Heh A ja mislio da je Samsung najbolji proizvođač HDD-ova) :o Ja sam si ionako htio ubosti još jedan novi disk nakon što sam još 9/2009 upgradeao grafiku... Išao bih na Samsung F3 500 ili neki WD Caviar Black 1000MB 64MB cache, razmišljam još da mu malo dignem performanse i odma prodao ovaj stari iz 2007/08
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam 1-TB externi WD HDD
sad to mogu ponosno reci 
Ja sam dosad imao samo Western Digitalove hard diskove, i iskreno mogu reći da još nisam požalio.
I Samsung i WD su odlični diskovi, F3 je najtiši kojeg sam imao i prilično hladan disk, a prijenosni WD-ov sam ispustio sa cca 1.5 m na kamene stepenice i nakon godinu dana radi kao nov pa sam i tu zadovljan 
Kod mene je WD 4EVER. Jedino oni na svoj disk daju 5 godina jamstva, a ako imaju tolika muda imaju i mene kao vjernog kupca. WD only... 
Ja sam dosad imao samo Western Digitalove hard diskove, i iskreno mogu reći da još nisam požalio.
Ja sam do sada imao HDD-e raznih proizvođača među kojima i one od Western Digitala, nakon razočaranja sa Seagateom, Samsungom i ostalim.... od prije dvije godine samo WD dolazi u obzir!
Vidim da su tu svi oduševljeni s WD-om. Ja se još kunem u WD starkelju od 20GB, ali nakon havarije 2 WD diska od 120 GB taj proizvođač ne dolazi u obzir. Seagate mi je odličan ali dosta bučan, dok sam se s Samsungom jako iznenadio i trenutno je on moj favorit.
osim ovog zadnjeg imatko iskustva sa wd my passport diskovima?
namjeravam uzet jedan jer mi se čin brzi i povoljni
za sada jedin WD koji doma imam je WD-40
Ja imam WD My Passport 250 Gb, i zadovoljan sam....Lijep, malen, pouzdan....Nemam primjedbe...
Ja imam ext. WD passport 320GB, više od godinu dana i sve ok, samo se malo jače grije i vibrira, za razliku od ext. samsung 80GB.
A novi WD black 1TB radi ko vurica i još je k tome duplo brži od starog Seagatea 120Gb.
Naravno, garancija od 5 god je super, al nadam se da neće trebati :)
Ne,ne i ne
Nikad vise WD u moju kucu nece uvjerio sam se sam nakon sto mi vec drugi put u kratkom roku crkava externi hdd koji sam oba puta platio 350 KM sto iznosi 178 eura
Evo i slicica tog modela koji mi je skoro dosao glave :)
Garancija?
osim ovog zadnjeg imatko iskustva sa wd my passport diskovima?
namjeravam uzet jedan jer mi se čin brzi i povoljni
za sada jedin WD koji doma imam je WD-40
ne zaboravi:
passport ne traži odvojeno napajanje. USB ima dosta struje.
bez problema 300 gb više od godine.
pa ak je netko vodeci i najvise zarađuje to neznaci da ima najbolje diskove
pa ak je netko vodeci i najvise zarađuje to neznaci da ima najbolje diskove
Valjda si mislio TB(terabajta), šta će serveru hdd od 8 gigabajta? Ili sam ja glup ili ti...
I ja sam si nedavno "ubo" jedan 640GB Black!
15 godina sam isključivo imao Seagateove, još od 270mb verzije u 486-ici. I bilo je vrijeme za promjene! Na brže i tiše!
I ovaj preostali Seagate će, nadam se, uskoro prepustiti mjesto nekom SSD-u.
Imao sam diskove gotovo svih proizvođača.
...jedini me WD nikad nije iznevjerio. 
Ima i Seagate dobre diskove, ali kako je netko rekao WD se više prodaje. Recimo vrlo često se nalazi u HP/Acerima, koristi se u Canon kopirkama (to je i mene iznenadilo :) itd... Uglavnom, imaju raznoliki asortiman i zbog toga se dobro prodaju, a garancija je stvar zbog koje se definitivno isplati uzeti pa i rekao bih "riskirati".
Inače, i WD i Seagate crkavaju, to su normalne stvari. Navodno WD ima veći postotak crkavanja, ali ako se uzme u obzir da se i više prodaje onda je to nekako "logično".
Ove zadnje verzije (EARS) sa 4kb sektorima su mi ispilile živce. Naime koristim FreeNAS (FreeBSD based) i imam 2TB diskove unutra i u početku su radili super, a poslije im je write bio ~1MB/s... Poludio sam, tri dana kopao i onda skužio da nisu ispravno formatirani... pih! Uglavnom, nakon dodatnih muka prebacivanja podataka i novog formatiranja rade kako treba :)