Windows 8 ponovno gubi udio korisnika

poruka: 27
|
čitano: 3.377
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 ponovno gubi udio korisnika".
16 godina

Ukupno, Microsoftov operativni sustav se nalazi na 94,9% računala. Appleov OS X nalazi se na 6,64% računala, dok se Linux nalazi na 1,68% računala.

Nice math Bro!

5 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Windows 8 ponovno gubi udio korisnika
acca kaže...

Ukupno, Microsoftov operativni sustav se nalazi na 94,9% računala. Appleov OS X nalazi se na 6,64% računala, dok se Linux nalazi na 1,68% računala.

Nice math Bro!

dual boot možda

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.
14 godina
odjavljen

Svakako su ovo samo okvirni rezultati

0 0 hvala 0
12 godina
acca kaže...

Nice math Bro!

To ti je kad tražiš statistiku po wikipedia-i ili onako iz guzice, a matematika ti nije bila najjača strana u školi. I to osnovna.

Samomrzeći hrvat
17 godina
neaktivan

ma to je samo prodni odljev: mirovina, smrt (ali samo rajski dio; u paklu i dalje vrte osmicu), dugogodišnja robija, mentalna ustanova zatvorenog tipa. {#}

Moj PC  
0 9 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sa linka koji je priložen u članku:

Windows razni=51,22%+24,82%+6,56%+5,92%+3,05% +0,08%+0,03%+0,01%(kalkulator mi dao rezultat 91,69%)
OS X razni = 4,12%+0,84%+0,70%+0,65%+0,16%+0,12%+0,04%+0,01% (6,64%)
Linux objedinjeni = 1,68%

Tko god je zbrajao udjele Windows OS-ova malo je prekrdašio - to nije strašno. Tko god nije skužio da ukupni udjel samo ove 3 (ili prve dvije) skupine OS-ova prelazi 100% (lako provjerivo, vidljivo čak na prvu), a svejedno je potpisao/odobrio članak - nek se javi kao pozitivan primjer hrvatskog školstva.

Btw. super mi je što se još Win98 pojavljuje. Uvijek sam smatrao da je ME bolji i neopravdano kritiziran.

12 godina
protjeran
uco kaže...

Uvijek sam smatrao da je ME bolji i neopravdano kritiziran.

Moglo bi se to reći za Vistu i 8, ali Me je smeće samo takvo.

Windows Me was criticized by users for its instability and unreliability, due to frequent freezes and crashes. A PC World article dubbed Windows Me the "Mistake Edition" and placed it 4th in their "Worst Tech Products of All Time" feature

The inability of users to easily boot into Real-Mode 16bit MS-DOS mode, as in Windows 95 and 98, led users to quickly learn how to hack their Windows Me installations to provide the needed service.

Sve ovo može potvrditi svatko tko se ikada susreo s Me.

12 godina

Jednom davno imao ME.

Strašno, smijurija koja se stalno rušila izamrzavala. Išlo mi je na živce "kamufliran" DOS.

Ma koma. Nije bio dugo na kompu.

16 godina

Windows ME je jedini Windows kojeg sam zaista prezirao. Niti jedan drugi mi nisu pravili skoro nikakve probleme ali ME je bio priča za sebe. Ne ponovilo se... {#}

0 0 hvala 0
15 godina

Znači postotci kojima se mlati uokolo se temelje na uzorko od 180 mil korisnika koji pristupe na 40 k web stranica (bilo bi zanimljivo vidjeti koja je struktura tih web stranica). Ako se ne varam (negdje sam pročitao tu brojčicu a ne znam gdje) desktop računala je negdje ok 1 milijarde. Znači globalno mišljenje se temelji na provedenom istraživanju na uzorku od cca 18 - 20%.

Stručnjak za odmaganje...

1 1 hvala 1
14 godina

postovani gosp. mario, ankete se inace rade na standard. uzorku n=600, sa greskom do 5%

na ovak velikom uzorku greska je u ppm)) (parts per million)

15 godina
qwwerty11 kaže...

postovani gosp. mario, ankete se inace rade na standard. uzorku n=600, sa greskom do 5%

na ovak velikom uzorku greska je u ppm)) (parts per million)

Znam ponešto o tome, uzmi u obzir i ukupni broj računala. Da li bi manji postotak uopće imao smisla? S druge strane što je s ciljanom skupinom, kakva je ona (prevedi to na slijedeće: o kojim web stranicama je riječ):

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
protjeran

Kako zakon, 20 ljudi prešlo na drugi OS i odmah vijest o tome.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mario.L_hr kaže...
..S druge strane što je s ciljanom skupinom, kakva je ona (prevedi to na slijedeće: o kojim web stranicama je riječ):

-jedno od pravila za takve statistike je i 'nepoznatost' jer bi inače bilo previše malverzacija pumpanjem rejtinga.

- samo još dodatna crtica, npr XP (pada-raste-nešto treće..) npr koliko je XPa baš na crnjaka, koji naravno ni ne ide na thenet, ima sasvim drugu rolu.. kako 'crne' brojke ubrojiti u statistiku osim ćoravakoka metodom i vjerovanju u statističarsku nepristranost (pogotovo za potrebe PRa i ovakvih vijesti..).

pa sad pravi topic:

ME je super. Samo što kliperaši ne znaju (ništa, pa ni kako nešto napraviti) i tako krene fama na koju se ostatak muha uhvati blejeći o nestabilnosti nekog OSa. DOS-95-98SE-ME.. svaki radi savršeno, pa i pingvin. Preduvijet je hardware + user s ušima (i nečim između). U doba malo RAMa, OCa, izmišljavanja novih drivera, prelaska s 16 na 32 bita... naravno da u neznanju uvjek mora biti krivac OS, mada je većinom kriv dev ili juzer. (zašto DEV? pa kliperaš npr ne zna kako na novijem CPU od 386 napraviti pauzu fornext petljom koja nije izvršena u milisekundi... jer pentium to radi outoforder.. trenutno. I tad se knjigovodstveni uradak sruši već kod paljenja). Drugi dio koji ih je mučio, što je MS sakrio DOS. ... falili im autoexec.batovi za files i sl. opet neznanje, ne problem OSa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
uco kaže...

Sa linka koji je priložen u članku:

Windows razni=51,22%+24,82%+6,56%+5,92%+3,05% +0,08%+0,03%+0,01%(kalkulator mi dao rezultat 91,69%)
OS X razni = 4,12%+0,84%+0,70%+0,65%+0,16%+0,12%+0,04%+0,01% (6,64%)
Linux objedinjeni = 1,68%

Tko god je zbrajao udjele Windows OS-ova malo je prekrdašio - to nije strašno. Tko god nije skužio da ukupni udjel samo ove 3 (ili prve dvije) skupine OS-ova prelazi 100% (lako provjerivo, vidljivo čak na prvu), a svejedno je potpisao/odobrio članak - nek se javi kao pozitivan primjer hrvatskog školstva.

Btw. super mi je što se još Win98 pojavljuje. Uvijek sam smatrao da je ME bolji i neopravdano kritiziran.

Kod mene se na 85,7% racunala nalazi Windows, na 28,5% Linux a na 14,3% OSX. Sad ti kao pozitivan primjer hrvatskog skolstva to objasni.

17 godina

Stvar je u tome da dosta njih kada pređe na Windows 8 eto da probaju, odustaju kada nešto ne radi kako spada, a radilo je recimo na Windows 7 ili Windows Xp i dok rjetki potraže rješenje problema većini je najlakše vratiti se u poznato okruženje gdje im sve radi.

Većina ne želi ni probati compatibility mod za nešto nego odustaje. Ima slučajeva gdjje se ljudi vraćaju radi sitnih razlika gdje mu je npr ping na Windows 8 veći za 10 ms od Windows 7 ili je FPS manji za 5 fpsa. 

Osim toga tu je i Windows Defender u Windows 8 koji dosta uspori rad računala i većina ga ne zna podesiti ili zamjeniti bržim antivirusom. Najčudnije s čim sam se sreo u Windows 8 je to što znaju bez razloga zaključati cjelu mapu na read only ako se ta mapa stavi na sharingu i everyone na read only. Logično je da bi to trebalo vrjediti za sve koji pristupaju mapi preko mreže no zašto to pravilo odjednom vrjedi i za lokalnog korisnika.

''It's not broken, It's a game feature''
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kod mene se na 85,7% racunala nalazi Windows, na 28,5% Linux a na 14,3% OSX. Sad ti kao pozitivan primjer hrvatskog skolstva to objasni.  ¸

Hoću.

Članak se referencira na podatke do kojih je moguće doći poveznicom u članku. Pokušaj. Ako zbrojiš postotke OS-ova dobit ćeš 100%. Pokušaj.

Što se tiče tvojih podataka-pokušaj ovako - zbroji sve OSove koje imaš -dobit ćeš neki broj (ako imaš decimale fulao si). Podjeli broj pojedinačnih tipova OS s tim brojem. Dobit ćeš broj manji ili jednak 1. Ako je drugačije fulao si. Pomnoži to sa 100 i dodaj iza znak % (to označava jednu stotinku pa formalno nisi promijenio rezultat). Jel još isto ko i gore.

P.S.

Zaboli me na koliko ti je to računala. Zaboli me što si čuo za virtualizaciju, a ja ne. Zaboli me što znaš složiti dual boot. Zaboli me da imaš mobitel brži od mog kompa i drugu plavušu u krevetu svako jutro. Tema istraživanja je Desktop Operating System Market Share.

13 godina
neaktivan
Hummer kaže...
 Osim toga tu je i Windows Defender u Windows 8 koji dosta uspori rad računala i većina ga ne zna podesiti ili zamjeniti bržim antivirusom. Najčudnije s čim sam se sreo u Windows 8 je to što znaju bez razloga zaključati cjelu mapu na read only ako se ta mapa stavi na sharingu i everyone na read only. Logično je da bi to trebalo vrjediti za sve koji pristupaju mapi preko mreže no zašto to pravilo odjednom vrjedi i za lokalnog korisnika.

+1

A da ne pričam o zabranama pisanja na C disk i mijenjanje kojekevih Trusted Installera samo zato da nešto mogu pejstati u root C diska....

16 godina
neaktivan
skoosha kaže...

A da ne pričam o zabranama pisanja na C disk i mijenjanje kojekevih Trusted Installera samo zato da nešto mogu pejstati u root C diska....

*nix-i (Linux ,BSD ,OS X) imaju zabranu pisanja u root (C:\) zbog sigurnosnih razloga i nikom nije pala kruna s glave zbog toga. Kao i rad kao standard user.

Navikni se na to i u Windowsima.

Nema se šta pejstati u root ako hoćeš stabilan i siguran sistem.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 11:45 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
mario.L_hr kaže...
..S druge strane što je s ciljanom skupinom, kakva je ona (prevedi to na slijedeće: o kojim web stranicama je riječ):

-jedno od pravila za takve statistike je i 'nepoznatost' jer bi inače bilo previše malverzacija pumpanjem rejtinga.

- samo još dodatna crtica, npr XP (pada-raste-nešto treće..) npr koliko je XPa baš na crnjaka, koji naravno ni ne ide na thenet, ima sasvim drugu rolu.. kako 'crne' brojke ubrojiti u statistiku osim ćoravakoka metodom i vjerovanju u statističarsku nepristranost (pogotovo za potrebe PRa i ovakvih vijesti..).

pa sad pravi topic:

ME je super. Samo što kliperaši ne znaju (ništa, pa ni kako nešto napraviti) i tako krene fama na koju se ostatak muha uhvati blejeći o nestabilnosti nekog OSa. DOS-95-98SE-ME.. svaki radi savršeno, pa i pingvin. Preduvijet je hardware + user s ušima (i nečim između). U doba malo RAMa, OCa, izmišljavanja novih drivera, prelaska s 16 na 32 bita... naravno da u neznanju uvjek mora biti krivac OS, mada je većinom kriv dev ili juzer. (zašto DEV? pa kliperaš npr ne zna kako na novijem CPU od 386 napraviti pauzu fornext petljom koja nije izvršena u milisekundi... jer pentium to radi outoforder.. trenutno. I tad se knjigovodstveni uradak sruši već kod paljenja). Drugi dio koji ih je mučio, što je MS sakrio DOS. ... falili im autoexec.batovi za files i sl. opet neznanje, ne problem OSa.

aleluja...

prosječno vrijeme "trajanja" win98, kod prosječnog korisnika je bio cca 3-4 mjeseca...winMe je "trajao" preko godinu dana...

jako sam lijepo živio od instaliranja 98' {#}

i dalje ne mogu svatiti to dizanje u nebesa 98'...sve mi je normalno radilo, uvijek i svugdje i na Me...na kojem god compu ga stavio...od igrica do clippera...

u to vrijeme sam radio u jednom trgovačkom lancu (318 trgovina kad sam otišao)....i preporodili smo se sa winMe...rad u mreži...što god da ubodeš unutra od hardwarea radi...i stabilnost...

win8...ne znam...to nije to...

za win7 mi treba 8 radnih sati...za backup...instaliranje sistema i svega što je potrebno za rad...stavljanje svih updatea...vraćanje podataka...i stavljanje u domenu...

win8 mi je tako frustrirajuć...treba mi osjetno više vremena za podešavanja...i imam osjećaj da je sve van moje kontrole...

a da ne spominjem korisnike tipe štefica iz računovodsva koja u čudu gleda što joj je to po ekranu i pokušava raditi na "stari" način...

kockice su zakon na mobitelima i tabletima...ali klasični pc...to nije to...

do something while necrknes
16 godina

94,9% + 6,64% + 1,68%=103,22% računala na svijetu... zanimljivo... {#}

bem ti reklame, nisam vidio da se već razvila temao o ovome...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 10:45 (D0mag0j).

0 0 hvala 0
17 godina

Ma dobro da su se sjetili nakon 15+ godina. Problem je što svako malo mijenjaju ta "pravila". Neka im bude windows, users i što već zabranjen i to je logično, no ne diraj C:\ root na linux != C:\ jer se radi o sasvim drugim strukturama. Naime, oni forsiraju korištenje Desktopa i Library-a tj. Dokumenata kao da ne postoje diskovi D: E: F: G. itd jer ja ih imam doma 6 i  ne koristim nikakve Library-e ni mape već rootove tih diskova kao i root C:\ za spremanje podataka, no još koristim 7 pa nemam tih poteškoća, ali frustrira kad na laptopu pokušam spremiti nešto na C:\ pa me ovaj odbije... Da ne kažem da Windowsi nisu "dizajnirani" da dokumente držiš na nekom drugom disku što je u današnje vrijeme suludo. tj. možeš premjestiti ručno ili kopati po registryu da prebaciš cijeli user što može biti problematično. Ne znam, ali ja volim dokumente držati na posebnom disku koji se dodatno backupira, raida, što god... a ne sve na C:\ pa kad krepa disk krepa sve... MS filozofija... radite redoviti backup, yeah :)

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
ihush kaže...

pa sad pravi topic:

Me je problematični mutant sa kojim ni Microsoft nije znao što hoće, baziran na ne-NT kernelu kao i njegovi prethodnici 95, 98/98SE, posljednji takav OS iz Microsofta i s posuđenim mogućnostima NT-a, preciznije 2000, primjerice System Restore koji je u slučaju Me-a stvarno bio potreban i koristan dodatak. :D

U pravu si, preduvijet je kompatibilan hardware, tu je 98 šišao Me po količini drivera i kao takav je bio popularniji od Me-a iako je kidao živce bezbrojnim restartima prilikom instalacije programa i drivera i rušenjima ako nešto nije bilo u redu.

Humnmer - Većina ne želi ni probati compatibility mod za nešto nego odustaje.

Windows 8 ima bolji compatibility mod od 7-ice prema mojem skromnom mišljenju.

16 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Ma dobro da su se sjetili nakon 15+ godina. Problem je što svako malo mijenjaju ta "pravila". Neka im bude windows, users i što već zabranjen i to je logično, no ne diraj C:\ root na linux != C:\ jer se radi o sasvim drugim strukturama. Naime, oni forsiraju korištenje Desktopa i Library-a tj. Dokumenata kao da ne postoje diskovi D: E: F: G. itd jer ja ih imam doma 6 i  ne koristim nikakve Library-e ni mape već rootove tih diskova kao i root C:\ za spremanje podataka, no još koristim 7 pa nemam tih poteškoća, ali frustrira kad na laptopu pokušam spremiti nešto na C:\ pa me ovaj odbije... Da ne kažem da Windowsi nisu "dizajnirani" da dokumente držiš na nekom drugom disku što je u današnje vrijeme suludo. tj. možeš premjestiti ručno ili kopati po registryu da prebaciš cijeli user što može biti problematično. Ne znam, ali ja volim dokumente držati na posebnom disku koji se dodatno backupira, raida, što god... a ne sve na C:\ pa kad krepa disk krepa sve... MS filozofija... radite redoviti backup, yeah :)

Nisam ni napisal da je C:\ = root ,samo sam povukel paralelu.

Većina sranja na Windowsima se i događa zbog toga jel user ima pristup i mogućnost piskaranja svuda bez ograničenja.

Podatke spremaš na nesistemske ,''data'' particije i tu nema ograničenja.

Promjena lokacije svih userskih foldera se može napraviti bez ikakvog kopanja po Registryu:

Osim ,ako želiš seliti cijeli profil ,ali onda se navikni na to da će neki programi napraviti svoje foldere i na originalnoj lokaciji ,jel drugačije ''ne znaju''.

Da ,bilo bi lijepo da se user i sistem odjele ,na sistemskoj razini ,međutim tu su još uvijek veliki krivci (uz naravno ,MS) i developeri koji se ne mogu natjerati da software napišu na način da on ne prtlja po Windows i System32 folderima.

Da ,radite backup ,ako imate nešto bitno na PC-u.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 15:27 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
skoosha kaže...

*nix-i (Linux ,BSD ,OS X) imaju zabranu pisanja u root (C:\) zbog sigurnosnih razloga i nikom nije pala kruna s glave zbog toga. Kao i rad kao standard user.

Navikni se na to i u Windowsima.

Nema se šta pejstati u root ako hoćeš stabilan i siguran sistem.

{#}

baaab kaže...
..i preporodili smo se sa winMe...rad u mreži...što god da ubodeš unutra od hardwarea radi...i stabilnost...

..

-opet 'moram braniti' neki OS. Jednako je i s 98/SE. Bitna razlika što je ME dolazio s USB supportom, sve ostalo je stvar drivera koji postoje ili ne postoje. ... mada često juzeri misle da rade po duhu svetom. Sve je npr radilo bez problema na SB16 dok na npr Yamahi i sl. može bit rušenja igara i sl. To je stvar HWa, defacto standarda, drivera i na kraju postavki koje su se mogle ako je juzer to znao, npr A220 I5 H1. Dal je to problem OSa ili ... (bezbroj takvih problema-razloga).

Opet možemo reči da je problem s driverima npr 8-8.1.. To nije OS (mad je sad izraženije MSovo forsiranje u pogređnom smjeru ako nam je cilj DE).

zbuzanic kaže...

.. pokušam spremiti nešto na C:\ pa me ovaj odbije... Da ne kažem da Windowsi nisu "dizajnirani" da dokumente držiš na nekom drugom disku ..

- pretjeruješ ili forsiraš pogrešno.

to možemo btw usporediti s 98-ME kao jednakim 'razlogom' pljuckanja po novijem.

user2013 kaže...
..tu je 98 šišao Me po količini drivera i kao takav je bio popularniji od Me-a ..

..

Windows 8 ima bolji compatibility mod od 7-ice prema mojem skromnom mišljenju.

-ne. Ali kao i sad 8./8.1 neki driveri su zajednički, neki nisu. To juzeri nikako nisu razumjeli. OS nje driver, OS nije HW. OS samo omogućuje da HW+driver i (najvažnije) aplikacija koji su kompatibilni s platformom, rade. Ništa više, nit je čudotvoran napitak, nit je ... khm, sve ovo pišem češće kad ''branim linux'' od bjesnih gamera/juzera.

-nema. Jedan problem npr zbog Viste, namjerno je MS onemogućio nadogradnju s XPa na Seven, želeći prisiliti juzere na raniju tranziciju (prodaja npr OEMovskih PCa i loš start Viste koji nije bio stvar OSa nego tadašnjeg HWa-resursa, npr <512MB na jednoj jezgri). Kod Osmice su iz istog razloga (tranzicije) napravili obrnuto.. to je jedina razlika (politika MSa, ponekad maćehinski odnos).

btw, kao poveznica s 'kliperašima', od 98-xp-7-8, zapravo isit knjig.soft se provlaći još s prastarog DOSa, još uvijek radi kao i neke novellove mrže na F: ... stvar je samo potrebnog znanja kako to podesit, ne OSa jer nije posao OSa prilagoditi se appsu od prje 20-30 godina, obrnuto. Žalosno je samo što su neke stvari skoro nestale, LPT, IPX, FDD... i SB16. Tj stalo se mijenjaju standardi i s novog HWa nestaju priključci, koje se mijenja zbog promjene same, ne zbog (ne)rada, nego biznisa ITa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
protjeran

ihush - ne. Ali kao i sad 8./8.1 neki driveri su zajednički, neki nisu. To juzeri nikako nisu razumjeli. OS nje driver, OS nije HW. OS samo omogućuje da HW+driver i (najvažnije) aplikacija koji su kompatibilni s platformom, rade. Ništa više, nit je čudotvoran napitak, nit je ... khm, sve ovo pišem češće kad ''branim linux'' od bjesnih gamera/juzera.

Naravno da OS nije driver i hw ali ako ti neki hardver radi na određenom OS-u onda ti je svejedno koliko je neki drugi OS dobar ako je loša ili nikakva podrška za hw. Windows Me nije bio dovoljno dobar da su korisnici imali razloga na njega prijeći s Windowsa 98.

ihush - -nema. Jedan problem npr zbog Viste, namjerno je MS onemogućio nadogradnju s XPa na Seven, želeći prisiliti juzere na raniju tranziciju (prodaja npr OEMovskih PCa i loš start Viste koji nije bio stvar OSa nego tadašnjeg HWa-resursa, npr <512MB na jednoj jezgri). Kod Osmice su iz istog razloga (tranzicije) napravili obrnuto.. to je jedina razlika (politika MSa, ponekad maćehinski odnos).

Ako mi jedan stari 3D demo radi u compatibility modu na 8-ici a ne radi na 7-ici onda zaključujem da mi je compatibility mode bolji na 8-ici.

ihush - stvar je samo potrebnog znanja kako to podesit, ne OSa jer nije posao OSa prilagoditi se appsu od prje 20-30 godina, obrnuto

Kad smo kod toga:

http://www.destructoid.com/gdc-fallout-worked-too-well-to-be-certified-by-microsoft-223474.phtml

"Microsoft didn't want to approve software which ran on the company's NT operating system at all, telling Interplay that the program should, as Cain put it, "fail gracefully." 

"I told them it failed so gracefully that it worked," said Cain, but Microsoft wouldn't budge on the decision. To solve the problem, a launcher program was written so that it would simply fail to launch the game in Windows NT, thus ensuring that certification would be approved."

Ovakav idiotizam se rijetko viđa.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nedavno sam kupio Dell XPS 12 ultrabook, ne znam zasto i mogu ti reci da je prej ebena stvar. Meni je windows 8 super kad imas touch na monitoru.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice