big dil
Pa je rečno da svi win 8 dobivaju džabe 8.1 nadogradnju
tako da, i ima smisla to što MS radi.
big dil
Pa je rečno da svi win 8 dobivaju džabe 8.1 nadogradnju
tako da, i ima smisla to što MS radi.
ma bravo,tek s tim mi šalju poruku da ostanem na xp-u. ionako jedino na xp u mogu sigurno i dobro raditi, a za net može i linux ili android. bravo ameri.
ma bravo,tek s tim mi šalju poruku da ostanem na xp-u. ionako jedino na xp u mogu sigurno i dobro raditi, a za net može i linux ili android. bravo ameri.
Ti se zawebavaš, ne?
OS je star 12 godina, a dok prestane support će tek biti veselja sa exploitima i malwareom...
Ti se zawebavaš, ne?
OS je star 12 godina, a dok prestane support će tek biti veselja sa exploitima i malwareom...
He he, baš sam ga htio pitati dali je pri sebi. . .
@goranauto, kupi si onda tablet ( možeš i onaj kinseki od 500-600Kn ) pa si surfaj brate do mile volje. . .
pa svijedno poslje 2015 neci vise ni biti windowsa ni pc vec samo xbox one mozda (two) i ps4 (ps5)!! :) hahahahhaha
Mozda tako oni racunaju da ce biti pa zato i je samo do 2015.
Da, baš će netko napadat/hackat XP kao što i sada netko "napada" 98SE. Ah :)
poslano sa xp-a :P
Clanak je napisan odvise zbunjeno, jer su Windowsi 8.1 prakticki Windows 8 s nekom vrstom service packa... Tako da je ova vijest i od strane Microsofta krivo formulirana, tj. mnogi ce je misinterpretirati pa time i "popljuvati" nove nesretne Win'se
Da, baš će netko napadat/hackat XP kao što i sada netko "napada" 98SE. Ah :)
poslano sa xp-a :P
Pa naravno da hoće. Nemora uopće ciljano. Jednostavno, stare windoze imaju i
tek će imati daleko više sigurnosnih rupa, i postoji strahovito puno exploita koji se mogu
u bilo kojem trenutku i slučajno s nekog starog cd-a pustit na net.
Dakle pokupit će sve što kola netom, a njime kola još puno hijackera namijenjenih XP-u
jer je to i dalje vrlo raširen operativni. Ne pljujem OS, bio je super za svoje doba.
Da nije, nebi nakon 13 godina imao 31% korisnika (recimo svi MAC OSX ovi imaju nešto više od 7,5%).
Odličan je i za neke 32 bitne strojeve koji rade sa starijim hardverom (skeneri mi padaju na pamet)
ili dongleom nekog specifičnog programa a nisu na internetu.
To je Microsoft kakvog najbolje znamo. Ako korisnici neće milom na novi OS, onda će bogami silom.
Znaci support za poluproizvod jos malo.... Mada ni za 8.1 nije bas tak dugi ko za Win7 sto znaci da trifrtalj proizvod bu imal upgrade na Win9 koji ce valda imati normalni support.
Znaci support za poluproizvod jos malo.... Mada ni za 8.1 nije bas tak dugi ko za Win7 sto znaci da trifrtalj proizvod bu imal upgrade na Win9 koji ce valda imati normalni support.

Inače ,produžena podrška za Windows 7 traje do 2020.
I inače ,XP je bio iznimka ,podrška za njega (da nije bilo flopa sa Vistom) trebala je završiti 2009. 
"Na ovakav pristup se Microsoft najvjerojatnije odlučio kako bi izbjegao da Windowsi 8 postanu novi Windowsi XP"
Nema brige, prije neka se boje da ne budu morali produživati podršku za Windows 7 kao za XP. :)
Good, good.
Dakle, sav software koji radim mora biti 100% kompatibilan sa Win7 a Win8 ako radi, radi. Nice! 
Bezveze, ovo je potpuno isto kao sto je i oduvijek bilo sa svim prijasnjim verzijama Windowsa, jedini problem je u nomenklaturi: sa stanovista podrske Windows 8.1 nisu novi Windowsi nego Windows 8 SP1 i to je sve. Oduvijek je vrijedilo generalno pravilo da je SPx podrzan dvije godine nakon izlaska SPx+1, pri cemu je za RTM x==0, dok je proizvod u cjelini na aktualno podrzanim SP-ovima podrzan 10 godina (5 regular + 5 extended). Tako je bilo za Windows 7 i za XP - samo sto su za XP produzili extended za jos koju godinu iz politickih razloga.
http://support.microsoft.com/lifecycle
.. 8.1 = 8 + SP. Uvjek je preduvijet za nadogradnju bila neka prethodna nadogradnja. Nadogradnja je samo nadogradnja.
(sad sam sve objasnio)