Maloprije sam rastavio komp i propuhao ga ventilatorom onim velikim ( za hladenje prostorije ) i napajanje sam rastavio tj ventilator sam ocistio,spojio sve natrag i sad nakon rada od nekih 30-40 minuta komp je prilicno vruc....
Savjeti?
Maloprije sam rastavio komp i propuhao ga ventilatorom onim velikim ( za hladenje prostorije ) i napajanje sam rastavio tj ventilator sam ocistio,spojio sve natrag i sad nakon rada od nekih 30-40 minuta komp je prilicno vruc....
Savjeti?
Nisam vadio procesor...Jedino sta sam vadio je ventilator od napajanja.....Ali njega sam ocistio sa krpom suhom i vratio ga natrag....
Kuciste je vruce...Ne bocne stranice nego ona stranica gdje je napajanje...ona srednja stranica....
Hmm bas pogledao dali radi vent od napajanja...odgovor je ne.... :D
To moze dovesti do cega?
..a malo slanine nabacis tamo i milina :D
Savjeti?
a zasto si to radio?
mozda si ostetio neki naponski kabal za ventilator
Savjeti?
Možda nisi pazio smjer venta kada si stavi natrag? Ako s napajanje mora izač van a ne unutra. I vent procesor mora upuhat na hladnjak.
Zato jer je bila kila prasine na njemu....I pazio sam na naponski kabal nisam ga ostetio
Ako mozes uzmi nesto tanko npr stapic drveni ili prstom probaj ga malo pomjerit na stranu na koju se okrece,ako ne pokrene vidi mozda nisi sve dobro spojio..
Hmm bas pogledao dali radi vent od napajanja...odgovor je ne.... :D
To moze dovesti do cega?
Da ti pregori napajanje i povuce jos koju komponentu sa sobom tipa maticnu plocu itd...
Ne okrece se uopce....Rastavit cu ja to opet pa cu pokusatpokrenut taj ventilator...ako ne neka sprzi cijeli komp ionako je ovaj vec star trebao bi laptop neki za faks naljeto ;)
Nije vrijedno da zbog jednog obicnog ventilatora pregori cijeli komp,rastavi to ponovno i dobro pazi pokusaj sve postavit na odgovarajuce mjesto....
Budem sutra....Jos neka izdrzi malo surfanja internetom....
Nemoj se zahebavat stime moze ti izgorit napajanje skroz....
Nisi ga trebao staviti na peć
Jebeš novce i slavu kad nema moje drage kraj mene...
Ako vec hoces surfat internetom otvori jednu stranicu neka ga kolko tolko hladi...
Otvorene su 2...Bug i Facebook
hahahahah jesi duhovit hahah,,,ma nemislim stranice na internetu nego stranicu od kucista... :)))))))))
LOL :-)))))))
Mislio je na stranicu od kucista!
Edit: pretekao me :-)
TROLL
edit zaboravio smajlić
:D
Ja sam mislio stvarno na internet... xD
A otvorene su 2 stranice i od kucista da ga hladi barem nesto...
Jednostavno srtpi se do sutra i vidi u čemu je problem..Ovako samo možeš riskirati pregrijavanje neke komponente...
a ako ne radi vent.. da si ga spalio spoji drugi umjesto njega ili ako hoces mozes utei neki 80mm ventilator za male pare i monitorati ga u napajanje a spojiti na 12v rail ili na matičnu
Ako vec hoces surfat internetom otvori jednu stranicu neka ga kolko tolko hladi...
Neće toliko pomoći kad mu ventilator ne vrti.
E jesi ga... I ti
Meni je bila slična situacija već sam javljao na forum više puta u ovakvim temama
Na ovom kompu sam početno imao CM460 i kad tad se trebal dogodit havarija
Naime osjetio sam da je neka toplina enormno visoka na straga kućišta i tamo gdje mi je PSU
Ja ruku bis mogo držat evo na skoro 10cm od njega. Nekvalitetno napajanja i to 460W a nedostatno
za jednu običnu konfu u kojoj je bila još stara 8800GT
Prvo, desilo bi se sigurno da bi se lim na kejsu užario doslovno
Drugo, desilo bi se sigurno da bi otišlo napajanje prvo u tri PM pa onda za sobom povuklo i još nešto
Na kraju komp je bio novi tek sam ga imao par tjedana, igre nisam aktivno još igrao rofl
Tako da pripazi i na samo napajanje kad središ ventilator
Jučer sam popravio stvar,vent radi,napajanje je hladno,sve je hladno :D
Pa, u čemu je bio problem?
Si možda zaboravio uštekat vent od psu-a?
Ventilator je pri pokretanju zapinjao za jednu zicu i nije se vrtio...Provjerio sam zicu da nije ostala bez izolacije ali sve je ok....
Ventilator je pri pokretanju zapinjao za jednu zicu i nije se vrtio...Provjerio sam zicu da nije ostala bez izolacije ali sve je ok....
e jesi speho.
Pazi drugi put na te stvari! Nije se za zezati s time,moze ti otici komp!( u pi*du materinu)