Koje kućište?

poruka: 48
|
čitano: 6.272
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Koje kućište?

Znaci.....narucujem kuciste sutra prekosutra (ovisno kad donesem konacnu odluku) jer sad trenutno imam ono Codegen Qori tek toliko da imam u cemu drzati komponente hajmo tako reci.Bitno mi je da je kuciste sto vece da mi moze potrajati i da to bude dobra investicija da ne moram za godinu dana opet kupovati novo, razumijete o cemu govorim.

Posto sam trenutno ogranicen budzetom (a ko nije), nisam u mogucnosti ici na neka utopijska rijesenja.Budzet mi je od 150 - 230 KM sto je konvertovano u kune 600 - 890 kuna, da bi imali bolji uvid.

Ovdje sam napravio neki spisak kucista koja se krecu u tom cjenovnom rangu u BiH, pa po vasem misljenju koja bi bila best buy opcija?

Thermaltake Armor +MX                                238
Coolermaster HAF  922                                256
Coolermaster 690 II Advanced                       256
Thermaltake Element V BE                             282
Thermaltake V9                                          165
Thermaltake V9 Black X Edition                       229
Coolermaster HAF 912 Plus                            189
Coolermaster 690 II                                    178
Coolermaster Storm Scout                         172
Coolermaster Storm Enforcer Black           205

Ovdje u prodavnici gdje sam uzimao i konfu momci mi mogu dobaviti Thermaltake Element G za povoljnih 215 KM, sto je ispod svih cijena na koje sam naletio.

Cijene su izrazene u markama.

U razmatranje sam uzeo i Antec DF - 85 medjutim nisam upoznat s cijenom tog kucista, HAF X sam iskljucio jer bi me kostao skoro 400 KM, meni treba nesto u tom rasponu koji sam naveo a da moze zadovoljiti moje potrebe, da mogu eventualno nabaciti kakav side panel od plexiglasa u svrhu estetike, neko jednobojno rijesenje s malo led lampica i fanova ukoliko bude potrebe, ne prekicasto.

Pomozite mi donijeti odluku da ne bacim 200 markica pa da se hvatam za glavu poslije, jer nisam dosad previse pridavao paznje kucistima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 0:30 (infeqt0r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koje kućište?

Moja preporuka bi bili CM Haf 922 ili CM 690 II Advanced , no osobno bih isao na Hafa 922 .

Music As A Weapon !!
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
Koje kućište?

ja imam HAF 922 i to ti preporucam...

kuciste je zver, propuh zraka je predobar, osjetno se smanje temp komponenti a i kuciste je sexi {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Koje kućište?

Mene isto privlaci HAF 922, pase mi estetski a i performansama, jedino moram provjeriti kakva mu je cijena, ali ako puno ne odudara mogao bih se uklopiti.Hoce li u skoroj buducnosti doci neke vece maticne koje ne mogu stati u 922 ? Gledam malo dugorocno na tu investiciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koje kućište?

Kakva su iskustva s Armor +MX ? Je li dostojan konkurent HAF-u 922 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Koje kućište?

CM haf922 definitivno.

1 0 hvala 0
14 godina
Re: Koje kućište?
infeqt0r kaže...

Mene isto privlaci HAF 922, pase mi estetski a i performansama, jedino moram provjeriti kakva mu je cijena, ali ako puno ne odudara mogao bih se uklopiti.Hoce li u skoroj buducnosti doci neke vece maticne koje ne mogu stati u 922 ? Gledam malo dugorocno na tu investiciju.

na tome ne brini u haficu mozes i Zetor-a sparkirat {#} s time sam mislio reci (nece biti maticni koje nece stati u HAF 922)

14 godina
Koje kućište?

Hvala svima koji su se javili, mislim da je odluka onda jasna. ;)

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zalman z9 ftw
Xc
14 godina
Koje kućište?
Da li se isplati uzet Thermaltake Dokker

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje kućište?

Za te novce nzxt m59 je best buy(Ako ga nadjes u BiH, mozda u winwin-u) :)

Btw. thermaltake ti nije neka kvaliteta ;)

Edit: Cm 690 II lite/basic verzija u uniexpert-u i plus-u za 165 KM ! Malo ces i ustediti a dobijes kuciste koje ne zaostaje mnogo za svojim starijim bratom tj. advanced verzijom. Ili za nesto vise para Haf 912+(oko 175 KM mislim), zavisi sta vise volis, elegantni dizajn ili "transformers" look :)

I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft. Bill Gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2011 0:34 (NexT_T1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koje kućište?

Rado bih NZXT kuciste neko samo nisam siguran da ih iko dobavlja u BiH.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

Mislim da u plus computersu imas lexu i jos neki model neznam tacno nisam siguran, ali su znatno skuplji nego sto bi trebali biti te se iz istog razloga ne isplate ;)

Ja sam mislio uzeti nzxt m59(kad se skupi para, prvo komponente onda sve ostalo) ali rekli su da ga nece nabavljati do daljneg, pa sam poceo "sanjati" o cm 690 II basic/lite koji je cijenom slican m59 a nudi vise :) Jbg, m59 bi trebao biti max. do 130 KM, a ne 165 i vise kao sto je bio u plus-u, i cijena od 150 KM je prevelika kad znas da za malo vise novca dobijes 690 II lite.

Btw. pogledaj ovdje neke nzxt :

http://www.abccomp.ba/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=166&Itemid=1

I failed in some subjects in exam, but my friend passed in all. Now he is an engineer in Microsoft and I am the owner of Microsoft. Bill Gates
14 godina
neaktivan
Koje kućište?

Sry sta upadam al me zanima koje je bolje kuciste Coolermaster elite 430 ili thermaltake v4?? Koje mi se vise isplati kupiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
NexT_T1 kaže...
infeqt0r kaže...

Mislim da u plus computersu imas lexu i jos neki model neznam tacno nisam siguran, ali su znatno skuplji nego sto bi trebali biti te se iz istog razloga ne isplate ;)

Ja sam mislio uzeti nzxt m59(kad se skupi para, prvo komponente onda sve ostalo) ali rekli su da ga nece nabavljati do daljneg, pa sam poceo "sanjati" o cm 690 II basic/lite koji je cijenom slican m59 a nudi vise :) Jbg, m59 bi trebao biti max. do 130 KM, a ne 165 i vise kao sto je bio u plus-u, i cijena od 150 KM je prevelika kad znas da za malo vise novca dobijes 690 II lite.

Btw. pogledaj ovdje neke nzxt :

http://www.abccomp.ba/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=166&Itemid=1

Sto se NZXT-a tice pucam na Lexa S ili Hades :)

15 godina
i7 extreme kaže...

Sry sta upadam al me zanima koje je bolje kuciste Coolermaster elite 430 ili thermaltake v4?? Koje mi se vise isplati kupiti?

Coolermaster elite 430

Music As A Weapon !!
14 godina
Koje kućište?

Poslao sam upit WinWin-u da vidim mogu li nabaviti Lexa S ili Hades, HAF 922 mogu poruciti i ovdje u lokalnim shopovima tako da mi on nije neki problem za nabaviti.

A s druge strane, jedan poznanik prodaje proslavljeno kuciste Thermaltake kandalf za nekih 200 KM.

Sta kazete na tog Kandalfa, big tower ? : )

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 17:10 (infeqt0r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koje kućište?

Hajd vidim da niko ne odgovara na prethodni post al nema veze, postavicu drugo pitanje za ove HAF-ovce i ostale koji su upuceni.Danas sam narucio HAF ali rekao sam pod uslovom da ima crnu unutrasnjost, posto googlajuci vidim da dolazi sa sivom unutrasnjoscu i da su samo kod nekih crne.Da li je to radjen neki modding ili postoje i s crnim varijantama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

Hajd vidim da niko ne odgovara na prethodni post al nema veze, postavicu drugo pitanje za ove HAF-ovce i ostale koji su upuceni.Danas sam narucio HAF ali rekao sam pod uslovom da ima crnu unutrasnjost, posto googlajuci vidim da dolazi sa sivom unutrasnjoscu i da su samo kod nekih crne.Da li je to radjen neki modding ili postoje i s crnim varijantama?

Znam za haf 912 da ima obicna verzija koja nema crnu unutrasnjost i haf 912 + (plus) koja ima crnu unutrasnjost ako ti to moze pomoci :)

14 godina
neaktivan
Koje kućište?

trazim kuciste od 100-200kn pa me zanima kakav bi mogao da dobjem za te novce? :D

0 0 hvala 0
14 godina
NexT_T1 kaže...
infeqt0r kaže...

Znam za haf 912 da ima obicna verzija koja nema crnu unutrasnjost i haf 912 + (plus) koja ima crnu unutrasnjost ako ti to moze pomoci :)

Dvoumio sam se dal da uzmem polovnog Thermaltake Kandalfa ili nov HAF 922 (zaboravio sam napomenuti da sam na 922 mislio, to za 912 sam znao ali hvala svejedno :) ), tako da sam se ipak odlucio za novi HAF 922 koji bi trebao stici prekosutra.Stavicu mu odma jedan red LED 200mm sa strane, a ostali modding ako budem radio ce malo pricekati.

14 godina
Koje kućište?

Stigao mi je danas HAF, upravo sam prebacio komponente iz (Co)Degen-a u pravu stvar.Jako sam zadovoljan, zahvalio bih se svima na preporukama.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Koje kućište?

Evo da ne otvaram novu temu...

Molim pomoć oko odabira. Koje da kućište odaberem ? Mogu birati između ova dva:

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6724

http://www.xigmatek.com/product.php?productid=120

Coolermaster je lijep, elegantan i napajanje je dolje. 

Xigmatek ima pleksiglas, solidan ceble managment, Full - ToolLess dizajn, ali je mana da je napajanje gore i vući će topli zrak od Mugena 3.

Ja inače volim jednostavna i lijepa kućišta, sa stabilnim temperaturama.

Hvala na pomoći!

0 0 hvala 0
15 godina
Koje kućište?

Navedena kucista su vrlo slicna , no ja bih tu uzeo uzeo Xigmateka ! Iako je nesto manjih dimenzija  , dolazi s prednjim 1 x 120mm i podrzava jos 3 x 120mm , dok Elite dolazi sa 1 x 120mm straznjim ventom !

Ima crnu unutrasnjost i prozirnu stranicu i filter protiv prasine kod prednjeg venta ! Jedina mana je sto napajanje ide gore !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 23:38 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Koje kućište?

Kupi CM ili se protegni na TT V4.

HAF32, mjesto gdje stoji napajanje je jako bitno, utjece na samo napajanje jako mnogo jer se topli zrak uvijek dize i ide gore, dok hladni ostaje na dnu.To je velik nedostatak.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 23:38 (Vegeta).

0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Haf932 kaže...

Navedena kucista su vrlo slicna , no ja bih tu uzeo uzeo Xigmateka ! Iako je nesto manjih dimenzija  , dolazi s prednjim 1 x 120mm i podrzava jos 3 x 120mm , dok Elite dolazi bez ventova !

Ima crnu unutrasnjost i prozirnu stranicu i filter protiv prasine kod prednjeg venta ! Jedina mana je sto napajanje ide gore !

Uz CM-a dolazi jedan vent za ispuh(nazad), kao i sa Xigmatekom.

A Elite podržava još 5 ventova.

Inače bih uzeo Sharkoon Vayu, ali je nema u ZD.

Čak i Chieftec Dragon rasprodan, nema ni njega. Njemu samo ventovi u kejsu koštaju 200KN.

15 godina
odjavljen
Koje kućište?

Probat ću se protegnuti na V4, ako ne uspijem kupujem CM-a.

A koliko mi se isplati naručiti Vayu i čekati ju. Čini se strava kejs za te pare?!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

Probat ću se protegnuti na V4, ako ne uspijem kupujem CM-a.

A koliko mi se isplati naručiti Vayu i čekati ju. Čini se strava kejs za te pare?!

Plexiglas, blue led vent, odlican airflow i lijep izgled.Nema boljeg kucista za te novce, napajanje stoji dolje te mu je radna temperatura ravna onoj okoline, jako isplativo kuciste.Boljega nema, kupujem ga takoder.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.6.2012 23:49 (Vegeta).
15 godina
odjavljen
Koje kućište?

Ništa dečki, naručujem Vayu i čekam.

Hvala na pomoći!

0 0 hvala 0
15 godina
Koje kućište?

Vaya podrzava max. visinu CPU coolera do 155mm , a kako si napiso da imas Mugena on je visok 158mm tak da bi to moglo biti naknap !

Mozda da razmislis o CM Elite370 ( Links ) koje podrzava max. visinu do 163mm ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice