Windows 8 - brzo dosadili

poruka: 44
|
čitano: 12.021
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 - brzo dosadili".
16 godina
Ne znam sto je tu neocekivano. Valjda bi ljudi trebali koristiti alpha verzije OS-a.
Ljudi isprobali, sto za svoje potrebe, sto za potrebe clanaka i vratili se na stabilni OS - po meni, sasvim ocekivano.
www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

58 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ću osobno još dugo,dugo koristi Sedmicu...Osmica izgleda simpatično i sigurno ima (ili će imati) neke prednosti nad Sedmicom, ali ja sam zadovoljan s njom i ne treba mi bolje {#}

Moj PC  
18 0 hvala 0
16 godina

Ja sam windows 7 koristio od najranijih alfa verzija kao primarni os, iz razloga sto je windows xp bio zastario a vista nije valjala nista. Sad je situacija drugacija. Windows 7 je skoro savrseni os, a windows 8 ne donosi skoro nista sta bi mene prebacilo na njega. Cak mislim da bih mogao i preskociti windows 8 u cijelosti. Samo se nadam da ce se moc iskljucit metro za desktop korisnike.

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
29 0 hvala 0
14 godina

Ja sam još na XPu,win8 sam isprobao u virtualki i ne obećava mnogo.Uskoro prelazim na win7,osmicu neću instalirati još duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo

ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala\\\\\\\\\\\\http://life-is-hard.co.cc

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 - brzo dosadili

Naravno da su dosadili kad pola stvari ne radi! Iskreno ,leakane verzije su bile interesantnije i nudile više mogućnosti!

Ali vidjet ćemo šta će bit kad izađe kad izađe punokrvna Beta.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 12:49 (kizo2703).
14 godina
odjavljen

Evo slike koja odražava moje mišljenje. ;)

OT: Preskačem Windows 8, 7-ica je najbolji Windows ikad, teško da će me netko nagovorit na korištenje 8-ice.

R.I.P Tupac 1971. - 1996.

39 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Ne znam sto je tu neocekivano. Valjda bi ljudi trebali koristiti alpha verzije OS-a.
Ljudi isprobali, sto za svoje potrebe, sto za potrebe clanaka i vratili se na stabilni OS - po meni, sasvim ocekivano.

Slazem se. Ali svejedno ocekujem ponovo veci skok kad beta izadje, ja cu biti medju prvima koji ce se prebaciti :)

thinking...
16 godina

Ne znam stvarno šta su ovi mislili, da će neko DP verziju koristit kao svakodnevni OS? {#}

Čini mi se da Windows 8 čeka ista ona medijska pljuvačina kao i Vistu. Već je počela (nevezano sad za ovaj članak konkretno), a čini mi se da prava akcija slijedi tek sa izlaskom bete.

Life sucks... And then you die.

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
footballer kaže...

a tako nekako i ispada... cini se kako nisu u stanju napravit dva prava uspjeha za redom... osim mozda u kini di bi 8 triba bit sritan broj pa ga svi pohrle nabavit...

15 godina
neaktivan
footballer kaže...

OT: Preskačem Windows 8, 7-ica je najbolji Windows ikad, teško da će me netko nagovorit na korištenje 8-ice.

i meni se cini da se tradicija nastavlja, a cini se da ce ga najvise pokopat metro style

17 godina
neaktivan

ako ćo moći isključit ono čudo od  metro-a  i imat sučelje sedmice, onda ok...

...a takvu vrstu os-a bum instaliral (mislim prvenstveno na metro) kad  cijelo računalo bude samo veliki touchscreen debljine do 5mm i snage osrednje radne stanice

... to će onda biti prava stvar, puno bolje od današnje kombinacije tipkovnice i miša

e, i da računalo neće koštat zilion baksa....{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
footballer kaže...

A di je Windows 2000? Njega sam koristio dugi niz godina....

16 godina

Ljudi, da razjasnimo jednu stvar - naravno da će se moći isključiti metro.

To je sučelje namjenjeno isključivo za touch-input ili za mazohiste. Ako se mene pita, metro (te podrška za ARM) su ogromni korak naprijed na području mobilnih računala. Oni koji su barem jednom pokušali koristiti Windowse uz ekran osjetljiv na dodir, znaju o čemu pričam. Kako je upravo to tržište u stalnom porastu, logično je da je Microsoft odlučio poduzeti nešto po tom pitanju.

Ja Windows 8 nikako ne vidim kao fail OS. Zadržat će sve dobre osobine Windows-a 7 (normalno desktop Aero sučelje npr.), uz par unaprijeđenih značajki (task manager, manipulacija datotekama). Pravi korak naprijed i fokus pri razvoju W8 su mobilne platforme.

Jedini problem u cijeloj priči je neisplativost prelaska desktop korisnika na nove Windowse.

16 0 hvala 0
17 godina
DamageHigh kaže...

..., manipulacija datotekama). ...

Niti nakon 15+ godina nisu uspjeli kvalitetno riješiti probleme manipulacije datotekama tj. ponuditi napredne mogućnosti, što onda očekivati od nečega potpuno novog kao što je Metro.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
14 godina

posto ce biti win 8 dobro optimizovan za igranje, razlog sto cu preci na njega, najavili su i manje zauzece rama jos jedan razlog zasto preci na win 8, po meni je glupo komentarisati kakav ce biti win 8, jedno je sigurno da ce donijeti dosta poboljsanja, preview verzija je onako dobro sluzila, vidit cemo kakva ce biti beta

Had a dream I was king, I woke up still king

1 0 hvala 0
15 godina

pa naravno kad je preview

17 godina

Jedna od glupljih statistika u zadnje vrijeme.

Offtopic: Ne mozete reci da W8 ne donosi nista novo. Glupost. Imate podrsku za ARM proceve, znaci - isti OS na mobitelu, tabletu i PC-u. MetroUI prilagodjen tabletima i mobitelima, manje zauzece RAM-a (dobro za potonje, za PC i nije previse vazno) i jos hrpa drugih sitnica koje cine velicinu. W7 takodjer nije los, dapace, najbolji Windowsi ikada - W8 nastavlja dobru reputaciju i donosi nove stvari.

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Ljudi, da razjasnimo jednu stvar - naravno da će se moći isključiti metro.

To je sučelje namjenjeno isključivo za touch-input ili za mazohiste. Ako se mene pita, metro (te podrška za ARM) su ogromni korak naprijed na području mobilnih računala. Oni koji su barem jednom pokušali koristiti Windowse uz ekran osjetljiv na dodir, znaju o čemu pričam. Kako je upravo to tržište u stalnom porastu, logično je da je Microsoft odlučio poduzeti nešto po tom pitanju.

Ja Windows 8 nikako ne vidim kao fail OS. Zadržat će sve dobre osobine Windows-a 7 (normalno desktop Aero sučelje npr.), uz par unaprijeđenih značajki (task manager, manipulacija datotekama). Pravi korak naprijed i fokus pri razvoju W8 su mobilne platforme.

Jedini problem u cijeloj priči je neisplativost prelaska desktop korisnika na nove Windowse.

Napokon glas razuma! :) Upravo ta mogucnost povezivanja smartphonea, tableta, laptopa i desktop s jednim OS-om je glavni adut windowsa 8.

Uzmite dovoljno jak tablet, primjerice 11.6" ekran, koji je moguce "ustekati" kao Asus Transformer Prime, tako da dobijete pristojan mali laptop. I nek je tablet dovoljno jak da se moze koristiti i kao jeftiniji desktop, na nacin da na njega prikacite ekran, tipkovnicu i misa - imate jedan uredjaj koji pokriva toliko razina! Jedina karika koja nedostaje u ovome svemu je operativni sustav koji ce to sve omoguciti. Takodjer, Intel bi napokon trebao izaci s procesorima koji ce se moci natjecati s arm-om u mobilnom segmentu, sto znaci da i kompatibilnost x86 programa ostaje na stolu.

Meni je to sasvim dovoljno :))

thinking...
16 godina
odjavljen

W8 DP je neupotrebljiv na desktopu ako se ne ugasi Metro, ali je osjetno brži OS od Windowsa 7.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne možeš opet ni to reći - jeste da je ovakav Start Screen ,bez ikakvih mogućnosti settinga naporan ,ali zato je vrlo brzo izašlo dosta alata koji su omogućili da ga se uređuje i isključuje po želji.

A inače ,bilo je dosta leakanih screenshotova gdje se vidi da u kasnijim verzijama ima mogućnosti uređivanja i isključivanja Start Screena.

Ali da ,nadajmo se da ga uopće nećemo vidjeti na desktop verziji Osmice kad izađe.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 16:36 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

sedmica je moderni xp, kao što je xp dugo godina koristilo dugo ljudi, tako će i sedmicu jel je stvarno os na mjestu...imam i vistu na laptopu, nemogu se pohvaliti s njom , rastrošan os...kako je netko okačio sliku mislim da će svaka druga verzija winsa biti pogodak...sa osimcom otvaraju neko novo poglavlje...imam dojam da neće biti dobro prihvaćena i implementirana od strane kućnih korisnika (izuzev korisnika koji imaju ekrane na tocuh)...zato bi tamo negdje win "9" ili kako se već bude zvalo biti ono kak spada...

samo krupno, ništa sitniš
15 godina

ako se može očekivati povećanje performansi na AA1 netbooku, naravno da će osmica ić na hard

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Da, svi su se uhvatili za taj Metero style koji je samo jedna od mogućnosti.

Windows 8 će biti isti kao sedmica samo osjetno brži, evo samo neki razlozi zašto zamijeniti OS:
- The biggest advantage to this new system is that we will see much faster boots times, depending on the hardware in question this could be as much as 30-70% faster than before.
- The new task manager is actually capable of handling 160 logical cores at once, something that Windows 7 can’t. Of course at this point this seems pretty moot and even by the time Windows 9 rolls around it is doubtful that such setups will really be needed, still it’s nice that Microsoft is thinking about the future.
- ARM processor support
- itd.

Imate u raznim reviewima usporedbe. Ako dobijemo isti OS koji radi brže, ima bolji thread management i koji ima koju novu dodatnu opciju onda se isplati koristiti ga. Barem je to moje mišljenje. Dakako treba čekati da isprave sve greške, zato će i release biti tek tamo 2013. godine.

http://www.rabbits-clan.com

2 0 hvala 0
16 godina
Andeo kaže...
Ako dobijemo isti OS koji radi brže, ima bolji thread management i koji ima koju novu dodatnu opciju onda se isplati koristiti ga. Barem je to moje mišljenje.

Isplati se piratima.

Svima koji OS nabavljaju legalno, bit će apsolutno neisplativo prelaziti sa Windowsa 7 na 8.

16 godina

Svi ćete preći na na osmicu jer Battlefield 4 neće raditi na starim windowsima

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
To je istina, kompanijama gdje treba zamijeniti stotine licenci sigurno će biti teško "izračunati isplativost". I danas u mnogim firmama u RH se vrte WinXP jer im ni sedmica nije bila isplativa.
http://www.rabbits-clan.com
16 godina
odjavljen
DamageHigh kaže...
Andeo kaže...
Ako dobijemo isti OS koji radi brže, ima bolji thread management i koji ima koju novu dodatnu opciju onda se isplati koristiti ga. Barem je to moje mišljenje.

Isplati se piratima.

Svima koji OS nabavljaju legalno, bit će apsolutno neisplativo prelaziti sa Windowsa 7 na 8.

To nije baš točno. Primjerice, baterija traje do 10% dulje na Win8, što je kritična stavka vlasnicima prijenosnika.

16 godina
protjeran

Šta to treba biti zabavno u OS-u, to je samo okruženje u kojem radim svoj posao. Jedino što vidim od OS-a je copy/paste i taskbar.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Tema se lijepo razvila i već su počele kritike a ni beta još službeno nije objavljena ...treba puno vremena i dobrih argumenata naših najbližih da bi (mi koji kupujemo OS koji trenutno imamo sedmicu koja radi jako dobro) da bi se odlučili za osmicu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...
DamageHigh kaže...
Andeo kaže...

Isplati se piratima.

To nije baš točno. Primjerice, baterija traje do 10% dulje na Win8, što je kritična stavka vlasnicima prijenosnika.

To je tako u teoriji. Da će u praksi netko ići kupovati Win8 (pričamo o korisnicima koji već posjeduju licencu Win7) za 1k kuna (i to govorimo o polulegalnoj OEM verziji) zbog 10% bolje autonomije prijenosnika - sumnjam.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice