Više vjerujem u vuka i tri praščića...
Više vjerujem u vuka i tri praščića...
:)
Trebali su staviti debelim crvenim slovima - PLACEN OGLAS :P
Hahahaha, koja reklama .
Ma dobro, dobar certifikat se svakako isplati i cijeni, te vjerovatno (u svakoj normalnoj firmi) donosi bolje radno mjesto sto implicira vecu placu.
Šteta što nije neka invazija normalnih firmi...
Šteta što nije neka invazija normalnih firmi...
Certificiranje = ulaganje u sebe, u svoje znanje i svoju buducnost... Ako se ima mogucnosti, bilo bi glupo to ne napraviti.
Možda nažalost, ali ja ovo vidim kao "kokoš ili jaje situaciju". U vremenima kojima živimo, najnormalnije je razmišljanje (poslodavčevo) da bi radnik (jer eto radi, prima plaću i to njemu čini dobro!!!) trebao financirati priču sa certificiranjem (ne pricam o certifikatu xyz od 1000kn na 2 rate).
Da se razumijemo, postoje i normalni poslodavci koji prepoznaju utjecaj i prednosti certifikacije na poslovni proces
Možda nažalost, ali ja ovo vidim kao "kokoš ili jaje situaciju". U vremenima kojima živimo, najnormalnije je razmišljanje (poslodavčevo) da bi radnik (jer eto radi, prima plaću i to njemu čini dobro!!!) trebao financirati priču sa certificiranjem (ne pricam o certifikatu xyz od 1000kn na 2 rate).
Da se razumijemo, postoje i normalni poslodavci koji prepoznaju utjecaj i prednosti certifikacije na poslovni proces
Naravno, dobar poslodavac ce ulagati u svog radnika te mu omoguciti da polaze odredjeni certifikat. Ali bez obzira na to, u sebe treba ulagati. Pogotovo u IT-u.
Međutim, sertifikati su odlična stvar (stekne se puno znanja dok spemaš ispit + dokaz da imaš to znanje) pa ne treba odustajati. Sad sam vraćen u stari sektor, dali su mi šefovsko mjesto, proveo sam 4 mjeseca u Shenzhenu na Huawei Univerzitetu, učestvovao na najizazovnijim projektima (migracija na NGN, uspostavljanje PMO)
OD 2011. sam i PMP.
Naravno, dobar poslodavac ce ulagati u svog radnika te mu omoguciti da polaze odredjeni certifikat. Ali bez obzira na to, u sebe treba ulagati. Pogotovo u IT-u.
Da. Da. Da, samo što dosta često vidim/čujem opasku certifikacija wise koje su na pragu "...certifikat = posao..."
Međutim, sertifikati su odlična stvar (stekne se puno znanja dok spemaš ispit + dokaz da imaš to znanje) pa ne treba odustajati. Sad sam vraćen u stari sektor, dali su mi šefovsko mjesto, proveo sam 4 mjeseca u Shenzhenu na Huawei Univerzitetu, učestvovao na najizazovnijim projektima (migracija na NGN, uspostavljanje PMO)
OD 2011. sam i PMP.
Da se razumijemo, CCNA i nije neki certifikat, ali je odlican korak prema ozbiljnijim i vaznijim certifikatima.
Da. Da. Da, samo što dosta često vidim/čujem opasku certifikacija wise koje su na pragu "...certifikat = posao..."
To ti se zove marketing.
Da ne spominjem kad vidim nešto poput "...Većina poslodavaca (43%)..."
ne vjerujem više nikakvim brojkama u članku i ne čitam dalje!
Prijavljujem za zločestu stranicu!!!
ako je 43% vecina onda se i ostali pdoaci mogu intepretirati u istom duhu.
Sve je to otkrivanje tople vode,
poslodavci u privatnim firmama trebaaju ljude koji znaju raditi imali oni diplome, certifikate ili su SSS.
Magistar informaticar je uglavnom strucnjak za otkrivanje tople vode,
a ako me netko zeli razuvjeriti neka navede neko dostignuce nekog magistra u IT-u,
pod tim ne mislim na prepisivanje radova i otkrivanje tople vode nego na nesto novo, orginalno i upotrebljivo.
Sta se ponude IT-a dovoljno je pogledati pod MojPosao i Posao pa da se dobije uvid u potrebu za tim kadrovima u RH i njihov profil,
sve ostalo je mlacenje prazne slame
prosao sam nekoliko tecajeva u Algebri i zadovoljan san bija...
Mozda neces dobiti vecu placu i siguran posao kako oni to marketinski objavljuju no dobit ces nekakav respekt medju kolegama i vece znanje necega. Svak normalni zaposlenik voli znati vise o onome sto radi i ako ima mogucnosti i vrimena tribao bi ici i nauciti neke nove stvari.
Sam certifikat je dokaz da znas nesto o necemu, i za poslodavca je nekakav dokaz da zelis naucit vise o tome. Nema nista lose u certificiranju pa makar iz svog djepa.
Nema nista lose u certificiranju pa makar iz svog djepa.
Kako da ne. Ti sebi platiš tečajeve i polaganje ispita, a eventualni poslodavac te potapše po ramenu zadovoljan jer u tebe ne mora uložiti niti lipe firminog novca.
Nema nista lose u certificiranju pa makar iz svog djepa.
Kako da ne. Ti sebi platiš tečajeve i polaganje ispita, a eventualni poslodavac te potapše po ramenu zadovoljan jer u tebe ne mora uložiti niti lipe firminog novca.
Platiš sam sebi certifikat. Eventualni poslodavac ti da posao jer imaš certifikat i znanje koje njemu treba.
Ne platiš sam sebi certifikat, nego čekaš da ti poslodavac plati certifikat. Poslodavac te potapša po ramenu i zahvali na prijavi za posao i kaže ti da će ti se javiti. Nikada se ne javi.
Jednom kad si počneš plaćati tu vrstu školovanja, otvorio si mogućnost da te poslodavac ucjenjuje. Sljedeći korak je još jedan certifikat, pa si kupi sam svoj kompjuter, pa si plati sam odlazak na konferenciju...
Jednom kad si počneš plaćati tu vrstu školovanja, otvorio si mogućnost da te poslodavac ucjenjuje. Sljedeći korak je još jedan certifikat, pa si kupi sam svoj kompjuter, pa si plati sam odlazak na konferenciju...
Glupost.
Prvo skoči pa reci hop!
Prvo skoči pa reci hop!
To iznosis svoje iskustvo ili iskustvo nekog poznanika mozda?
Prvo skoči pa reci hop!
I jedno i drugo.
Prvo skoči pa reci hop!
Možda imaš sreće pa radiš u normalnoj firmi, no moje iskustvo je da to u državnim firmamam ne vrijedi ništa, jer gledaju samo u diplome, a kako mi kolege pričaju iz raznoraznih manjih i većih firmica, ima svega, od potpisivanja specijalnog ugovora ako ti firma plati certifikaciju, pa sve do samostalnog plaćanja tečaja ili sudjelovanja u plaćanju.
I jedno i drugo.
Svasta... a sta da ti kazem, trazi novi posao, ja nikad nisam naletio na takvog sefa. Dapace, svi su bili i vise nego fer prema meni. A nisam ni cuo da je nekog tako maltretiralo. To je valjda kako ti uleti.
@Dougal... drzavne firme... to je svemir za sebe. U NORMALNIM firmama ipak gledaju znanje a ne diplomu. Sto se tice certifikata, pa mislim da je posteno da ti firma nudi da polazes certifikat uz njihovu financijsku pomoc, pa makar i parcijalnu. Ali da ti uvjetuje polaganje certifikata nakon zaposlenja (bez da ste o tome prethodno dogovarali) i to jos o tvom trosku je bezobrazno.
Svasta... a sta da ti kazem, trazi novi posao, ja nikad nisam naletio na takvog sefa. Dapace, svi su bili i vise nego fer prema meni. A nisam ni cuo da je nekog tako maltretiralo. To je valjda kako ti uleti.
@Dougal... drzavne firme... to je svemir za sebe. U NORMALNIM firmama ipak gledaju znanje a ne diplomu. Sto se tice certifikata, pa mislim da je posteno da ti firma nudi da polazes certifikat uz njihovu financijsku pomoc, pa makar i parcijalnu. Ali da ti uvjetuje polaganje certifikata nakon zaposlenja (bez da ste o tome prethodno dogovarali) i to jos o tvom trosku je bezobrazno.
Ima svega. Raspitaj se malo. Na kraju se sve svede na my way or highway.
Highway it is...
Highway it is...
NHF tnakir, ali malo mi gledas cijelu situaciju kroz svoju pricu koja je izgleda ruzicasta (aj barem nekom ).
Slutim da svi mi više manje imamo realan pogled što je to normalno u poslodavac-radnik odnosima; zalosno je da poslodavac po defaultu ima prednost jer ima polugu od 370k ljudi na zavodu. Tako da si velika većina ljudi trenutno ne može dopustiti "highway it is...".
NHF tnakir, ali malo mi gledas cijelu situaciju kroz svoju pricu koja je izgleda ruzicasta (aj barem nekom ).
Slutim da svi mi više manje imamo realan pogled što je to normalno u poslodavac-radnik odnosima; zalosno je da poslodavac po defaultu ima prednost jer ima polugu od 370k ljudi na zavodu. Tako da si velika većina ljudi trenutno ne može dopustiti "highway it is...".
Moguce. Jednom sam radio za usranog sefa. Nikad vise. Za sada zbilja imam srece po tom pitanju.
a ima ih svakakvih. ima ih sta nedaju place, sta daju place, sta ti daju novac za certifikate,koji ne daju novac za certifikate...meni je isto to novo da poslodavac tjera nekoga da se certificira za svoj novac... On ako zeli nekoga sa time uzet ce ga odma. nevidim razloga da bi tirao netkoga da se certificira. a ako nemoze nac takvoga onda nece tjerat ni sadasnjeg zaposlenika... nema mi tu logike...
Sva sreća pa se ne smatram informatičarem, a niti sam upoznao dobrog poslodavca.
Opet besplatni oglasi i priče za malu djecu.
Evo mojeg osobnog istraživanja: diploma, položio 4 certifikata, završio dodatna algebrina školovanja, u međuvremenu se zaposlio u informatičkoj struci i vrlo brzo počeo samostalno raditi, skupio par godina iskustva i za kraj - dobio otkaz - višak radne snage. Zbubao brdo love na certifikate, a sad ne mogu naći posla u informatici, pa se radi sve i svašta. I ne vjerujem da sam jedinstveni slučaj. Toliko o algebrinim istraživanjima.
Ako se ovo slučajno promijeni, odmah ću ispraviti ovdje navedene navode i pojesti svoje riječi.