Umro je Steve Jobs zaključana tema

poruka: 353
|
čitano: 52.314
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Umro je Steve Jobs".
16 godina
neaktivan
Re: Umro je Steve Jobs
grzzi kaže...
Steven Jobs didnt ... http://www.asymco.com/2011/10/06/steve-jobs-didnt/ začepite više, beznačajni trolovi i hejteri ...

Očito ovdje mnogi nemaju blage veze o engleskom jeziku ,kad daju TD-ove na tekst koji hvali Stevicu!! {#}

Žalosno!!

Steve Jobs nije stvarao proizvode. On je stvorio organizaciju koja je predvidljivo i pouzdano stvorila emocionalno privlačne proizvode.
     Steve Jobs nije snimao filmove. On je stvorio tvrtku koja predvidljivo i pouzdano radi blockbustere.
     Steve Jobs nije otrgnuo udio na tržištu od konkurencije. On je stvorio nova ,privlačna tržišta i nosio se s konkurencijom.
     Steve Jobs nije ništa dizajnirao. Dao je drugima slobodu da razmišljaju o tome kako bi Jobsovi proizvodi trebali raditi.
     Steve Jobs nije reorganizirao procese. On je donio organizaciju u kreativnost i kreativnost u organizaciju.
     Steve Jobs nije razvio nove teorije upravljanja. On je primjerom pokazao kako se inovacijama može upravljati.
     Steve Jobs nije bio vizionar. Sastavljao je točkice zajedno i gledao kamo vode.
     Steve Jobs nije bio futurist. On je samo gradio budućnost dio po dio.
     Steve Jobs nije iskrivljavao stvarnost. Govorio je ono što je vjerovao da će postati stvarnost kada se to činilo nemogućim.
     Steve Jobs nije bio karizmatičan. On je govorio iz srca ,uvjeravajući druge da ga slijede.
     Steve Jobs nije bio darovit govornik. Govorio je običnim jezikom.
     Steve Jobs nije bio mađioničar. On je trenirao ,puno.

Imao je ukusa.
Bio je znatiželjan.
Bio je strpljiv.
Bio je luckast.
Bio je gladan.

Ove stvari mnogi drugi mogu učiniti. Možda i vi možete.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2011 12:35 (kizo2703).
17 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Kad smo već kod gladne djece u Africi, dobio sam neki e-mail pa da ga podijelim s vama :P [Billa samo zamijenite s nekim drugim milijarderom]

Bill ima veći ormar od mog dnevnog boravka. Njegova humanitarna zaklada raspolaže s oko 50 milijardi dolara za pomoć gladnima u Africi i drugdje po svijetu. Kako to da na Rogu Afrike ljudi i djeca umiru od gladi, a treba im samo 1 milijarda da ne gladuju i nikako da je skupe. Gdje su te pare iz Billovih i drugih humanitarnih zaklada kojima non-stop pune novine pričama o humanizmu i humanitarnom radu. Gdje su kad ljudima stvarno treba pomoć? Pa Rogu Afrike treba samo 1 milijarda. Čudno je koliko mediji, koji su i inače u vlasništvu najbogatijih ljudi na planeti, uzdižu i hvale te prebogate navodne humanitarce, a ne znam ni za jedan konkretan slučaj da su ti isti skromni milijarderi poput njega i Buffeta ikome išta pomogli, ali evo, očito nisu baš skromni što se tiče mjesta gdje žive. Sve je to samo humanitarno sranje, nemaju oni veze s pomaganjem ljudima. Gdje idu pare iz tih navodnih humanitarnih zaklada, Boga pitaj? Možda stvaraju vlastitu vojsku ili oružja za masovno istrebljenje budući da ti isti vjeruju da na zemlji ima 6 milijardi ljudi previše, ili možda financiraju znanstvenike koji tragaju za eliksirom vječnoga života ili... moguće sve to i još puno više nego ćemo ikad znati. Možda i pripremaju put da sjednu na pijedestal neke nove svjetske vlade koja će imati cijelu planetu pod kontrolom i sve njene resurse, a ljudima svoju pohlepu i lakomost umotati u humani omot neke nove religije gdje će Bill Gates biti Bill Krist, a Waren Buffet Waren Krstitelj. Pozdrav!

Humanitarni fondovi služe da se izbjegne plaćanje poreza, izmišljeni su negdje 20-ih godina prošlog stoljeća, ne sjećam se dal

od vanderbilta ili Rotschilda, ima o tome negdje na wikipediji

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Kad smo već kod gladne djece u Africi, dobio sam neki e-mail pa da ga podijelim s vama :P [Billa samo zamijenite s nekim drugim milijarderom]

Bill ima veći ormar od mog dnevnog boravka. Njegova humanitarna zaklada raspolaže s oko 50 milijardi dolara za pomoć gladnima u Africi i drugdje po svijetu. Kako to da na Rogu Afrike ljudi i djeca umiru od gladi, a treba im samo 1 milijarda da ne gladuju i nikako da je skupe. Gdje su te pare iz Billovih i drugih humanitarnih zaklada kojima non-stop pune novine pričama o humanizmu i humanitarnom radu. Gdje su kad ljudima stvarno treba pomoć? Pa Rogu Afrike treba samo 1 milijarda. Čudno je koliko mediji, koji su i inače u vlasništvu najbogatijih ljudi na planeti, uzdižu i hvale te prebogate navodne humanitarce, a ne znam ni za jedan konkretan slučaj da su ti isti skromni milijarderi poput njega i Buffeta ikome išta pomogli, ali evo, očito nisu baš skromni što se tiče mjesta gdje žive. Sve je to samo humanitarno sranje, nemaju oni veze s pomaganjem ljudima. Gdje idu pare iz tih navodnih humanitarnih zaklada, Boga pitaj? Možda stvaraju vlastitu vojsku ili oružja za masovno istrebljenje budući da ti isti vjeruju da na zemlji ima 6 milijardi ljudi previše, ili možda financiraju znanstvenike koji tragaju za eliksirom vječnoga života ili... moguće sve to i još puno više nego ćemo ikad znati. Možda i pripremaju put da sjednu na pijedestal neke nove svjetske vlade koja će imati cijelu planetu pod kontrolom i sve njene resurse, a ljudima svoju pohlepu i lakomost umotati u humani omot neke nove religije gdje će Bill Gates biti Bill Krist, a Waren Buffet Waren Krstitelj. Pozdrav!

Rog Afrike, kazes? Etiopija, Somalija, Eritreja, Djibuti? E pa vidis, niti jedna od tih zemalja nema istinsku demokratsku vlast nego vec desetljecima zive pod kojekakvim vojnim i totalitarnim rezimima i huntama, 99% novaca i namirnica koja zavrse u tim zemljama medju sobom podijele lokalni serifi i bande koje onda to svercaju ili prodaju na crnom trzistu i za novac kupuju oruzje koje im treba za neprekidne gradjanske ratove, plemenske i etnicke sukobe, pogranicne konflikte itd. Da se ne bi zavaravao - u tim zemljama postoje lokalni mocnici koji nisu nista manje bogati od Billa Gatesa i oni ne cine ama bas nista da pomognu gladnima, ne grade skole, infrastrukturu, bolnice, to nije bitno. Unatoc jadu i bijedi, svaka prosjecna zena u tim zemljama jos uvijek na svijet donosi >5 djece koje onda nemaju cime hraniti, ali im zato, ako dozive, vec sa 10 godina gurnu pusku u ruke.

Vidis, zato su oni gladni i zato im ne treba davati novce jer se time ama bas nista nece rijesiti kao sto praksa pokazuje vec desetljecima.

17 godina
Without you Steve, Apple is just another fruit.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
neaktivan
Umro je Steve Jobs

Never say R.I.P... Because legends never die =)

There's no phone, no lights, no motorcar Not a single luxury Like Robinson Crusoe It's as primitive as can be We been spending most our lives Living in an Amish paradise
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
Umro je Steve Jobs

Što mislite.. treba li za koju godinu Steve ući u udžbenike povijesti?

edit//

Ne mislim doslovno ući.. nego treba li se spominjati.. 

25 Da
14 Ne
5 Ništa ne mislim :)
Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: Možda ipak nije kao Dražen Petrović ali ipak igra kao super zvijezda! (Success is my only motherfucking option, failure's not)
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 21:20 (Top Bugovac).
Moj PC  
1 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Kladim se da će Apple platiti da se nađe i njegovo ime u školskim udžbenicima (barem u Americi).

EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011.
15 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

edit//

ako bi išli spominjati njega morali bi spomenuti još 10 ljudi koji su bili zaslužni za razvoj tehnologije kao i prva računala i njihov razvoj kroz povjest.

zasad znamo kolko se toga spominje u knjigama iz povjesti pa je odgovor ne.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
17 godina
Top Bugovac kaže...

edit//

To je isto ko da Ivica Mudrinić uđe u udžbenike koji se tiču najnovije hrvatske povijesti (PiG)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
Umro je Steve Jobs

Moje mišljenje je da bi ga se trebalo spominjati na informatici u gradivu "povijest informatike"..

ako već spominjemo ENIAC itd...

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: Možda ipak nije kao Dražen Petrović ali ipak igra kao super zvijezda! (Success is my only motherfucking option, failure's not)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Umro je Steve Jobs

samo je dodatno usavršio mobitelizaciju majmuna..
sućut na razini čovjeka čovjeku i ništa više

Moj PC  
8 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Top Bugovac kaže...

edit//

To je isto ko da Ivica Mudrinić uđe u udžbenike koji se tiču najnovije hrvatske povijesti (PiG)

Ti ocito ne znas tko je Ivica Mudrinic.Jos 95 je Stipe Mesic izjavio: "Ivica Mudrinić je kriminalac koji bi u svakoj drugoj zemlji već odavno završio u zatvoru".

We are the European Union.Lower your shields and surrender.We will add your biological and technological distinctiveness to our own.Your culture will adapt to service us.Resistance is futile.
17 godina
no tengo dinero kaže...
Mitch kaže...
Top Bugovac kaže...

edit//

Ti ocito ne znas tko je Ivica Mudrinic.Jos 95 je Stipe Mesic izjavio: "Ivica Mudrinić je kriminalac koji bi u svakoj drugoj zemlji već odavno završio u zatvoru".

Hrvatska mora disat na oba svoja plucna krila: I od Mesica i od Mudrinica...

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
15 godina
kako ste vi od stevea dosli na nase pravosudje
[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
15 godina
neaktivan
Umro je Steve Jobs
Balkanski pljuvački mentalitet + opće neobrazovanje i loš odgoj ipak isplivavaju na povrsinu. Zato SJ nikada nece biti u Hrvatskoj, a ako se i rodi netko takav brzo ce se preseliti odavde. Vjerojatno u USA po kojoj toliko vole srati na ovom forumu :D

9 0 hvala 0
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Nego, jeste li citali ove morone:

http://www.jabucnjak.hr/novosti/vazno/umro-steve-jobs.html

Ko da im je bio jamac za kredit pa mu toliko zahvaljuju :))))

Nio bio jamac, ali su mnogi digli kredit "radi njega".

Moja mater te traži
14 godina
Fićo_CoD 5 kaže...
Top Bugovac kaže...

Kladim se da će Apple platiti da se nađe i njegovo ime u školskim udžbenicima (barem u Americi).

nema se tu sta placati, taj covjek se mora spominjati u skolskim udzbenicima, ko zna na sta bi svijet licio danas da nije njega bilo (mislim prvenstveno o kompjuterima)

ako znate sta je Bill Gates rekao davno - 640k je više nego dovoljno za bilo kojeg korisnika

17 godina
Indestructible kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...
Top Bugovac kaže...

nema se tu sta placati, taj covjek se mora spominjati u skolskim udzbenicima, ko zna na sta bi svijet licio danas da nije njega bilo (mislim prvenstveno o kompjuterima)

ako znate sta je Bill Gates rekao davno - 640k je više nego dovoljno za bilo kojeg korisnika

Mislim da nije pitanje na sto bi svjet licio nego jel bi svijeta uopce bilo?

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
16 godina
protjeran
Indestructible kaže...

To je bilo jako davno.

Primjeti da je sad 1TB neki standard, ja se u pola TB gušim.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
neaktivan
Umro je Steve Jobs

Dobar članak danas u novinama r.i.p.

http://soksa.3dhr.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...

a treba im samo 1 milijarda da ne gladuju i nikako da je skupe.

1 milijarda da ne gladuju jedan dan...

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
17 godina
neaktivan
grzzi kaže...
Balkanski pljuvački mentalitet + opće neobrazovanje i loš odgoj ipak isplivavaju na povrsinu. Zato SJ nikada nece biti u Hrvatskoj, a ako se i rodi netko takav brzo ce se preseliti odavde. Vjerojatno u USA po kojoj toliko vole srati na ovom forumu :D

kao tesla i svi ostali koji su imali išta u glavi i htjeli mijenjati svijet ... ne ide to iz ove zabiti ... 

Steve je postao legenda sa svojih dvadeset godina, od onda do danas ta je legenda samo rasla. Steve je znao kako koncepte iz laboratorija staviti u proizvodnju i dovesti do običnog, malog čovjeka. Kako nešto učiniti razumljivim i staviti u službu, kako maknuti sve nepotrebne slojeve interpretiranja, reintepretiranja i interakcije između računala i nas.

Malo kome je jasno danas kako je mogao tako kristalno jasno viditi po deset, dvadeset i više godina u budućnost i kreirati sa appleom i NeXTom moderni IT. Čovjek je živio svoj san, napravio je beskonačno više za svakog od nas kroz svoje tjeranje industrije naprijed nego da je deset puta poklonio sve što je zaradio u "karitas". To će znati i toga se sjećaju, samo za jedan primjer, svi koji su odjednom za 5000 dolara mogli pokrenuti izdavački posao ( DTP )  za koji im je prije toga trebalo 50 ili 100 000. 

Sa appleom je uvijek stvarao nova tržišta u koje su ga onda pratile sve ostale korporacije, praktički sav kapital koji je sa appleom stvorio nastao je iz nepostojećih tžišta ... iz jedva postojećih ili nepostojećih branši u manje od godinu dana stvarao je tržišta od milijardi dolara ... OS i komercijalno grafičko sučelje i UI, DTP i sve proizašlo iz toga ( Adobe i moderna typografija npr ), app store i sustav oko smartphonea ( zajedno sa modelom modernog smartphonea ), tablet ... to su najbolje poznate stvari.

Dovoljno je pročitati neke od njegovih izjava, intervijua ili neke njegove prezentacije u NeXTu ili po dolasku u apple da se vidi koliko je taj čovjek duboko promišljao sve što je radio, koliko je bio u tome filozofski. Ostao bi zapamćen samo po nekim svojim izjavama i predviđanjima, kamo li ne po svojim ostvarenjima.

Koliko ljudi, značajnih ljudi po svojim ostvarenjima je nadahnuo ili pomogao svatko danas može viditi iz izjava Gatesa, Brina, Wolframa, Wozniaka, ekipe iz Adobea i praktički svih koji su imali sreću s njim raditi.

Njegova netrpeljivost prema budalama i kratkovidnima je također legendarna tako da su neki nažalost i to imali osjetiti na svojoj koži. Neke je uvrijedio, a mnoge je sigurno i osvjestio pa su mu možda danas i zahvalni.

Za mene je bio i ostao jedan od nekoliko najznačajnijih i najzanimljivijih ljudi na prijelazu stoljeća. Čovjek o kome će se još dugo godina pričati i kojeg će se uvijek ljudi rado sjećati i pitati se što bi SJ napravio ... da je još živ. 

... i da, svaka država koja drži do svojih velikana bi ga uvela u svoje povijesne knjige pa će tako i USA ... uz rame eddisonu, Fordu i ostalima.

A.
14 godina
protjeran
Umro je Steve Jobs

Ova tema je bila posvećena izražavanju sućuti a ne trollanju i spamu.

Izražavam sućut njegovoj obitelji i svima koje je poznavao.

Ostavite čovjeka na miru da plovi Kraljevstvom nebeskim. 

Između genija i luđaka fali samo dlaka.

8 0 hvala 1
17 godina
artfull kaže...
grzzi kaže...

kao tesla i svi ostali koji su imali išta u glavi i htjeli mijenjati svijet ... ne ide to iz ove zabiti ... 

Ajd ne kenjaj mali.

Jobs nema veze sa Teslom, niti Edisonom, niti Fordom.

Mogli bi ga usporediti sa Sanaderom.

Sada cu u duhu tvoga posta opisati Sanadera.

Veliki vizionar koji je vidio 20 godina u buducnost! Znao je gdje se nalazi najveca lova i znao je sto tocno treba napraviti da bi dosao do nje!

Legenda koja ce sigurno uci u knjige povijesti!
Kako je samo vrtio gradane oko malog prsta, a drzao politicare u saci, dok su mu velike megakompanije klecale pod nogama!
To je covjek koji je revolucionalizirao nacin na koji se gleda na politiku!
U manje od 8 godina je uspio napraviti gubitak od 80 milijardi HRK!

Zamislite! To obican covjek nije u stanju napraviti, samo jedna legenda, vizionar, umjetnik!

Njegov jedinstven pogled na svijet i jedinstvena ekonomska politika je utkala temelje onoga sto danas nazivamo Hrvatskom!

Sjetimo se samo njegovih inspirirajucih govora, o generalima i o crvenim vragovima koji su rasplamtali srca hrvatskih gradana, samo su jedan od tisucu dokaza da je ovo bio jedan poseban covjek, cak i vise od covjeka - legenda.

Vec je puno godina proslo od kada je Sanader otisao iz politike, a jos se uvijek o njemu gotovo svakodnevno prica.

Nedvojbeno je da je ovaj velikan vec sada dio povijesti i legende.

Mogao sam se vise potruditi, ali nisam, zato jer nisam bolesnik, kao neki nerazumni Apple praznoglavci.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Umro je Steve Jobs
Jobs je bio genij. Zao mi je sto takvi kao ti ne mogu to iscitati iz onog sto je postigao i sto je rekao. Tesla je bio genij, drugacije vrste i interesa, al nitko ne usporeduje teslu i Jobsa niti to ima smisla, genijalnost se ne moze izmjeriti. Tesla je otisao iz juge jer ovdje nista ne bi napravio, u ovom mentalitetu gdje ljudi poput psiha misle da su buntovnici ili posebni jer pljuju i omalovazavaju dokazane velicine. pokri se usima, da si ikada ista vrijedno spomena napravio u svom zivotu imao bi u najmanju ruku postovanja prema otislom i prema onima koji su ga postovali. Daj ruku sanaderu s kojim ga usporedujes.

1 0 hvala 0
16 godina

Qurca je Edison izumio. Sve je pokrao od Tesle, pa se svejedno smatra genijem..;)

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

4 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Umro je Steve Jobs

Vrhunski i veličanstven čin apsolutnog idiotizma je ne napraviti sprovod za ovog čovjeka.

Došlo bi milion ljudi, kao što bih i ja došao da je u krugu od 200km od mene.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Umro je Steve Jobs

Idete u {#}

Iako je cijela tema offtopic

kinder milch schokolade

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...

Nitko direktno ne uspoređuje Teslu i Jobsa, Edisona i Bella etc ... to je kao da uspoređuješ superheroje i tko je jači ... igra za djecu.

Nebitno. SJ nije imao apstraktne sposobnosti jednog Tesle niti njegov genij vizualiziranja i matematike. S druge strane Tesla je bio nesposoban za mnoge druge stvari. SJ je neosporno genij, inovator, vizionar .... dakle imao je sposobnosti daleko iznad prosječnog, stavio ih je u funkciju organizacije da bi svoju viziju pretvorio u djelo. U neku ruku most između tehnoloških mozgova poput Wozniaka i ekipe iz paolo alta i običnog čovjeka, korisnika. Osoba koja je instinktivno kužila što bi hw ili sw trebao raditi i bila sposobna svesti to na ono bitno. Razlučiti detalje i cjelinu i imati jasnu viziju gotove stvari. To ne može mnogi ljudi, to je veliki dar.

Meni je tužno da administratori puštaju trolove i pljuvače na ovakve threadove i ne čiste to smeće. Ja ne moram poštovati M Jacksona recimo, svejedno nikad mi ne bi palo na pamet ići na thread gdje su mu ljudi odali počast i gdje su ljudi koji poštuju njega ili njegovu muziku i držati predavanja o tome kako MJ nije do koljena Marvin Gayu recimo ili neznam, Mozartu?? 

Mislim, pokazujte svoju primitivnost, loš odgoj, pa i karakterne probleme nimalo bezazlene, meni posve svejedno ... al društvo nam je u gorem stanju nego ikada. Apeliram na moderatore, ako ih ima uopće, da poprave neke stvari na ovom forumu.

Prvo, nemoj plakati.

Drugo, ti si ih usporedivao.

Trece, upravo ovo boldano jest sporno, sto ti na temelju nicega tvrdis da je neosporivo.

Jobs je bio vrhunski direktor jedne kapitalisticke tvrtke, te nije bio niti revolucionar niti inovator niti genije.

To je tvoje osobno misljenje koje temeljis na tome koliko je Jobs kapitala uspio zgrnuti.

To je mozda tvoje mjerilo genijalnosti i inovacije, ali ne i nekog razumnog covjeka.

Spominjes los odgoj, pokusaj niskog udarca. Na zalost, tebe su ocito odgojili da ne slusas glas razuma i logike jer vec godinama na ovom forumu nisi uspio pokazati suprotno.

Takoder, ti nisi moderator niti administrator da ovdje sijes (ne)pravdu, tako da slobodno mozes zadrzati takve komentare za sebe, te ukoliko ti nesto ne pase, prijaviti sporni post moderatoru.

U mojim ocima si ti jedna od najvecih trolcina koja se registrirala na ovaj forum, ali nemam interes o tome raspravljati ovdje.

Ja postujem Jobsa kao osobu koja je uspjela u zivotu, koja je znala puno o ljudskoj psihi i kako manipulirati istom.

Zbog toga ga postujem.

Zbog nekakve navodne inovacije i navodnog genija, te navodne revolucije - ne postujem.

To je nesto sto postoji u glavama glasne nekolicine.

- Psiho246
Moj PC  
6 2 hvala 2
14 godina
Umro je Steve Jobs

R.I.P Steve.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice