zanimaju me 2 stvari:
1. dal ddr3 i ddr5 grafičke idu u isti utor na matičnoj....
2. dal u crossfireu se mogu spajati samo dvije iste kartice
zanimaju me 2 stvari:
zanimaju me 2 stvari:
1. Da, sve grafičke idu u isti utor, osim ako je stara grafička onda je AGP, a skoro sve sada koje možeš kupiti su PCI-e
2. Samo dvije iste (mogu biti od različitih proizvođača, kao npr. XFX i Sapphire)
zanimaju me 2 stvari:
Da ddr3 i ddr5 idu ti na pci-e utor na matičnoj ploči
Moraju biti iste i poželjno bi bilo kad bi imali istu količinu video memorije radi spajanja u cf,i moraju imati iste radne taktove 
ako imas npr. 9600gt i 9600gts onda ovu gts flashas da radi kao gt
On mi baš izgleda kao netko ko zna flashat grafe 
pa ako nezna nauciti ce, sta se imas rugati ti kao znas pa si tu nesto pocea mudrovati
pa ako nezna nauciti ce, sta se imas rugati ti kao znas pa si tu nesto pocea mudrovati
Ne rugam se nego samo kazem da ne predlazes nesto s čime će vrlo vjeroatno unistit grafu. Ako se upusti u to.
zanimaju me 2 stvari:
Grafičke se spajaju ili preko AGP sabirnice (koja je ajmo reći već otpisana) ili preko PCI-E sabirnice (koja je moderni standard, nudi veću propusnost itd.). Memorija na grafičkoj nema veze s niti jednim dijelom računala (grafička je zaseban kompjuter, ajmo to tako reći).
Crossfire podržava rad s različitim grafičkim karticama, ali mora biti isti GPU (najbolje bi bilo, iako 4890 (RV790) i 4870 (RV770) su čak radile skupa, čitao sam negdje na netu). Moj osobni stav prema uparivanju Crossfire grafa je da grafičke budu potpuno iste (isti model, ista količina memorije, isti BIOS)
Recimo HD4850,HD4870 te HD4870x2 mogu sve 3 raditi odjednom ima dosta kombinacija tako i HD3850, HD3870 i HD3870x2 mogu raditi zajedno ili HD4850, HD4850x2 i HD4870, jedini limit je do 4 GPU-a (x2 kartice imaju 2 gpu-a).
Kao što kaže oly najbolje 2/3/4 iste grafičke od istog proizvođača i iste revizije, ne recimo referentna i vapor-x,ali i to bi radilo.