Vista u SAD-u na 30%

poruka: 15
|
čitano: 2.227
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vista u SAD-u na 30%".
18 godina
neaktivan
Vista u SAD-u na 30%

Sve polako ide na svoje mjesto, ali tko bi reko da će XP još uvijek biti tako rasprostranjen?

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista u SAD-u na 30%

A kako su mjerili korištenost OS.

Ja mislim da je za linux i više, samo je to teško izmjeriti, mislim da ovi rezutati se odnose više na prodaju a ne na korištenost.

Ubuntu je prošle god imao 9milijuna korisnika, fedora ide negdje do toga broja, pa opensuse itd. No na forumima nam dolazi sve više linux korisnika, pa bi rekel da ova ljestvica nije bas točna.

18 godina

Da, sve ide na svoje mjesto, Vistu ćemo preskočiti, a facelift Viste oliti W7 će zaživjeti negdje kad za njega izađe SP2...a do onda će XP još uživati u svojoj rasprostranjenosti i kvaliteti. Znači još minimalno 3 godine nema potrebe za ušminkanim OS-om. Osim ako proizvođači hardvera već sutra ne počni izbacivati hardver bez drivera za XP....

18 godina
Win7 ce zavrnuti i Vistu i XP zajedno ...vec u beta fazi ima dosta korisnika a jos masa ima u planu da predje na njega kad izadje final....za linux mi jako cudno ...po meni on ima vise udjela
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
linuxuser kaže...

A kako su mjerili korištenost OS.

Ja mislim da je za linux i više, samo je to teško izmjeriti, mislim da ovi rezutati se odnose više na prodaju a ne na korištenost.

Ubuntu je prošle god imao 9milijuna korisnika, fedora ide negdje do toga broja, pa opensuse itd. No na forumima nam dolazi sve više linux korisnika, pa bi rekel da ova ljestvica nije bas točna.

Mjereno je korištenje, a ne prodaja.

"Poslovni korisnici i dalje preferiraju Windowse XP – radnim danima povećava se njihov udio, a vikendom do izražaja dolaze kućni korisnici s Vistom."
StatCounter Global Stats analysis is based on four billion pageloads per month. StatCounter is one of the largest website traffic monitoring companies in the world with over two million members globally. Over 40% are located in the US with 25% in Europe. 
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 14:26 (klimama).
17 godina
neaktivan

Na koji način su to mjerili, i dalje mislim da je ovo lestvica bezvezna.

18 godina

Ima li tko podatke o rasprostranjenosti Windowsa XP tih godina kad je izdan, znaci 2001., 2002., 2003.?

Think locally, act globally...
17 godina
linuxuser kaže...

Na koji način su to mjerili, i dalje mislim da je ovo lestvica bezvezna.

to lupali bezveze brojeve

jej 100. post
|^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@) Xfire: inferno2912
17 godina
SupremeCommander kaže...

Ima li tko podatke o rasprostranjenosti Windowsa XP tih godina kad je izdan, znaci 2001., 2002., 2003.?

Krajem 2002. godine 20% korisnika Interneta imalo je Winowse XP. Na 1. mjestu su bili Windowsi 98 sa 37% korisnika.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 15:46 (klimama).
17 godina
neaktivan
Vista u SAD-u na 30%

Nemoguće je usere preselit na nešto drugo. Ono što im serviraš to će i koristit, sad to bio XP, Vista ili BeOS njima svejedno.

Mislim da preko 50% korisnika računala u lijepoj našoj ne zna šta su to točno Windowsi i ne bi znali odgovoriti na pitanje koji OS koriste.

To je za njih računalo ili ti ga kompjutor. Zato padaju u vodu i sve tvrdnje u korist IE-a jer isto većina ne zna razliku, to je za njih internet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
linuxuser kaže...

"A kako su mjerili korištenost OS.

Ubuntu je prošle god imao 9milijuna korisnika, fedora ide negdje do toga broja, pa opensuse itd. No na forumima nam dolazi sve više linux korisnika, pa bi rekel da ova ljestvica nije bas točna."

Ubuntu broji korisnike prema IP adresi dok se spajaju na update. Meni na iskonu se svaki 24 sata mijenja adresa, a samo Ubuntu sam instalirao barem 10 puta na oko 3 kompa. Tako da  bas 9 mil je mozda malo preoptimisticno.

(uh, sto sam sad zabrljavio...)

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 16:57 (bnaci).
17 godina
neaktivan
Vista u SAD-u na 30%

sedmica ce napravit takeover i na taj bijedan udio viste

I iskreno drago mi je zbog XP-a, Viste mu nije ni do koljena

C2D e8400 | 4GB DDR2 @ 800MHz | Radeon HD4850 | CL X-FI ExtremeMusic Windows Vista & Windows 7
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 16:59 (MocniSkopac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
To sto je XP i dalje prvi, ne govori o tome kako je bolji, vec je svijet umoran da iznova kupuje nesto sto ima. Obicni korisnik i ne zna koji je bolji windows. Najvise mi seremo o tome.

Mislim da Windows 7 nece nista donjeti puno, pogotovo u vrijeme krize.

Sto se tice nas. Ovdje je sve ravno, jer slabije se prodaje, posto jos uvijek se koriste piratske verzije.

Pitanje je da li ce neko recimo ko ima XP dati sad za Win 7 500 dolara ili ce ostati na XP-u. To isto se odnosi i na Vistu.

Kolko oni izbacuju te office, windowse itd.. ne moze vise svijet s parama to stici.
18 godina
neaktivan

Da.. polako će se stvari posložiti i noviji OS-ovi će zasjesti na tron. To je neizbježan proces i svi koji i dalje inzistiraju na XP-u i zagovaraju razvoj dx-a10 za XP će nažalost ostati uskračeni.

Što se Viste tiče, još jednom ponavljam - Vista 64bit je trenutačno NAJBOLJI Win OS na tržištu!  Over and out.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
MocniSkopac kaže...

sedmica ce napravit takeover i na taj bijedan udio viste

I iskreno drago mi je zbog XP-a, Viste mu nije ni do koljena

Kladim se da koristiš XP...

VISTA RULZ!!!
Vir prudens non contra ventum mingit...
1
Nova poruka
E-mail: