jedno me zanima,ako se neko razumije koliko su ovi procesori slabiji od core 2 duo na sličnoj frekvenciji,jer vidim da ih dosta ugrađuju u manja i skučenija kučišta tipa notbook i netbook
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko sam ja o tome gledao dvojezgreni Atom 330 je ugrubo brz kao Celeron M 420 na 1.6 GHz (jednojezgreni procesor). Obzirom na potrošnju od 8 W to je prilično dobro.
Atomi nisu procesori za ozbiljan rad. Odlicni su za netbookove i slicne uredaje jer malo trose i imaju respektabline performanse.
Atom ti je procesor koji je optimiziran za minimalnle troškove izrade, a zbog toga pate performanse a i sve ostale karakteristike. Iz jednog wafera ih dobiju 2500 komada zahvaljujuci malom broju tranzistora (pedesetak miliona , i7 recimo ima preko 700 miliona tranzistora )
Sve u svemu taj procesor je po svemu u banani ali dobro puni intelov džep jer za razliku od konkurencije u tom segmentu može vrtiti windowse.
Prvo definiraj "ozbiljan rad"
Atom moze biti procesor za "ozbiljan rad" kad ga strpas u kucni NAS/fileserver. Neces i7 trpati u to :D
x86 arhitektura mu je prednost nad konkurencijom, ali i to je upitno buduci kad uzmes njegovu namjenu u obzir, linux se namece kao logican izbor, a linux se vrti na svemu i svacemu.
Prvo definiraj "ozbiljan rad"
Atom moze biti procesor za "ozbiljan rad" kad ga strpas u kucni NAS/fileserver. Neces i7 trpati u to :D
x86 arhitektura mu je prednost nad konkurencijom, ali i to je upitno buduci kad uzmes njegovu namjenu u obzir, linux se namece kao logican izbor, a linux se vrti na svemu i svacemu.
Ozblijan rad - pod tim sam mislio da nije dovoljno jak za igre, kodiranje, dekodiranje, 3D i takve stvari. Nema dobre performanse. Nije niti namjenjen za takve stvari. To je jedan jeftinaker procesor za male stvari, za osnovne radnje. Dobro se prodaje i to je jedino sto je bitno.
Igre nisu ozbiljan rad :P
Dobro se prodaju jer se nalaze u notebook-ovima.
Za njih je idealan jer omogućuje zahvaljujući svom dobrom omjeru između potrošnje i performansi veliku autonomiju rada (10 sati), a može zavrtiti sve uredske aplikacije, o prenosivosti i dimenzijama ne treba ni govoriti
Sve to skupa notebook-ove čini dosta atraktivnim za poslovne ljude.