Znaci.....narucujem kuciste sutra prekosutra (ovisno kad donesem konacnu odluku) jer sad trenutno imam ono Codegen Qori tek toliko da imam u cemu drzati komponente hajmo tako reci.Bitno mi je da je kuciste sto vece da mi moze potrajati i da to bude dobra investicija da ne moram za godinu dana opet kupovati novo, razumijete o cemu govorim.
Posto sam trenutno ogranicen budzetom (a ko nije), nisam u mogucnosti ici na neka utopijska rijesenja.Budzet mi je od 150 - 230 KM sto je konvertovano u kune 600 - 890 kuna, da bi imali bolji uvid.
Ovdje sam napravio neki spisak kucista koja se krecu u tom cjenovnom rangu u BiH, pa po vasem misljenju koja bi bila best buy opcija?
Thermaltake Armor +MX 238
Coolermaster HAF 922 256
Coolermaster 690 II Advanced 256
Thermaltake Element V BE 282
Thermaltake V9 165
Thermaltake V9 Black X Edition 229
Coolermaster HAF 912 Plus 189
Coolermaster 690 II 178
Coolermaster Storm Scout 172
Coolermaster Storm Enforcer Black 205
Ovdje u prodavnici gdje sam uzimao i konfu momci mi mogu dobaviti Thermaltake Element G za povoljnih 215 KM, sto je ispod svih cijena na koje sam naletio.
Cijene su izrazene u markama.
U razmatranje sam uzeo i Antec DF - 85 medjutim nisam upoznat s cijenom tog kucista, HAF X sam iskljucio jer bi me kostao skoro 400 KM, meni treba nesto u tom rasponu koji sam naveo a da moze zadovoljiti moje potrebe, da mogu eventualno nabaciti kakav side panel od plexiglasa u svrhu estetike, neko jednobojno rijesenje s malo led lampica i fanova ukoliko bude potrebe, ne prekicasto.
Pomozite mi donijeti odluku da ne bacim 200 markica pa da se hvatam za glavu poslije, jer nisam dosad previse pridavao paznje kucistima.

s time sam mislio reci (nece biti maticni koje nece stati u HAF 922)
Xc