Kako postaviti ventilatore :/

poruka: 6
|
čitano: 1.699
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

kućište je sharkoon rex8 eco edition, planirao sam naprijed* namontirati 2*120mm ventove(70cfm) da upuhuju, iza već 1*120mm(45cfm) ispuhuje, još sam planirao na bok staviti 140mm(85cfm) da izvlači van zrak, nisam baš siguran za ovaj bočni i koliko bi to sve dobro funkcioniralo pa tražim vašu pomoć :)

*iako piše da se može staviti samo jedan naprijed zapravo se mogu dva, vjerujte mi na riječ ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moje staro kuciste..ja sam stavio dva naperd koji ce da uvalce vazduh onaj pozadi da izvlaci normalno i (ja sam ga seko gore i imao jos jedan koji izvalci) imao dobru temp oko 35 proc i 45 graf naravno bez O.K  mozes da kobinujes dosta tu ali u sustini stavi dva napred i jedan onaj stock pozadi  ako ti nije dobro sevi ga pa ugradjuj jos

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Kako postaviti ventilatore :/
bruno_123 kaže...

kućište je sharkoon rex8 eco edition, planirao sam naprijed* namontirati 2*120mm ventove(70cfm) da upuhuju, iza već 1*120mm(45cfm) ispuhuje, još sam planirao na bok staviti 140mm(85cfm) da izvlači van zrak, nisam baš siguran za ovaj bočni i koliko bi to sve dobro funkcioniralo pa tražim vašu pomoć :)

*iako piše da se može staviti samo jedan naprijed zapravo se mogu dva, vjerujte mi na riječ ;)

Jedan naprijed ili s boka (za upuhivanje) i jedan otraga za ispuh (ovisi o tome kakav imaš hladnjak na procesoru). Odaberi ih da budu isti. Općenito pravilo, kod ovakvih sustava, je da kontroliraš odsis toplog zraka (koliko je to god moguće) i da je najbolje rješenje ako čim prije taj zrak evakuiraš iz kućišta. Zbog toga se obično kućišta rade u potlačnom režimu (ili barem u ravnotežnom) nikako u pretlačnom režimu jer onda ne kontroliraš tok vrućeg zraka već suvišak (razlika između protočne količine dobavnog i odsisnog ventilatora) izlazi kroz otvore kućišta.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
bruno_123 kaže...

Jedan naprijed ili s boka (za upuhivanje) i jedan otraga za ispuh (ovisi o tome kakav imaš hladnjak na procesoru). Odaberi ih da budu isti. Općenito pravilo, kod ovakvih sustava, je da kontroliraš odsis toplog zraka (koliko je to god moguće) i da je najbolje rješenje ako čim prije taj zrak evakuiraš iz kućišta. Zbog toga se obično kućišta rade u potlačnom režimu (ili barem u ravnotežnom) nikako u pretlačnom režimu jer onda ne kontroliraš tok vrućeg zraka već suvišak (razlika između protočne količine dobavnog i odsisnog ventilatora) izlazi kroz otvore kućišta.

Odlican odgovor!

Da sazmem: Moras imati priblizno jednak zbroj(vrijednost) CFMa na usisu i ispuhu tako da se odrazava airflow.

Ako nemas, zrak ce pasivno ulaziti gdje moze i, kako kolega rece, poremetiti ravnotezu!

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
13 godina
neaktivan

hvala vam, smislio sam ovako straga 1 od 70 cfm da izbacuje i na boku jedan od 85 cfm da izbacuje, naprijed dva od 70+45 cfm da ubacuje, time postižem podtlak što je optimalno koliko sam shvatio a i praktički sam podijelio hlađenje grafičke i proca jer su u ravnini straga i gornji naprijedn i malo niže isto u ravnini dva provlače zrak ispred grafičke, mislim da će jako dobro funkcionirati pogotovo kada izrežem komad lima za postaviti između gpu i proca da odvojim skroz tunele :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.10.2013 14:37 (bruno_123).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
bruno_123 kaže...

hvala vam, smislio sam ovako straga 1 od 70 cfm da izbacuje i na boku jedan od 85 cfm da izbacuje, naprijed dva od 70+45 cfm da ubacuje, time postižem podtlak što je optimalno koliko sam shvatio a i praktički sam podijelio hlađenje grafičke i proca jer su u ravnini straga i gornji naprijedn i malo niže isto u ravnini dva provlače zrak ispred grafičke, mislim da će jako dobro funkcionirati pogotovo kada izrežem komad lima za postaviti između gpu i proca da odvojim skroz tunele :)

Ja ne bih tako.

Ovaj od 85 bih stavio naprijed zbog toga sto hladi diskove, a kavez zaustavlja dio proguranoga zraka.

Ovaj od 45 bi na bok da izbacuje i ovog od 70 straga, isto da izbacuje.

Mislim da nema potrebe za cetvrtim. Ne ce biti velike razlike u temp, a biti ce glasnije.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice