Kakvo napajanje? zaključana tema

poruka: 30
|
čitano: 4.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kakvo napajanje?

Kakvo napajanje bilo guralo dvije 9800gtx u sli-u? +jedan disk, pržilica, hrpa ventilatora...Osmijeh

Before success can manifest, you got to go through the learning process.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kakvo napajanje?

corsair hx1000...i nećeš pogriješit...

17 godina
neaktivan
Kakvo napajanje?

Ako nemas novaca za hx1000 uzmi corsair hx620..imas test u jednom od proslih bug-ovaBelji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
beziljy kaže...

Ne kakaj. Za tebe nije pogreška dat 900kn više za ono što ti ne treba? Taj Corsair koji si prporučio ti je dovoljan za 4x 3870 X2 LOL
Lion King kaže...

Ako nemas novaca za hx1000 uzmi corsair hx620..imas test u jednom od proslih bug-ovaBelji se

Može, ali je bi radije ovo

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2008 14:17 (ya-sam-ya).
17 godina
neaktivan

uzmi rade corsair hx1000, aki ak zelis stedjet onda  od 750w

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx
17 godina
neaktivan
ya-sam-ya kaže...
beziljy kaže...

Ne kakaj. Za tebe nije pogreška dat 900kn više za ono što ti ne treba? Taj Corsair koji si prporučio ti je dovoljan za 4x 3870 X2 LOL
Lion King kaže...

Može, ali je bi radije ovo

..ha ha...pa govorimo o DVIJE gtx kartice sa 6+6 pinskim napajanjem na svakoj...i jo procesor....koji sigurno neće bit low-end...već nešto bolje...pa će ga još htjet oc....i tako dalje....a svi proizvođači preporučuju 1000+w napajanja za sli ili crossfire....a zašto baš corsair...jer ima najbolju iskoristivost od svih...tako da...ne štedi na kvalitetnim komponentam...e
17 godina
neaktivan

e...i još nešto....meni se prijašnja ploča zapalila jer mi je napajanje bilo SLABo...a samo jedna grafička...1950 pro...a napajanje je bilo od 450w

17 godina
neaktivan
beziljy kaže...

e...i još nešto....meni se prijašnja ploča zapalila jer mi je napajanje bilo SLABo...a samo jedna grafička...1950 pro...a napajanje je bilo od 450w

Koje marke?

Ljudi preporučuju TX 750 čak za dvije 9800 GX2!! U teoriji to bi mogao i hx 620(2x GX2). S GTX-icama onda neće imat nikakvih problema. 1700kn za napajanje je previše...   

http://moj-pc.freehostia.com/index.php
17 godina
neaktivan
ya-sam-ya kaže...
beziljy kaže...

Koje marke?

Ljudi preporučuju TX 750 čak za dvije 9800 GX2!! U teoriji to bi mogao i hx 620(2x GX2). S GTX-icama onda neće imat nikakvih problema. 1700kn za napajanje je previše...   

http://www.thermaltake.outervision.com/ ....odi na ovu stranicu...popuni što imaš...pa ti vidi...OK?
17 godina
neaktivan

evo još jedan link...i meni osobno mjerodavniji od tt-a

http://support.asus.com/PowerSupplyCalculator/PSCalculator.aspx?SLanguage=en-us

al otvorite ga s internet explorerom...firefox ga ne podržava...a za ostale neznam...

17 godina
neaktivan

Ne znam kakvi su ovo savjeti ali ako si imalo pametan prvo ces procitat sticky za napajanja.

Nakon toga uvidjet ces da ti ekipa sugerira gluposti i da ti je recimo hx620 dovoljan, cak i vise nego sto ti je potrebno.

Malo pogledaj po forumu, nemoj biti lijen i onda ces shvatit da ti napajanje od 1000w ne treba pa ni da imas 4 te kartice i najjaci quad procesor koji trenutno mozes kupiti.

¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
17 godina
neaktivan
Kakvo napajanje?

Nemoj da ti drugi sole pamet fino otvori bug br,180 i odluci...hx1000 je elektrana koja moze dva prosjecna kompa upogonit a tek kolko kosta boli glava...Belji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
beziljy kaže...
 ..ha ha...pa govorimo o DVIJE gtx kartice sa 6+6 pinskim napajanjem na svakoj...i jo procesor....koji sigurno neće bit low-end...već nešto bolje...pa će ga još htjet oc....i tako dalje....a svi proizvođači preporučuju 1000+w napajanja za sli ili crossfire....a zašto baš corsair...jer ima najbolju iskoristivost od svih...tako da...ne štedi na kvalitetnim komponentam...e
 Ja zbilja ne znam sto ti koristis... Ali ocigledno ti skodi
Malo prouci forum...
Corsair 1000w.... Daj molim te...
Zelis napajati i 2 compa od frenda s time ili???
Ajd malo promisli, proguglaj, procitaj koji clanak o napajanjima te stvarnoj potrosnji racunala danas pa onda pametuj i savjetuj...

¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
17 godina
neaktivan
Kakvo napajanje?

Evo, računao sam ovdje

Stavio sam QX9650, 2x 9800 GTX, vodeno hlađenje, dva 250mm venta (heeh, kraj water cooling XD),4x SATA2 diska, 2 x DVD prže, 4 keksa RAM-a i piše mi da je potrebno manje od 600W....A tx 750 daje više od 750W...i sad mi ti reci da je potrebno dati 900kn više!

RESPEKTNevinašce

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2008 16:52 (ya-sam-ya).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kakvo napajanje?

A sad ti  meni objasni dal radis server ili??4xhard i 2x dvd przilice???nepotrebno i sumnjam da ces istovremeno koristit obje przilice?hx620 i netreba ti nista drugoCool

0 0 hvala 0
17 godina
Kakvo napajanje?

Idi na stranicu www.brrax.hr i odaberi nešto od Antec-a ili Silverstonea i nema šanse da ćeš pogriješit ! (Imaju i u ponudi LC Power, Corsair)

WWE
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2008 17:21 (Batista).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

A sad ti  meni objasni dal radis server ili??4xhard i 2x dvd przilice???nepotrebno i sumnjam da ces istovremeno koristit obje przilice?hx620 i netreba ti nista drugoCool

To sam stavio samo da dokažem padobrancima da je hx 620 dovoljan, a može uzet i tx 750 (koji je jeftiniji). Pogledi nickove i tko je sto prije rekao prije nego sto se javljaš...

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2008 18:08 (ya-sam-ya).
17 godina
ya-sam-ya kaže...
Lion King kaže...

To sam stavio samo da dokažem padobrancima da je hx 620 dovoljan, a može uzet i tx 750 (koji je jeftiniji). Pogledi nickove i tko je sto prije rekao prije nego sto se javljaš...

Istina. Ne treba više od 620W ni u kojem slučaju!
Ovo s 1000W je napuhavanje!
Ja sam upravo izmjeril svojoj konfi i kaže 309W s AMD 6400+ BE procesorom.
Zanimljivo probal sam sve isto samo umjesto svojeg procesora stavil sam Core2 Extreme QX9650 i potrošnja je bila 313W.
Moj procesor ždere ko da je vode žedan!

A kad sam zamjenil grafe u 2X  9800X2 potrošnja je 523W s QX9650

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2008 18:59 (Armor).
17 godina
neaktivan
Kakvo napajanje?

Hvala, puno ste mi pomogli! Namigiva

Before success can manifest, you got to go through the learning process.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2008 21:01 (jaxor).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Radikal kaže...
beziljy kaže...
 Ja zbilja ne znam sto ti koristis... Ali ocigledno ti skodi
Malo prouci forum...
Corsair 1000w.... Daj molim te...
Zelis napajati i 2 compa od frenda s time ili???
Ajd malo promisli, proguglaj, procitaj koji clanak o napajanjima te stvarnoj potrosnji racunala danas pa onda pametuj i savjetuj...

koliko znam ona oznaka 82,85 ili 87 % je postotak ikoristivosti napajanja...dakle 620w x recimo 85% je stvarnih 527w...i to još u kontroliranim uvjetima kada testiraju...bla bla bla...a što je veća iskoristivost napajanja to je i skuplje...
al ovdje očito nitko ne vodi računa o tome...
na kraju bi se možda i složio za verziju od 750w nekog bolje proizvođača...najbolje nađeš što bi htio...pa googlaš "malo" o tome...osobno imam i sada takvog ali s jednom grafičkom...ujedno sam sve komponente oc-o al to je već druga priča...
17 godina
neaktivan
beziljy kaže...
 koliko znam ona oznaka 82,85 ili 87 % je postotak ikoristivosti napajanja...dakle 620w x recimo 85% je stvarnih 527w...i to još u kontroliranim uvjetima kada testiraju...bla bla bla...a što je veća iskoristivost napajanja to je i skuplje...
na kraju bi se možda i složio za verziju od 750w nekog bolje proizvođača...najbolje nađeš što bi htio...pa googlaš "malo" o tome...osobno imam i sada takvog ali s jednom grafičkom...ujedno sam sve komponente oc-o al to je već druga priča...
 OMFG, ajde bolje ne tipkaj više. Ja npr se ne kužim u miševe, UPS, zvučnike...itd, i ne postam u takvim temama.

Savjet, imaš Wolv-ov guide pa malo prouci. ;)

P35 DS3P, E6700, 2x1Gb ZuperTalent C4 OC, Club3D 8800GT, barica 320GB+500GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300

17 godina
neaktivan
Kakvo napajanje?

Omg bezily sta ti pricas?!?

Corsair HX620 je odlicno napajanje!

Autoru bih preporucio tri napajanja s kojim nece sigurno pogrjesit:

1. HX620 850 kn

2. Chieftec Turbo Series 750W 770 kn

3.Thermaltake ThoughtPower 750W 915 kn

Mislim da bi HX1000 bio malo prejaaak

I kosta 1600 kn,nije bas ni jeftin :P

Nadam se da nitko nema isti avatar kao ja..ako ima sry nisam znao

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gilbert kaže...
beziljy kaže...
 OMFG, ajde bolje ne tipkaj više. Ja npr se ne kužim u miševe, UPS, zvučnike...itd, i ne postam u takvim temama.

Savjet, imaš Wolv-ov guide pa malo prouci. ;)

ok.....Šutim
u pravu si...ipak sam krivo skonto taj podatak...ali...
evo link koliko troše gtx kartice....

uopće ne kužim čemu tolika štednja....loše napajanje utječe na rad cijelog sustava...
čemu onda 2 grafike?!?!?
vidim da drukčije gledam na komponente od ostalih...pa ako se uvrijedio....nek mi oprosti...

Nevinašce
17 godina
neaktivan
Kakvo napajanje?

Da ne otvaram novu temu.

Na jednoj od ovih stranica s psu kalkulatorima naišao sam na slijedeću izjavu:

"Electrolytic capacitor aging. When used heavily or over an extended period of time (1+ years) a power supply will slowly lose some of its initial wattage capacity. We recommend you add 10-20% if you plan to keep your PSU for more than 1 year, or 20-30% for 24/7 usage and 1+ years."

Što to zapravo u praksi znači? Sadašnje računalo imam već 5 i pol godina, i tek sada kupujem  novo, koje također namjeravam  koristiti nekoliko godina.    Znači li to da trebam uzeti dosta jače napajanje ili je taj pad performansi u praksi zanemariv?

Napojiti bi trebalo ovo:

Gigabyte MBO GA-EX38-DS4 S.775 ATX

Procesor Intel Core 2 Quad Q9300 , 4x2.5GHz, socket 775, 6Mb
  4xDDR2 1024Mb ( 1Gb ) PC8500 Kingmax MARS , 1066MHz, KLED48F-A8KI5

2xHDD Seagate 500GB, Serial ATA II,7200 rpm,Barracuda 7200.11 32Mb (a u doglednoj budućnosti i još diskovlja)

DVD upisivač Liteon DH-20A4P-06C, 20x , DVD-Dual, black, ATAPI,
  Gigabyte VGA nVidia 9600GT 512MB GDDR3 pasivno hlađenje PCI-e

6xNoctua NF-P12 120 mm ventilator

1  kom 22cm ventilator (kućište Cosmos S)

Čitač mem. kartica

Planirao  sam uzeti napajanje Corsair HX Series, CMPSU-620HXEU 620W, Modular.

Mogu li biti siguran da će navedeno napajanje svoj zadatak bez problema obavljati nekoliko godina (4-5), odnosno do kraja životnog vijeka konfiguracije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ksoric kaže...

Da ne otvaram novu temu.

Na jednoj od ovih stranica s psu kalkulatorima naišao sam na slijedeću izjavu:

"Electrolytic capacitor aging. When used heavily or over an extended period of time (1+ years) a power supply will slowly lose some of its initial wattage capacity. We recommend you add 10-20% if you plan to keep your PSU for more than 1 year, or 20-30% for 24/7 usage and 1+ years."

Što to zapravo u praksi znači? Sadašnje računalo imam već 5 i pol godina, i tek sada kupujem  novo, koje također namjeravam  koristiti nekoliko godina.    Znači li to da trebam uzeti dosta jače napajanje ili je taj pad performansi u praksi zanemariv?

Napojiti bi trebalo ovo:

Gigabyte MBO GA-EX38-DS4 S.775 ATX

Procesor Intel Core 2 Quad Q9300 , 4x2.5GHz, socket 775, 6Mb
  4xDDR2 1024Mb ( 1Gb ) PC8500 Kingmax MARS , 1066MHz, KLED48F-A8KI5

2xHDD Seagate 500GB, Serial ATA II,7200 rpm,Barracuda 7200.11 32Mb (a u doglednoj budućnosti i još diskovlja)

DVD upisivač Liteon DH-20A4P-06C, 20x , DVD-Dual, black, ATAPI,
  Gigabyte VGA nVidia 9600GT 512MB GDDR3 pasivno hlađenje PCI-e

6xNoctua NF-P12 120 mm ventilator

1  kom 22cm ventilator (kućište Cosmos S)

Čitač mem. kartica

Planirao  sam uzeti napajanje Corsair HX Series, CMPSU-620HXEU 620W, Modular.

Mogu li biti siguran da će navedeno napajanje svoj zadatak bez problema obavljati nekoliko godina (4-5), odnosno do kraja životnog vijeka konfiguracije.

Bez problema !
I HX520 bi ti bilo dovoljno vjeruj mi!

17 godina
neaktivan
Superbeast kaže...
 Bez problema !

Hebeno, do prije 2 dana nisi imal pojma o napajanjima, a sada osobno preporučaš nešto što nisi nikad vidjel. :D

P35 DS3P, E6700, 2x1Gb ZuperTalent C4 OC, Club3D 8800GT, barica 320GB+500GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300

17 godina
neaktivan
Gilbert kaže...
Superbeast kaže...
 Bez problema !

Hebeno, do prije 2 dana nisi imal pojma o napajanjima, a sada osobno preporučaš nešto što nisi nikad vidjel. :D

Ej slusaj stalno nesto napadas...prije si njih napao sad i mene
Uvijek spreman na svadju,ha?
Btw malo sam se raspitao o napajanjima i googlao
I skuzio sam kako ide i procitao stickye i nesto naucio
Vidio sam ja HX520!Tko kaze da nisam?
Se ti ne slazes sa HX520?
Mislis da bi trebalo HX620?
Onda reci covjece,ispravi me!
Ako sam takav n00b

EDIT:Imao sam pojma...i pravio sam se glup da vidim sta cete mi rec

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2008 16:53 (Superbeast).
17 godina
neaktivan
Superbeast kaže...
 Ej slusaj stalno nesto napadas...prije si njih napao sad i mene
Uvijek spreman na svadju,ha?
Btw malo sam se raspitao o napajanjima i googlao
I skuzio sam kako ide i procitao stickye i nesto naucio
Vidio sam ja HX520!Tko kaze da nisam?
Se ti ne slazes sa HX520?
Mislis da bi trebalo HX620?
Onda reci covjece,ispravi me!
Ako sam takav n00b

EDIT:Imao sam pojma...i pravio sam se glup da vidim sta cete mi rec

Ti znaš o napajanjim koliko i Nikolina Pišek o osciloskopima :D

A neg kaj ću nego zahebavat, kada mislite da čitanjem Buga poprimate Guru sposobnosti. Sokte, samo znate za C/P i ponavljanje opće poznatih stvari.

Coolermaster eXtreme Power Plus 460W,  bi bio dovoljan za ovu konfiguraciju. 245kn košta. A kamoli ne nešto snažnije. :D Corsair 450VX ili Enermax 82+ PRO 425W bi bilo idealno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2008 17:20 (Gilbert).
17 godina
neaktivan
Kakvo napajanje?

Preporuke su dane i pametovalo se naveliko.

Svi sretni i zadovoljni.

CLOSED!

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2008 17:21 (LUXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kakvo napajanje?

HeHe ok ok

460W mislis da bi bilo dovoljno za dvije GTX9800 u SLI?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice