Zbogom staklu

poruka: 93
|
čitano: 14.318
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zbogom staklu".
14 godina
protjeran
Re: Zbogom staklu
mbaksa kaže...
Bypass kaže...
Ali šta'š, navodno su tableti budućnost.

Vjerojatno jesu za bilo što "na terenu". Jedva čekam kad će se biti "pod normalno" da se tableti koriste kao sekundarni/tercijarni ekrani i sekundarni ulazni uređaji, jer svojstvo osjetljivosti na dodir čini ih idealnima za dopunu "desktop experiencea". O čemu govorim? Kako sad u nekim programima guramo toolbare i okvire na sekundarni ekran da nam glavni ostane za rad sa samim sadržajem (bila to fotografija, video, izvorni kod...), tako bi bilo idealno da ih se može zgurati na tablet i da se na tabletu koriste putem ekrana osjetljivog na dodir.

Što se tiče samog Aera, jasno je na Microsoft želi unificirati izgleda i funkcioniranje Windowsa na različitim platformama, a ono što su si zacrtali, to uglavnom i sprovedu u praksu, pa makar bilo na štetu korisnika. Na "velikoj" popularnosti WP7 je jasno da korisnici ne žele takav minimalizam.

Ukidanje Aera je korak unazad - degradirati doživljaj na desktopu zato da bi desktop bio sličniji tabletu? Najveći apsurd svega toga je što će vjerojatno za pet godina (možda i ranije - kad tableti postanu hardverski dovoljno snažni) uvoditi Aero na tablete! {#}

Mislim da bi bilo previše koristiti tablet + desktop za idealan rad, postoje i elegantnija rješenja. Ali tko bi ga znao, možda bi i bilo tako dobro :)

Pa dovoljno su snažni za sve te efekte. Samo treba koristiti druge tehnologije, recimo poput javascript-a i slično.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';fu
16 godina
neaktivan
Zbogom staklu

Što je royal hero? Ne može ti grafička progutat aero pa te veseli korak od 10 godina unazad kada nije bilo hardwarea za aero? Pa samo izvoli meni je jako dobro i na sedmici.... radi mala perfektno :)

Jbte sad kad ima hardwarea koji omogućuje vizualna čuda oni se vraćaju na rudimentalan izgled, ma nabijam ih tam nekam :p

bug caruje, um klade valja

5 0 hvala 0
14 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
Bypass kaže...

Nisam napisao u detalje. Minimalizam jest, ali da je nešto previše "funkcionalan" (intuitivan) za desktop korisnike, baš i nije. Moje mišljenje, a i mišljenje još mnogo ljudi.

Ali šta'š, navodno su tableti budućnost.

Ak ćemo bit iskreni ,ni Unity ,ni Gnome 3 nisu baš nešto funkcionalniji od Metroa i Start Screena. {#}

Je ,navodno. U Apple-u sigurno ,s obzirom da za koju godinu neće više radit na MBP-ove ,a kamoli nešto za desktop. {#}

Ne bi se složio. Za razliku od metro-a, ja ne trebam horizontalno skrolat da bi pregledao sve moguće aplikacije. Drugo, jednim pritiskom na tzv win gumbić imam pregled svih pokrenutih aplikacija (gnome 3), s opcijom zoom-a pomoću miša itd itd. Malo su ipak funkcionalniji. S time da mi se sviđa (subjektivno mišljenje) app-centric desktop, jer se mogu koncentrirati na to što radim, a druge aplikacije su mi lako dostupne, umjesto da tražim dolje u panelu gdje je koja aplikacija. Ali dobro, to je za neku drugu temu.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';fu
13 godina
Oldy kaže...

Što je royal hero? Ne može ti grafička progutat aero pa te veseli korak od 10 godina unazad kada nije bilo hardwarea za aero? Pa samo izvoli meni je jako dobro i na sedmici.... radi mala perfektno :)

Jbte sad kad ima hardwarea koji omogućuje vizualna čuda oni se vraćaju na rudimentalan izgled, ma nabijam ih tam nekam :p

Ja sam programer, pretežno za Web. Grafika mi nije toliko bitna, ako te zanima - GF 8400 GS.
TD si dobio radi vulgarnosti, ti ćeš im reći valja li im OS ili ne, moš mislit.

Kada smo već kod grafike, vidim tvoja je puno bolja od moje, HP Compaq 615, grafika - Mobility Radeon HD 3200.

17 godina
moderator
Bypass kaže...
Mislim da bi bilo previše koristiti tablet + desktop za idealan rad, postoje i elegantnija rješenja. Ali tko bi ga znao, možda bi i bilo tako dobro :)

Ne znam čime se baviš - programiranje, administracija? Za takve poslove takva kominacija možda ni ne bi nužno dovela do nečeg previše korisnog, iako bi možda mogla malo olakšati rad. No, primarno sam ciljao na multimediju. Npr. da okvire s alatnom trakom, layerima i s postavkama alata Photoshopa, InDesigna, Illustratora imaš na odvojenom ekranu, osjetljivom na dodir - super stvar. Ne moraš naganjati miš nego jednostavno stisneš ono što ti treba, pomakneš klizač, štoveć, odabereš boju - a miš ti ostaje tamo i gdje je bio. Ili još bolji primjeri - kod obrade videa imaš okvir za efekte i slične stvari na tabletu - to je iznimno korisno, jer imaš izravan pristup svakom klizaču pritiskom prsta - ne moraš naganjati miš. 3D modeliranje i sl.? Također bi moglo biti iznimno korisno. A tek oni koji se bave obradom zvuka, miksanjem i sličnim? Pa na tabletu mogu imati MIDI klavijaturu, mogu imati sve potenciometre - njima bi takvo nešto bilo neprocijenjivo! Ne moraju imati/kupovati skupe MIDI kontrolere i klavijature.

Primjeri:

Izravan pristup ovim kontrolama (putem ekrana osjetljivog na dodir) korisnicima bi uvelike olakšao korištenje.

Bypass kaže...
Pa dovoljno su snažni za sve te efekte. Samo treba koristiti druge tehnologije, recimo poput javascript-a i slično.

Samo top-modeli su dovoljno snažni za to, a pitanje je i kako bi se to odrazilo na potrošnju baterije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 21:47 (mbaksa).
16 godina
neaktivan
royalhero kaže...
Oldy kaže...

Ja sam programer, pretežno za Web. Grafika mi nije toliko bitna, ako te zanima - GF 8400 GS.
TD si dobio radi vulgarnosti, ti ćeš im reći valja li im OS ili ne, moš mislit.

Kada smo već kod grafike, vidim tvoja je puno bolja od moje, HP Compaq 615, grafika - Mobility Radeon HD 3200.

Ne ti ćeš meni reči da li valjda hahahaha Ono što tebi valja ne mora nužno valjati i meni.... Da to je zaostalo ako piše pod moj lap ali nema veze i hd3200 ima aero i čak sam i gta 4 igrao na njoj ako te zanima :)

bug caruje, um klade valja
17 godina
neaktivan
Zbogom staklu

Ako je glass tako "loš" i "zastario", zašto je na ilustraciji taskbar nacrtan pomoću glassa, fino proziran i lijep i šaren i s gradijentima i sve? Znači li da će ga koristiti i dalje, tamo gdje su bitni praktičnost i estetika? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Oldy kaže...

Ono što tebi valja ne mora nužno valjati i meni....

Upravo to!

17 godina
moderator
DigiMagic kaže...

Ako je glass tako "loš" i "zastario", zašto je na ilustraciji taskbar nacrtan pomoću glassa, fino proziran i lijep i šaren i s gradijentima i sve? Znači li da će ga koristiti i dalje, tamo gdje su bitni praktičnost i estetika? {#}

Meni se nekak čini da Microsoftu najviše smeta to što mobiteli s Androidom imaju sučelje sličnije Windowsima 7 s glassom, nego WP7. {#} Mislim, pogledajte glavne ekrane - u pravilu lijepa pozadina preko koje je hrpa widgeta s poluprozirnim pozadinama widgeta. WP? Jednobojne pločice s minimalističkim ikonama.

WTF? WTF?
16 godina
(s)izgoreo kaže...

uopće mi nije jasno guranje metroa na desktop, ako nekome jest neka mi objasni.

Stari stvar je jednostavna. Moraju gurat nesto "novo" kako bi izgledalo da su to drugi winsi. Inace zbog velike slicnosti s windowsom 7 windows 8 se ne bi prodavao. I to je cijela bit ove price. Ja zbog metroa ostajem na windowsu 7.

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
17 godina
moderator
acarnoje kaže...
(s)izgoreo kaže...

Stari stvar je jednostavna. Moraju gurat nesto "novo" kako bi izgledalo da su to drugi winsi. Inace zbog velike slicnosti s windowsom 7 windows 8 se ne bi prodavao. I to je cijela bit ove price.

Ne znam statistiku, ali pretpostavio bih da se najviše Windowsa proda s novim računalima. Dakle, Windowsi 8 će se svejedno prodavati, jer će ljudi kupovati nova računala. Zapravo, gledano iz te perspektive, Microsoftu je najviše u interesu da potakne prodaju novih računala. Zato bi za njih bilo dobro da su novi Windowsi hardverski zahtjevniji, da se ne vrte idealno glatko na aktualnim strojevima.

13 godina
neaktivan
Zbogom staklu

Ah to je ono (pokušaj) povratka u stare slave,WinXP. . .

->Oni novi xP nikad neče napraviti,pogotovo ako krenu ko što su krenuli,ali dobro ja se nebrinem,jer znam da če neki (costum) patch izaci za Aero ;))



0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zbogom staklu

Možda i griješim, no mislim da tu MS gleda dugoročno. Pri tom mu je cilj imati jedan OS koji bi se koristio na svim platformama, od mobitela, preko tableta sve do desktopa. Time bi imao manje financijskih troškova te jedan razvojni tim koji bi bio funkcionalniji nego što je bilo do sad sa više njih koji su posebno razvijali desktop i mobina rješenja. Također, vrijedi imati na umu da se MS sve više okreće rješenjima u oblaku, pa im je razvijanje robusnog i omnipotentnog mega OS-a sve manje privlačnije. Ciljaju na to da će se u budućnosti sve, ili većina aplikacija izvoditi u oblaku, a OS biti tek pero-laka ljuska (nešto slično kao što je Google pokušao napraviti sa svojim Chrome OS-om, koji je bio van svog vremena tada). Ne bi me začudilo da MS u (dalekoj) budućnosti posve napusti izradu klasičnih OS-ova, gdje bi tada prevladao Linux (i njegovi derivati).

Što se Osmice tiče, kao što je netko rekao već, MS je pokušao napraviti novi brand, čineći pritom korak unatrag, barem što se izgleda i funkcionalnosti tiče. Nije mu to prvi put (sjetimo se Windows Milleniuma ili 98-ice), ali je prvi puta da je učinio VELIKI korak unatrag. Osobno mislim da će Osmica (u svom sadašnjem obliku) polučiti slabi uspjeh na desktop računalima prvenstveno zato što je Sedmica izuzetno kvalitetan OS. Naravno, osim ako se MS dobro ne potrudi da ubije Sedmicu prije, skraćivanjem sistemske podrške i sl.

The written word is the only way to present yourself on the forum. So if you type like an idiot, people will assume you are one.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
HTML5 kaže...

Ah to je ono (pokušaj) povratka u stare slave,WinXP. . .

->Oni novi xP nikad neče napraviti,pogotovo ako krenu ko što su krenuli,ali dobro ja se nebrinem,jer znam da če neki (costum) patch izaci za Aero ;))

Koja je svrha kupit proizvod za 1000 kn, pa onda instaliravat patcheve i ostala sranja da udovolji korisniku.

Vec je netko spomenuo, ali kad bi usporedili sedmicu i XP, sedmica je 15 godina ispred, a oni ukidaju taj dizajn koji je Windows priblizio (po dizajnu) Mac OS-u.

Sve to mjesanje Desktopa sa Metro UI-em, ukidanjem Media Centra i sad ukidanje ovog nenadje*ivog dizajna mi ne sluti na dobro.

Istina je da moraju stalno nesto stavljat novo i mjenjat, ali novo ne znaci i bolje.

http://isvijet.com.hr
14 godina
neaktivan
acarnoje kaže...
(s)izgoreo kaže...

Stari stvar je jednostavna. Moraju gurat nesto "novo" kako bi izgledalo da su to drugi winsi. Inace zbog velike slicnosti s windowsom 7 windows 8 se ne bi prodavao. I to je cijela bit ove price. Ja zbog metroa ostajem na windowsu 7.

To je to. I ta prica s cloudom i sluzi tome (barem mi se cini). Svjesni su da postojeci OS-ovi jednostavno rade za ono sto su namijenjeni i da nece imati sto prodavati za koju godinu. Pa misle gurati mjesecne i godisnje "pretplate". Najgori ce im biti klijenti koji imaju gotov proizvod instaliran lokalno... I koristiti ce svo sarenilo da ekipa prijedje na ovaj model laganog cicanja novca.

Realno, osim potrebe za necim novim, znatizelje, zbilja ne vidim razlog zasto bi netko isao na novu verziju. Pobogu, svi programi, sve jednostavno radi na sedmici, nekome cak i na xp-u. OS je ionako hub iz kojeg pokrecemo programe.

Tableti su odlican izum jer su u pravo vrijeme trzistu nametnuli nesto novo, jednostavnost kao cjelovit proizvod. Trziste je za tim imalo potrebu. Inace, cini mi se da je u IT-u sve manje i manje radikalnih pomaka, kao da dolazi do zasicenja, da za 5-10 godina vise nece imati sto ponuditi (mislim pritom na iskustvo korisnika). S ruku ce preci na glas (Siri) pa na kontrolu umom. S visokih rezolucija ce preci na VR. Nakon toga, cini mi se da IT postaje ... nesto kao struja i vodovod. Jos samo da se rijese 95% smeca koje generiraju mediji (i Internet).

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.5.2012 23:38 (muon).
16 godina
Zbogom staklu

Po svemu sudeći Windows 8 nikad neće doći na moj komp kao primarni OS, eventualno čisto tek da ga probam. Ni malo mi se nesvidja ni design a ni nista drugo. Eventualno tu i tamo koje poboljšanje u performansama. No sačekat ću da vidim koja će poboljšanja kernel imati, stabilnost itd....

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Npr. da okvire s alatnom trakom imaš na odvojenom ekranu, osjetljivom na dodir - super stvar. Ne moraš naganjati miš nego jednostavno stisneš ono što ti treba.

Izravan pristup ovim kontrolama (putem ekrana osjetljivog na dodir) korisnicima bi uvelike olakšao korištenje.

Ne vidim zašto bi to bilo tako super? I zašto bi bio problem pomaknuti miša, a stisnuti prstom je jednostavno? Dodatni ekran - ok. Alati i kontrole na taj ekran - ok. Ali ako već držim miša u jednoj ruci i njime baratam za sve osnovno u programu, ne vidim kako bih profitirao da ga moram ispuštati iz ruke i šlatati drugi ekran? Ili to raditi lijevom? Ne vidim da bi se time išta olakšalo korištenje korisnicima, a još manje vidim problema u 'naginjanju' miša..

16 godina
neaktivan

Bypass kaže...
Ne bi se složio. Za razliku od metro-a, ja ne trebam horizontalno skrolat da bi pregledao sve moguće aplikacije. Drugo, jednim pritiskom na tzv win gumbić imam pregled svih pokrenutih aplikacija (gnome 3), s opcijom zoom-a pomoću miša itd itd. Malo su ipak funkcionalniji. S time da mi se sviđa (subjektivno mišljenje) app-centric desktop, jer se mogu koncentrirati na to što radim, a druge aplikacije su mi lako dostupne, umjesto da tražim dolje u panelu gdje je koja aplikacija. Ali dobro, to je za neku drugu temu.

Ne moraš vodoravno ,nego okamito ,big deal.

Koja je razlika? Skrol na mišu pomiče ikone na Start Screnu lijevo - desno. Aplikacije koje često koristiš stavljaš na početak ,tak i tak.

Trebam neki program hitno ,samo počnem pisat na Start screenu i dobivam prijedloge.

DA ,jedini problem je (ko i kod cijelog Metroa) - nema stakla i prozirnosti ko na Gnomeu.

Ni meni se mnoge stvari na Osmici ne sviđaju ,ali ,zato ima jako puno stvari ,ispod površine ,koje rade mnogo bolje nego na Sedmici ili ih u njoj uopće nema.

Staklo - ko ne može bez njega ,ostaje na Sedmici ,podrška je do 2019.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 1:34 (kizo2703).
17 godina
moderator
bed kaže...

Ne vidim zašto bi to bilo tako super? I zašto bi bio problem pomaknuti miša, a stisnuti prstom je jednostavno?

Zato jer je prirodnije. Zato jer ti je kontrolna ploča pod prstima. Zato jer nema pomicanja pokazivača na ekranu - vrši se ona funkcija koju si pritisnuo prstom, a ne da moraš kursor miša vući na funkciju koju želiš izvršiti, kliknuti i vrlo često se vratiti na ono mjesto odakle si kursor i vukao. Vrši se funkcija koju si pritisnuo prstom, a ne ona koju je "pritisnuo" alter ego tvoje šake znan pod nazivom "kursor do miša". Miče onaj klizač koji si pomaknuo prstom. Putem multi-toucha otvaraju dodatne mogućnosti za kontrolu - ako se ne varam, Apple na svojim touchpadovima ima geste poput onih koji se mogu raditi na mobitelima (pinch-in, pinch-out). Ekran osjetljiv na dodir ti zapravo može biti i nekakva prilagođena tipkovnica pa umjesto da stišćeš Ctrl+Alt+nešto, imaš lijepo jedan virtualni gumbić.

bed kaže...
Ali ako već držim miša u jednoj ruci i njime baratam za sve osnovno u programu, ne vidim kako bih profitirao da ga moram ispuštati iz ruke i šlatati drugi ekran? Ili to raditi lijevom?

Kao prvo imaš dvije ruke (lijeva ti ionako većinu vremena provodi besposlena). Kao drugo - nitko te ne bi tjerao da to ne radiš mišem, ako inzistiraš na mišu.

17 godina
neaktivan
Zbogom staklu

Oni uklanjaju Aero zbog ARM procesora! Tablet koji "koci" takav procesor zbog aera i trosi bateriju .... to je neprihvatljivo za uredaj koji radi na baterije.

Kao sto kaze baksa, kada tableti evoluiraju hardverski aero ce se vratiti pod novim imenom i visom cijenom.

U meduvremenu ribon poprima mamutske dimenzije.....

Zasto jednostavno ne stave opciju da korisnik odabere sto ce ukljuciti na novom Windowsu?

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

7 0 hvala 0
17 godina
moderator
Lazarus Long kaže...
Zasto jednostavno ne stave opciju da korisnik odabere sto ce ukljuciti na novom Windowsu?

Zato jer je Windows UUE* (Unified user experience) najbolja stvar koju je Microsoft ikad izmislio, to je next level u korisničkim sučeljima i nema sad smisla dopustiti korisnicima Windowsa 7 da koriste "zastarjeli" Aero. {#}

* ovo sam izmislio, ako netko slučajno nije shvatio foru

17 godina
neaktivan
Zbogom staklu

MSovi egzekutivci su oduvijek znali najbolje, prije su gurali klasični start na pocket PC a sada guraju metro na desktop, nadam se da će im se to jednom obiti o glavu i da će žaliti što nisu više slušali svoje usability stručnjake a manje ove što đinđuve po sučelju (ili je to isto, dizajneri... mah, nek svi zajedno odigraju vrzino kolo {#})

ko ponavlja moje riječi jede govna iza peći
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.5.2012 3:09 ((s)izgoreo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nsoul kaže...

Pametni znaju čemu služi Linux :)

web farme i grid?

muon kaže...

Realno, osim potrebe za necim novim, znatizelje, zbilja ne vidim razlog zasto bi netko isao na novu verziju. Pobogu, svi programi, sve jednostavno radi na sedmici, nekome cak i na xp-u. OS je ionako hub iz kojeg pokrecemo programe.

support, sigurnost i dostupnost (a sa svakom novom verzijom bilo kojeg OS-a se te tri stvari uvijek razlikuju od prethodnika)

kod mene normalno radi.....
15 godina
neaktivan
Zbogom staklu

Izgleda kao 3.11 {#}

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Zbogom staklu

Strašno je ružan ovaj bijeli title bar. Nadam se da se radi o WoA uređajima (isključivo), a ako ne, da se radi o difoltnoj opciji, koju se može mijenjati.

Inače, to o "kompliciranosti" Metro starta je čista glupost s obzirom da Metro start nije apsolutno ništa drugo nego Start izbornik preko cijelog ekrana. S obzirom da su sve ikone odjednom tu, čak je i brži. A nedostatak Start tipke je smiješna opservacija s obzirom da ne znam nikoga tko je ikad klikao na to... postoje tipke Start, Ctrl+Esc...

Moj PC  
2 3 hvala 0
14 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Ne znam čime se baviš - programiranje, administracija? Za takve poslove takva kominacija možda ni ne bi nužno dovela do nečeg previše korisnog, iako bi možda mogla malo olakšati rad. No, primarno sam ciljao na multimediju. Npr. da okvire s alatnom trakom, layerima i s postavkama alata Photoshopa, InDesigna, Illustratora imaš na odvojenom ekranu, osjetljivom na dodir - super stvar. Ne moraš naganjati miš nego jednostavno stisneš ono što ti treba, pomakneš klizač, štoveć, odabereš boju - a miš ti ostaje tamo i gdje je bio. Ili još bolji primjeri - kod obrade videa imaš okvir za efekte i slične stvari na tabletu - to je iznimno korisno, jer imaš izravan pristup svakom klizaču pritiskom prsta - ne moraš naganjati miš. 3D modeliranje i sl.? Također bi moglo biti iznimno korisno. A tek oni koji se bave obradom zvuka, miksanjem i sličnim? Pa na tabletu mogu imati MIDI klavijaturu, mogu imati sve potenciometre - njima bi takvo nešto bilo neprocijenjivo! Ne moraju imati/kupovati skupe MIDI kontrolere i klavijature.

Primjeri:

Bypass kaže...

Samo top-modeli su dovoljno snažni za to, a pitanje je i kako bi se to odrazilo na potrošnju baterije.

Security/Programiranje/Administriranje/Svašta nešta.

Zanimljivo, nisam razmišljao na taj način, ali svakako vidim prednosti. Sviđa mi se "koncept" i mislim da bi bio itekako koristan. Pogotovo u obradi slike i zvuka.

17 godina
neaktivan
Zbogom staklu

Mirkosoft je prilično izgubljen u vremenu i prostoru, kako mi se čini.

Oni vole sa svakim novim major releaseom okretati stvari naglavačke, što smo dosad već vidjeli puno puta.

Možda će u GUI ubaciti i Swarowski kristale? {#}

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Ne moraš vodoravno ,nego okamito ,big deal.  Koja je razlika? Skrol na mišu pomiče ikone na Start Screnu lijevo - desno. Aplikacije koje često koristiš stavljaš na početak ,tak i tak.

Trebam neki program hitno ,samo počnem pisat na Start screenu i dobivam prijedloge. DA ,jedini problem je (ko i kod cijelog Metroa) - nema stakla i prozirnosti ko na Gnomeu.

Ni meni se mnoge stvari na Osmici ne sviđaju ,ali ,zato ima jako puno stvari ,ispod površine ,koje rade mnogo bolje nego na Sedmici ili ih u njoj uopće nema.

Staklo - ko ne može bez njega ,ostaje na Sedmici ,podrška je do 2019.

Iskreno, nikad nisam ni skrolao kroz sve aplikacije na gnome-u osim na početku. Prijedloge isto dobivam kad počinjem pisati u overlay-u. Skoro pa ista stvar.

Ali ipak glasam za gnome u ovom slučaju, jer primjerice (mada nikada ne bih rekao na početku kad sam ga pljuvao), sad mi je produktivnost povećana za barem 30-40%.

Za ispod površine ni ne sumnjam. Logično je da mora biti bolje (mada to i nije uvijek bio slučaj sa MS-om).

16 godina
kizo2703 kaže...

Trebam neki program hitno ,samo počnem pisat na Start screenu i dobivam prijedloge.

Pa to ja imam i na ubuntu, odem mišem u Activities i počnem pisati ...

Tonči kaže...

. A nedostatak Start tipke je smiješna opservacija s obzirom da ne znam nikoga tko je ikad klikao na to... postoje tipke Start, Ctrl+Esc...

Misliš klikao na Start gumb?

pa ja, svakodnevno, i svi koje znam su klikali na taj gumb :)

hobi:moj-android.net
14 godina
Zbogom staklu

Sve mi se više čini da ću ostati na 7-mici ultimate. Makar nekih još 6 mj do godinu dana po izlasku windowsa 8 PRO.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice