Sve polako ide na svoje mjesto, ali tko bi reko da će XP još uvijek biti tako rasprostranjen?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A kako su mjerili korištenost OS.
Ja mislim da je za linux i više, samo je to teško izmjeriti, mislim da ovi rezutati se odnose više na prodaju a ne na korištenost.
Ubuntu je prošle god imao 9milijuna korisnika, fedora ide negdje do toga broja, pa opensuse itd. No na forumima nam dolazi sve više linux korisnika, pa bi rekel da ova ljestvica nije bas točna.
Da, sve ide na svoje mjesto, Vistu ćemo preskočiti, a facelift Viste oliti W7 će zaživjeti negdje kad za njega izađe SP2...a do onda će XP još uživati u svojoj rasprostranjenosti i kvaliteti. Znači još minimalno 3 godine nema potrebe za ušminkanim OS-om. Osim ako proizvođači hardvera već sutra ne počni izbacivati hardver bez drivera za XP....
A kako su mjerili korištenost OS.
Ja mislim da je za linux i više, samo je to teško izmjeriti, mislim da ovi rezutati se odnose više na prodaju a ne na korištenost.
Ubuntu je prošle god imao 9milijuna korisnika, fedora ide negdje do toga broja, pa opensuse itd. No na forumima nam dolazi sve više linux korisnika, pa bi rekel da ova ljestvica nije bas točna.
Na koji način su to mjerili, i dalje mislim da je ovo lestvica bezvezna.
Ima li tko podatke o rasprostranjenosti Windowsa XP tih godina kad je izdan, znaci 2001., 2002., 2003.?
Na koji način su to mjerili, i dalje mislim da je ovo lestvica bezvezna.
Ima li tko podatke o rasprostranjenosti Windowsa XP tih godina kad je izdan, znaci 2001., 2002., 2003.?
Nemoguće je usere preselit na nešto drugo. Ono što im serviraš to će i koristit, sad to bio XP, Vista ili BeOS njima svejedno.
Mislim da preko 50% korisnika računala u lijepoj našoj ne zna šta su to točno Windowsi i ne bi znali odgovoriti na pitanje koji OS koriste.
To je za njih računalo ili ti ga kompjutor. Zato padaju u vodu i sve tvrdnje u korist IE-a jer isto većina ne zna razliku, to je za njih internet.
"A kako su mjerili korištenost OS.
Ubuntu je prošle god imao 9milijuna korisnika, fedora ide negdje do toga broja, pa opensuse itd. No na forumima nam dolazi sve više linux korisnika, pa bi rekel da ova ljestvica nije bas točna."
Ubuntu broji korisnike prema IP adresi dok se spajaju na update. Meni na iskonu se svaki 24 sata mijenja adresa, a samo Ubuntu sam instalirao barem 10 puta na oko 3 kompa. Tako da bas 9 mil je mozda malo preoptimisticno.
(uh, sto sam sad zabrljavio...)
sedmica ce napravit takeover i na taj bijedan udio viste
I iskreno drago mi je zbog XP-a, Viste mu nije ni do koljena
Mislim da Windows 7 nece nista donjeti puno, pogotovo u vrijeme krize.
Sto se tice nas. Ovdje je sve ravno, jer slabije se prodaje, posto jos uvijek se koriste piratske verzije.
Pitanje je da li ce neko recimo ko ima XP dati sad za Win 7 500 dolara ili ce ostati na XP-u. To isto se odnosi i na Vistu.
Kolko oni izbacuju te office, windowse itd.. ne moze vise svijet s parama to stici.
Da.. polako će se stvari posložiti i noviji OS-ovi će zasjesti na tron. To je neizbježan proces i svi koji i dalje inzistiraju na XP-u i zagovaraju razvoj dx-a10 za XP će nažalost ostati uskračeni.
Što se Viste tiče, još jednom ponavljam - Vista 64bit je trenutačno NAJBOLJI Win OS na tržištu! Over and out.
sedmica ce napravit takeover i na taj bijedan udio viste
I iskreno drago mi je zbog XP-a, Viste mu nije ni do koljena