Sve tri najavljena Nokije, C3, C6 i E5 imaju punu QWRTY tipkovnicu za što lakše pisanje, a razliku se prema mogućnostima i cjenovnim razredima.
Nemam cementa...
Sve tri najavljena Nokije, C3, C6 i E5 imaju punu QWRTY tipkovnicu za što lakše pisanje, a razliku se prema mogućnostima i cjenovnim razredima.
Nemam cementa...
Baš kao da je pisano s tog mobitela s "QWRTY" tipkovnicom :)
Tko bi svaki tekst slao na lekturu...
S obzirom da C6 izgleda kao da su one tri tipke s 5800 nakeljene na N900, najbitnija informacija je koji će OS vrtiti!
C6 liči na redizajniranu nokiu XM5800 samo sa QWERTY tipkovnicom i 5MP fotićem.
I like it.
Posjedujem Nokiu E72 i lično držim da je to najbolje napravljen telefon u istoriji mobilne industrije. Izgleda savršeno elegantno, nevjerovatno praktičano, i nadasve prelijepo. Jedina zamjerka mi je što ima Symbian koji je zaista "outdated", iako je moćan OS. Ako već naprave hardverski prelijep telefon, neka se potrude napraviti i OS da ga prati.
Recimo, da se može instalirati Andorid na njega, mislim da bih to odmah uradio.
Kad bi se android isnatlirao na Nokije iz serije E (71 72 i 75 naprijmjer) u najboljem slucaju ne bi bio nista bolji od trenutnog symbiana.
Nema te animacije i glatkoće 3D fensy šmency prikaza koja može dočarati brzinu i odziv komande na tipki.
E51 naprimjer. Brzina. To je telefon. Ustvari, pricam ovdje o svom ukusu.. smarphone FTW. Sta ce sta vise.
Oxfordovi rjecnici i mobireader savrseno rade na svim nokijama sa symbianmo... ah da, nesto uvezi touchscreena sto mi nikako ne godi - kucanje na slijepo. Svaka cast svima koji imaju zivaca i vremena da gledaju u ekran dok vrse poziv na broj, ili kucaju tekst...
Volim da postoji razlika izmedju Touch i Press. da mi prst stoji na tipki dok se odlucjume hocu li pritisnuti... dok na kapacitivnom ekranu me prsti zabole od drzana u zraku i pipavog natezanja.