Kondenzator u napajanju

poruka: 11
|
čitano: 4.990
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Kondenzator u napajanju

Redovito cistim komp pa rastavim i napajanje da istjeram svu prasinu. Danas nakon nekih pol godine otvorim napajanje ( Spire SP-ATX 550WTN-PFC) i vidim da mi je kondenzator "napiren" mozda grijesim , zato sam i odlucio postaviti par slika da vidite ( nadam se da se vidi ) hvala unaprijed !

Current : desireHD S-OFF - unlocked - JellyTime rom | Old : EVO 3D, Nexus , Iphone 4S ,One X, GTi9300,XPERIA S

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Kondenzator u napajanju

Meni izgleda OK. Ali volio bih i da netko iskusniji prokomentira.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

Redovito cistim komp pa rastavim i napajanje da istjeram svu prasinu. Danas nakon nekih pol godine otvorim napajanje ( Spire SP-ATX 550WTN-PFC) i vidim da mi je kondenzator "napiren" mozda grijesim , zato sam i odlucio postaviti par slika da vidite ( nadam se da se vidi ) hvala unaprijed !

Koliko vidim da je napunut kondić. Preporuka što prije zamjenit kondiće u suprotnomako to ne promjeni može se doč do oštečenja ploče, proboj zbog zbog neispravnog ( može doći do dimljenja i izazvat kratki spoj i ošteti ploču). Zamjen kondiće ili kupi bolji napajanje.

DamageHigh kaže...

Meni izgleda OK. Ali volio bih i da netko iskusniji prokomentira.

Varaš se, pitanje kad će se pokvarit , rekoh bi u kratkom roku ali barem neko će vrijeme radi a kasnije mrtav.

Nenad
16 godina
moderator

Zamijeni ga.

Usput provjeri i ostale pa zamijeni po potrebi...

Ili kupi novo napajanje.

Just hating everyone for no reason.
13 godina
Kondenzator u napajanju

Ok hvala na odgovorima bit ce najbolje novo . moze preporuka 400 kn novo .konfiguracija pod moj pc

Current : desireHD S-OFF - unlocked - JellyTime rom | Old : EVO 3D, Nexus , Iphone 4S ,One X, GTi9300,XPERIA S

0 0 hvala 0
16 godina
Kondenzator u napajanju

Znači čim se malo napuhne već je frka?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

2 0 hvala 0
16 godina
moderator
g3arv8 kaže...

Ok hvala na odgovorima bit ce najbolje novo . moze preporuka 400 kn novo .konfiguracija pod moj pc

Molim te pitaj u predviđenoj temi:

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/napajanja-vasu-konfiguraciju-po/51397.aspx

DamageHigh kaže...

Znači čim se malo napuhne već je frka?

Da, čim je napuhnut neispravan je.

Just hating everyone for no reason.
15 godina
neaktivan
Kondenzator u napajanju

Ako je neispravan,ne znači da neće raditi,hoće,nije bitno,grafička,matična,napajanje,zvučna,u principu ne smije se ni malo napuhati,ali i ako se napuše,možeš raditi,iako je to rizik kao što su dečki iznad rekli,samo je pitanje vremena kada će krepati,a kada krepa,pitanje je sreće hoće li ti još nešto povuči za sobom. Promijeni ga,ili promijeni napajanje. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kondenzator u napajanju

Ma to ti nije problem zamijenit ! Ja sam gledao buraza kak je mijenjal kondiće na napajanjima , cas posla !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kondenzator u napajanju

da znam da nije problem, problem mi je vise u tome sto je uzrok napuhivanju , mozda ga prelemim i opet dura a mozda ne , imao sam stariju abit plocu prije 5 godina , i svakih mjesec dana sam lemio jedan te isti kondenzator jer se napuhivao :S

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uzrok napuhivanju kondenzatora je loša kvaliteta odnosno preveliki ekvivalentni serijski otpor (ESR) koji uzrokuje njegovo zagrijavanje (i time širenje i postupno isparavanje elektrolita) u ovakvom režimu rada unutar SMPS napajanja.

Kad mijenjaš kondenzator, stavi novi koji je deklariran kao "low ESR" (ako uspiješ naći negdje takav kod nas), sigurno će duže izdržati.

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice