Otvara se Cydia Store

poruka: 8
|
čitano: 4.210
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Otvara se Cydia Store".
18 godina
Otvara se Cydia Store

Kakva je to glupost? Lik otvara store sa hakiranim aplikacijama i naplacivat ce to?Ili aplikacije vise nece biti hakirane,nego ce on uzimati proviziju za nesto sto nije njegovo.Jebote patak,lik ce zavrsiti u buksi da ce mu se dimiti iz dupeta.Sad kad apple skuzi da naplacuje bit ce sok sou.

Phenom II X4 940 BE 8MB @ 3.6 Ghz | DFI LAN PARTY DK 790FX-M2RS | OCZ XTC DDR 800 2 x 2 GB | Zotac GTX 295 1,792 GB DDR3 | Corsair TX650W | Samsung 226BW 22" | Seagate 320 GB 16 MB cache | Logitech G5,Razer Mantis,Keyboard G15.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Otvara se Cydia Store
Romano kaže...

Kakva je to glupost? Lik otvara store sa hakiranim aplikacijama i naplacivat ce to?Ili aplikacije vise nece biti hakirane,nego ce on uzimati proviziju za nesto sto nije njegovo.Jebote patak,lik ce zavrsiti u buksi da ce mu se dimiti iz dupeta.Sad kad apple skuzi da naplacuje bit ce sok sou.

ne nuzno. ima hrpa ljudi koji naprave aplikaciju za iphone koja nije dzabe, medjutim zbog visoke letvice ne biva prihvacna u appstore.
radikalan primjer ti je swirly mms. odlicna aplikacija, redovito updateana i svakom verzijom je sve bolja. naravno da je u appstore ne primaju jer je jedan od glavnih stupova "razlicitosti" iphonea i preostalog svemira u tome sto apple ne priznaje mms kao standard i ne implementira tehnologiju za tu uslugu. do sad je saurik nudio hosting i instalaciju te aplikacije za dž. a sad je ocito primjetio da su ljudi poceli zaradjivat preko njegovih ledja (swirly mms je dostupna u demo verziji, ako zelis full licencu placas izravno autoru aplikacije) pa je odlucio osim predsjednika postat i ministar financija svoje butige. svaka cast decku. nema ljepseg od ubiranja postotka. bit ce mu ovo fina godina.. Bogataš
A mathematician is asked to design a table. He first designs a table with no legs. Then he designs a table with infinitely many legs. The rest of the cases are of course trivial.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2009 3:09 (bubbach).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Otvara se Cydia Store

Romano: ajde ne spamaj okolo bezveze. Ovo ne da je super, nego je savršeno. Svaka čast Cyidiji i svim 3rd party developerima. Bez vas iPhone bi bio samo pola iPhone-a. P.S. Romano...jailbreak znači dopuštanje vrtnje aplikacija na iPhoneu koje Apple nije dozvolio. Kao npr Cycorder (snimanje videa), MMS, brdo emulatora (!), a uskoro i bluetooth. Ne rade ništa ilegalno, niti ikoga kradu. 

Crackanje aplikacije su nešto drugo. Cydia samo omogućava stavljanje svega na iPhone, a ne samo ono što iPhone dopusti. Sam Steve Wozniak (suosnivač Apple-a) je podržao te developere iako to ne može dozvoliti jer nisu stvari tako jednstavne. U novčanom smislu.

...nije zlato sve što sja...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Otvara se Cydia Store
Monk3 kaže...

Sam Steve Wozniak (suosnivač Apple-a) je podržao te developere iako to ne može dozvoliti jer nisu stvari tako jednstavne. U novčanom smislu.

u bilo-kojem smislu jer bar 90% tih "developera" u svom repositoryu ima bar jedan dva linka na sajtove s provaljenim .ipa datotekama, ali ok, nije da se bilo tko buni..
sve je to super, samo bilo bi pošteno od čovjeka da ako se bacio na uzimanje provizije smanji intenzitet reklama unutar cydie jer su u najmanju ruku bolesno iritantne.
A mathematician is asked to design a table. He first designs a table with no legs. Then he designs a table with infinitely many legs. The rest of the cases are of course trivial.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2009 3:21 (bubbach).
18 godina
neaktivan
Otvara se Cydia Store

Ma gamad pohlepna. rade sebi kontru. i te appove ce netko "krekat" tako da su opet na istome. nek odu radit appove za appstore ako su zeljni para. pas mater

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Ja spamam?!Decko,prvo nauci znacenje te rijeci,a onda je nauci koristiti u konverzaciji.To sto nigdje ne pise da je "illegalno" jer nigdje nije navedeno,ne znaci da je legalno.To sto ti imas socijalisticke ideje u kapitalistickom svijetu je tvoj problem.Zastupanje besplatnih programa i jednakosti za sve gradjane na internetu je smijesno.Pogotovo u domeni nepotrebnih gadgeta.To sto je netko nesto podrzao ne znaci pisljiva boba ako nema pravnu osnovu.Cinjenica je ta,da je taj program leglo krekiranih aplikacija koji koriste krekiran iPhone uredjaj,ili da budem precizniji da me bolje razumijes "koriste programe na nacin na koji ih Apple nije zamislio da budu koristeni"

Phenom II X4 940 BE 8MB @ 3.6 Ghz | DFI LAN PARTY DK 790FX-M2RS | OCZ XTC DDR 800 2 x 2 GB | Zotac GTX 295 1,792 GB DDR3 | Corsair TX650W | Samsung 226BW 22" | Seagate 320 GB 16 MB cache | Logitech G5,Razer Mantis,Keyboard G15.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2009 10:34 (Romano).
17 godina
neaktivan
Romano kaže...

Ja spamam?!Decko,prvo nauci znacenje te rijeci,a onda je nauci koristiti u konverzaciji.To sto nigdje ne pise da je "illegalno" jer nigdje nije navedeno,ne znaci da je legalno.To sto ti imas socijalisticke ideje u kapitalistickom svijetu je tvoj problem.Zastupanje besplatnih programa i jednakosti za sve gradjane na internetu je smijesno.Pogotovo u domeni nepotrebnih gadgeta.To sto je netko nesto podrzao ne znaci pisljiva boba ako nema pravnu osnovu.Cinjenica je ta,da je taj program leglo krekiranih aplikacija koji koriste krekiran iPhone uredjaj,ili da budem precizniji da me bolje razumijes "koriste programe na nacin na koji ih Apple nije zamislio da budu koristeni"

Ok, prvo nisi znao što govoriš, a sad već stvarno pričaš gluposti. da, znači. Ako ne piše da je ilegalno onda je legalno. Socijalističke ideje u kapitalističkom svijetu su načelno jako dobra stvar (hello, pa ljudi dobivaju izbore na tome..), ali ne znam kakve to veze ima s ovom temom. čak ni načelno Smijeh.
Tko je rekao tu da koga zastupa? rekao je da Wozniak podržava developere, i to prešutno. budi bez brige da to nije jer mu se eto sviđaju nego zato jer su im oni najveći "partner" u otkrivanju propusta, istraživanju tržišta i promociji. Sve se bojim kako bi u appleu radili dva puta u godini update basebanda (odvojeni sustav u iphoneu preko kojeg ide komunikacija- nešto kao modem) flashanjem da dečki iz dev-a nisu probili network lock; nadalje, to da je iphone igračkica za bogate- to zanima samo bogate, ali to da je iphone igračkica koja se može malo doradit pa koristit punom funkcionalnosti bez kreditne kartice u džepu, e to je vec pravi teaser (u marketinškoj terminologiji) za sve koji vole čačkat po gadgetima, a tih ima u svim ekonomskim sferama. Eto, to je jedan vrlo zoran primjer zašto ih prešutno podržava; što naravno ne znači da zastupa njihove interese nego znači da ih ne napada teškom artiljerijom.
Ok, idemo dalje.. "domena nepotrebnih gadgeta". glupost dana. mjeseca. godine. a tek je ožujak.Šutim Kako ne znači ako te netko podrži bez pravne osnove? Naravno da znači. Evo naveo sam primjer gore.
Dalje.. činjenica je ta da u cydijji nema niti jedne jedine crackirane aplikacije iz appstore-a već samo free ili shareware (trial) aplikacije treće strane i eventualno te aplikacije krekirane. Jedino što ima je gro reklama s linkovima na blogove i forume gdje se između ostalog nalaze i cracked .ipa files (.ipa je inače službena ekstenzija legalnih appleovih aplikacija namijenjenih iphoneu. zapravo, radi se o [nimalo] sofisticiranoj zip arhivi).
Za kraj, da apple nije zamislio da će jednog dana svijetom hodati jailbreaknuti iphonei stavio bi rom flash kao pr. nokia u svoju n-seriju, upržio svoj firmware, a cydia bi bila na marginama postojanja jednako kao što su danas na marginama postojanja softwarei za flash nokijja- međutim apple jako dobro zna što mu je raditi. s prijateljima blizak, s neprijateljima- još bliži. to ti je univerzalna misao iz socijalističkog svemira koja se uspješno primjenjuje u današnjem "kapitalizmu".
Mogao bi malo i pročitat nešto po wikipedijji ili razno raznim blogovima vezanim uz tu temu prije nego postaš "svoja misljenja". Ne bih htio da se nađeš uvrijeđen, ali danas ti i ne ide baš.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2009 20:33 (bubbach).
18 godina
Otvara se Cydia Store

Izvinjajam se.Iskreno nisam ni citao.Odmah sam pomislio da je rijec o krekanim programima bez razmisljanja i citanja.Ustvari je rijec o unnoficial store-u na kojem se nalaze aplikacije koje nisu prosle apple autorizaciju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice