Cooler za OC E7400 do 250kn

poruka: 11
|
čitano: 2.126
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

zanima me koji cooler uzeti za overclockanje intel core 2 duo e7400 2x2.8 da ga mognu dignut negdje 3.6 - 4.0?

trenutno mi je sa box kulerom 2x3.4 ali temp su dosta visoke pa pazim sta radim tako da mi hitno treba neki cooler..

imate li neki prijedlog? gledao sam malo i vidio da su katana 3, cooling freezer 7 i CM hyper 212+ dosta dobri. Imate li koji bolji prijedlog i koji od ovih bi bio dobar za 4.0GHz ili mozda(?) i vise

hvala

hmm....

0 0 hvala 0
16 godina

To da češ dignut procesor preko 4ghz, a da radi stabilno, ne može garantirat nitko.

Pa čak ni dobar cooler. Mada je s njim, dakako, stvar olakšana.

Dobar/pristojan cooler za OC dvojezgrenog procesora (i tih tvoj 4ghz), sigurno je Katana 3.

Također, tu ulaze i Arctic Freezer 7 Pro ili CM TX3.

Što se tiče samog Hypera 212+ coolera, osobno bi radije išao na Zalmana Performu (za te novce).

Ako gledaš samo za taj procesor, moj savjet ide za Katanu 3, koju i osobno imam.

Temperature odlične. Moj E6300 OC-an na 3.8ghz, u fazi mirovanja ispod 25°c. Dok pod Linxovim testiranjem (full opterečen), drži se ispod 60°c.

U Orthosovom stress testu (max. priority), temperature su i niže. U igrama su temperature još niže od testiranih.

Također bi naglasio, da je pri svemu ovome prilično tiha. Naravno, pri testiranju je bila nešto bučnija.

Ako se odlučiš za Katanu, gledaj da uzmeš Intel opciju. Imaš posebno za AMD, pa da se ne zezneš. Razlika je jedino u pakiranju i onom najbitnijem, a to su kopče.

Ako gledaš za budučnost, odnosno nadograđivanje nekim jačim/višejezgrenim procesorom, onda svakako idi na Performu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 21:57 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Uzmi Hypera, više nego dovoljan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

OK hvala decki.. ovo za 4ghz sam vidio da su likovi dosli i vise.. evo primjer

4.0 GHz

cak i više

4.46 GHz

4.5 GHZ

samo dajem primjer da je nekima to uspjelo..naravno ne ocekivam ni meni da ce moci...ja ciljam na nekih 3.8-4 ako ce moc

hmm....

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Cooler za OC E7400 do 250kn
zabranjeniples kaže...

To da češ dignut procesor preko 4ghz, a da radi stabilno, ne može garantirat nitko.

Pa čak ni dobar cooler. Mada je s njim, dakako, stvar olakšana.

Dobar/pristojan cooler za OC dvojezgrenog procesora (i tih tvoj 4ghz), sigurno je Katana 3.

Također, tu ulaze i Arctic Freezer 7 Pro ili CM TX3.

Što se tiče samog Hypera 212+ coolera, osobno bi radije išao na Zalmana Performu (za te novce).

Ako gledaš samo za taj procesor, moj savjet ide za Katanu 3, koju i osobno imam.

Temperature odlične. Moj E6300 OC-an na 3.8ghz, u fazi mirovanja ispod 25°c. Dok pod Linxovim testiranjem (full opterečen), drži se ispod 60°c.

U Orthosovom stress testu (max. priority), temperature su i niže. U igrama su temperature još niže od testiranih.

Također bi naglasio, da je pri svemu ovome prilično tiha. Naravno, pri testiranju je bila nešto bučnija.

Ako se odlučiš za Katanu, gledaj da uzmeš Intel opciju. Imaš posebno za AMD, pa da se ne zezneš. Razlika je jedino u pakiranju i onom najbitnijem, a to su kopče.

Ako gledaš za budučnost, odnosno nadograđivanje nekim jačim/višejezgrenim procesorom, onda svakako idi na Performu.

aj postaj scr na 3.8ghz od cpuz i hw monitor da vidim to svojim ocima..   ispod 25..

autoru: imam ti ja zalmana 9900 led koji mi bere prasinu na polici pa ak si zainteresiran pm.. (drzo je bez beda mog quada q9400 na 3.8   u prime 95 ispod 60)

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 20:51 (dokly).
16 godina
neaktivan

haha zvuci zanimljivo.. to nisam ni primjetio btw i mene zanima screenie

hmm....

0 0 hvala 0
16 godina

Za početak Sorry. Malo sam pobrkao dvije varijante. Ne OC-ani procesor (ako se dobro sječam temperatura) i OC-ani procesor.

Što se OC-a tiče, evo slike trenutnih temperatura. E6300 3.8ghz/1.312v

Što se testova tiče, u Linxu, koji je ujedno i najzahtjevniji (temperature nešto veče nego kod orthos-a/occt-a), tu se jezgre kreču oko 60°c(mrvicu manje).

Također je bitno napomenut, da bi bilo dobro uzet neku kvalitetniju pastu. Ako se več ide na neki ozbiljniji OC, mislim da žvaka nije baš osobit izbor.

Valja imat i nešto kvalitetnije/prozračno kučište, koje će također pridonijet nešto manjim temperaturama.

Sve u svemu, Katana 3 može bez beda držat dvije jezgre OC-anog procesora.

Za 4 jezgre i više, mislim da je Katana 3 slabašan izbor. A isto vrijedi i za TX3 i za Arctic Freezer.

Moj bi izbor bio Zalman Performa, koji je cijenom tu negdje sa 212+.

BTW. evo ti i jedan review kolege forumaša LINK

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2010 23:03 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ok hvala puno :) još samo da li znaš di bi ga mogao nabavit u zagrebu.. po mogućnosti istok?

EDIT: evo naso u hgshrotu za 179kn

hmm....
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 11:05 (dvix-xx).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Cooler za OC E7400 do 250kn
dvix-xx kaže...

ok hvala puno :) još samo da li znaš di bi ga mogao nabavit u zagrebu.. po mogućnosti istok?

EDIT: evo naso u hgshrotu za 179kn

Probaj gledat ako ima di jeftinije. Ja sam preko Linksa jednog naručio.

Tamo mi je i prijatelj uzeo. Doduše, kad je on uzimao, bilo ih je.

Upiši u nabava.net, pa vidi ima li jeftinije. Trebalo bi ih bit za cca 150kn, ako ih nađeš još di.

I obavezno pazi da dobiješ za intel. Može i kombinirano (AMD/Intel).

Samo se nemoj zeznut pa uzet samo za AMD, jer češ morat tražit kopče posebno.

A nije ih lako nači.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 12:16 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan

gledo sam i nema bas na nabavi.net a drugdje nisam naso

hmm....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

odlucio za katanu 3 u ADM-u pa mislim odmah uzet i pastu samo koju od ovih?

LINK

je li potrebno da bude artic silver 5 ili ce i ove jeftinije zadovoljit?

pretpostavaljam da tu pastu mogu koristit i za graficku..

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 20:57 (dvix-xx).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice