da na androidu nesto ne valja?!?!? nemoguce, vjerojatno je rijec o symbianu... :)
ovdje je rijec i o ogromnom propustu u samom androidu
Hm, ja sam na svoj desire instalirao igru pew-pew. dakle zaj... sam se. kako da sad reinstaliram android, ako mi tzv. "hard reset" ne pomaže.
bilo bi dobro kada bi pazili koje se aplikacije uvršatavaju na market... Apple to ima jako dobro riješeno
LOL. Svi koji su na Androidu pripremite se na kupnju licenciranog mobilnog Antivirusnog software-a i redovito izdavanje zakrpi.
Eto google se ugledao na Microsftove Windowse.
pa ja imam avg, stavia sam ga vise
iz fore nego koristi, skenira sve fajlove
koji se downlodaju ili nove s sd kartice..
Hehe, onaj tko i naivno skida aplikacije takvog blesavog imena, i 'zaslužuje' da se poslije zeza s vraćanjem mobitela na normalu
Ali istina je da android market pati od toga što svatko može objaviti bilo što. Mislim da bi sve to trebalo srediti, posebice stoga što Android tako ubrzano raste. Premda, i ne čudi me što autoru Androida (googleu) nije stalo puno do privatnosti i zaštiti podataka...
Hehe, onaj tko i naivno skida aplikacije takvog blesavog imena, i 'zaslužuje' da se poslije zeza s vraćanjem mobitela na normalu
Ali istina je da android market pati od toga što svatko može objaviti bilo što. Mislim da bi sve to trebalo srediti, posebice stoga što Android tako ubrzano raste. Premda, i ne čudi me što autoru Androida (googleu) nije stalo puno do privatnosti i zaštiti podataka...
Nitko ne zaslužuje da mu se shebe mobitel samo zato šta je Google nesposoban pošteno vodit svoj market ili osigurat svoj OS. Di si na Symbian-u ili iOS-u takve gluposti vidio?
Ovo bi se dogodilo i iOS-u da nema kontrolu. Android je popularna i otvorena platforma. Windows je popularna i otvorena platforma. Ni OSX ni Linuxi ni iOS ni WP7 to nisu. Sigurnost se ne moze ocekivati na slobodnom trzistu i slobodnoj platformi.
Hm, ja sam na svoj desire instalirao igru pew-pew. dakle zaj... sam se. kako da sad reinstaliram android, ako mi tzv. "hard reset" ne pomaže.
ne moraš brinuti...pew-pew je okej, čak je i sada na marketu...problem bi bio da si instalirao igricu sa onim kineskim znakovima na početku
'几何战机_PewPew'...
ne moraš se brinuti.
I onda će netko reći da je dobro imati otvorenu platformu.
Pih!
Symian je zastarjeli OS kojeg je vrijeme pregazilo, iOS je previše zatvoren OS i "najgluplji OS", WP7 je premlada i nedovršena platforma, na Andoridu izviru virusi.
Kakav OS vi hoćete?
Ono gore je sarkazam naravno
Ovo bi se dogodilo i iOS-u da nema kontrolu. Android je popularna i otvorena platforma. Windows je popularna i otvorena platforma. Ni OSX ni Linuxi ni iOS ni WP7 to nisu. Sigurnost se ne moze ocekivati na slobodnom trzistu i slobodnoj platformi.
e sad si ga sjebo, linux je daleko otvoreniji od androida, da nije tako, android nebi sad mogao leechat na linuxovom kernelu
sam sta je daleko sigurnija platforma dok god korisnik nije idiot
Symian je zastarjeli OS kojeg je vrijeme pregazilo, iOS je previše zatvoren OS i "najgluplji OS", WP7 je premlada i nedovršena platforma, na Andoridu izviru virusi.
Kakav OS vi hoćete?
ja ocu ubuntu/kubuntu mobile
tnx :-)
Oprosti, nisam znao da ipak ima bezgrešnih ljudi. Jbg, ja sam jedan od mnogih, koji kad radi i pogriješi. Drago mi je da postoji netko kome se takve stvari ne događaju... -.-
Daj mi molim te reci kaj je blesavo u nazivima sljedećih aplikacija:
Photo Editor
Chess
Scientific Calculator
Advanced Currency Converter
App Uninstaller
očito sam bedast, pa ne vidim 
Ali isto, što nije razboritije skidati samo aplikacije koje imaju vrlo dobre ocjene, preporuke ostalih i sl? Ne treba baš svaku aplikaciju s marketa skinuti...svakako necu skinuti neku amplikaciju
koja ima manje od 4 zvjezdice i par komentara
napisanih o njoj, al sta je je triba bi google
bit malo rigoroznii sta se tice postavljanja na
market, npr. oni bi prvi trebali ispitat amplikaciju
i uvjerit se da je sigurna... nije da nemaju resursa
za tako nesto...
Opet mlaćenje prazne slame, sve po starome. Ništa novoga.
Oni koji stalno seruckaju su našli novoga materijala...
Istina da je loša i dobra strana android-a njegova otvorenost, nažalost postoje ljudi koji je pokušavaju iskoristiti. Mislim da će google uvesti neku vrstu kontrole na aplikacije (ali samo u pogledu malicioznosti aplikacija). I naravno prije svake instalacije aplikacije imaš "prava" koja dopuštaš aplikaciji. Ako npr. PewPew traži pristup sigurnosnim postavkama telefona, onda tu sigurno nešto ne štima. Btw. tko je kriv tim osobama koje ne čitaju prava nego samo "next, next, next".
I pisanje virusa za Android samo dokazuje da je platforma postala popularna, bez brige iOS-ovci, možda netko napiše jedan i za vas.
To je to što "idiotima" treba diktator da im veli što je dobro za njih, a što ne, a ostali koji znaju pogledat ocjenu aplikacije i neki review prije nego ju instalira se to neće dogoditi.
Ja sebe ne smatram debilom pa da mi S.J. objasni kako to nije dobro za mene i zato moj mobitel to nema, ja znam sam za sebe što je najbolje za mene, zato ovaj propust nema nikakve veze s androidom.
I naravno, zato svi koji se drže zatvorenih platformi "puše marketniške fore" i "ne rade ništa ozbiljno", da citiram samo par izjava andorid fanboi-a koji ovdje 0-24 trollaju. :)))
Google se, naravno, nije ugledao na MS, ali nažalost android lagano klizi prema tome da postane u mobilnom svijetu ono šta su Win bili u PC svijetu - OS koji želi biti univerzalan, sve pokriti, sve uključiti, a onda se upotrebljivost i jednostavnost korištenja gurne u drugi plan (npr. kako izgleda korisničko sučelje 3.0), a HW vendori su počnu nad*ebavat sa Mhz-ima, Gb-ima itd, bilo kakva inovativnost se gubi. Srećom po korisnike situacija je bitno drugačija nego početkom 90-ih u PC svijetu, tržište je drugačije, tako da se situacija vjerojatno neće odvit kao na PC tržištu, odnosno tržište će se vjerojatno segmentirat na par platformi i ustabilit kroz par godina.
To je to što "idiotima" treba diktator da im veli što je dobro za njih,
Pa ako me ta "diktatura" štiti od smeća onda svakako.
Zanimljiv tok vijesti na bug-u.
Predstavljen iPad2!!!
Virusi trojani na Androidu! (stara vijest)
Slučajnost ili marketing?
Opet mlaćenje prazne slame, sve po starome. Ništa novoga.
Oni koji stalno seruckaju su našli novoga materijala...
Istina da je loša i dobra strana android-a njegova otvorenost, nažalost postoje ljudi koji je pokušavaju iskoristiti. Mislim da će google uvesti neku vrstu kontrole na aplikacije (ali samo u pogledu malicioznosti aplikacija). I naravno prije svake instalacije aplikacije imaš "prava" koja dopuštaš aplikaciji. Ako npr. PewPew traži pristup sigurnosnim postavkama telefona, onda tu sigurno nešto ne štima. Btw. tko je kriv tim osobama koje ne čitaju prava nego samo "next, next, next".
I pisanje virusa za Android samo dokazuje da je platforma postala popularna, bez brige iOS-ovci, možda netko napiše jedan i za vas.
google treba poraditi na sigurnosti samog androida, a ne marketa, znaci ne da nema aplikacija na marketu koje iskoristavaju neku rupu, nego da nema rupe
lijepa tema za jedno tiskano izdanje... sto kad se izgubi pametni telefon i sto sve anonimus moze pronaci za zlouporabu na istome.
to je pravi virus. ;)
google treba poraditi na sigurnosti samog androida, a ne marketa, znaci ne da nema aplikacija na marketu koje iskoristavaju neku rupu, nego da nema rupe
Ti vjerojatno ne razumiješ kako trojani funkcioniraju. Sustav ne mora imati nikakvu "rupu" da bi gore instalirao trojan. Android je jako dobar sustav, sa vrlo lošim app store-om.
Isti problem bi imali korisnici svih platforma da se njihovi store-ovi ne kontroliraju. To je jedostavno propust google-a ili upuštanje u nešto što ne misle održavati.
Kakav OS vi hoćete?
Ja radim kao developer i Android i iOS aplikacija i iOS jest zatvoren OS, ali definitivno nije "najgluplji OS". I android i iOS platforma imaju svoje prednosti i nedostatke, no kad se sve sve zbroji, ja preferiram iOS. Ne bih sad o detaljima jer bi bilo OT.