wouuu...
-a brzina je mjerena kako?
-radi li na USB-2.0?
-samo 30$?
Zašto eSATA, mislim, jel ima i SATA adapter? itd..
wouuu...
-radi li na USB-2.0?
-samo 30$?
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
wouuu...
-radi li na USB-2.0?
-samo 30$?
A ono, teško je bilo odguglat? Mada, bilo bi bolje kada bi u vijesti postojao link na uređaj.
http://www.newertech.com/products/esatatousb3.php
Sve je jasno čak i na prvo čitanje. Vanjski HDD diskovi koji imaju eSATA priključak se preko ovog uređaja mogu spojiti na USB 3.0 portove na računalu, što omogućava visoke brzine prijenosa podataka i korisno je ako nemaš eSATA port.
Ja imam 2 eSata porta al nemam USB 3 i trebao bih adapter kojim bi npr Usb3 flash stick mogao ubosti u eSata 
wouuu...
-radi li na USB-2.0?
-samo 30$?
A ono, teško je bilo odguglat? Mada, bilo bi bolje kada bi u vijesti postojao link na uređaj.
http://www.newertech.com/products/esatatousb3.php
Sve je jasno čak i na prvo čitanje. Vanjski HDD diskovi koji imaju eSATA priključak se preko ovog uređaja mogu spojiti na USB 3.0 portove na računalu, što omogućava visoke brzine prijenosa podataka i korisno je ako nemaš eSATA port.
-ma da (oče), naravno.. ali smisao vijesti je -da se mora googlati? ili da nam da koliko-toliko potpunu, provjerenu informaciju? i/ili kao u tvom primjeru link barem na izvor.
-uz ostala potpitanja, koja ostaju otvorena... kao spomenuta brzina, po SATA-1 nedostižna (ček out što piše u spec..).
Kao što sam postavio pitanje, za USB-2.0, na linku je vidljivo da je podržan (btw, hvala z alink). -jer je to važan podatak.
-kao što neko več reče... kao jutarnji.
btw, eSATA-SATA bricket košta cca 10kn ili uz MBO, radi punom brzinom i bez USB-3.0 kontrolera, pa nije ni isplativo dati30$=kod nas?... itd.
Korisno
-ma da (oče), naravno.. ali smisao vijesti je -da se mora googlati? ili da nam da koliko-toliko potpunu, provjerenu informaciju? i/ili kao u tvom primjeru link barem na izvor.
-uz ostala potpitanja, koja ostaju otvorena... kao spomenuta brzina, po SATA-1 nedostižna (ček out što piše u spec..).
Kao što sam postavio pitanje, za USB-2.0, na linku je vidljivo da je podržan (btw, hvala z alink). -jer je to važan podatak.
-kao što neko več reče... kao jutarnji.
btw, eSATA-SATA bricket košta cca 10kn ili uz MBO, radi punom brzinom i bez USB-3.0 kontrolera, pa nije ni isplativo dati30$=kod nas?... itd.
A to ti je korisno za nekog ko ima laptop a hoće priključiti vanjski sata disk... njemu ne pomaže kablić :)
A to ti je korisno za nekog ko ima laptop a hoće priključiti vanjski sata disk... njemu ne pomaže kablić :)
točno.. (ipak dodatak 'ali')
-ali, koji je smisao USB-3.0? -brzina?
-dali se i do sad mogao spojiti ext.usb.disk, flash disk itd? dali je razlika samo u novom-USB-3.0 i time povezanoj brzini?
- ... ako se o toj (jedinoj bitnoj-različitoj) 'sitnici' nedaju info, čemu vijest. Točnije napisano je 200+MB/s ... kako? kad je u opisu na str. proizvođača =SATA1=150...
tako da ako je važna brzina, kablić je direktan.
btw. imaju i notebookovi eSATA, pa je to (za većinu) suvišno. USB je ipak praktičniji-univerzalniji.
Sasvim kontra, čemu uopće adapter, pogotovo eSATA (ja bi radije SATA) da mogu direktno priključiti HDD za kopiranje...
itd. itd..
točno.. (ipak dodatak 'ali')
-ali, koji je smisao USB-3.0? -brzina?
-dali se i do sad mogao spojiti ext.usb.disk, flash disk itd? dali je razlika samo u novom-USB-3.0 i time povezanoj brzini?
- ... ako se o toj (jedinoj bitnoj-različitoj) 'sitnici' nedaju info, čemu vijest. Točnije napisano je 200+MB/s ... kako? kad je u opisu na str. proizvođača =SATA1=150...
Ti ne razumiješ tehnologiju?
Recimo, imaš eSATA+USB2 vanjski disk. Kupio si laptop koji nema eSATA, ali ima USB 3.0. Zašto se mučiti sa prijenosom podataka od 30 MB/sec kada možeš imati punu brzinu SATA diska, 70-120 MB/sec (ovisno o disku) ili više, ako je u pitanju SSD disk u kućištu - za neš sitno dolara.
Ako ti ne treba, a ti preskoči :)