Ovo bi trebalo biti dobro, prava mala revolucija.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
O neeee! Pocinje se pisati BIOS u .netu ili Javi.
Molio bi onoga tko je ovo napisao da mi pojasni "Dok se BIOS oslanja na asemblerski jezik, UEFI je moguće programirati u C-u, što znači veću veličinu samog softvera". Covjek, ocito veliki strucnjak za programiranje s obzirom da radi kao novinar, govori da C kreira manje koda nego assembler. Ili?
Eto nam virusčina i na bios (mada ih ima i sad).
Molio bi onoga tko je ovo napisao da mi pojasni "Dok se BIOS oslanja na asemblerski jezik, UEFI je moguće programirati u C-u, što znači veću veličinu samog softvera". Covjek, ocito veliki strucnjak za programiranje s obzirom da radi kao novinar, govori da C kreira manje koda nego assembler. Ili?
Ne, nego da će kompajlirani kod u C-u zauzimati više prostora.
Ne, nego da će kompajlirani kod u C-u zauzimati više prostora.
Sanse da je BIOS zadnjih godina pisan u assembleru su vrlo male. Stvarno se ne sjecam kada sam zadnje nesto pisao u assembleru kada ti C compiler napravi gotovo isti kod (ima izuzetaka). Ovo je "revolucija" koja ce omoguciti da priuceni programeri udju u podrucje u kojem za njih nema mjesta. Jadni smo ga mi tada!
Kao sto napisah, .net i slicne tehnologije brzog programiranja ulaze u BIOS.
Bilo je i vrijeme
Sanse da je BIOS zadnjih godina pisan u assembleru su vrlo male. Stvarno se ne sjecam kada sam zadnje nesto pisao u assembleru kada ti C compiler napravi gotovo isti kod (ima izuzetaka). Ovo je "revolucija" koja ce omoguciti da priuceni programeri udju u podrucje u kojem za njih nema mjesta. Jadni smo ga mi tada!
Kao sto napisah, .net i slicne tehnologije brzog programiranja ulaze u BIOS.
Ključni dio BIOS-a je vrlo vjerojatno pisan u asembleru, a ne bi me čudilo i da je čitav BIOS.
.net i slične tehnologije nikad neće ući u BIOS (ok, možda kad kompletni operacijski bude u "BIOS-u").
Jer netko primjetio zanimljivu sliku?
"Supports unlocked CPU, Intel"

Ebiga, marketinški trik (vjerovatno se ugledali na samoreklamu AMD-a).
U biti se radi i "extreme" procesorima koji imaju otključani množitelj...
No big deal... Nema unlockanja jezgri ili ičeg pametnijeg...
http://hothardware.com/articles/Intel-Core-i7875K-and-i5655K-Unlocked-Processors/