Bas nesto gledam u hwmonitoru u sekciji gigabyte board i pise mi voltages i pise +3v,+5,+12v i sad ima ono value i na +5v mi je 4.865??
dali je to normalno?
Bas nesto gledam u hwmonitoru u sekciji gigabyte board i pise mi voltages i pise +3v,+5,+12v i sad ima ono value i na +5v mi je 4.865??
dali je to normalno?
dali je to normalno?
Da
dali je to normalno?
Da
Da
dali je to normalno?
Baš me zanima kako bi se iznenadio da multimetrom izmjeriš napon u utičnici i kad shvatiš da on nije točno 220V 
dali je to normalno?
Da.
.. +5v mi je 4.865??
dali je to normalno?
-da (vjerojatno).
ali taj odgovor je prekratak i nepotreban (jer već je odgovoreno, pa sad ono 'zašto').
jer sve tolerancije su cca +/-10%, od same utičnice (230//200-250), napajanja, .. zato MBO ima svoje stabilizatore, VRM, višefaznu regulaciju.. i ''pegla'' sve nepravilnosti, odnosno to je jedna od razlika između kvalitetnijih (skupljih) i slabijih modela. Naravno, u teoriji, u praksi može biti svašta i razlikuje se od svakog pojedinog PCa (komponente i njihova potrošnja), pa do podešavanja, OCa, zagrijavanja (pada energetska efikasnost-otpor) ili same starosti (u odnosu na jednako noviji PC).
-ovi brojevi ne moraju biti jednaki na više PCa, ali statistikom dođeš do takvog prosjeka... i ipak svi rade (recimo).