Win-Win za Nokiju i Microsoft

poruka: 167
|
čitano: 29.186
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Win-Win za Nokiju i Microsoft".
16 godina
protjeran

čovjek je sigurno mislio na procese...

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Win-Win za Nokiju i Microsoft
SasaFrr kaže...

Možda je mislio da radi 30 aplikacija - al ne onih koje on treba i koristi.

Svejedno, meni je svaki rad na mobitelu osim letimicnog citanja mailova, tvitova, sms-anja i zivkanja poprilican pain in the ass. Jos kad mi kolega kaze da je instalirao remote desktop na android :)))) Nebudimo neozbiljni...

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
17 godina
protjeran
tnakir kaže...
grimyHR kaže...
tnakir kaže...
grimyHR kaže...

pa tu ima i ozbiljnog posla, po potrebi mi je uz ovo sve upaljen i skype, mail client, preglednik dokumenata i slicno(to su one sitnice u pozadini)

I za sve je bitno da radi simultano jer je rad na mobitelu toliko ugodan da mozes ugodno switchati aplikacije i slicno... cmon... priznaj da pretjerujes.

radi glatko sve, garantirano, pocne mi usporavati na jedno 30+ aplikacija odjednom, probavao, i to samo kod prebacivanja, jednom   kad udem u aplikaciju opet glatko radi, al 30+ ni meni ne treba

Ja na PC-u imama 10 aplikacija maksimalno. Outlook, skype, visual studio, mysql/MS SQL, ftp, chrome, winamp, remote desktop par notepada i to je to? Di skupis tih 30. Ima bit da si ti ono sto se zove power user. Nisam dovoljno velik informaticar za tebe :(  {#}

ja nisam rekao da koristim 30 aplikacija odjednom, testirao sam do negdje 35 aplikacija otvorenih odjednom, imam ih do negdje 10ak otvorenih odjednom

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
SasaFrr kaže...

Svejedno, meni je svaki rad na mobitelu osim letimicnog citanja mailova, tvitova, sms-anja i zivkanja poprilican pain in the ass. Jos kad mi kolega kaze da je instalirao remote desktop na android :)))) Nebudimo neozbiljni...

hm

zasto onda imas smartphone

tu sam samo radi vijesti o apple-u
16 godina
neaktivan

hm... kakva besmislena rasprava. multitasking na n900 je najbolji. i točka. puka činjenica. ja nakon sym3 multitaskinga (koji je sličan) ne bi prešao na android ni da mi platiš. iskustvo je kao na desktopu. fluidnost je predivna kao i činjenica da na 256 mb rama mogu imat 20+ aplikacija simultano otvorenih (nije da ih ja imam - samo činjenice iznosim). 

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
apoteka kaže...
tnakir kaže...
SasaFrr kaže...

hm

Prosvijetli me... sto ti koristis?

18 godina
wanderer kaže...

hm... kakva besmislena rasprava. multitasking na n900 je najbolji. i točka. puka činjenica. ja nakon sym3 multitaskinga (koji je sličan) ne bi prešao na android ni da mi platiš. iskustvo je kao na desktopu. fluidnost je predivna kao i činjenica da na 256 mb rama mogu imat 20+ aplikacija simultano otvorenih (nije da ih ja imam - samo činjenice iznosim). 

Istina, ja sam na svojem 5th edition Symbianu, 400 mhz i 128 MB RAM-a imao simultano otvoreno ako se dobro sjecam - 12 aplikacija!

Stekalo je, ali na tako "jadnom" hardwareu kojeg danasnji Androidi jedu za dorucak je zapravo fascinantno i to jos uvijek sa prosjecno manjom potrosnjom baterije nego ijedan Android.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 13:29 (Psiho246).
18 godina
neaktivan

prije bih rekao 2xwin za microsoft kad čovjek pogleda dolje popis tvrtki. pad dionica za 14% i prosvjedi radnika nisu naznaka ushićenja nakon dobrog posla.

link na in memoriam: microsoft's previous strategic mobile partners

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 13:45 (hrvooje).

0 0 hvala 0
18 godina
Nokia ima ugovore sa svim operaterima na planeti i ljude koji rade s telefonima cijeli životni vijek. Patentirali su sve kaj se ima patentiran oko mobilnog telefoniranja i svega vezanog uz to. Nemojte zaboravit da je Nokia na sudu sa Apple-om. Ako ispadne da je Nokia u pravu onda bude Apple moral platit masne pare ili im mogu zabranit prodaju uređaja, tak da im prodaja onda pada na 0 uređaja godišnje.
Microsoft ima bezbroj programera i iskustvo u izradi OS-a ko niti jedna firma na svijetu
Sad ako te dvije firme ne naprave neke pomake na tržištu onda nitko ne bude.
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
apoteka kaže...
tnakir kaže...
SasaFrr kaže...

hm

Prosvijetli me... sto ti koristis?

mobitel koristim za pametne stvari

18 godina

Go on... slusam...

Svi spominju neke pametne stvari, instaliraju milijun i jednu aplikaciju, a zapravo imaju mail klijent, skype (koji je za android katastrofa), fb/twitter klijent i milijun i jednu igru i onda su to poweruseri.

Sta, imam ebay klijent kojeg palim 1x mjesecno, imam wifi skener kojeg palim 1x mjesecno, imdb kojeg palim 1x mjesecno. Jel ovo vrijedno spominjat kao instalirane aplikacije? Meni ne.

Fotoaparat mi ni netreba. Internet browser imam integriran i sluzi me vise nego ok. Mail, twitter koristim na dnevnoj bazi i to mi je bitno za spomenuti. Angry birds koje igram kad kenjam nije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 15:14 (tnakir).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Go on... slusam...

Svi spominju neke pametne stvari, instaliraju milijun i jednu aplikaciju, a zapravo imaju mail klijent, skype, fb/twitter klijent i milijun i jednu igru i onda su to poweruseri.

Sta, imam ebay klijent kojeg palim 1x mjesecno, imam wifi skener kojeg palim 1x mjesecno, imdb kojeg palim 1x mjesecno. Jel ovo vrijedno spominjat kao instalirane aplikacije? Meni ne.

Fotoaparat mi ni netreba. Internet browser imam integriran i sluzi me vise nego ok. Mail, twitter koristim na dnevnoj bazi i to mi je bitno za spomenuti. Angry birds koje igram kad kenjam nije.

hm

18 godina

Ajde... slusam... reci...

EDIT: Jos cekam. Jbt tolika je ta lista aplikacija koju koristis, da ti session od foruma istekne, pa moras ponovo pisat. Eto da se ne mucis, napisi u notepadu pa prekopiraj u editor vamo.

Ili pak guglas aplikacije koje bi mogao navesti jer zapravo kenjas, jer prema onome sto pisete o "Musthave aplikacije za Android i Symbian" - 90% su djecja posla i poprilicno su smjesne ako se uzimaju kao ozbiljne aplikacije. Rekao bih kao iBeer ili kao iLigter za iPhone.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 15:44 (tnakir).

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
apoteka kaže...

hm

Ajde napokon reci za što ga ti koristiš?

---

Inače, da se osvrnem na multitasking, nit je ovaj na Androidu loš, nit je ovaj na ajfonu loš, ako na WP7 bude poput bilo kojeg od tih dobro je.

Ovo šta nekolicina priča su gluposti koje nemaju veze s vezom.

30+ aplikacija?! Pliz!

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
18 godina
Danny_HR kaže...

Svi su bili brzi na "A sta ce ti smartphone"...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 16:00 (tnakir).
18 godina
neaktivan
Ma glupost, kao i svaki put kad idu popljuvati ajfon jer je jednostavan i za glupane.
"Pravi hakeri" i power useri koriste Android, a kad pitam za što to, onda nemaju pojma.
18 godina
Danny_HR kaže...
Ma glupost, kao i svaki put kad idu popljuvati ajfon jer je jednostavan i za glupane.
"Pravi hakeri" i power useri koriste Android, a kad pitam za što to, onda nemaju pojma.

Pa zato jer iOS ima samo iOS distribuciju, dok android ima milijun i jednu ku'is. Imas modaco, pa imas villan pa imas eeeeej :) 

Inace se piydi jabucarima sta moraju jb-at mobitel da bi im nesto proradilo, a androidi prvo sta naprave je rutaju svoj mobitel. Nije govno nego se pas posra.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 16:07 (tnakir).
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Uff to mi je jedan od najjačih argumenata, inače ga koriste oni ''najteži'' slučajevi koji pucaju od frustracija, ljubomore i neznam ti ja čega sve ne..

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

EDIT: Jos cekam. Jbt tolika je ta lista aplikacija koju koristis, da ti session od foruma istekne, pa moras ponovo pisat. Eto da se ne mucis, napisi u notepadu pa prekopiraj u editor vamo.

Ili pak guglas aplikacije koje bi mogao navesti jer zapravo kenjas, jer prema onome sto pisete o "Musthave aplikacije za Android i Symbian" - 90% su djecja posla i poprilicno su smjesne ako se uzimaju kao ozbiljne aplikacije. Rekao bih kao iBeer ili kao iLigter za iPhone.

ja nisan reka da san power user

koristim smartphone ponajvise za offline navigaciju, gledanje filmova

i nesto rjede office

da je to sve dobro rjeseno na dummyphone-u

koristio bi takav mobitel

iman i drugih aplikacija

ali nista esencijalno i nista sto ne bih imao u javi ili ugradeno u drugom mobu/os-u

samo san te pitao zasto ce tebi smartphone

ako ti je ista vise od sms-anja twitera i zivkanja nepotrebno?

nije mi cilj vrijedati, tako da nemoj ni ti

17 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
apoteka kaže...

hm

---

Inače, da se osvrnem na multitasking, nit je ovaj na Androidu loš, nit je ovaj na ajfonu loš, ako na WP7 bude poput bilo kojeg od tih dobro je.

Ovo šta nekolicina priča su gluposti koje nemaju veze s vezom.

30+ aplikacija?! Pliz!

to 30+ aplikacija je samo dokaz da apple/google/MS seru da se nemoze, kak nokia moze? ja ne koristim 30 aplikacija odjednom, nego max negdje 10, a vi ne mozete ni toliko, ne zato sto to hardver ne moze, nego vas je proizvodac ogranicio svojim OS-om

18 godina
apoteka kaže...
tnakir kaže...

ja nisan reka da san power user

koristim smartphone ponajvise za offline navigaciju, gledanje filmova

i nesto rjede office

da je to sve dobro rjeseno na dummyphone-u

koristio bi takav mobitel

iman i drugih aplikacija

ali nista esencijalno i nista sto ne bih imao u javi ili ugradeno u drugom mobu/os-u

samo san te pitao zasto ce tebi smartphone

ako ti je ista vise od sms-anja twitera i zivkanja nepotrebno?

nije mi cilj vrijedati, tako da nemoj ni ti

E da, office sam zaboravio. Koristim ga iz razloga sto dummyphone-i nemaju jednako kvalitetno rijesene aplikacije (ili ih najcesce uopce nemaju) koje imaju smartphone-i. 

17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

to 30+ aplikacija je samo dokaz da Apple/google/MS seru da se nemoze, kak nokia moze? ja ne koristim 30 aplikacija odjednom, nego max negdje 10, a vi ne mozete ni toliko, ne zato sto to hardver ne moze, nego vas je proizvodac ogranicio svojim OS-om

Reci kojih je to 10 aplikacija

Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
18 godina
Šef kaže...
grimyHR kaže...

to 30+ aplikacija je samo dokaz da Apple/google/MS seru da se nemoze, kak nokia moze? ja ne koristim 30 aplikacija odjednom, nego max negdje 10, a vi ne mozete ni toliko, ne zato sto to hardver ne moze, nego vas je proizvodac ogranicio svojim OS-om

Ja jos cekam. 

@Danny - ono vezano za JB je bilo ironicno...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 16:33 (tnakir).
18 godina
neaktivan

Ja da se sad krenem truditi i izmišljati ne bih smislio 10 komada.

Maksimalno šta koristim je slušanje glazbe, surfanje i/ili e-mail. U isto je vrijeme uključen neki IM klijent i to je to. Ne znam kad bi se desilo da mi treba više od toga.

tnakir kaže...

@Danny - ono vezano za JB je bilo ironicno...

Znam, krivo sam stisnuo. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 16:55 (Danny_HR).
17 godina
protjeran
Šef kaže...
grimyHR kaže...

vec sam ih nabrojao, potrudi se pa procitaj cijeli thread

18 godina
neaktivan

Ne, nisi, upravo sam prošao kroz tvoje postove.

Rekao si samo da imaš otvoreno (7 il tak nešto) tabova, music player, igra sa ugašenim zvukom i još nekoliko sitnica za koje si rekao da su skype, mail client, preglednik dokumenata.

Di je tih 10?
Kad nas već tjeraš da cjepidlačimo.

Sve to koristiš u isto vrijeme? Konstantno?

Inače, evo ovo je trenutno aktivno na mom ajfonu, neke od tih stvari zbilja trenutno koristim, a kao što vidiš imam otvorena 3 taba.

I sad ti meni reci po čemu se (konkretno) tvoj mutlitasking razlikuje od mog "multitaskinga" ili onog na Androidu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 17:06 (Danny_HR).

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Ne, nisi, upravo sam prošao kroz tvoje postove.

Rekao si samo da imaš otvoreno (7 il tak nešto) tabova, music player, igra sa ugašenim zvukom i još nekoliko sitnica za koje si rekao da su skype, mail client, preglednik dokumenata.

Di je tih 10?
Kad nas već tjeraš da cjepidlačimo.

Sve to koristiš u isto vrijeme? Konstantno?

Inače, evo ovo je trenutno aktivno na mom ajfonu, neke od tih stvari zbilja trenutno koristim, a kao što vidiš imam otvorena 3 taba.

I sad ti meni reci po čemu se (konkretno) tvoj mutlitasking razlikuje od mog "multitaskinga" ili onog na Androidu?

kao prvo rekao sam max jedno 10, znaci ne stalno, i tu ih je 7 koje ukljucuju firefox koji sam pojede vise resursa nego sve te gluposti koje si ti pokazao da tebi "rade", i razlika je ogromna, jer moje se aplikacije prebacuju trenutno, a ne moram cekati da on opet otvori aplikaciju i loada njeno sejvano stanje i u pozadini rade sto god da im zadam, ne ovisim o nekakvim api-ima koje je apple odredio i koji neke stvari ne mogu napraviti

18 godina
neaktivan

Ni ja ne moram čekati da se ponovno pokrene i sve se prebacuju trenutno. Također rade ono što im je zadano ako treba.

O čemu ti pričaš? Očito nemaš pojma o čemu, jelda?

Daj mi samo reci, jesi li i kada probao multitasking na iPhone 4 ili nekom od Android uređaja?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 17:34 (Danny_HR).
17 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Ni ja ne moram čekati da se ponovno pokrene i sve se prebacuju trenutno. Također rade ono što im je zadano ako treba.

Daj mi samo reci, jesi li i kada probao multitasking na iPhone 4 ili nekom od Android uređaja?

jesam

i sta da radim ako sam upravo skinuo rar arhivu na iphone i zelim ju raspakirati na C:\ disk? i to u pozadino stovise...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 18:10 (grimyHR).
16 godina
protjeran
grimyHR kaže...
Danny_HR kaže...

jesam

i sta da radim ako sam upravo skinuo rar arhivu na iphone i zelim ju raspakirati na C:\ disk? i to u pozadino stovise...

Grimy zasto stalno pises o onome o cemu nista ne znas? Kakvo cekanje pri prebacivanju izmedju taskova na iphoneu4??? Ne bulazni...

A ovo sta spominjes sam na iphoneu radio prije vise od 2 godine...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice