XP na OLPC-u ekstremno spor

poruka: 15
|
čitano: 1.442
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "XP na OLPC-u ekstremno spor".
17 godina
neaktivan

Microsoft=Macroshit

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

To im je sigurno pokazalo, nadam se da koristis linux ili macos, ako si na windowsima onda si licemjeran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Nisam ni ocekivao da ce raditi bolje na takvoj konfiguraciji.

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A što si ti mislio. S OLPC komponentama dobro da ga ikako pokreće.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: XP na OLPC-u ekstremno spor

A šta se onda guraju di im nije mjesto...

17 godina
neaktivan
tutix kaže...

A šta se onda guraju di im nije mjesto...

Money makes the world go 'round...
17 godina
neaktivan

Trebali su ici sa Vistom

0 0 hvala 0
18 godina

Ma windows 7 ;P

Jasno je kao dan da Microsoft zna napraviti sustav koji bezrazlozno trosi previse resoursa i da jednostavno zahtjeva jaci hardver bez objasnjenja. Dokaz je macosx koji na puno slabijem hardveru puno bolje i puno lijepse vrti stvari u opengl-u. Samo, fora je sto macosx nema directx, a directx je samo jos jedan usporivac sustava i gutac hardvera (vidjeli smo na dx10 situaciju laganja).

Ah ah, ti unixoidi...

[url=http://ticker.7910.org/eng][img]http://ticker.7910.org/as1cCvD0g411110MDAwMTE0ZHwwMDAxMjM1ZHxEYXZvciBpbWE.gif[/img][/url]
18 godina
neaktivan

To je već nešto sasvim drugo. OS X je optimiziran za specifičan hardver (za primjer, koliko imaš različitih Macova po generaciji - ne više od desetak), a dok Windowsi moraju radit na bilo kakvom "đumbusu" kojeg ti složiš doma ili ti slože u hardver shopu. Zato ćeš i platit tu optimiziranost i dizajn i so called jednostavnost korištenja puno više nego što zaista vrijedi. IMO

18 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Ma windows 7 ;P

Jasno je kao dan da Microsoft zna napraviti sustav koji bezrazlozno trosi previse resoursa i da jednostavno zahtjeva jaci hardver bez objasnjenja. Dokaz je macosx koji na puno slabijem hardveru puno bolje i puno lijepse vrti stvari u opengl-u. Samo, fora je sto macosx nema directx, a directx je samo jos jedan usporivac sustava i gutac hardvera (vidjeli smo na dx10 situaciju laganja).

Ah ah, ti unixoidi...

Čovječe kakav si ti trol...
Prestani pričati gluposti. Kakvu si ti školu završio da nisi u stanju niti proguglati za informacijama, pa barem prikriti svoje neznanje ne pišući gluposti na svakom koraku?!
Ponekad ja k'o vol guram namjerno neke stvari, ali glupost tvojih izjava nadilazi sve do sada pročitano.

John Carmack:
DX 9 is a nice mature setup technology. It’s kind of the natural evolutionary peak sort of the old OpenGL model. It’s really taken that and it’s better. It’s cleaner and better defined.

I daj prestani više, ljudi koji ništa ne znaju čitaju tvoje komentare i u opasnosti su da idiotarije koje pišeš uzmu zdravo za gotovo.
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan
tutix kaže...

To je već nešto sasvim drugo. OS X je optimiziran za specifičan hardver (za primjer, koliko imaš različitih Macova po generaciji - ne više od desetak), a dok Windowsi moraju radit na bilo kakvom "đumbusu" kojeg ti složiš doma ili ti slože u hardver shopu. Zato ćeš i platit tu optimiziranost i dizajn i so called jednostavnost korištenja puno više nego što zaista vrijedi. IMO

hm, pa ako kupis neki gotovi dell, ibm da je u nekom ranku sa kvalitetom monitora i ostalim hardverom, te dolazi sa licenciram sotfverom, te radi "out of the box" dobijes cak i vise cijene, tako da o nekoj vecoj cijeni je blesavo pricati, samostalno sastavljanje kompa uvijek zavrsi da neki q ne radi ili rikava. opet se vracamo onda na "jebga kad neznas slozit komp", nemam ja vremena za slaganje i konfiguriranje, treba mi da upalim i da radi kako spada. tocno kako kazes ti, jednostavnost koristenja, koje nakon par dana vidis, i zalis sto nisi ranije napravio switch :) imo
18 godina
neaktivan
cosmos kaže...
tutix kaže...

hm, pa ako kupis neki gotovi dell, ibm da je u nekom ranku sa kvalitetom monitora i ostalim hardverom, te dolazi sa licenciram sotfverom, te radi "out of the box" dobijes cak i vise cijene, tako da o nekoj vecoj cijeni je blesavo pricati, samostalno sastavljanje kompa uvijek zavrsi da neki q ne radi ili rikava. opet se vracamo onda na "jebga kad neznas slozit komp", nemam ja vremena za slaganje i konfiguriranje, treba mi da upalim i da radi kako spada. tocno kako kazes ti, jednostavnost koristenja, koje nakon par dana vidis, i zalis sto nisi ranije napravio switch :) imo
Čuj, ako slaganje kompa završi da nešto rikava, to je problem sastavljača, ne računala samog po sebi.
Ali imaš pravo u jednoj stvari; ja se u posljednje naježim na spomen sastavljanja računala i gubitak popodneva na glupo brušenje podloge hladnjaka, slaganja ovoga-onoga... užas. Toliki užas da mislim platiti taj posao (naravno, ne idiotima po servisima).
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
18 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Ma windows 7 ;P

Ah ah, ti unixoidi...

Ma nemoj.
Rezlog što tebi DX10 laga je jer sigurno imaš DX3 karticu sigurno Tryiniton ili neku od 3DFx-a.
Igre na DX10 izgledaju bolje nego na DX9(čak ako govorimo i o DX 9.0c) pa zahtjevaju jače strojeve - toliko o "lagu"
Once i rose above the noise and confusion,just get a glimpse beyond this illusion.I was souring ever higher but i flew too high.Though my eyes could see i still was a blind man,Tough my mind could think i still was a mad man.
18 godina

Članak iz kog je preuzeta vest je updateovan:

It has been brought to our attention that the XO we saw yesterday at OLPC’s offices was not the final release of the XP software. In fact, OLPC showed us a prototype XO that should significantly differ from the final release to Microsoft manufacturing (RTM) version.

Michael Gartenberg of Jupiter Research has actually had the RTM version of the XO with XP for a few weeks and is reporting that his experience has NOT been the same as ours. The XO with XP that we saw did not have the correct commercial BIOS slated to ship in Phase-1 devices nor the final 2GB SD card. Gartenberg reports that his system boots in less than a minute. OLPC and Microsoft have told us that application boot time is much quicker.

We are planning to see the final RTM version from Microsoft in the next few weeks. We will then do a second review and update our impressions.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa ne mogu se verzije Win-a vrtjet na svim platformama, kako je za mobitele (koji su slicni malim laptopima) napravljen Windows Mobile tako bi i za OLPC trebao biti izprogramirana ili prilagodjena neka druga verzija OS-a. No to se Microsoftu trenutno ne isplati zbog same prodaje OLPC-a

Audi R8 - born of powerful ideas

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice