Zar im je toliko trebalo da se ovog sjete...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa vec je sony ericsson napravio slicno sa njihovim punjacima
znaci punjac ima isti utor ko slusalice pa je on prolazan tak da mozes slusat muziku na slusalice dok se on puni
E kad bi ovo zaživjelo, ali da... svi smo svjesni da će ovo vjerojatno biti tek prolazan bljesak 
Ovo je praktično jedino na laptopu. Na konektor je prevelik za na stolno računalo koje ima 4 porta 2+2 jedan kraj drugog. Povečava troškove izrade, a vjerojatno ima veći pad parformansi ulančana takva 4 kabela nego USB hub s 4 porta. Uz to je hub kompatibilan s postoječim kabelima, može se staviti na stol da bude na dohvat ruke. Ako treba dodatno napajanje, opet je hub s napajanjem bolje rješenje jer daje 4 ili više portova koji imaju napajanje, a ovo daje ili samo napajanje za jedan uređaj ili na izlaznom konektoru dopušta veću struju nego standard propisuje.
Bez obaveznog forsiranja ovo neće zaživjeti, a ako se bude forsiralo, biti će više korisnika koji će iskusiti mane neko prednosti.
pa vec je sony ericsson napravio slicno sa njihovim punjacima
znaci punjac ima isti utor ko slusalice pa je on prolazan tak da mozes slusat muziku na slusalice dok se on puni
Znam za to, takav je bio punjač od mog k800
Zasto ne bi na stolno? ja bi bez problema stavio na prednji usb utor...
Okej, je praktično ako fali portova, no nije li glupo da ako hoćeš ištekati jedan uređaj, moraš ištekati i sve one koji su iza njega?
Okej, je praktično ako fali portova, no nije li glupo da ako hoćeš ištekati jedan uređaj, moraš ištekati i sve one koji su iza njega?

A tko ima potrebe za spajanjem više od 4 USB-a? 
Da se spoji USB, vanjski hard i miš opet ti ostane jedan slobodan 

ma i da nije dovoljno, uvijek postoji usb hub sa 4 ili više portova tako da ovo kaj rade nije posebno nešto, ne kažem da nije loše, al opet nije nekakva senzacija...

Meni... Tipkovnica, side tipkovnica, slusalice, miš, stick, vanjski hard, fotic itd.
Al tak i tak mi maticna ima dosta portova pa nije bed..
predobra stvar za laptope,ionako imam samo 4 usb-a,a jedan koristim za miš,stavili su mi hdmi bolje da su stavili još jedan usb,što će mi hdmi ionako nije previše funkcionalan
Žice, žice, žice i za kraj još malo žica.
LOL! Ustekam tri takva, jedan USB je wireless kartica, drugi USB DVB-T kartica i treci USB printer i zbog premale snage od toga nece radit niti jedna kartica :D
Hm.. korisnost je upitna jer se gubi na snazi napajanja kad se spoji nekoliko USB uređaja 
OK je za uređaje s vlastitim napajanjem (printeri, 3.5" eksterni diskovi, neki skeneri...). Za bus-powered uređaje nije nikako iskoristivo.
Napajanje se da sradit, a propusnost?:)
Mislim da to ovisi o specifikaciji HUB-a (internog na ploči ili eksternog). Znam da podržava do 127 uređaja.
USB podržava do 5 nivoa grananja (ukoliko to nisu USB 3.0 standardom promijenili), što znaći da na matičnoj na kojoj ovakav konektor blokira susjedne portove, zauzme 4 porta, a omogučuje spajanje 5 uređaja uz probleme s napajanjem i propusnošću. Tu postoji mogučnost dodatnog napajanja, ali to napajanje može napajati 1 uređaj, dok USB hub (po naški: koncentrator) s napajanjem napaja sve portove. Onda još imamo uređaje u obliku sticka (memorija, HSDPA modem, DVB-T prijamnik) kod kojih bi ovakav princip bio nepraktičan, pa moraju biti zadnji ili koristiti kabel koji ima jedan ovakav kraj (s napajanjem za sve uređaje osim memorije), a drugi standardni USB konektor u koji se spaja stick što bi na kraju imalo gotovo jednaku cijenu kao USB hub.
Ideš na kreativno spajanje 
USB utor na kompu -> tipkovnica -> miš -> printer -> skener -> USB HDD -> USB stick
Morate imati prioritete u životu