USB hub sa 49 utora

poruka: 8
|
čitano: 2.057
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "USB hub sa 49 utora".
17 godina
neaktivan
USB hub sa 49 utora

Onome kome treba korisna stvar ali.....480€, malo previše,bolje da kupi 10 malih USB hub-ova sa 4 utora.

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
USB hub sa 49 utora

Nedavno je objavljena vijest o izlasku USB sticka od 256GB. Da se fino upikne po jedan u svaki port i da naprave driver da se ukupni kapacitet prikazuje kao jedan disk - pogodite! :) Imali bi preko 12TB. Istina, izgledalo bi ružno i bilo relativno sporo, a da i ne govorim o cijeni i isplativnosti, ali tko ima para i voli se upuštati u takve projekte, nek samo izvoli. Cijena prava sitnica - cca. $44,800 LOL :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: USB hub sa 49 utora
Burs kaže...

Nedavno je objavljena vijest o izlasku USB sticka od 256GB. Da se fino upikne po jedan u svaki port i da naprave driver da se ukupni kapacitet prikazuje kao jedan disk - pogodite! :) Imali bi preko 12TB. Istina, izgledalo bi ružno i bilo relativno sporo, a da i ne govorim o cijeni i isplativnosti, ali tko ima para i voli se upuštati u takve projekte, nek samo izvoli. Cijena prava sitnica - cca. $44,800 LOL :)

Ma neka ti baka posudi od penzije(naravno nakon više godišnjeg skupljanja ,cca 40 god

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
16 godina
Intel Skultrail kaže...

Onome kome treba korisna stvar ali.....480€, malo previše,bolje da kupi 10 malih USB hub-ova sa 4 utora.

nije 10 nego tocnije 13....al zadnji mora biti samo sa 2 utora....to su oni tako napisali da se vidi malo sta ima novoga u svijetu....al neznam postoji li nekakav covjek kojemu je PC hobi, ma da se i profi bavi s kompovima, nezz kome bi to trebalo...jedino tim laboratorijima...

Burs kaže...

ha....pa bolje je onda kupit prijenosne hard diskove od po 1 ili 2 terabajta...pa imas 49 ili 98 terabajta.....covjece...ja neznam da cijeli zivot nesto skidas, dal bis to popunio....osim ako nije neki veliki server u pitanju

01010100 01001001 01001111
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2009 17:44 (Tionio).
18 godina
neaktivan
Burs kaže...

Crko mi je memory key i na njemu vazni podaci, pa sam ga nosio u info Lab na spasavanje podataka. Tamo mi je gazda rekao da ti keyevi nisu namjenjeni cestom pisanju i brisanju jer da brzo crknu. Od onda koristim stick stvarno samo za nosenje podataka, a ne za koristenje umjesto diska.

17 godina
neaktivan
USB hub sa 49 utora

Tionio kaže...
Burs kaže...

ha....pa bolje je onda kupit prijenosne hard diskove od po 1 ili 2 terabajta...pa imas 49 ili 98 terabajta.....covjece...ja neznam da cijeli zivot nesto skidas, dal bis to popunio....osim ako nije neki veliki server u pitanju

Heh al nije to to :) Vidjeti 49 hardova naslaganih jedan na drugom i 49 pimpleka kako strše s neke ploče nije isto. Call me a geek, ali... :)

virtualAThome kaže...
Burs kaže...

Crko mi je memory key i na njemu vazni podaci, pa sam ga nosio u info Lab na spasavanje podataka. Tamo mi je gazda rekao da ti keyevi nisu namjenjeni cestom pisanju i brisanju jer da brzo crknu. Od onda koristim stick stvarno samo za nosenje podataka, a ne za koristenje umjesto diska.

Istina, USB memory stickovi i čak SSD-ovi nisu toliko izdržljivi kao klasični mehanički diskovi, ali s najnovijim stickovima nemaš tolko straha. A i imaju garanciju po 5-10 godina, pa čak i lifetime garanciju. I to govori da su izdržljivi. Recimo moj od 4GB kojeg sam kupio prije 2 godine, pisalo je u reviewu da može podnijeti 10,000 pisanja/brisanja, pa se baš i ne zamaram time kad bi se mogao pokvariti.

Anyway, svoj prvi post sam napisao upravo zbog smiješne mogućnosti koju ovaj USB hub može pružiti, a ne kao odličnu ideju za proširivanje diskovnog prostora :)

PozZ!

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Burs kaže...

Recimo moj od 4GB kojeg sam kupio prije 2 godine, pisalo je u reviewu da može podnijeti 10,000 pisanja/brisanja, pa se baš i ne zamaram time kad bi se mogao pokvariti. 

To mi se bas i ne cini puno, 10.000 pisanja/brisanja. Meni su na sticku bili mailovi koji su se provjeravali svake minute. Ako je on svake minute nesto zapisao, pa makar i na jedan mali file, to bi bilo za 7 dana 10.000 zapisivanja. Cak i da se to poveca na dvije godine to mi nije dovoljno pouzdano.

Rekao si da su danas pouzdaniji, koliko imaju danas zapisivanja? Znas li mozda koliko imaju obicni diskovi (mehanicki)?

17 godina
neaktivan

Cuj... ovo je vec debelo off-topic...  Al  da  ti  odgovorim. Ko  jos danas  drzi  mailove  na  sticku?

Ja  stick  koristim  samo za  prijenos  podataka, a imam i neke instalacije programa koje uvijek cuvam na njemu ako mi slucajno zatrebaju.

Nek  izdrzi  jos dvije godine i ja zadovoljan. 8GB se vec moze kupit za 100-tinjak kuna, tako da ju smatram potrosnom robom.

U mojem slucaju broj zapisivanja je i vise nego potrebno, ne bih ga na taj nacin mogao potrosit za 20 godina :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice