Dobro a ne preskupo

poruka: 17
|
čitano: 6.298
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dobro a ne preskupo

Kakva su vaša iskustva s Frontier kućištima koja se u ADM-u mogu nabaviti već od 220 kuna, a imaju i ugrađeno napajanje.

Također što mislite o kućištu Aopen QF507, koje u Hgspotu dolazi s ugrađenim 450W napajanjem, a košta 549 kuna.

Oni u svojim konfiguracijama stavljaju na to i HD 4850. Da li to onda nešto vrijedi? Zna li netko koliko je to napajanje jako na 12V?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dobro a ne preskupo
kremenko kaže...

Kakva su vaša iskustva s Frontier kućištima koja se u ADM-u mogu nabaviti već od 220 kuna, a imaju i ugrađeno napajanje.

Ovo Shinobi imam ja.

http://www.frontier.com.tw/index.asp?page=products&ID=case&It=09a&Type=SHINOBI

Iznimno kvalitetno, a za manje od 400 kn. Ima kvalitetno hlađenje, naprijed i otraga 120mm ventilator, a na boku su dva 92mm. Prednja stranica je rupičasti, čvrsti lim, pa dobro uvlači zrak, a ima i mali LCD sa podacima temperature i vrtnje ventilatora.

Kupio sam ga u MagazinRS bez napajanja.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan
kremenko kaže...

Također što mislite o kućištu Aopen QF507, koje u Hgspotu dolazi s ugrađenim 450W napajanjem, a košta 549 kuna.

Oni u svojim konfiguracijama stavljaju na to i HD 4850. Da li to onda nešto vrijedi? Zna li netko koliko je to napajanje jako na 12V?

Kućište ko kućište, svako je više manje dobro, ako u njega stanu komponente i ako se baš ne zadržava zrak unutra, da ne bude ko u sauni... A što se tiče kućišta s napajanjima, radije ne... za 220kn kućište s napajanjem? To nemoj ni pod koju cijenu... Eventualno za neku najslabiju uredsku konfu (koja cijela dođe oko 1000kn)...

Pravo 450W napajanje samo dođe 550kn... Od kućišta s napajanjem priznajem Antec, i zasad nisam naišo na nijedna druga... Recimo tih 450W je sigurno slabije od Fortrona od 400W, a vjerojatno i od onog od 350W... Možda to napajanje može dati 450W ali pitanje koliko dugo i koliko stabilno... Sigurno nije prestabilno napajanje...

Dakle, da zaključim, za uredske i vrlo malo zahtjevne konfe dobro bi bilo i neko kućište sa napajanjem, ali gledaj da je dosta jače nego što ti treba... A za neke iole ozbiljniju ili gamersku ili pro konfu, izbjegavaj to pod svaku cijenu... Pa ne bih se ja usudio držat konponente od par tisuća kuna na nekom šrot kinezu koji može svaki čas crknut, i povuć sve za sobom...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
Kao prvo, hvala na jasnom odgovoru. Imam samo dva potpitanja.
Sused kaže...

Kućište ko kućište, svako je više manje dobro, ako u njega stanu komponente i ako se baš ne zadržava zrak unutra, da ne bude ko u sauni...

O čemu to ovisi, mislim na to zadržavanje zraka? Da li kućište nužno mora imati ventilatore?

A što se tiče kućišta s napajanjima, radije ne... za 220kn kućište s napajanjem? To nemoj ni pod koju cijenu... Eventualno za neku najslabiju uredsku konfu (koja cijela dođe oko 1000kn)...

A da li je ok kombinacija tog kućišta za 220kn i posebno kupljenog kvalitetnog napajanja?
17 godina
protjeran
kremenko kaže...

A da li je ok kombinacija tog kućišta za 220kn i posebno kupljenog kvalitetnog napajanja?
 ta to ti je izvrsna konbinacija
MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 1-TB-NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
17 godina
neaktivan
kremenko kaže...
Kao prvo, hvala na jasnom odgovoru. Imam samo dva potpitanja.
Sused kaže...

Kućište ko kućište, svako je više manje dobro, ako u njega stanu komponente i ako se baš ne zadržava zrak unutra, da ne bude ko u sauni...

O čemu to ovisi, mislim na to zadržavanje zraka? Da li kućište nužno mora imati ventilatore?

A što se tiče kućišta s napajanjima, radije ne... za 220kn kućište s napajanjem? To nemoj ni pod koju cijenu... Eventualno za neku najslabiju uredsku konfu (koja cijela dođe oko 1000kn)...

1. Ovisi uglavnom o konstrukciji kućišta i broju ventilatora... Mora imati barem 1, po meni minimum 2 ventilatora (1 naprijed za uvlačenja zraka, drugi iza za ispuh). Pogledaj si koji review na netu što se tiče tog zadržavanja, to se ugl. ne događa, ali može na nekom jeftinijem, loše konstruiranom...

2. Ta kombinacija je sasvim u redu, samo si stavi koji vent na kućište da malo provjetri jer dns se dosta griju i grafe i procesori, tako da sav taj zrak bude u kućištu i treba ga ispuhati...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Ovo Shinobi imam ja.

http://www.frontier.com.tw/index.asp?page=products&ID=case&It=09a&Type=SHINOBI

Iznimno kvalitetno, a za manje od 400 kn. Ima kvalitetno hlađenje, naprijed i otraga 120mm ventilator, a na boku su dva 92mm. Prednja stranica je rupičasti, čvrsti lim, pa dobro uvlači zrak, a ima i mali LCD sa podacima temperature i vrtnje ventilatora.

Kupio sam ga u MagazinRS bez napajanja.

Ovo kućište po meni izgleda fenomenalno za te novce..unutrašnjost dobra..hlađenje vidim da je ok..al stvarno izgled kućišta me očarao..jako moderno  i lijepo...što se tiče kombinacija..najbolje je uzeti nekakvo lijepo i jeftinije kućište(Shinobi npr.) i onda neko dobro napajanje kupiti!
17 godina
neaktivan
Dobro a ne preskupo

Ventilatori se priključuju negdje na matičnoj, zar ne?

Uzimao bih 120mm ventilatore, ima ih raznih brzina i količine buke.

Koliko mi dB preporučate?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što mislite o sljedećem kućištu:

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=21930

Za 299 kn dobije se kućište pristojnih dimenzija, 400W napajanje,

te 2x120 mm ventilatora (u paketu).

Što znače ventilatori u paketu?

Ima li netko iskustva s tim kućištem?

Ima li bolje za tu cijenu?

17 godina
neaktivan
kremenko kaže...

Što mislite o sljedećem kućištu:

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=21930

Za 299 kn dobije se kućište pristojnih dimenzija, 400W napajanje,

te 2x120 mm ventilatora (u paketu).

Što znače ventilatori u paketu?

Ima li netko iskustva s tim kućištem?

Ima li bolje za tu cijenu?

Ventilatori u paketu, znači da dolaze uz kućište... Vjerojatno su već ugrađeni, ali u to nisam siguran...
Iskustva nemam, ali bih ti savjetovao da odeš tamo i malo probaš kak to izgleda... Pazi da ti se ne savija bočna stranica kad je skineš, jer će nakon par skidanja to već bit muka za vratit nazad... Imam iskustva s takvim napajanjima, i kažem ni pod koju cijenu!
Pa kućište prvenstveno gledaj da ti se sviđa, a opet, da izgleda čvršće, da je masivnije, jer će ti takvo manje bučit i vibrirat... 
17 godina
protjeran

Sasvim solidno za low-end konfiguracije. Codegen je dosta dobar, a mislim da napajanje 400W mora doći preko 300 kuna ili barem 250-300... Ventilatori su tu da se ugrade! 120mm su veliki, ja imam 92 mm dva komada u kućištu ColorsIT iz ADM-a kupljeno prošle god. 5 mjesec u mainstream-high-end konfi, pa za usporedbu!

Q6600 , EX38-DS4, OCZ DDR2 4GB 1000MHz, HD4870 1G
17 godina
neaktivan

Hvala. Upravo sam iz Vemila naručio to Codegen kućište i Fortrona 400W. A ovo ugrađeno napajanje će već za nešto poslužiti...

17 godina
neaktivan

I tako, kupio ja tog Codegena i Fortrona 400W. Sve izgleda dobro, čak i bolje od očekivanoga, osim jedne 'sitnice'. Pojma nemam kak ću spojiti dva SATA uređaja na to.

Fortron ima samo dva SATA konektora i to na jednom kablu, udaljeni su 20cm. Osim toga, kućište ima ladicu za diskove postavljenu bočno, tj. tvrdi disk bi trebao doći

zarotiran za 90 stupnjeva u odnosu na optički pogon. Čak ako optiku postavim na najniži položaj, a tvrdi disk na najviši, morat ću dobro nategnuti kabel, a i tada

postoji mogućnost da bude prekratak za 0.5cm.

Što bi vi uradili u ovakvoj situaciji?

17 godina
Dobro a ne preskupo

kupiš mali kabal molex->sata/ata, kako god

jel to ovako nešto?

http://www.vemil.hr/opis.aspx?sifra=7425

neka netko potvrdi da ga ne zeznem

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2009 1:45 (denix).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
denix kaže...

kupiš mali kabal molex->sata/ata, kako god

jel to ovako nešto?

http://www.vemil.hr/opis.aspx?sifra=7425

neka netko potvrdi da ga ne zeznem

Molex to SATA. To je to... To kupiš i onda normalno spojiš...
17 godina
neaktivan

Ok, hvala, a za grafičku će mi možda trebati molex->pcie, zar ne?

Da li mi netko može reći gdje se to nalazi u cjenicima, recimo vemila?

I sam sam tražio takvo nešto, ali nisam nigdje u cjeniku nalazio. Unaprijed hvala.

17 godina
protjeran

Vemil cjenik

Q6600 , EX38-DS4, OCZ DDR2 4GB 1000MHz, HD4870 1G
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice