To spada u sam vrh...

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx
17 godina
protjeran
Batista kaže...
doxy kaže...

Eh ti imas Tagana... To spada u sam vrh...

Istina...ali njegova konfiguracija MANJE troši od moje, tako da se tu kompenzira njegova manja iskoristivost.

17 godina
neaktivan
doxy kaže...

Istina...ali njegova konfiguracija MANJE troši od moje, tako da se tu kompenzira njegova manja iskoristivost.

Ako ćeš ti snosit odgovornost onda neka pokuša.

U suprotnom Fortron 400W, Chieftec Smart series 450W ili Corsair CX400W.

Other bands play, Rammstein burns.
17 godina
protjeran
Napajanje za HD5770

...

Interesira me samo kako to da novije generacije hardvera uvijek troše MANJE od prethodnika a napajanje kupujemo sve jača i jača...i kako to da 350-400 W drži uvijek bilokoju mainstream konfiguraciju. Prestanite padati više na marketinške trikove.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doxy kaže...

Nije sve u samoj potrošnji, već je stvar u kvaliteti napajanja i koliko je to napajanje spremo davati konstantne napone i snagu na railovima. Recimo neko "šrot" (treće-razredno) napajanje od 550W neće moći držati dvije 4870 kartice, jer će rikunti pod opterećenjem, dok će napajanje od 550W koje može dati dovoljno struje (znači "brand" name, prvoklasna napajanja) bez problema će držati takav setup.

Ja mislim da će to napajanje moći držati HD5770, jer grafička kartica traži samo jedan 6-pinski naponski, znači 150W može maksimalno povući (još i ne traži puno snage na 12V railu)

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 4GB @ 800MHz | Gainward GTX480 | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
17 godina
neaktivan
Napajanje za HD5770

Da trenutno ima 8600GTS umjesto 8600GT bilo bi puno lakše za odlučiti.

Al svejedno, taj pentiumić malo troši i najvjerojatnije bi bilo dovoljno ampera za HD5770.

Other bands play, Rammstein burns.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Napajanje za HD5770

Ja mislim da ne bi i neću promjeniti mišljenje. Ja sam imao također neko no name od 400W i na njega stavio HD 3650. Komp mi se pri svakom većem opterećenju gasio nakon 20-ak minuta jer napajanje jednostavno nije moglo konstantno dostavljati potrebnu snagu na 12 railu. 5770 troši 20-ak Watta više od 3650 što znači i veće opterećenje. Sumnjam da se to moje napajanje bitno razlikovalo od ovog MS-a i logično je zaključiti da napajanje neće držati jer je u ovom slučaju i jača grafa i jači proc (imao sam Celerona 2,8).

S napajanjima se ne valja zahebavati jer cijela konfa ovisi o njima. Autoru teme, ako imaš novca za 5770, onda imaš valjda i za nekog Fortrona od 400W koji će bez problema držati tu grafu i s kojim ćeš mirnije spavati.

I još da kažem za onog što ima Tagana da se ne prepire i dijeli TD-ove kad očigledno nema pojma o napajanjima. Toliko. Peace

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
Napajanje za HD5770

Imam dotičnu karticu i to tvornički klokanu i sve ovo što piše pod MojPC, a te sve komponente i nisu neki mali potrošači i imam napajanje MS 550W i sve radi bez apsolutno ikakvih problema. Komp uopće ne gasim konstantno skida torrente a po danu gledam filmove i igram igre, i to zahtjevne na maksimalnim detaljima, a ne Tetris ili Snake. Komp znam gasit iz čiste navike svakih dvadesetak i kusur dana tak da malo odmori i to na par sati. Ne kažem da je to super napajanje, ali nije ni šrot kako ljudi stalno pljuju, da ne govorima da sam prije ove grafulje imao HD 4850 sa svim ovim ostalim na MS 400W napajanju i sve je radilo, a HD 4850 troši više struje nego HD 5770. Eto nekom možda ne bi radilo ni sa upola slabijim komponentama ali meni radi bezprijekorno.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Napajanje za HD5770

Pa jedni govore da ostavim svoje napajanje a drugi da uzmem novo sta da radim???????????????????:/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sliva22 kaže...

Pa jedni govore da ostavim svoje napajanje a drugi da uzmem novo sta da radim???????????????????:/

Veće su šanse da ti je postojeće napajanje dovoljno nego da nije dovoljno, dakle uzmi karticu i igraj se, ako osjetiš kakvo neuobičajno ponašanje odeš u trgovinu i uzmeš novo napajanje (naravno ako si pri parama).

16 godina
Napajanje za HD5770

Vidim da se vodi prilična rasprava oko napajanja. MS 400 je šrot i tu nema dileme. Isto kao i codegen i slična napajanja snage ''400w''. Neke sam i koristio. Kao što je netko gore naveo, nije pitanje dal će to držat. Pitanje je, kolko dugo će držat i kakve će probleme donijet? To napajanje je daleko od kvalitetnih i mislim da se tu ne bi trebali prepirat.

Složio bi se s gore navedenim. Ako se uzima grafa od 1200+kn, zar je problem dat 250-300kn za poštenije napajanje s kojim će se bit miran? Osobno mislim da nije.

Dakle, ja mislim da bi napajanje moglo držat. Ali nikako nisam za njega, jer je njegova slabija efikasnost i kvaliteta neupitna. Osobno ga ne bi držao ni da mi ga đabe daju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 12:15 (zabranjeniples).
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
Napajanje za HD5770

Moj ti savjet da uzmes drugo napajanje. Izdvoji kojih 300 kuna i pametno ces investirat u cjelu sigurnost komponenti.

Ipak s ovom grafom ako ocekujes par godina koristenja i pogotovo u kombinaciji igranja,skidanja torrenta i negasenja kompa duze vrjeme

ja se ne bi puno dvoumio.

Ja takoder kupujem ovu grafu uskoro,ali imam chieftec 550w i sasvim je dovoljno. Ta grafa je odlicna sto se tice potrosnje,ali nemoj stedit na napajanju.

To ti je osnova konfe.

http://tridizajn.com/index.php
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 12:13 (thechosenfreak).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Napajanje za HD5770

Bit cijelog problema je zapravo ako imaš novaca kupi definitivno neko renomirano napajanje od 450W ako ne misliš imati Crossfire u budućnosti, ako misliš onda minimalno 550W. A ako nemaš novaca onda tu prestaje svaka rasprava, znači ne gine ti neko no name napajanje, ali je za tu grafu onda bolje imati no name napajanje od 550W, bolje će komp raditi ako dođe do većih oscilacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Napajanje za HD5770

Za tu grafu moze bilo koje napajanje od 400w,nekoog kvalitetnog proizviđaca.Osmijeh

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Napajanje za HD5770

koje napajanje preporucujete do 300-400 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Napajanje za HD5770

Imam sliicno,samo mrvicu jace. Ali ovo je sasvim dovoljno za 5770. I vise nego dovoljno.

Cjena 369 kuna

Link by LinksIzlanuo se

Radi se o Chieftec napajanju od 500 w.  A 80 serija. Odlicno napajanje za te novce.

http://tridizajn.com/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Napajanje za HD5770

psu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice