WD – prijenosnih 2 TB

poruka: 20
|
čitano: 4.269
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "WD – prijenosnih 2 TB".
14 godina
WD – prijenosnih 2 TB

Ne razumijem kako je ovo nova stvar. Imam WD My Passport (bez ultra) kapaciteta 2TB i sa USB3 konekcijom od kraja prošle godine. Kolega mi ga je nabavio iz SAD-a za 800kn.

Moj PC  
1 5 hvala 0
18 godina
neaktivan
WD – prijenosnih 2 TB

Ovo je već par mjeseci na links cjeniku:

http://tinyurl.com/d9kddp2

Tako da ne znam po čemu je ova vijest važna, nije da im je prvi disk takvog kapaciteta i formata.

There are no scraps in my scrapbook

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
WD – prijenosnih 2 TB

hm cudno zaista...

i kod mene na poslu 2 takva diska....ne kuzim {#} 
jedino razlika koju vidim je tekst na disku koji pise u drugom smjeru,ali ono bitno sto najavljuju 2 tb je vec tu (i ostale stvari) .

Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
WD – prijenosnih 2 TB

Ajde prije baljezganja pročitajte text sa razumijevanjem pa možda shvatite da postoji više modela My Passporta, a ovdje se radi o Ultra modelu.

0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
WD – prijenosnih 2 TB

"Western Digital je najavio dostupnost svog najkapacitetnijeg prijenosnog diska"

Moj PC  
9 1 hvala 0
13 godina
protjeran
WD – prijenosnih 2 TB

Jel čitaš ti šta ti se piše?

My Passport Ultra je do sada dolazio u 500-1000GB verzijama, a sad će biti i 2Tb, a to što je novinar nespretno složio rečenicu je nebitno.

4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
WD – prijenosnih 2 TB

Pa bitno je, jer daje dezinformaciju,i onda se desava sto se sad "prepiremo" zbog gluposti.A nije ni moja ni tvoja greska.

Jer kaze kao sto gore naveo,najveci model svojeg prijenosnog diska (po meni to zvuci opcenito a pod tim i tim imenom/modelom ce se zvat al eto.)Nek svatko definira na svoj nacin.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 12:41 (cropunk).
Moj PC  
10 1 hvala 0
14 godina
WD – prijenosnih 2 TB

Znaci jedina razlika je u famoznom nazivu "ultra" i dimenzijama:
obicni my passport - 127 x 83,8 x 17,8 mm
ultra my passport - 110,5 x 81,6 x 15,4 mm

I naravno sto se za cca istu cijenu u  manjem pakiranju dobije 1TB prostora umjesto 2TB.

Moj PC  
1 2 hvala 0
18 godina
WD – prijenosnih 2 TB

Krivo je sročena vijest(pardon reklama) i to je to.

Ja samo neznam
tko je natipketao TD na ljude koji su spomenuli da u vijesti nešto
nije dobro sročeno jer 2TB modele već imaju? 
TDovci se ne slažu da oni imaju 2TB prijenosne mini diskove?
ukinite te glupe TUTD ako nema argumentacije/identifikacije.

Niemo na 24sata ili sličnom žutilu, mislim da ovdje slaganje/neslaganje
gdje se iznose egzaktne činjenice a ne stavovi i promišljanja,
mora imati obrazloženje neslaganja.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
14 1 hvala 1
15 godina
Re: WD – prijenosnih 2 TB
overhaul kaže...

Ja samo neznam

Upravo si dao solidan prijedlog za poboljsanje kvalitete rasprava na forumu. TD se moze dati samo uz tekstualno obrazlozenje, ako obrazlozenje nije validno (ako neko napise "tekst") moderator moze dat karton. 

Btw ovo je super stvar, 2TB a stane u dzep, samo neznam kakve su brzine 2.5 greenovima.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 18:10 (athlon64).
14 godina
neaktivan
WD – prijenosnih 2 TB

Zeznuo se i kupio WD-ov My Book Essentials 2.0 prije par godina.

Na WinXP Pro 32-bit radi.

Na Win7 Pro (64-bit) NE RADI.

Sustav ga ne prepoznaje (device manager: žuti uskličnik i unknown device). Izgleda kako nedostaju ti driveri (64-bitni?) za (WD-ov?) chipset SATA-USB 2.0.

WD na svojim stranicama taj eksterni disk naziva legacy produktom (!) za koji ne daje podršku niti išta drugo. Predati "legacy" drivere u neki open source repozitor kako bi ih barem volonteri prilagodili? Ni slučajno.

Isprobao njihove SES ili kako se već zovu driver. Ne radi. Isprobao Microsoftov recept s promjenama u Registryu. Dobio BSOD kod bootanja.

Našao i na ovom forumu ljude koji se žale na ovo.

Rješenje: kupi NOVI eksterni disk "moderne generacije", kopiraj sve podatke, a ovog se riješi {#}

Umjesto ovih cirkusa, bolje je odvojeno kupiti obično USB kućište i disk. Onda si siguran kako neće biti trikova i podvala proizvođača.

To je moje iskustvo s WD My Book diskovima, ako kome pomogne.

Nika više.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
boing24234 kaže...

Sustav ga ne prepoznaje (device manager: žuti uskličnik i unknown device). Izgleda kako nedostaju ti driveri (64-bitni?) za (WD-ov?) chipset SATA-USB 2.0.

WD na svojim stranicama taj eksterni disk naziva legacy produktom (!) za koji ne daje podršku niti išta drugo. Predati "legacy" drivere u neki open source repozitor kako bi ih barem volonteri prilagodili? Ni slučajno.

Isprobao njihove SES ili kako se već zovu driver. Ne radi. Isprobao Microsoftov recept s promjenama u Registryu. Dobio BSOD kod bootanja.

Rješenje: kupi NOVI eksterni disk "moderne generacije", kopiraj sve podatke, a ovog se riješi {#}

Umjesto ovih cirkusa, bolje je odvojeno kupiti obično USB kućište i disk. Onda si siguran kako neće biti trikova i podvala proizvođača.

Nika više.

Pa i jest "legacy" ..zasto driveri? Jei li probao drugo napajanje? Pokusao si za zadnjim USB utorom? Na drugom PC-u?

17 godina
neaktivan
boing24234 kaže...

Nika više.

Imam WD My Book Essentials (USB 2.0) i stariji My Book Home (USB 2.0 ,FW ,eSATA) već nekoliko godina i bez problema rade na XP-u ,Visti (32 i 64 bitnoj) ,Sedmici (32 i 64 bitnoj) ,Osmici ,OS X-u ,Linuxu.

To je moje iskustvo.

Ali ,ovdje se priča o WD Passportu.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 11:54 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Pa i jest "legacy" ..zasto driveri? Jei li probao drugo napajanje? Pokusao si za zadnjim USB utorom? Na drugom PC-u?

Moraju biti neki driveri kako bi to radilo. Prije suse obavezno morali koristiti drieri za eksterni hdd, a kasnije su izgleda bili uključeni u XP. Ili su se proizvođači tome što je msft stabio, tj. prilagodili protokol koji njihov hw koristi tome što je već u win. Nešto slično kao što su napravili kasniej za winbase csp i smartice u win7.

Možda jednostavno više nisu htjeli raditi za 64-bitne W7?

Googlanjem sam pronašao hrpu ljudi s istim problemom.

Godinama radi na drugim PC-jima i laptopima - s WinXP Pro x32. Na Win7 Pro x86-64 - unknown device. Isprobao par portova, usb 2.0 i 3.0. Dell Vostro 3550.

Možda treba neki legacy support mode ili slično?

kizo2703 kaže...

Imam WD My Book Essentials (USB 2.0) i stariji My Book Home (USB 2.0 ,FW ,eSATA) već nekoliko godina i bez problema rade na XP-u ,Visti (32 i 64 bitnoj) ,Sedmici (32 i 64 bitnoj) ,Osmici ,OS X-u ,Linuxu.

To je moje iskustvo.

Ali ,ovdje se priča o WD Passportu.

Pls pošalji mi na privatnu poruku kako si uspio natjerat Essentials neka proradi - ako nije bilo samo da se ušteka i radi. Stvarno više ne znam što bih. Možda ovisi od kontrolera do kontrolera?

Nema veze što nije točno taj model. Bit je u mogućim problemima koji kasnije mogu nastati nonšalantnim stavom proizvođača, nadam se kako se razumijemo.

17 godina

@ boing,

-piše hrpu gluposti. Nije potreban nikakav driver (SES..) tj to je dodatni software, virtaulni CD koji instalira soft za npr backup ili zaštitu (bitlocker).

-podrazumijeva se driver za USB, ovo je nepotrebno za normalno korištenje dok se sam virtualan CD može i diseblirati (jer inače automatika pokušava instalirati drvier).

-sve pobleme koji neki korisnik ima, je iz sasvim drugog razloga, loš USB (napon), kabel, antivirus, pa i zaključavanje i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
boing24234 kaže...

Pls pošalji mi na privatnu poruku kako si uspio natjerat Essentials neka proradi - ako nije bilo samo da se ušteka i radi. Stvarno više ne znam što bih. Možda ovisi od kontrolera do kontrolera?

Nema veze što nije točno taj model. Bit je u mogućim problemima koji kasnije mogu nastati nonšalantnim stavom proizvođača, nadam se kako se razumijemo.

Jednostavno - uključil ga na usb port ,bilo koji ,i disk radi. Na bilo kojem PC-u ,na bilo kojem OS-u.

Jel je do kontrolera ,ne znam. Ako normalno radi na svim drugim PC-ima ,možda to je problem.

Pošto je u pitanju laptop ,nebi me čudilo.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 14:07 (kizo2703).
15 godina
boing24234 kaže...

Nika više.

Nabavi si drugi USB kabel, po mogućnosti kraći. Imao sličan problem, nabavkom novog kabela problem je nestao. Ovo s kabelom sam pronašao na netu (mislim baš na WD site-u).

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Nabavi si drugi USB kabel, po mogućnosti kraći. Imao sličan problem, nabavkom novog kabela problem je nestao. Ovo s kabelom sam pronašao na netu (mislim baš na WD site-u).

Isprobano i s originalnim kabelom (a kojem trenutno radi na WinXP) i s kraćim - ista stvar.

Možda je najjednostavnije rješenje nabaviti jeftilen USB 3 kućište, iščupati disk iz ovog i prebaciit unutra.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 13:53 (boing24234).
14 godina
neaktivan
WD – prijenosnih 2 TB

Uspio nekako upogonit prčkanjem po postavkama BIOS-a, ali radi samo na jednom portu shared USB/eSATA.

Na ostalim "običnim" USB 2.0 i USB 3.0 portovima dobivam "unknown device" sa žutim upitnikom.

Ali sad imam problema kad sma ga priključio na desktop :(

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Ja samo neznam

Ma bilo je dovoljno i da se vidi tko je lupao TD/TU.

Znalo tko je relevantan. Za dat TD. Ako je neki pero trol, nisi trzo. No kad je već netko ozbiljnijeg staža i znanja, on bi vjerojatno i zakeljio neki tekst. Tako da se na sadašnje TU/TD liste ne treba previše ni obazirat. Jedino šteta što se ne zna tako lako tko su te... da ih ne nazovemo pogrdno...

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice