Zeleni format - zabrana ispisa

poruka: 21
|
čitano: 6.016
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zeleni format - zabrana ispisa".
18 godina

Nema li PDF opciju zabrane printanja?

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Zeleni format - zabrana ispisa

Mislim da ima (ali valjda ne radi osim ako nema svrhu sprečavanja sječe drveta {#})

17 godina
neaktivan

Dokument se neće sam isprintati, pitanje je samo da li viewer tog dokumenta dozvoljava printanje, te da li viewer poštuje zabrane označene u dokumentu. Oni su izmislisli "novi format" dokumenta samo zato da bi za njega postojao jedan jedini viewer, koji eto ne dozvoljava printanje... Ako ljudi paze na ekologiju, neće printati bez dobrog razloga, a ako ne paze, vrlo lako će ipak isprintati WWF... Čitava priča je nečiji način za samopromociju jer će novinari isključiti mozak čim čuju nešto vezano uz ekologiju i očito prenositi vijest o toj gluposti. Što je sljedeće? Tri upozorenja "Are you sure you really want to print this?" uz obavezno čekanje od pola minute kako bismo dobro razmislili o tome?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 10:17 (Bleb22).

9 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

A i zabrana printanja u pdfu se lako makne.

:)
16 godina

nek zabrane proizvodnju printera i riješen problem :)

po meni totalni idiotizam

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Totalno praktično, nema što.

{#}

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Print Screen->zalijepiš u Paintu->izrežeš  što ti treba->printaš

ili

Snipping Tool->snimiš->printaš

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma konvertiraš u PDF s programima koji će izać dan-dva kasnije, i onda printaj brale!

Šalu na stranu, WWF-u bi bolje bilo da se pozabavi kampanjama za brže obnovljive izvore sirovine za papir, kao što je npr. konoplja.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran

koje su ovo gluposti

tko ce isprintat taj ce to i uspjet nikakv format ga nece sprijecit

kad su pravi borci za svijet sta nestave iPad za 500kn ili neki drugi tablet ili čitač knjiga pa da svi čitaju,puno bi manje ljudi printalo,ja prvi.

npr za fax imam sve skripte u pdf-u,to su tisuce stranica papira,sta mi "zeleni" ne subvencioniraju kupovinu tako nečega pa nebi ni ja printao, vec se pravi pametni sa novim formatom,jake stvari

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 12:05 (bugonja).

4 0 hvala 1
16 godina
protjeran

Koda me boli za to, koristit cu ostale formate XD

WP

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Baš mi je žao ovih što su osmislili WWF jer kad se Mato tog dočepa ima da svatko printa u tom formatu.

{#}

2 0 hvala 0
17 godina
tonihrvat kaže...

Baš mi je žao ovih što su osmislili WWF jer kad se Mato tog dočepa ima da svatko printa u tom formatu.

{#}

on će to overklokat pa će moć i sa Baotijanerom i Zetorom printat

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
17 godina

Idiotizam, ali šta kada nas drugi forsiraju da koristimo papir...meni na faksu stalno govore obavezno moraš imati isprintane skripte i slično, i nemožemo imati samo na mobitelu/prijenosniku/tabletu...i onda čemu koristi od tehnologije kada su profesori i dalje u 19-om stoljeću?? 

Stoja
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ekologija....pa samo će se malo više struje potrošiti dok se prebaci u neki drugi program ili drugi format u kojem će se moći printati. Manje se energije potroši ako odmah možeš pritisnuti print. Idiotska ideja! Ali idioti vjerojatno misle da su ovim formatom spasili Amazonu...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Čini mi se da je u pitanju svijest o ... ne toliko tehnički detalji, kada vidite format iz kojeg po difoltu ne možete printati a to ste poželjeli baš s tim dokumentom, upitat ćete se zašto i sjetiti se šume... guilty factor {#}

rather sniffin glue instead of private networks
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ionako printam gotovo nikad. A niko ne voli ograničenja.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mad-Max-X kaže...

Ja ionako printam gotovo nikad. A niko ne voli ograničenja.

Upravo tako, Niko je jako ljut kad vidi ograničenja.

{#}šala mala, također mislim da je ovo jako glup način reguliranja ispisa.

Nas na fasku tjeraju da printamo gomilu toga, a sve imamo u pdf-u. Ali profesori valjda moraju vidjet da smo mi isprintali.

17 godina

-postavlja se pitanje, dali je moguće zabraniti (ovakva) sranja... jer bi se time uštedjela znatna količina WC papira.

Razvojem, promocijom ... itd su potrošili više ne-ekoloških resursa, nego što će ih biti ikad ovim načinom ušteđeno.

btw. drvo je OBNOVLJIV izvor, ekološki prihvatljiv, barem u normalnim zemljama (pa i kod nas...) a za Brazilske prašume se treba pobrinuti na drugi način. Dok elektronika podrazumijeva i npr plastiku.

Očigledan cilj, pored 'zelene' reklame, je guranje još jednog 'standarda', po sistemu APP, dok se licence uvjek daju nekako unovčiti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Sad sam se sjetio, pa neću tražit pretvornik u PDF, nego bum jednostavno skopiral XD
WP

0 0 hvala 0
18 godina

Koja glupost. To je izgleda pdf kojem je extenzija promjenjena u wwf. A svaki program koji ga može prikazati, može ga i isprintati

0 0 hvala 0
16 godina

Uvijek razmišljam - može i Chuck Norris napisati unutar WWF-a ili bilo kojeg drugog formata NE SMIJEŠ PRINTATI ali ako u programu za otvaranje tog formata ne postoji nešto što će "poštivati" (ili uopće "pročitati", tj. "shvatiti") tu zabranu, ništa me neće spriječiti da isprintam to...

P.S. Ajd' dobro, pretjerao sam... ne želim uvrijediti Chucka... :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 19:59 (blagus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice